Dodaj do ulubionych

plac Grunwaldzki - horror

IP: *.magma / 192.168.4.* 03.11.03, 17:55
mieszkam tu na manhattanie ponad rok i czasem lubie pogapić się na
skrzyżowanie, ale takiego cyrku to ja tu jeszcze nie widziałam. korek zaczyna
się pewnie jeszcze za mostem grunwaldzkim, ciągnie przez skrzyżowanie az do
mostu szczytnickiego. samochody stoją ciasno jeden za drugim, autobusy mają
problem z wyjechaniem z pętli, kierowcy już dawno przestali zwracać uwagę na
światła, wolna amerykanka po prostu. dziwię się, ze jeszcze nie ma na
skrzyżowaniu drogówki. no i wychodzi przy okazji jak uczeni są polscy
kierowcy: parkowanie co do milimetra może mają i opanowane, ale za grosz
kultury: widzą, ze nie ma miejsca za skrzyżowaniem, ale jadą, wpychają się,
trąbią. ręce opadają. tak zakorkowanego Grunwaldu to ja jeszcze nie widziałam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kijana Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.atofina.com 04.11.03, 12:58
      he he ja też mieszkam w sedesowcu.
      Polecam, telewizor można pooglądac tylko przy zamkniętym oknie, taki hałas.
      Dzisiaj rano na Grunwaldzie tramwaj prawie się zderzył z samochodem ciężarowym,
      a ja w tym tramwaju siedziałam i słuchałam sobie relaksacyjnej muzyczki ;)
      Motorniczy zaczął się wydzierać na tego kierowcę ile fabryka dała i takimi
      testami, że wszyscy mieli oczy jak 5 PLN.
      Cały relaks szlak trafił....
    • Gość: kotbehemot Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 14:06
      dzis stałem w tym kroku:/
    • Gość: Marjo Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 17:00
      Gość portalu: moboj napisał(a):

> mieszkam tu na manhattanie ponad rok i czasem lubie pogapić się na
      > skrzyżowanie, ale takiego cyrku to ja tu jeszcze nie widziałam. korek zaczyna
      > się pewnie jeszcze za mostem grunwaldzkim, ciągnie przez skrzyżowanie az do
      > mostu szczytnickiego. samochody stoją ciasno jeden za drugim, autobusy mają
      > problem z wyjechaniem z pętli, kierowcy już dawno przestali zwracać uwagę na
      > światła, wolna amerykanka po prostu. dziwię się, ze jeszcze nie ma na
      > skrzyżowaniu drogówki. no i wychodzi przy okazji jak uczeni są polscy
      > kierowcy: parkowanie co do milimetra może mają i opanowane, ale za grosz
      > kultury: widzą, ze nie ma miejsca za skrzyżowaniem, ale jadą, wpychają się,
      > trąbią. ręce opadają. tak zakorkowanego Grunwaldu to ja jeszcze nie widziałam.

korek to sie czesto ciagnie od skrzyzowania Pulaskiego i Traugutta. moze
      zaczyna sie wczesniej (jak ktos wie to niech napisze). tak to jest jak drogi
      glowne maja po 2 pasy:(
      • lolo81 Re: plac Grunwaldzki - horror 04.11.03, 17:15
        Jeżdżę codziennie trasą Ślężna - Dyrekcyjna - Pułaskiego - Grunwald .

Ten korek zaczyna się często już na Dyrekcyjnej - przy wjeździe do tunelu
        (wiaduktu) pod torami PKP. To też jest niezłe wąskie gardło.
    • Gość: ulryk Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.03, 17:30
      W czasie trwania remontu bus D jechał objazdem przez Sienkiewicza,Grunwaldzką
      i Piastowską.Było szybciej niż teraz gdy stoi w korku mniej więcej od Kredki i
      Ołówka.A obok extra zrobione ,wydzielone torowisko również dla autobusów,nie
      używane przez kierowców.Na Grunwaldzkim nigdy nic się nie zmieni.Będzie coraz
      gorzej.
      • Gość: kotbehemot Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 17:40
        dzis to był masakryczny korek przerósł po prostu wszystko. I to nie tylko
        Grunwald ale tez caly campus politechniki z Curie-Skłodowskiej:/
        • Gość: Karo Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.prw.pl 04.11.03, 18:35
          Wczoraj też był masakryczny korek! Dlaczego, aż tak się pogorszyło po tym
          remonci? Wcześniej teżbyły korki, ale rozładywowały się za światłami (w stronę
          mostu Szczytnickiego), a teraz ciągną się aż właśnie do mostu. Straszne. I
          jeszcze uwaga do mieszkańców Wielkiej Wyspy. Jeżeli będziecie ciągle blokować
          wszelkie usprawnienia komunikacyjne, obwodnicę, itd. to mam takie proroctwo, że
          gdzieś taz za rok, dwa po prostu nie wyjedziecie z tego Biskupina. I zostanie
          tam na wieki, ale będzie fajnie, tak zielono, nie?
    • Gość: moboj Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.magma / 192.168.4.* 04.11.03, 18:49
      wczoraj to naprawdę była masakra. samochody poruszały się w żółwim tempie.
      dzisiaj juz było trochę lepiej.
      • Gość: kinga!!! Re: plac Grunwaldzki - horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 21:36
        dzxis w tym korku mialam 'przyjemnosc' stac około 16 a potem o 18 :/ szlag mnie
        trafił :| ale cóz oto uroki wielkomiejskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka