Dodaj do ulubionych

Mieszkania we Wrocławiu

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.01, 20:42
Przypadkowo, szukając pewnej rzeczy, trafiłem na nieoficjalną stronę SM
Akademicka (www.akademicka.prv.pl). To, co tam zobaczyłem, przeraziło mnie. Jak
wygląda sprawa z innymi spółdzielniami mieszkaniowymi i wspólnotami we
Wrocławiu. Kończę studia, i tak sobie myślę, że czas pomyśleć o swoich czterech
ścianach, a nie wciąż ładować w wynajmowanie. Gdybyście mieli kupować
mieszkanie, to gdzie byście kupili.
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.01, 21:29
      Po co ci mieszkanie .Wyjedź z Polski do jakiegoś normalnego kraju i tam żyj.
      Nasz kraj jest miejscem absurdu i nieprędko to sie zmieni.Obojętnie kto bedzie
      przy władzy to i tak będzie tak samo.Jak znajdziesz pracę to bedzie cię
      wykorzystywał pracodawca a zarobione marne pieniądze i tak na nic nie
      wystarczą.Jak założysz własną firmę to zniszczą cię podatkami i zusem.Gdzie sie
      nie ruszysz to padaczka.Korupcja ,biurokracja ,absurd sięga granic
      niespotykanych.Komuna w nas żyje i ma się dobrze.Pozdrawiam
      • Gość: Kuba_Wr Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 11:07
        Gość portalu: Misiek napisał(a):

> Po co ci mieszkanie .Wyjedź z Polski do jakiegoś normalnego kraju i tam żyj.
        > Nasz kraj jest miejscem absurdu i nieprędko to sie zmieni.Obojętnie kto bedzie
        > przy władzy to i tak będzie tak samo.Jak znajdziesz pracę to bedzie cię
        > wykorzystywał pracodawca a zarobione marne pieniądze i tak na nic nie
        > wystarczą.Jak założysz własną firmę to zniszczą cię podatkami i zusem.Gdzie sie
        >
        > nie ruszysz to padaczka.Korupcja ,biurokracja ,absurd sięga granic
        > niespotykanych.Komuna w nas żyje i ma się dobrze.Pozdrawiam
        Mam nadzieję, że choć troszkę przesadzasz...
      • Gość: YOY Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.ii.uni.wroc.pl 28.05.01, 12:09
        to co ty jeszcze robisz we wroclawiu?
        czemu sam nie wyjechales?

po co placic niemiecką walutą niemieckie ceny
        jak tu tez da sie życ i nienarzekac
    • Gość: marsha Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 27.05.01, 11:17

>
      Gdybyście mieli kupować
      > mieszkanie, to gdzie byście kupili.

kup sobie drewnianą chatę w lesie.zadbaj o ogródek-w czasach kryzysu będziesz
      mógł się pożywić marchewką z własnej grządki...

mieszkanie we Wrocławiu...hmmm.też kończę studia i czarno widzę szansę prędkiego
      zakupu własnego M-4...
      ale gdybym miała kupować,to jak najdalej od blokowisk-sypialni.trafnie takie
      miejsca nazwał Miron B.- chamowo
      • Gość: MICHAL Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.swipnet.se 27.05.01, 22:16
        Ile kosztuje M 4 we Wroclawiu w dobrej dzielnicy?
        • Gość: hrabia Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.05.01, 22:23
          Każda fzielnica jest dobra. Brak tylko pieniędzy na te lepsze.
          Przy średniej pensji zakup mieszkania ( bez pomocy rodziców) będzie możliwy,
          gdy pojawią się wnuki.
        • Gość: marsha Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 27.05.01, 22:37
          Gość portalu: MICHAL napisał(a):

> Ile kosztuje M 4 we Wroclawiu w dobrej dzielnicy?

dużo ZA DUŻO !!! a w dobrej dzielnicy to jeszcze więcej...

• Gość: yoy Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.ii.uni.wroc.pl 28.05.01, 12:07
            ble ble ble.
            jesli konczysz biologie to czekaj na wnuki.

mi sie udalo bez pomocy krewnych zarabiac tyle
            ze ceny metrów przestały być przerażające.
        • Gość: Pafik Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.kom-net.pl 27.05.01, 22:51

Nowe srednio 2500-3000 PLN za m2. Zalezy glownie od polozenia od centrum.
          • Gość: Mara Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: 213.25.48.* 28.05.01, 07:37
            M-4 używane pewnie kupisz za jakieś 150 000 - 180 000. Proponuje jednak uikład z TBS-em -
            mieszkanie czynszowe...potrzebujesz wówczas 30 % wartości mieszkania.
            • Gość: MKK Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 08:51
              Gość portalu: Mara napisał(a):

> M-4 używane pewnie kupisz za jakieś 150 000 - 180 000. Proponuje jednak uikład
              > z TBS-em -
              > mieszkanie czynszowe...potrzebujesz wówczas 30 % wartości mieszkania.

TBS-y mają to do siebie, że wymagają nie tylko własnego wkładu , ale i dobrych
              zarobków, potwierdzonych na piśmie.

PS. mówili, że wystarczy ukraść milion ... a potem to już z górki.
              • Gość: yoy Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.ii.uni.wroc.pl 28.05.01, 12:12
                TBSy okazaly sie dosc drogie.
                1) wymagany wklad wlasny 30%
                2) czynsz rzedu 2000 /miesiac.

do dzisiaj sie oplacalo wziac kredyt w euro,
                a co w przyszlosci to niewiadomo :-)
        • Gość: Kuba_Wr Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 17:51

W dobrej ok 2800 - 3000, choc na Biskupiej 5tys. Im dalej, tym taniej, ale
          poniżej 2500 nie ma co kupować

• Gość: hen Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: 156.17.85.* 28.05.01, 09:13
      Drogi Kubo_Wr
      Jeśli skończyłeś studia i masz już na oku jakąś pracę (musisz już mieć, bo
      myślisz o mieszkaniu) najłatwiej (najtaniej) byłoby kupić coś za miastem i
      dojeżdżać do pracy. Oława, Oleśnica, Trzebnica. Po kilkunastu latach zwrócisz
      kredyt. We Wrocławiu sztucznie utrzymywane są wysokie ceny metra^2 i nawet przy
      obecnej ogólnej padaczce w kraju i tak nie stanieją. Pozdrówko i powodzenia.
      • Gość: yoy Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.ii.uni.wroc.pl 28.05.01, 12:14
        przy 80m2 za 2800
        w centrum to warto policzyc

- grunt+ dom120..150m2 pod miastem za 200000
        - auto za 25000
        i jest to samo
        • Gość: Kuba _Wr Re: Mieszkania we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 17:56
          Ja liczyłem w ten sposób
          40 mkw (mi tyle wystarczy) * 2500/mkw = 100tys
          10 lat * 12 mies = 120 mies * 1000 zł (albo więcej, cena wynajęcia takiego
          mieszkania, bez czynszu i opłat) = 120 000. Czyżby w 10 - 15 lat dało się chate
          spłacić? Bo wynajmować, z tego co tu wynika, na dłuższą metę się nie opłaca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka