Dodaj do ulubionych

Korwin Mikke do domu !!!

IP: *.umwd.pl 06.08.01, 12:52
Panie Mikke wracaj pan do domu, a nam tutaj we Wroclawiu glowy nie zawracaj.
Tak niestety bywa, ze jak ktos nie ma programu wyborczego to plecie wierutne
bzdury aby przyciagnac uwage ludzi. Brawo dla UW-oli, ze zareagowali na brednie
Mikkego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Morciasz Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.graf.torun.pl 06.08.01, 13:18
      Jakie brednie? To prawda, ze za Hitlera ludzie placili mniejsze podatki niz
      teraz. A jak kierowca Frasyniuk pochwali autostrade z Wroclawia na Slask lub
      piekny stadion Olimpijski to tez bedzie faszysta? Wszak te autostrade i stadion
      zbudowali za Hitlera. Lepiej nie popadac w paranoje w tropieniu faszystow i
      antysemitow.
    • Gość: wroclawi Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 13:24
      co UW do PLATFORMY ?
      kazdy wystawia kogo chce

MIKKE RULES !
      to jedyna osoba, na ktora ewentualnie o ile pojde na wybory, postawie swoj glos!

PLATFORMA SUX !
      MIKKE powinien byc niezaleznym kandydatem !
    • Gość: Krzysiek Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: 192.168.132.* / *.lsb.com.pl 06.08.01, 17:11
      Niestety kolego jesteś w błędzie, Sąd wydał wyrok, iz autorem tych "bredni" był
      dziennikarzyna z WW . Unia Wolności oczywiscie specjalizuje sie w tropieniu
      niepoprawnych politycznie wypowiedzi, ale ale nic jej to nie da gdyz
      politycznie jest już martwa, w odróżnieniu od J K-M.
      • Gość: Antonio Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 18:06
        Odwalcie sie od Mikkego! Na kogo chcecie glosowac? Na czerwonych, moze na PO?
        Cala ta banda od lat nami rzadzi i co? I jajco, mamy najwiekszy kryzys w naszej
        najnowszej historii, z ktorego bedziemy sie wydobywac przez wiele lat.
        Wyciagnijcie glowy z wlasnych d... Potrzebna nam jest rewolucja w mysleniu o
        gospodarce, panstwie, podatkach.
        Wybierzcie stare, "sprawdzone" kadry- bedziemy siedziec w tym szambie nadal!
        POZDRO
        • Gość: Boryna Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 18:18
          Gość portalu: Antonio napisał(a):

> Odwalcie sie od Mikkego! Na kogo chcecie glosowac? Na czerwonych, moze na PO?
          > Cala ta banda od lat nami rzadzi i co? I jajco, mamy najwiekszy kryzys w naszej
          >
          > najnowszej historii, z ktorego bedziemy sie wydobywac przez wiele lat.
          > Wyciagnijcie glowy z wlasnych d... Potrzebna nam jest rewolucja w mysleniu o
          > gospodarce, panstwie, podatkach.
          > Wybierzcie stare, "sprawdzone" kadry- bedziemy siedziec w tym szambie nadal!
          > POZDRO

Juz lepiej glosowac na czerwonych niz na te bande oszolomow. Co mozna sadzic o
          partii Platforma ,ktora na jednego z glownych kandydatow ( nr 3 na liscie)
          wystawia klinicznego cyklofrenika i alkoholika.Pozdro
          • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: 213.76.92.* 06.08.01, 19:22
            Jak Mikkem-u było tak wspaniale za Adolfa, to niech zapisze się do jakiejś
            niemieckiej sekty wyznawców talentu Adolfa H...
            • Gość: Krzysiek Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: 192.168.132.* / *.lsb.com.pl 07.08.01, 11:14
              Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Jak Mikkem-u było tak wspaniale za Adolfa, to niech zapisze się do jakiejś
              > niemieckiej sekty wyznawców talentu Adolfa H...
              Widzę,że nie jesteś koleżko kumaty w sprawach polityki. Polecam troche lektury
              historycznej. Zamiast odmużdżania sie Wyborczą

• Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: 213.76.92.* 06.08.01, 19:22
            Moim zdaniem po jego wypowiedzi, we Wrocławiu nie może liczyć nawet na pół
            glosu oddanego na niego w najbliższych wyborach...
        • Gość: Jureek Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: 62.8.156.* 07.08.01, 10:25
          Gość portalu: Antonio napisał(a):

> Odwalcie sie od Mikkego! Na kogo chcecie glosowac? Na czerwonych, moze na PO?

Zaraz, zaraz, Antonio. Tylko spokojnie. Czy to nie przypadkiem PO przygarnela UPR i dzieki temu JKM
          kandyduje na senatora?
          Jurek
          • cmd26 Re: Korwin Mikke do domu !!! 07.08.01, 14:32
            Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Gość portalu: Antonio napisał(a):
            >
            > > Odwalcie sie od Mikkego! Na kogo chcecie glosowac? Na czerwonych, moze na
            > PO?
            >
            > Zaraz, zaraz, Antonio. Tylko spokojnie. Czy to nie przypadkiem PO przygarnela U
            > PR i dzieki temu JKM
            > kandyduje na senatora?
            > Jurek

UPR tylko startuje z list PO - nie ma mowy o zadnej koalicji czy czyms takim
    • Gość: mjot Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 20:12
      A u nas jest za to "Maryjan" i gość bez nazwiska ale za to dwojga imion Marek
      Jurek!
      I twierdzą że będzie jeszcze lepiej!
    • Gość: dzaniak Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 22:33
      U.P.R.to jedyna partia która ma program od kilkunastu lat ,kto tego nie wie
      jest politycznym matołem.A Mumia Wolności wie,że Mikke powiedział prawdę (w
      Generalnej Guberni podatki były niższe niż obecnie-to fakt!!!)ale łatka
      faszysty poszła w eter.Pozdrawiam wsztstkich trzezwo myślących ,a
      p.Frasyniukowi i całej U.D.-ecji politycznej emeryturki.
      • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:36
        Gość portalu: dzaniak napisał(a):

> U.P.R.to jedyna partia która ma program od kilkunastu lat ,kto tego nie wie
        > jest politycznym matołem.A Mumia Wolności wie,że Mikke powiedział prawdę (w
        > Generalnej Guberni podatki były niższe niż obecnie-to fakt!!!)ale łatka
        > faszysty poszła w eter.Pozdrawiam wsztstkich trzezwo myślących ,a
        > p.Frasyniukowi i całej U.D.-ecji politycznej emeryturki.

Mikuś nawet nie potrafi liczyć...

• dlugopis Re: Korwin Mikke do domu !!! 07.08.01, 11:02
          To ty nie potrafisz logicznie polemizowac, tylko rzucac inwektywy. Nie
          przedstawiles zadnego argumentu przeciw. JKM ma moj glos i wielu inteligentnych
          ludzi, ktorzy rozumieja jego wypowiedzi.
        • Gość: Robert Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 13:49
          Mikuś powiadasz...
          Roberto! Ty brutalu!!!
          Jak mowi przyslowie "Nie postrzegaj podlug siebie"
          • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:15
            Gość portalu: Robert napisał(a):

> Mikuś powiadasz...
            > Roberto! Ty brutalu!!!
            > Jak mowi przyslowie "Nie postrzegaj podlug siebie"

"Brutalu", ależ dlaczego ??????
            Pozdrowienia mój imienniku !
        • cmd26 Re: Korwin Mikke do domu !!! 07.08.01, 14:34

> Mikuś nawet nie potrafi liczyć...
          >

dlugo nad tym myslales??????
          • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:16
            cmd26 napisał(a):

> Gość portalu: Roberto napisał(a):
            >
            > > Mikuś nawet nie potrafi liczyć...
            > >
            >
            > dlugo nad tym myslales??????

...znacznie krócej niż TY !

• Gość: dzaniak Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 21:45
          Roberto co z tym liczeniem ?argumenty!!!!!
    • akm Re: Korwin Mikke do domu !!! 07.08.01, 10:54
      A ja sie tylko zastanawiam, skąd ta nadwrażliwość? Każde zdanie, w którym
      pada "Hitler", ma od razu budzić takie emocje?
      Więcej spokoju, mniej pochopności.
      A UW się wygłupiła...
      W Izraelu nie słuchają Wagnera, bo Hitler lubił...
      To ma byc również nasza droga????
      • Gość: daag Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.*.*.* 07.08.01, 14:15
        akm napisał(a):

> A ja sie tylko zastanawiam, skąd ta nadwrażliwość? Każde zdanie, w którym
        > pada "Hitler", ma od razu budzić takie emocje?
        > Więcej spokoju, mniej pochopności.
        > A UW się wygłupiła...
        > W Izraelu nie słuchają Wagnera, bo Hitler lubił...
        > To ma byc również nasza droga????

zdrowe, trzeźwe, trafne. szacuneczek dla ciebie akm.

• Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:20
        akm napisał(a):

> A UW się wygłupiła...

Wg Mikusia Adolf mniej uciskał Polaków podatkowo niż obecny rząd...
        Podatki podatkami, ale kim był Adolf i co zrobił z polskim narodem i innymi
        narodami każdy doskonale wie...
        Przecież Mikuś mógł do tego porównania między tym co wyprawia z podatkami obecny
        rząd dać porównanie z wszystkimi innymi władcami, przywódcami, ale nie
        zbrodniarzami ludzkości...
        O to mi tylko chodziło i z tego powodu ta "nadwrażliwość"...
        Rodzice mojej matki zginęli w Oświecimiu, a to zasługa tego "dobrego podatkowo,
        mniej uciskającego naród polski podatkami" Adolfa H...

• akm Re: Korwin Mikke do domu !!! 07.08.01, 21:47
          Przykro mi z powodu Twoich rodziców, przykro mi z powodu mojego dziadka. Ale do
          niedawna jedyne fragmenty autostrady w Polsce, to były te, które zbudował Adolf
          H., i jakos jeździłem nimi, z obrzydzeniem, ale jeżdziłem. Z obrzydzeniem, bo
          od czasów Adolfa nie były praktycznie remontowane...

Celność porównania polega na pewnym szoku, oczekiwanym u odbiorcy, Doskonale to
          rozumiem. Dlatego stwierdzenie, że podatki za Hitlera były niższe niż teraz
          jest z punktu widzenia nadawcy lepsze, niz stwierdzenie, że w Ameryce podatki
          są niższa... Choćby dlatego, że fiskus takiego .......... nie obciążał ponad
          miarę.

I nie mieszajmy tu tych spraw. Bo co mają powiedzieć zwolennicy Garbusa? Toż to
          dziecko Hitlera narysowane przez Porsche''go... A co maja powiedzieć dzisiejsi
          mieszkańcy Wolfsburga? Wyprowadzić się, bo miasto kazał zbudować Hitler?

I pomyśl: roboty publiczne to też jego pomysł. Autostrady (jako takie) też
          wyszły z jego (i Mussoliniego) gabinetu...

Oczywiście, nie namawiam do tłumienia emocji, ale czasem warto przyjrzeć się
          bliżej.
          I dlatego napisałem, co napisałem. I się z tym zgadzam ;)
          • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:09
            akm napisał(a):

> Przykro mi z powodu Twoich rodziców, przykro mi z powodu mojego dziadka. Ale do
            >
            > niedawna jedyne fragmenty autostrady w Polsce, to były te, które zbudował Adolf
            >
            > H., i jakos jeździłem nimi, z obrzydzeniem, ale jeżdziłem. Z obrzydzeniem, bo
            > od czasów Adolfa nie były praktycznie remontowane...
            >
            > Celność porównania polega na pewnym szoku, oczekiwanym u odbiorcy, Doskonale to
            >
            > rozumiem. Dlatego stwierdzenie, że podatki za Hitlera były niższe niż teraz
            > jest z punktu widzenia nadawcy lepsze, niz stwierdzenie, że w Ameryce podatki
            > są niższa... Choćby dlatego, że fiskus takiego .......... nie obciążał ponad
            > miarę.
            >
            > I nie mieszajmy tu tych spraw. Bo co mają powiedzieć zwolennicy Garbusa? Toż to
            >
            > dziecko Hitlera narysowane przez Porsche''''go... A co maja powiedzieć dzisiejsi
            > mieszkańcy Wolfsburga? Wyprowadzić się, bo miasto kazał zbudować Hitler?
            >
            > I pomyśl: roboty publiczne to też jego pomysł. Autostrady (jako takie) też
            > wyszły z jego (i Mussoliniego) gabinetu...
            >
            > Oczywiście, nie namawiam do tłumienia emocji, ale czasem warto przyjrzeć się
            > bliżej.
            > I dlatego napisałem, co napisałem. I się z tym zgadzam ;)

Wszystko ok co piszesz, ale roboty publiczne (jako takie) wymyślono grubo ponad
            1500 lat przed Adolfem H i Mussolinim.
            Pozdro !

• Gość: JaJaccek Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 08.08.01, 00:48
        akm napisał(a):

> A UW się wygłupiła...

Pomimo wczsniejszych uzgodnien o skresleniu utworow Wagnera z programu
        b.prestizowego koncertu w Tel-Aviv,"Noc Walpurgii" zostala wykonana i to przez
        Berlinska Orkiestre Symfoniczna pod batuta dyrygenta z Chicago.Zapanowala
        konsternacja, ale niektorym sie podobalo.
        • akm Re: Korwin Mikke do domu !!! 08.08.01, 07:54
          Gość portalu: JaJaccek napisał(a):
          > Pomimo wczsniejszych uzgodnien o skresleniu utworow Wagnera z programu
          > b.prestizowego koncertu w Tel-Aviv,"Noc Walpurgii" zostala wykonana i to przez
          > Berlinska Orkiestre Symfoniczna pod batuta dyrygenta z Chicago.Zapanowala
          > konsternacja, ale niektorym sie podobalo.

Tak, wiem, i było to pierwsze wykonanie Wagnera w Izraelu. Więc nawet oni
          zaczynają przełamywać uprzedzenia. No i popatrz, a niektórym sie nawet
          podobało... ;)

Roberto: masz rację, ale bardziej chodziło mi o roboty publiczne jako przemyslany
          element strategii gospodarczej. Bo przecież nawet cos na kształt autostrad było
          juz 2000 lat temu... ;)
    • Gość: jatzek Re: Korwin Mikke do domu !!! - daj spokoj, przyjacielu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 22:32
      Postac kontrowersyjna, ale nietuzinkowa. Jeden z nielicznych politykow, ktory
      posluguje sie logika oraz wiedza. Nie jestem jego fanatycznym wielbicielem, ale
      wielokrotnie musialem docenic jego prosta, arystotelejska dialektyke.
      Bo dlaczegoz nie nazywac czarnego czarnym a bialego bialym?
      Drodzy polemisci, prosze o wystuszenie emocji.
      • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! - daj spokoj, przyjacielu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:34
        Gość portalu: jatzek napisał(a):

> Postac kontrowersyjna, ale nietuzinkowa. Jeden z nielicznych politykow, ktory
        > posluguje sie logika oraz wiedza. Nie jestem jego fanatycznym wielbicielem, ale
        >
        > wielokrotnie musialem docenic jego prosta, arystotelejska dialektyke.
        > Bo dlaczegoz nie nazywac czarnego czarnym a bialego bialym?
        > Drodzy polemisci, prosze o wystuszenie emocji.

Uwierz mi: nie zawsze to co białe jest białe, a to co czarne jest czarne
        (zwłaszcza w polityce)...
        Pozdro !

• Gość: jatzek Re: Korwin Mikke do domu !!! - daj spokoj, przyjacielu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 22:36

> Gość portalu: jatzek napisał(a):
          >
          > > Postac kontrowersyjna, ale nietuzinkowa. Jeden z nielicznych politykow, kt
          > ory
          > > posluguje sie logika oraz wiedza. Nie jestem jego fanatycznym wielbicielem
          > , ale
          > >
          > > wielokrotnie musialem docenic jego prosta, arystotelejska dialektyke.
          > > Bo dlaczegoz nie nazywac czarnego czarnym a bialego bialym?
          > > Drodzy polemisci, prosze o wystuszenie emocji.
          >
          > Uwierz mi: nie zawsze to co białe jest białe, a to co czarne jest czarne
          > (zwłaszcza w polityce)...
          > Pozdro !
          >
          Upieram sie przy swoim, prosze pana. To pomaga : )

• Gość: JaJaccek Re: Korwin Mikke do domu !!! - daj spokoj, przyjacielu IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 08.08.01, 01:16
            Kurcze!Alez swietny wynalazek ta demokracja.Pierwszy raz glosowalem bedac w
            Ludowym??Wojsku Polskim??.Wtedy nie bylo takich problemow.A kogo by tu wybrac?
            A na jaka glosowac partie?A co tam powiedzial taki czy owaki.Wtedy byl JEDYNY
            SLUSZNY WYBOR!!No a jak sie juz ktos pomylil, to przy sprawdzaniu glosow
            b.odpowiedzialne komisje bledy takie naprawialy i JEDYNY zostawal wybrany.A do
            urn to na noszch uprawnionych przynoszono.A teraz to my sie mozemy na FORUM
            podzielic.Swobodnie.Bez cenzury.Bo to nas odstresuje.A we wrzesniu i tak sie
            okaze,ze "NOWE znowu wrocilo" jak J.Pietrzak kiedys zauwazyl.
            • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! - daj spokoj, przyjacielu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 21:12
              Cosik mi się zdaje, że Korwinowi włąsnie w tym wszystkim chodziło o zamieszanie
              przedwyborcze wobec jego osoby (patrzcie jaki jest obecnie we Wrocławiu "szum
              medialny" wobec jego osoby)...
    • Gość: kenny Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 15:59
      Janusz Korwin Mikke? To jedyna osoba na którą bez problemu oddałbym swój głos.
      Niestety nie moge (jestem z Rzeszowa). Jak przeciwnicy Korwina z Wrocka chcą to
      w ich imieniu moge oddać głos na Krzaka- ten zarówno z Korwinem jak i Hitlerem
      nie ma nic wspólnego. Jest od obydwojga o wiele głupszy wiele głupszy. No może
      w jednym Hitler i Krzaklewski do siebie pasują- obydwaj nie umieja przegrywać!
    • Gość: Michał Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 17:01
      Niech nam żyja KORWIN!!!!!
      Pozdrawiam Michał.
      • Gość: hrabia Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.eu.org 19.08.01, 17:21
        Niech żyje Michał !!!
        • Gość: JaJaccek Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 19.08.01, 22:00
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Niech żyje Michał !!!

Niech zyje Hrabia!!!

• Gość: JaJaccek Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 19.08.01, 22:04
          "Czarne jest c a biale jest b"
          Nie jest to przyp. haslo b. prezydenta W.??
          • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:09

> "Czarne jest c a biale jest b"
            > Nie jest to przyp. haslo b. prezydenta W.??

Chyba rzeczywiście takie samo chasło miał kiedyś "Pierwszy Elektryk Polski"...
            >

• Gość: JaJaccek Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 19.08.01, 22:08
          Korwin nie przejdzie.Choc jego watek o podatkach ladnie brzmi dlauszu i ma
          wielu zwolennikow.
          • Gość: Roberto Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:10

> Korwin nie przejdzie.Choc jego watek o podatkach ladnie brzmi dlauszu i ma
            > wielu zwolennikow.

Też mi się wydaje, że Mikuś nie ma najmniejszych szans na przejście...
            • Gość: UPR-owie Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.mazowiecka.wroclaw.top.pl 20.08.01, 14:02
              Janusz Korwin-Mikke ma wbrew waszym opiniom duże szanse na mandat senatorski.
              Startuje z listy komitetu Blok Senat 2001, a we Wrocławiu komitet ten zgarnia
              trzy miejsca.
          • Gość: jarq Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.01, 02:28
            Dobrze! Dajcie mu władze, niech w końcu spróbuje zwoich "dialektycznych"
            programów. Myślę, że po roku czasu wszystkie "niech żyje..." zamienią się
            na "do domu!!!". Polityka, politycy... - śliskie, obleśnie i niestety
            nieunuknione, jak komary.
            • Gość: wędzonka Re: Korwin Mikke do domu !!! IP: 156.24.231.* 20.08.01, 20:26
              Gość portalu: jarq napisał(a):

> Dobrze! Dajcie mu władze, niech w końcu spróbuje zwoich "dialektycznych"
              > programów. Myślę, że po roku czasu wszystkie "niech żyje..." zamienią się
              > na "do domu!!!". Polityka, politycy... - śliskie, obleśnie i niestety
              > nieunuknione, jak komary.

W pewnym sensie masz racje, po roku "niech zyje" zmienilyby sie bankowo
              w "powiesic!", "ukatrupic!", "utopic!" i "wyslac na Madagaskar!". Ale po 15
              latach, gdybysmy cos takiego przetrzymali, bylibysmy w czolowce Europy.
              Tak sadze.

Ech, czysta utopia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka