gmart2 03.02.09, 20:46 Nie jestem pewna, czy moje dfziecko dostanie się do państwowego przedszkola. Proszę o informacje o następujących klubach: Siedziba Smyka Klub Alto Wesoła kraina Interesuje mnie w ogóle Psie Pole, Kiełczów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ice100 Re: przedszkole Psie Pole 06.02.09, 21:08 Klub Alto to nie przedszkole, dzieci raczej w wieku przed przedszkolnym od roku do 3, 4 lat, więc jeśli Twoje dziecko ma powyżej 3 lat (tak jak przyjmują w przedszkolach) to radzę wybierz przedszkole które zajmuje się dziecmi od 3 lat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: przedszkole Psie Pole 07.02.09, 15:59 Dziecko w grudniu(21) skończyło 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ullenkaa76 Re: przedszkole Psie Pole 12.02.09, 19:31 Mój synek w czerwcu skończy 3 latka. Od pazdziernika chodzi do Wesołej Krainy w Kiełczowie. Bardzo lubi tam chodzić. Są przemiłe panie, domowa atmosfera.Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: przedszkole Psie Pole 12.02.09, 20:41 Uulenkaa - a możesz napisać ile płacisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jas2005 Re: przedszkole Psie Pole 12.02.09, 23:41 W Wesołej Krainie czesne wynosi 820 - wszystko w cenie, żadnych więcej opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
jutar1 Re: przedszkole Psie Pole 09.06.09, 13:28 Witam, Mój synek oczywiscie nie dostał się do przedszkola państwowego. Zapisałam go do Klubu Alto ponieważ od września rusza tam grupa przedszkolaków 3 latków. I będzie realizowany program przedszkolny. Czesne to 600 zł (w tym śniadania i podwieczorek), plus opłata za obiadki 3,5zł zupka i 3,5zł drugie danie. Po miesiącu współpracy jestem bardzo zadowolona - mój syn tez :), a to najważniejsze. www.alto.dziecko.info/ Wcześniej chodził do Siedziby Smyka, niestety brak porozumienia z opiekunkami zdecydował o poszukiwaniu innego rozwiązania. Żeby było jasne - mój synek był zbyt aktywny, wymagał za dużo uwagi, a poza tym do końca szefowe nie umiały mi powiedzieć, czy od września będzie grupa "starszaków" i czy wogóle bedzie realizowany program przedszkolny. Muszę przyznać, że mimo wszystko mój synek czuł się tam bardzo dobrze. Opłaty to 590 zł czesne, 8 zł obiadek, 5 zł śniadania i podwieczorki. www.siedzibasmyka.pl/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: przedszkole Psie Pole 11.06.09, 13:07 A my jesteśmy zachwyceni Europejskim Przedszkolem im. Kubusia Puchatka w Kiełczowie. Płacimy 480 zł plus 6 zł dziennie za posiłki (4 dziennie), odliczane w przypadku dni nieobecności. Wychodzi pi razy drzwi 636 zł miesięcznie. W tę cenę wchodzą wycieczki, kino, teatr, no wszytko po prostu. Córka kocha to przedszkole:-). Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaaa7 Re: przedszkole Psie Pole 06.07.09, 20:08 joasia33 napisała: > A my jesteśmy zachwyceni Europejskim Przedszkolem im. Kubusia Puchatka w > Kiełczowie. Płacimy 480 zł plus 6 zł dziennie za posiłki (4 dziennie), odliczan > e > w przypadku dni nieobecności. Wychodzi pi razy drzwi 636 zł miesięcznie. W tę > cenę wchodzą wycieczki, kino, teatr, no wszytko po prostu. Córka kocha to > przedszkole:-). Witaj, taka kwota to za 8h spędzonych w przedszkolu dziennie? Płacimy we Wrocławiu dużo więcej, stąd moje pytanie, a planujemy się przenosić, Kiełczów nawet by nam odpowiadał... :) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: przedszkole Psie Pole 07.07.09, 14:20 Właśnie taka:-). Za całość, podkreślam. Wczoraj płaciliśmy za lipiec dokładnie 640 zł. Cena jest taka rozsądna chyba dlatego, że o ile mi wiadomo, przedszkole otrzymuje dotację. Odpowiedz Link Zgłoś
enya26 do jutar1: 11.06.09, 19:54 Rozumiemy Państwa rozgoryczenie, ale niestety nie miałysmy wyjścia i musiałysmy poprosić Państwa o zabranie synka z naszego przedszkola. Kierowałyśmy się dobrem grupy i proszę nam uwierzyć, ale nie była to dla nas łatwa decyzja. Gdyby to byl tylko problem nadmiernej aktywnosci to nic byśmy nie powiedzialy, ale Panstwa synek jest bardzo nadpopudliwy i dwie panie praktycznie zajmowaly sie tylko nim a reszta grupy na tym cierpiała. Dzieci bały się syna i nie chciały wchodzić na salę. Wyjaśniłyśmy już wcześniej, dlaczego podjełyśmy taką a nie inną decyzję, ale jeśli nadal mają Państwo jakieś wątpliwości i pytania to prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny. Jeśli chodzi o powstanie grupy 3-latkow od wrzesnia, to Pani wysłała do nas maila z zapytaniem na ten temat 24 lutego br. Odpisałysmy zgodnie z prawdą, że nie wiemy czy utworzy sie grupa 3 latkow, ponieważ zależało to od rodziców i ich chęci zapisania do nas swoich dzieci.Od ponad miesiąca wiadomo,że utworzą się dwie grupy 3 i 4 -latków i będzie w związku z tym realizowany program przedszkolny. Koszty wyżywienia: 7zł obiad i 12 zł wyżywienie całodzienne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ice100 Re: do jutar1: 12.06.09, 07:36 witam, nie wyobrażam sobie sytuacji w której poprosiłabym rodziców o zabranie dziecka - jeśli tak się dzieje wydaje mi się, że jest problem z kadrą która nie potrawi zapanować nad grupą. (innym przypadkiem są sytuacje w których dziecko jest chore i wymaga specjalistycznej opieki np. autyzm - choć i takie dzieci zdarzało nam mieć i z powodzeniem się nimi opiekować) dzieci są różne, niektóre mają zachowania agresywne, niektóre mają autoagresje a jeszcze inne zamykają się w sobie. Rolą wychowawcy jest poradzić sobie w tych trudnych sytuacjach oraz wprowadzić je do życia w grupie. Proces separacji jest dla dziecka bardzo trudny i często dzieci wtedy ujawniają zachowania społecznie niepożądane. Jednak pozytywne przejście przez ten proces socjalizacji da w rezultacie otwarte, radosne i chętne do współpracy dziecko. ps. upowszechnianie opini o dziecku na forum bez zgody rodziców jest łamaniem ustawy o ochronie danych osobowych (nas jako psychologów, pedagogów obowiązuje tajemnica) pozdrawiam marta nowak www.alto.dziecko.info Odpowiedz Link Zgłoś
jutar1 Re: do jutar1: 12.06.09, 09:42 Witam, Pozwole sobie odpowiedzieć: 1. nikt ani razu nie poprosił mnie o zabranie dziecka z przedszkola, 2. nie będę komentować uwagi o "zastraszaniu" innych dzieci, bo taka uwage przeczytałam dopiero tutaj, 3. pierwsze pytanie o grupe 3-latków rzeczywiście zadałam w lutym, następne pytania były już zadawane w przedszkolu osobiście, 4. nadal pokreślam, że mojemu synkowi było bardzo dobrze w Siedzibie Smyka, do dziś mówi o Paniach z "małego pprzedszkola" jak sam je okresla, Nie czuję do nikogo, żadnego żalu czy rozgoryczenia, to poprostu zycie samo weryfikuje nasze decyzje. pozdrawiam i życzę udanej współpracy z innymi podopiecznymi Odpowiedz Link Zgłoś
karol420 Re: przedszkole Psie Pole 27.08.15, 23:48 Dla aktualnie szukających przedszkola na psim polu rodziców, polecam odwiedzić Koszałki Opałki. Znajdują się niedaleko "polaru". Bardzo ładne przedszkole :) Odpowiedz Link Zgłoś