Gość: m Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.poznan.uw.gov.pl 23.12.08, 10:51 dranie, wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
d.a.d.a Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 10:52 PO prostu zenada. Zeby nie powiedziec gorzej, rece opadaja. Przy takich zyskach jak tesco ma przed swietami oszwabiac biednych harcerzy to jakies nieporozumienie. Mam nadzieje, ze wszyssy madrzy i butni politycy cos z tym zrobia, z panem Dutkiewiczem na czele. Co to w ogole jest???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: 87.232.253.* 23.12.08, 11:04 Skory sk...syn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anet 892 Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.gpsk.am.poznan.pl 23.12.08, 11:19 ja też do Tesco w najbliższym czsie się nie wybiorę . Bojkot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_maciejewski ŻENADA. I nic więcej. 23.12.08, 11:27 No może oprócz tego, że harcerze wykonują de facto pseudo pracę. Mała ona, nieuciążliwa ale jest to praca a nie tylko zbieranie datków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: ŻENADA. I nic więcej. IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.08, 11:31 gwarantuje Ci, że jakbyś stał przy kasie tyle godzin co oni i pakował zakupy to byś nie nazwał tego pseudo pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ŻENADA. I nic więcej. IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.08, 09:41 Pewnie pewnie, praca wydaje się mała, ale jak postoisz choćby 6 godzinek to szybko zmienisz zdanie, a do tego to pakowanie i jest już spora praca. Każdy z tych dzieciaków mógł przepakować ok 2 ton produktów jak nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ŻENADA. I nic więcej. IP: 89.174.23.* 02.01.09, 21:45 Faktycznie...stanie cały dzień przy tej kasie i dźwiganie zakupów...żadna praca...no lajcik konkretny. Jak ci harcerze się obijają! I jeszcze pretensje mają, że Tesco chce im pieniądze zabrać! Niewdzięczne chamy i nieroby! ;) Następnym razem zapraszam na takową akcję drogi Tomaszu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 11:33 i jak to miło dowalić zamiast wyjaśnić u korzeni o co idzie -Fundacja Happy Kids ma podpisaną z Tesco umowę o prowadzenie zbiórki pieniężnej na rzecz budowy rodzinnych domów dziecka -jak spod ziemi wyrasta "biedne ZHR" -ktoś z Tesco ich informuje o prowadzonej akcji -ZHR czuje się oszukany bo zostali poproszeni o pomoc na rzecz Happy Kids -wyborcza robi aferę bo tak jest fajnie i wzrasta ilość czytających -co zrobił ZHR nie wiem natomiast co HK można zobaczyć na stronie fundacji www.happykids.org.pl -we Wrocławiu jakoś nie udało się uruchomić podobnej akcji a szkoda -żyjemy w wolnym kraju można kupować gdzie się chce !!!! -ważne by dojść prawdy a nie bełkotać jakieś bzdury..... Ps. puszki HK stoją i nie narzucają się komukolwiek w odróżnieniu od...można coś tam wrzucić lecz nie ma przymusu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.ik.pl 23.12.08, 12:30 turaj1 napisał: > -jak spod ziemi wyrasta "biedne ZHR" dodałbym - "jak co roku", a z "wyrastaniem" bym się kłócił. > -ktoś z Tesco ich informuje o prowadzonej akcji dodałbym - "na kilka dni przed rozpoczęciem zbiórki, po otrzymaniu zgody z Urzędu Miejskiego, stawiając warunek albo tak, albo wogóle" > -ZHR czuje się oszukany bo zostali poproszeni o pomoc na rzecz Happy Kids - raczej, że nawet nie powiedziano im na co te pieniadze maja isc. a ze wogole ich rekoma zalatwiono problem to juz inna para kaloszy. > -co zrobił ZHR nie wiem natomiast co HK można zobaczyć na stronie fundacji > www.happykids.org.pl www.zhr.pl, ... > -żyjemy w wolnym kraju można kupować gdzie się chce !!!! ale dobrze by było wiedzieć kogo się wspiera. nic nie stoi na przeszkodzie, żeby harcerze dostali od Tesco puszki na fundację i zbierali do dwoch. wrzucajacy decyduje czy Happy Kids, czy ZHR. > Ps. puszki HK stoją i nie narzucają się komukolwiek w odróżnieniu od...można coś > tam wrzucić lecz nie ma przymusu.... nie chcesz wrzucać harcerzom - nie wrzucaj. chcesz wrzucić harcerzom - wrzuć... ale licz się z tym, że i tak kasa trafi gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 ZHR wyrasta jak co roku.... 23.12.08, 13:36 chcę by ktoś opublikował ten dokument gdzie tesco zmusza harcerzy do zasilenia puszek Happy Kids.... jeśli jest.... gdy brak tegoż,to świadków życzę sobie przesłuchać pod przysięgą..... gdy brak jest obu powyższych to sugeruję by zamknąć buziaki i nie klepać 3 po 3 jak w maglu.... jeśli ktoś popełnił błąd to go proszę wskazać i dać szanse obrony... w przeciwnym wypadku znów robimy magiel............. ps. widziałem kiedyś obóz ZHR-u do tej pory mnie boli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były harcerz Re: ZHR wyrasta jak co roku.... IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.08, 14:11 Turaj. Jesteś kolejnym cymbałem. Nikt nie zgłebi mroczności twojej pokretnej logiki. Ty nie wiesz co to praca charytatywna i zapewne nie zrobisz nic za darmo dla innego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: ZHR wyrasta jak co roku.... 23.12.08, 15:28 Gość portalu: Były harcerz napisał(a): > Turaj. Jesteś kolejnym cymbałem. Nikt nie zgłebi mroczności twojej > pokretnej logiki. Ty nie wiesz co to praca charytatywna i zapewne > nie zrobisz nic za darmo dla innego człowieka. szkoda ,że nie mam twojego maila by sekundantów posłał... anonimowo jestes taki mocny czy w realu też Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: ZHR wyrasta jak co roku.... 23.12.08, 18:38 turaj1 napisał: > > szkoda ,że nie mam twojego maila by sekundantów posłał... > anonimowo jestes taki mocny czy w realu też Jak brak siły argumentów, to najlepiej zastosować argument siły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerka Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: 90.156.112.* 23.12.08, 17:17 do naszych puszek też nie ma przymusu wrzucać jak ktoś chce to da a jak nie to nie Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 17:42 Gość portalu: harcerka napisał(a): > do naszych puszek też nie ma przymusu wrzucać jak ktoś chce to da a jak nie to > nie popieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nes Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.12.08, 18:38 Fajnie by było, jakby nie trzeba było też pakować swoich zakupów w jednorazówki. Produkujecie zbędny plastik i jeszcze przymuszacie do tegoinnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.dsl.bell.ca 23.12.08, 17:22 Wszystko jest w porzasiu, ale tutasj jest mowa o polowie tego co i=oni zebrali.Nie uwazasz ze troche za duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 11:37 BOJKOTUJMY TESCO - OD DZIŚ DO KOŃCA ŚWIATA I 1 DZIEŃ DŁUŻEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
icchaq Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 11:38 ZHR jest organizacją nieobojętną ideologicznie - to są prawicowcy i przeciwnicy otwartego społeczeństwa. Prawdziwe harcerstwo, takie, jakie pamiętamy z lat naszej młodości, to ZHP. TESCO popełnia błąd, że pozwala im w ogóle na jakąkolwiek działalność na swoim terenie. Taka firma, ja TESCO, powinna być jak najdalej od polityki, jeśli nie chce tracić klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 11:51 > ZHR jest organizacją nieobojętną ideologicznie - to są prawicowcy i > przeciwnicy otwartego społeczeństwa. Prawdziwe harcerstwo, takie, jakie > pamiętamy z lat naszej młodości, to ZHP. ZHP jest organizacją nieobojętną ideologicznie - to są lewicowcy i zwolennicy zboczeń i patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 14:59 żydzi i masoni też.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 16:52 4litery napisał: > > ZHR jest organizacją nieobojętną ideologicznie - to są prawicowcy i > > przeciwnicy otwartego społeczeństwa. Prawdziwe harcerstwo, takie, jakie > > pamiętamy z lat naszej młodości, to ZHP. > > ZHP jest organizacją nieobojętną ideologicznie - to są lewicowcy i zwolennicy > zboczeń i patologii. A ja porosze i jednego i drugiego "dyskutanta" o podanie źródeł swoich informacji. Pierwszego nie komentuje bo idiotyczny. Drugi jeszcze głupszy. Więc poprosze też o podanie nazwy jakiejkolwiek organizacji młodzieżowej, która jest obojętna ideologicznie. Mój syn akurat jest z ZHP i jakoś nie zauwazyłem skłonności do zboczeń i patologii... Za to pakował zakupy w Carrefourze i wiem że to nie była lekka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
azja35 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 12:18 ZHR jest organizacją wychowawczą. Oczywiście, że przyświeca jej ( tej organizacji )jakaś idea. Tak samo jest z ZHP. Niestety, niewielu wie skąd się wziął ZHR. Był próbą powrotu do idei i nurtu harcerstwa opartego o przedwojenne prawo i przyżeczenie, unikajacego dualizmu wychowawczego. Zjazd załozycielski 1 - 2.04. 1989 w Sopocie. Przed okrągłym stołem. I długo byli nielegalni. Odpowiedzialny za sprawy młodzieży ze strony komuny podczas okragłego stołu - o ile pamiętam Leszek Miler długo nie bardzo chciał sie zgodzić na legalizację. ZHR wyrastał wprost z nurtu tzw. KIHAM-u , to taka "solidarność" upraszczając. Nie twierdzę, że ZHP jest zły, be itp... W tamtych czasach ( lata 80 ) było jednak inaczej: komendanci hufców - na etatach ( zawodowi harcerze??? ), bywało - partyjni. Co do Tesco : obiektywnie - jak ktoś juz mówił HK ma wyłączność na akcje w Tesco i pytanie jak to zostało przedstawione harcerzom ( nieistotne czy z ZHP, czy ZHR ).Być moze wszystko jest zgodne z prawem, ale - moim zdaniem nie fair. Jeśli wierzyć gazecie. Pomijam fakt, że za liczne promocje w okresach świątecznych płacą dostawcy w ramach tzw. kontraktów rocznych ( czyli każda sieć co roku chce lepsze dla siebie warunki, większe rabaty, udział w akcjach )... Być moze i wy finansujecie - poprzez swojego pracodawcę rózne sieci. Bojkot? hm... przydałoby się... w koncu to m y mamy pieniadze i m y decydujemy gdzie je wydać. Ja tam wole wspierać polski kapitał i zostawiać swoją ciężko zapracowaną kasę tam, gdzie grają wg mnie fair.I nie będę dokładał do żadnej sieci.Za ich arogancję i "kulturę korporacyjną" Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 29.12.08, 19:06 Idee ZHR były piękne. A potem przyszły lata 90te. ZHP oczyszczało swoje szeregi z niektórych betonowych działaczy. A ZHP cierpiało na chroniczny brak intruktorów. I teraz dziwnym trafem wielu z tych, w buncie przeciwko którym powstało ZHR pracuje właśnie tam. Śmieszne, prawda? A tak naprawdę, to wszystko to jest po prostu bez sensem. Dzieciaki na dole współpracują razem i wierzą uczciwie w to, że wszyscy harcerze są braćmi. To tylko kadry na górze nie potrafią się dogadać. Bo harcerstwo jest tak gdzieś do poziomu władz szczepu włącznie. A od hufca to się już zacznyna polityka. Były drużynowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 17:43 icchaq napisał: > ZHR jest organizacją nieobojętną ideologicznie - to są prawicowcy i > przeciwnicy otwartego społeczeństwa. Prawdziwe harcerstwo, takie, jakie > pamiętamy z lat naszej młodości, to ZHP. TESCO popełnia błąd, że pozwala im w > ogóle na jakąkolwiek działalność na swoim terenie. Taka firma, ja TESCO, > powinna być jak najdalej od polityki, jeśli nie chce tracić klientów. racja :) Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 22:27 1. po pierwsze harcerstwo zawsze było nieobojętne ideologicznie - zawsze odwoływało się do idei patriotycznych i chrześcijaństwa. 2. prawdziwe harcerstwo to to które pamiętasz ze swego dzieciństwa? to znaczy które? Te z PRL sterowane przez partię? - ono było obojętne ideologicznie? - nie żartuj :) 3. ZHR to kontynuacja przedwojennego harcerstwa, powstałe dla odróżnienia się od propartyjnego ZHP. 4. Twierdzenie, że zgoda na kwestę ZHR jest przejawem mieszania się TESCO do polityki jest absurdalne. To tak samo jakbyś powiedział, że zbiórki Caritasu to działalność polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia A ja wole sama pakowac zakupy IP: 213.155.165.* 23.12.08, 11:49 Ja tam wole sama pakowac swoje zakupy - do razu robie selekcje, wiem co gdzie polozyc itd, harcerze pakuja "wszystko do jednego wora", zdecydowanie wole po swojemu. Poza tym nie podoba mi sie ze kazdy zakup (jak prezerwatywy, podpaski etc) przechodzi przez rece zerkajacych malolatow. Harcerze tylko mi przeszkadzaja. Dodatkowo nie przekonuje mnie argument, ze zbieraja bo chca pojechac na oboz - kurcze, JA TEZ CHCE! :) Kazdy by chcial pojechac na wakacje i wyslac na nie swoje dzieci, to nie jest pierwsza potrzeba, a to nie sa dzieci z ubogich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: A ja wole sama pakowac zakupy 23.12.08, 17:24 Gość portalu: Basia napisał(a): > Harcerze tylko mi przeszkadzaja > . Dodatkowo nie przekonuje mnie argument, ze zbieraja bo chca pojechac na oboz > - kurcze, JA TEZ CHCE! :) Kazdy by chcial pojechac na wakacje i wyslac na nie s > woje dzieci, to nie jest pierwsza potrzeba, a to nie sa dzieci z ubogich rodzin > . Wiesz, może właśnie dzięki temu, że w pracują, to nie są z ubogich rodzin?? Bo od małego sa uczone, że na wszystko trzeba zapracować?? Bo te z ubogich rodzin to się często z tych harcerzy śmieją. Wolą ukraść, napaść, napić się i poczekać na zasiłek. Bo im się NALEŻY!!! Ci z ubogich rodzin niestety niedaleko mnie mieszkają. I nie polecam nikomu takiego sąsiedztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerka Re: A ja wole sama pakowac zakupy IP: 90.156.112.* 23.12.08, 17:33 a skad wiesz droga basiu ze nie z ubogich??? poza tym moze trafilas na jakies rzeczywiscie małe dziecko ale normalnie to zakupy segregujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk TESCO okrada harcerzy, brawo kierownik, medal :) 23.12.08, 11:51 co za nędza, aż się głupio robi, aż taka bieda jest w tym TESCO że od harcerzy biorą haracz? Odpowiedz Link Zgłoś
michal120171 Re: TESCO okrada harcerzy, brawo kierownik, medal 23.12.08, 11:55 A czy to nie jest wyzyskiwanie nieletnich ? Gdyby dla nich była cała kasa to w porządku, ale jeżeli połowę zgarnia Tesco ? Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: TESCO okrada harcerzy, brawo kierownik, medal 23.12.08, 14:09 michal120171 napisał: > A czy to nie jest wyzyskiwanie nieletnich ? Gdyby dla nich była cała > kasa to w porządku, ale jeżeli połowę zgarnia Tesco ? nie tesco zgarnia 239% i jeszcze każe sobie dopłacać ...... Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: TESCO okrada harcerzy, brawo kierownik, medal 23.12.08, 14:08 megasceptyk napisał: > co za nędza, aż się głupio robi, > aż taka bieda jest w tym TESCO że od harcerzy biorą haracz? oj proszę dokładnie przeczytać ze zrozumieniem całość artykułu... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: TESCO okrada harcerzy, brawo kierownik, medal 23.12.08, 17:17 Ale o co chodzi bo za głupi jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 12:08 ja tam niepomamgam nikomu mnie tak dobrze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fackir No niestety żebrzą 23.12.08, 12:12 nie chcę ich "pomocy" a jak mają zarabiać niech robią coś naprawdę potrzebnego - sprzątają ulice, pracują w sortowni śmieci. a Tesco - no cóż łajzy do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: No niestety żebrzą 23.12.08, 17:30 fackir napisał: > nie chcę ich "pomocy" a jak mają zarabiać niech robią coś naprawdę potrzebnego > - sprzątają ulice, pracują w sortowni śmieci. a Tesco - no cóż łajzy do kwadrat > u. Jesteś kolego na bakier z kodeklsem pracy. Aby na przykład mogli sprzątać ulice, to należy wydać im narzędzia, ubrania robocze, zapewnić posiłki regeneracyjne itp. Full wypas. Po odliczeniu kosztów nie wiem, czy cokolwiek im zostanie, tym bardzije, ze to nieletni i nie wolno ich zatrudniać. Ten problem kiedyś się objawił, jak gminy chciały zatrudniać alimenciarzy do takich prac. Koszty obsługi takich "pracowników" były wyższe niż to co mogli zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerka Re: No niestety żebrzą IP: 90.156.112.* 23.12.08, 17:40 NIKT TU NIE ŻEBRZE!!!! poza tym sam byś nie chciał chyba pracować w sortowni śmieci ani tym podobnym te miejsca tak wogóle są już osadzone przez innych potrzebujących którzy np. nie mają wystarczającego wykształcenia Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1947 Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 12:24 Szanowne autorki tekstu szukają sensacji na siłę tam gdzie jej nie ma. Harcerze korzystają z działalności handlowej Tesco prowadząc działalność zarobkową, podkreślam to jescze raz, działalność zarobkową, gdyż chcą kupić namioty dla siebie. Pomysł był ich, ale gdyby Tesco nie wyraziło zgody to z tym pomysłem w szkole czy na ulicy nic by nie zarobili lub niewiele. Za zgodę na działalność zarobkową harcerzy, Tesco chce pozyskać srodki na działalność harytatywną i wielka mu za to chwała. Harcerze muszą wiedzieć, że od zarobku należy się podatek lub choćby przeznaczenie części srodków na pomoc dla innych. Tak więc nie powinni mieć do nikogo pretensji lecz cieszyć się, że Tesco umożliwiło im zarobek i że jednocześnie część zdobytych tak środków ułatwi życie potrzebującym. Jak widać z powyższego wystarczy trochę zmienić optykę, aby zupełnie inaczej ocenić fakty. Trzeba mieć jedynie odrobinę dobrej woli, której autorkom artukułu zabrakło. Oplucie kogoś jest bardziej chwytliwe i co najważniejsze ludzie to kupią, ale czy jest to właściwa postawa? Zastanówmy się przez chwilę, przed wigilią, kiedy to i bydlęta mówią ludzkim głosem. Oby dotyczyło to również ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.ik.pl 23.12.08, 12:36 jarek1947 napisał: > Harcerze korzystają z działalności handlowej Tesco prowadząc działalność > zarobkową, podkreślam to jescze raz, działalność zarobkową, gdyż chcą kupić > namioty dla siebie. Nie dla siebie, ale dla drużyny. to spora różnica. Poza tym nie tylko kupić namioty, ale również sfinansować obóz dla biednych dzieci. Jeżeli organizacja czasu wolnego dzieci i młodzieży to działalność gospodarcza, to proponuję rozwiązać wszystkie stowarzyszenia non-profit i w ich miejsce założyć firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mpruchni Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 13:09 I tu się mylisz - przypuszczam, że świadomie - Tesco ci płaci czy ktoś z rodziny wymyślił tę akcję? Jeżeli komuś pozwalam kwestować na swoim terenie, a potem ukradkiem zabieram mu połowę pieniędzy i rozdaję jako własne datki dla ubogich to jest to okradanie żebraka i hipokryzja pierwszej wody. Jeżeli informuję kogoś o nowych warunkach umowy, w momencie gdy nie może już się wycofać to jest to nieuczciwość w interesach. Na szczęście dla Tesco nikt nigdy nie mówił, że to etyczna firma, więc nic na tym nie stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.uwoj.wroc.pl 23.12.08, 13:09 Oj widać wyrażnie, że autor bardzo zorientowany. Czyżby miał z tym wyzyskiem coś do czynienia? Człowieku nie wiesz co piszesz! Jaką działalność zarobkową? Rozmawiałam ze swoim dzieckiem o tej sprawie (pakowało towar bite kilka godzin, szczęśliwe, że może to robić, a wieczorem zasnęło ledwo żywe, żeby na drugi dzień znowu pojechać, bo będą mogli kupić nowy sprzęt na obóz i zabrać kolegów, których na to nie stać)i nie widzi w tym wielkiego problemu. Podzielimy się, coś tam dla nas zostanie...I niby jest OK, tylko dlaczego nabiliście w butelkę ludzi, którzy woleli dać tylko na ZHR? Nikt nie lubi być stawiany przed faktem dokonanym. Trzeba było postawić dwie puszki i byłoby po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 13:54 Gość portalu: alex napisał(a): > Oj widać wyrażnie, że autor bardzo zorientowany. Czyżby miał z tym > wyzyskiem coś do czynienia? Człowieku nie wiesz co piszesz! Jaką > działalność zarobkową? Rozmawiałam ze swoim dzieckiem o tej sprawie > (pakowało towar bite kilka godzin, szczęśliwe, że może to robić, a > wieczorem zasnęło ledwo żywe, żeby na drugi dzień znowu pojechać, bo > będą mogli kupić nowy sprzęt na obóz i zabrać kolegów, których na to > nie stać)i nie widzi w tym wielkiego problemu. Podzielimy się, coś > tam dla nas zostanie...I niby jest OK, tylko dlaczego nabiliście w > butelkę ludzi, którzy woleli dać tylko na ZHR? Nikt nie lubi być > stawiany przed faktem dokonanym. Trzeba było postawić dwie puszki i > byłoby po kłopocie. to dlaczego zhr nie postawiło swoich puszek ????? skoro każdemu wolno robić zbiórki....???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harcerka Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.chello.pl 23.12.08, 17:17 Jakby pan chciał wiedziec to właśnie do naszych puszek były zbierane pieniądze .! Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 17:49 Gość portalu: Harcerka napisał(a): > Jakby pan chciał wiedziec to właśnie do naszych puszek były zbierane > pieniądze .! to mamy kolizję prawną= wyłączność to kwestia umowy HK i tesco...a potem to juz tylko niesmaczny bełkot nawiedzonych ..... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 17:50 turaj1 napisał: > > > to dlaczego zhr nie postawiło swoich puszek ????? skoro każdemu wolno robić > zbiórki....???? Zaraz zaraz, ZHR miało swoje puszki, harcerze je mieli więc?? Tyle, że nie było na tych puszkach napisane, że 50% tego co ludzie wrzucą jest przeznaczone dla kogoś innego. Albo świadomie kłamiesz, albo sam nie doczytałeś ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były harcerz Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.08, 13:52 Jesteś bałwanem i idotą do kwadratu. Własnie przez takich kretynów jak ty nasz kraj wyglada jak wygląda. Wstydź sie człowieku. Nie masz za grosz moralności. Przydzałoby ci się abyś dostał od życia porządnego kopniaka w tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 13:56 Gość portalu: Były harcerz napisał(a): > Jesteś bałwanem i idotą do kwadratu. Własnie przez takich kretynów > jak ty nasz kraj wyglada jak wygląda. > Wstydź sie człowieku. Nie masz za grosz moralności. Przydzałoby ci > się abyś dostał od życia porządnego kopniaka w tyłek. i mamy magiel....zamiast wyjaśnić i szukać dowodów w sprawie obrażamy się i obrzucamy błotem... kto zakręcił całą sprawę.....tutaj szukajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były harcerz Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.08, 14:05 Człowieku a co tu komentować? Szkoda słów dla takich ludzi jak Jarek 1947. Dzieci poswięcają swój czas a wielki koncern który zarabia setki milionów złotych każe sobie płacić haracz. Jakiś cymbał w TESCO zgarnie premie za innowacyjny pomysl i bedzie się chwalil jaki to on jest innowacyjny sprytny i nowoczesny. WSTYD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 14:27 Gość portalu: Były harcerz napisał(a): > Człowieku a co tu komentować? Szkoda słów dla takich ludzi jak Jarek > 1947. Dzieci poswięcają swój czas a wielki koncern który zarabia > setki milionów złotych każe sobie płacić haracz. Jakiś cymbał w > TESCO zgarnie premie za innowacyjny pomysl i bedzie się chwalil jaki > to on jest innowacyjny sprytny i nowoczesny. WSTYD!!!! obrażasz i szkalujesz kolego !!! zupełnie bez potrzeby czekam na dowody "twarde" że tesco tak zrobiło jak napisała gazeta!!! inaczej to są zwykłe pomówienia... Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 17:50 Gość portalu: Były harcerz napisał(a): > Jesteś bałwanem i idotą do kwadratu. Własnie przez takich kretynów > jak ty nasz kraj wyglada jak wygląda. > Wstydź sie człowieku. Nie masz za grosz moralności. Przydzałoby ci > się abyś dostał od życia porządnego kopniaka w tyłek. chcę posłać sekundantów prosze o adres ... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 17:45 jarek1947 napisał: > Szanowne autorki tekstu szukają sensacji na siłę tam gdzie jej nie ma. > Harcerze korzystają z działalności handlowej Tesco prowadząc działalność > zarobkową, podkreślam to jescze raz, działalność zarobkową, gdyż chcą kupić > namioty dla siebie. Nie dla siebie, bo żaden harcerz tego namiotu nie weźmie, tylko na rzecz organizacji. Nota bene organizacji non-profit. Czyli zajmującej się działalnością niezarobkową. > Pomysł był ich, ale gdyby Tesco nie wyraziło zgody to z tym pomysłem w szkole > czy na ulicy nic by nie zarobili lub niewiele. > Za zgodę na działalność zarobkową harcerzy, Tesco chce pozyskać srodki na > działalność harytatywną i wielka mu za to chwała. Jeśli tesco chce pozyskać środki na działalnosć CHARYTATYWNĄ, to niech ofiacjalnie to powie i np na puszkach do których harcerze zbierają kasę napisze: 50% na rzec z fundacji itp... > Harcerze muszą wiedzieć, że od zarobku należy się podatek lub choćby > przeznaczenie części srodków na pomoc dla innych. Tak więc nie powinni mieć do > nikogo pretensji lecz cieszyć się, że Tesco umożliwiło im zarobek i że > jednocześnie część zdobytych tak środków ułatwi życie potrzebującym. To co prowadzą harcerze jest zbiórką pieniędzy na cele organizacyjne, a nie zarobkowe. Działalnosć zarobkowa będzie wtedy, gdy, będą tą kasę brali dla siebie. Czy WOŚP też prowadzi działalnosć zarobkową?? Poza tym TESCO powinno o tym powiedzieć na tyle wcześniej, aby harcerze mogli na przykłąd poszukać innego miejsca na zbiórkę, lub pomyśleć o innej forme. To co zrobiło TESCO jest tym samym, co zrobiły banki wypowiadając promesy kredytowe. Ludzie potracili zaldatki wpłacone na mieszkania. Było to zgodne z prawem, ale moralnie? bez komentarza. > Jak widać z powyższego wystarczy trochę zmienić optykę, aby zupełnie inaczej > ocenić fakty. Trzeba mieć jedynie odrobinę dobrej woli, której autorkom > artukułu zabrakło. > Oplucie kogoś jest bardziej chwytliwe i co najważniejsze ludzie to kupią, ale > czy jest to właściwa postawa? > Zastanówmy się przez chwilę, przed wigilią, kiedy to i bydlęta mówią ludzkim > głosem. Oby dotyczyło to również ludzi. Masz absolutną rację!!! Szczególnie dotyczy to bydląt na stołkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: 94.254.155.* 23.12.08, 12:58 A ja wolę dać na budowę rodzinnego domu dziecka, niż na obozy dla harcerzy, żeby się tam upijali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 13:25 harcerz pije pali by go nie złapali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: 94.254.155.* 23.12.08, 13:01 Ja harcerzom nie dam, bo oni pakują jedzenie razem z proszkiem do prania.... Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Pakowanie zakupów to żadna pomoc... 23.12.08, 13:15 Mnie jakoś nie cieszy wyciekający jogurt czy zmiażdżony twarożek, bo jakiś harcerz włożył mi je na dno siatki, po czym przywalił litrowymi butelkami... Większość tych dzieciaków pakuje wszystko jak leci - bez ładu i składu, więc dziękuję za taką "pomoc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikka Re: Pakowanie zakupów to żadna pomoc... IP: *.uwoj.wroc.pl 23.12.08, 15:28 Nie ma to jak mądre kwoki, dla których najważniejszy jest własny ogródek. Mój jogurcik, mój proszek, moja siata! . Wystarczy powiedzieć NIE dziękuję , proszę nie pakować! Naucz się asertywności, a głos zabieraj jak masz coś do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Do ikka 23.12.08, 17:06 Gość portalu: ikka napisał(a): > Nie ma to jak mądre kwoki, Kwoką to akurat może ty jesteś. > dla których najważniejszy jest własny > ogródek. Mój jogurcik, mój proszek, moja siata! . A te nerwy to po co? > Wystarczy > powiedzieć NIE dziękuję , proszę nie pakować! Naucz się > asertywności, A co ja niby napisałem? Przeczytaj jeszcze raz jak nie dotarło. >a głos zabieraj jak masz coś do powiedzenia. Głupie, że aż śmieszne. Gratuluję bezpodstawnie dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlowski.tomasz Re: Do ikka 23.12.08, 21:38 czwarty.wymiar napisał: > Gość portalu: ikka napisał(a): > > Nie ma to jak mądre kwoki, > Kwoką to akurat może ty jesteś. > > > dla których najważniejszy jest własny > > ogródek. Mój jogurcik, mój proszek, moja siata! . > A te nerwy to po co? > > > Wystarczy > > powiedzieć NIE dziękuję , proszę nie pakować! Naucz się > > asertywności, > A co ja niby napisałem? Przeczytaj jeszcze raz jak nie dotarło. > > >a głos zabieraj jak masz coś do powiedzenia. > Głupie, że aż śmieszne. > Gratuluję bezpodstawnie dobrego samopoczucia. jeżeli odmawiasz pomocy to w czym problem? narzekać można na wszystko tylko po co? ja za każdym razem segreguję rzeczy na chemię, spożywkę itp, żeby sobie ułatwić pakowanie. więc jak spakują mi to harcerze to nie ma problemu. a tak w ogóle to za każdym razem byłem pytany czy sobie życzę by mi spakowano towary do toreb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikka Re: Do ikka IP: *.uwoj.wroc.pl 24.12.08, 08:56 Człowieku ludzie tu zabierają głos w sprawach bardziej istotnych niż zawartość twojej siaty. Mam wrażenie, że nie rozumiesz czego dotyczy dyskusja. Poczytaj więc dokładnie co ludzie mądrzejsi od ciebie napisali, a sam zrozumiesz (bo przecież bystrzak jesteś no nie?), że twoja opinia jest żenująca. Hm...... Jednak nie umiałeś podziękować skoro ci ten jogurcik przywalili butlą :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Do ikka 24.12.08, 09:21 Rozumiem, że wyrażając negatywną opinię trzeba się liczyć z opluciem jadem przez sfrustrowanych ludzi twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Pakowanie zakupów to żadna pomoc... IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.12.08, 19:44 Do ekspedientek na ogół to dociera. Niestety harcerze zaczną pakowanie, zanim zdążysz się odezwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Pakowanie zakupów to żadna pomoc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 11:59 Uważam , że pakowanie zakupów to rzeczywiście żadna pomoc! I czuję się zmuszana do płacenia za coś, czego nie chcę . Sama chcę decydować kogo wesprzeć. A zakupy pakuję z " głową" a nie jak leci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 13:29 CHCĘ ZOBACZYĆ TEN DOKUMENT W KTÓRYM TESCO ŻĄDĄ OD HARCERZY KASY !!!!! BEZ TEGO CAŁY TEN ZGIEŁK JEST BEZ SENSU..... ALBO JEST ZWYKŁYM HUMBUGIEM Odpowiedz Link Zgłoś
pawlowski.tomasz Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 21:45 Gość portalu: dziki napisał(a): > CHCĘ ZOBACZYĆ TEN DOKUMENT W KTÓRYM TESCO ŻĄDĄ OD HARCERZY KASY !!!!! > BEZ TEGO CAŁY TEN ZGIEŁK JEST BEZ SENSU..... > ALBO JEST ZWYKŁYM HUMBUGIEM to czemu TESCO nie pozwie autorki artykułu do sądu za zniesławienie i pisanie nieprawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 13:33 zawsze tak w Polsce jest, że jak gdzie konie kują,to żaba łapę wyciąga Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 13:37 ipta napisał: > zawsze tak w Polsce jest, że jak gdzie konie kują,to żaba łapę wyciąga nie żaba ino ZHR.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslaw.skory Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: 66.198.41.* 23.12.08, 13:47 Szanowni Panstwo, jestem rzecznikiem TESCO i prosze, abyście odczepili sie od mojego pracodawcy ! Jest jasne, ze licza sie tylko zyski TESCO. Z tych zyskow ja jestem oplacany, zarabiam ok 12.000 zł miesięcznie i nie dopuszcze aby ktokolwiek odejmował mi wypłatę ! Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 13:57 Gość portalu: przemyslaw.skory napisał(a): > Szanowni Panstwo, jestem rzecznikiem TESCO i prosze, abyście odczepili sie od > mojego pracodawcy ! Jest jasne, ze licza sie tylko zyski TESCO. Z tych zyskow j > a > jestem oplacany, zarabiam ok 12.000 zł miesięcznie i nie dopuszcze aby > ktokolwiek odejmował mi wypłatę ! > > Wesołych Świąt szkoda ,że nie zalogowałeś się ze służbowego maila !!!! kolego rzeczniku:) prosimy o firmowego maila..... Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 from Barack Obama 23.12.08, 14:05 Gość portalu: przemyslaw.skory napisał(a): > Szanowni Panstwo, jestem rzecznikiem TESCO i prosze, abyście odczepili sie od > mojego pracodawcy ! Jest jasne, ze licza sie tylko zyski TESCO. Z tych zyskow j > a > jestem oplacany, zarabiam ok 12.000 zł miesięcznie i nie dopuszcze aby > ktokolwiek odejmował mi wypłatę ! > > Wesołych Świąt zarasz jak obejme prezydenture poszylam marines by zrobilo poszondek w tem tescku w breslau, Odpowiedz Link Zgłoś
junak98 Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 13:57 a z drugiej strony bidniutkie markety zarabiające mld złotych w polsce będą płakały że muszą prosić policje o pomoc i walkę z kradzieżami a ile te kradzieże uszczuplą ich dochód kilka milionów co to jest je.... dziadów ile wlezie a z drugiej strony ciekawe gdzie oprócz harcerzy znaleźli by osoby chętne do przeprowadzenia takiej akcji? jak na kasach nie ma kto pracować ZŁODZIEJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kila <------------------------=== IP: *.ists.pl 23.12.08, 14:17 Odpowiedź może być tylko jedna - BOJKOT! Precz z wyzyskiem Tesco - KLIKI! klika.bubb.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość123 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 14:25 hehe, tylko nie marudź po świętach że brzuch boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaan Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 14:38 Halo ludziska !!! A może byście się trochę zastanowili co piszecie?? Myślicie, że Wasz bojkot w jakikolwiek sposób "ukarze" dyrekcje TESCO?? Kto przy żłobie siedzi temu nic nie grozi!! Po d**pie dostaną jak zwykle pracownicy supermarketu!! Jak zamkną TESCO to będziemy mieli harcerzy na obozach pod wojskowymi namiotami ( pod warunkiem, że inny supermarket zgodzi się na taka akcje ) i kilkadziesiąt ludzi bez pracy ( kilka tysięcy w skali kraju ). Chyba rachunek jest prosty?? Poza tym w czasach kiedy pieniądze leżą na ulicy harcerze mogliby w inny sposób pozyskiwać pieniążki. No ale zapomniałem, że dzisiaj zbieranie makulatury czy tym podobne zajęcie nie jest godne harcerza. Bo się jeszcze ubrudzi!! No i wstyd straszny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanalia Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy IP: *.nott.cable.ntl.com 23.12.08, 14:39 ciekawe co za idiota wpadl na tak idiotyczny pomysl, bo przeciez tylko idiota mogl wymyslic cos tak idiotycznego. pozdrawiam TESCO - HCWD! Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Kartasiński ty łotrze..... 23.12.08, 14:58 Sam byś gościu zabrał całą kasę...ale dobrze ,że ktoś twoje brudne interesy w końcu odkrył...i teraz figę dostaniesz !!! a czy ty nie nazywałeś kiedyś się Schlangbaum ????? bo jakoś taki mało polski ten twój fizys..... Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Kartasiński ty łotrze..... 23.12.08, 18:45 turaj1 napisał: > Sam byś gościu zabrał całą kasę...ale dobrze ,że ktoś twoje brudne interesy w > końcu odkrył...i teraz figę dostaniesz !!! > a czy ty nie nazywałeś kiedyś się Schlangbaum ????? bo jakoś taki mało polski > ten twój fizys..... Zazdrościsz? Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Kartasiński ty łotrze..... 23.12.08, 18:46 bajgla napisała: > turaj1 napisał: > > > Sam byś gościu zabrał całą kasę...ale dobrze ,że ktoś twoje brudne intere > sy w > > końcu odkrył...i teraz figę dostaniesz !!! > > a czy ty nie nazywałeś kiedyś się Schlangbaum ????? bo jakoś taki mało po > lski > > ten twój fizys..... > > Zazdrościsz? mam swoją :) Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Kartasiński ty łotrze..... 23.12.08, 18:48 No fakt, twarz każdy ma swoją... Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 15:00 Napiszcie im co o tym myslicie, ja juz wysłałem email. www.tesco.pl/napisz-do-nas.php Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Tesco prowadzi swoją akcję na koszt harcerzy 23.12.08, 15:13 gringoss napisał: > Napiszcie im co o tym myslicie, ja juz wysłałem email. > www.tesco.pl/napisz-do-nas.php też wysłałem, napisałem ,żeby uwazali na ZHR Odpowiedz Link Zgłoś