Dodaj do ulubionych

To Schetyna faktycznie rządzi z tylnego fotela.

18.03.09, 00:31
Ma swoich ludzi w każdej instytucji, każdym dochodowym biznesie, szoł
biznesie, wszędzie. Wszystko obstawione jego żołnierzami. Nazwa, zresztą, już
się przyjęła. Spróbujcie wygooglować frazę "człowiek Schetyny" lub "żołnierz
Schetyny" :)))))

www.wprost.pl/ar/118776/Czlowiek-Schetyny-w-kazdym-resorcie/
miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,75495,4666386.html
www.rp.pl/artykul/169910.html
taki mały przykładzik:)
Obserwuj wątek
    • map4 Re: To Schetyna faktycznie rządzi z tylnego fotel 18.03.09, 00:58
      malutka_mulatka napisał:

> Spróbujcie wygooglować frazę "człowiek Schetyny" lub "żołnierz
      > Schetyny" :)))))

Dawno dawno temu, w lasach Rusi żył sobie Borys Jelcyn. Ciągnął za sobą mocno
      niemedialnego pajaca, pułkownika KGB, Putina. Jelcyn odszedł, a Putin chwycił
      swołocz solidnie za wory. O ile nieszkodliwy Tusk przyjdzie i odejdzie, to jego
      szara eminencja, Schetyna długo jeszcze będzie się polskiej demokracji czkawką
      odbijał. Schetyna to charakterologicznie bardzo podobna do jkaczorka postać.
      Ponieważ jkaczor jest już starawy, to całkiem możliwe jest, że schet szczepi się
      gdzieś tak za jedną bądź dwie kadencje z zerem Ziobro. Ziobro przegra, bo to
      podszyty tchórzem panikarz, ale smrodu narobić zdąży.

AHA: kiedy wreszcie ujawniona zostanie agentura WSW i WSI, analogicznie do SB i
      UOP ?
      • analisis Re: To Schetyna faktycznie rządzi z tylnego fotel 18.03.09, 01:29
        map4 napisał:

> AHA: kiedy wreszcie ujawniona zostanie agentura WSW i WSI, analogicznie do SB i
        > UOP ?

Zdaje się, że to samo pytanie odnośnie Schetyny i jego przeszłosci zadał w TV
        historyk Grzegorz Braun.
        Ja osobiście myslę, że Schetyna nie po to objął urząd żeby się uchowała jakaś
        dokumentacja, albo żeby ujrzała światło dzienne.

Wszyscy się teraz ekscytują aferą małego pisiaka Misiaka. Bez jaj:)
        Ludzie! Ktoś tego chłopca ochraniał. Nie miał nasz Tomaszek opinii takiego co
        sam by proch wynalazł.Ot taki mały dupolizek, obszczymurek. Kręcił lody bo
        prawdziwy puppet master tak chciał.
        Nie bójcie się, krzywda mu się nie stanie. Wierni żołnierze, którzy się poświęcą
        dla dobra sprawy mogą liczyć na łaskawość mentora.

wroclaw.naszemiasto.pl/my_dolnoslazacy/specjalna_artykul/643977.html
        wywiad z modelowym żołnierzem Grzesia- osobowość kuchenki mikrofalowej.

Tacy kretyni rządzą we Wrocku. Pamiętacie sprawę sprzed kilku lat o łaczeniu
        MOSIRów? Dawni dyrektory preścigali się w nadawaniu tytułów "człowieka sportu"
        czy innego shitu naszemu wicepremierowi:)))
        Nie mam siły już się śmiać.Naprawdę....
        • Gość: USA zielona karta Rozgrywki jak w kazdej mafii IP: *.metalab.unc.edu 18.03.09, 05:15
          Hehe Misiak się nie podzielił to go udupili. Proste.
          • Gość: matrix Re: Rozgrywki jak w kazdej mafii IP: *.chello.pl 18.03.09, 17:37
            ...z jakiegoś powodu stało się to teraz, gdy miał szefować kampanii PO do
            europarlamentu.
            P.S. Autorce wątku gratuluję odkrycia prawdy :)(ponoć lepiej późno, niż wcale)
    • Gość: szok! Polska Sycylia IP: *.as.kn.pl 18.03.09, 18:11

Przeczytałam i poraziło mnie - rany Boskie! Sycylia:)
      • malutka_mulatka Re: Polska Sycylia 18.03.09, 19:59
        Na Sycylii od czasu do czasu znajdzie się prokurator...
        • Gość: I Tyle Re: Polska Sycylia IP: *.chello.pl 18.03.09, 21:44

I tyle w temacie konsorcjum firma DGA i Work Service:

www.dga.pl/strony/1/i/435.php
          • Gość: Johann Re: Polska Sycylia IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 21:58
            a ja tam facia"podziwiam"... znalazl instrument, wbil w plecy !"noz"
            Frasyniuka ( onegdaj), dali mu chopaki szanse, to nadziabal, to co
            mial nadziabac. Skoro wypalil Art Meetng i mamona wpadla za pomysl,
            to pozwolono mu, w ramach rewanzu, na bycie politykiem. Ktos musi
            rzadzic tym wszystkim. My bijemy piane, a on leje z nas rowno.
            Gdy pomysle, ze uklad we Wrocku w latach 2000- 2005 byl ustawiony,
            to usmiecham sie z przekasem, ze tak mialo byc.
            Ktos GO wylansowal i ktos stal za nim....
            • analisis Re: Polska Sycylia 18.03.09, 23:16
              tylko gdzie jest prawdziwe dziennikarstwo śledcze? Newsweek próbował ale
              świadkowie się posrali ze strachu i nie chcieli potwierdić rewelacji a potem
              sprawa zdechła....
              • map4 Re: Polska Sycylia 19.03.09, 12:36
                analisis napisała:

> tylko gdzie jest prawdziwe dziennikarstwo śledcze?

Zapomnij o tym. "Tu gra idzie o życie", że kapitana Stopczyka z "psów" zacytuję.

Trzech zamieszanych w sprawę Olewnika powiesiło się w swoich celach.
                Samodzielnie, oczywiście. Jak zginął Pańko - do dziś nie wiadomo. Dlaczego
                zastrzelono Papałę - nie wiadomo. Jak to możliwe jest, że Sekuła sam strzela
                sobie w brzuch dwa razy pod rząd z długolufowej myśliwskiej strzelby - do dziś
                nie wiadomo. Za co zlikwidowano ministra Dębskiego - cholera wie.

Sycylia niech się schowa. Na Sycylii mordy są publiczne, a często nawet
                obrzydliwie prymitywne. Niech się sycylijscy mafiosi lepiej od swoich polskich
                kolegów po fachu uczą, jak dyskretnie usuwać z drogi przeciwności.
                • motasz.pisiak Re: Polska Sycylia 05.04.09, 20:14
                  za
                  Pardonem:www.pardon.pl/artykul/8312/ministrowie_musza_potrafic_czytac_w_myslach_schetyny

Państwowa Komisja Akredytacyjna skontrolować miała Wydział Historii Uniwersytetu
                  Jagiellońskiego na prośbę minister nauki w związku z głośną pracą magisterską
                  Pawła Zyzaka.

Jednak dziś rano w w Kontrapunkcie RMF FM i "Newsweeka" Grzegorz Schetyna
                  wypowiedział kilka zdań, które zmieniły sytuację. Pytany o kontrolę, stwierdził:

Uważam, że to błąd. Mam nadzieję, jestem przekonany, że minister Kudrycka
                  zrozumiała go.

Do namawiania pani minister się nie przyznał. Ona wszystko tak sama z siebie
                  zrozumie:

Mam nadzieję i jestem przekonany, że minister Kudrycka sprawy kontroli
                  zostawi wydziałowi Uniwersytetu Jagiellońskiego. Tam ta sprawa powinna być
                  wyjaśniona, jeżeli są jakieś znaki zapytania dotyczące tej pracy magisterskiej.

Kilka godzin po wywiadzie minister nauki wycofała wniosek
                  do Państwowej Komisji Akredytacyjnej o kontrolę na UJ. W TVN24 powiedziała też:

Rektor poinformował mnie mnie o podjęciu odpowiednich działań i wierzę w to,
                  że uczelnia potrafi autonomicznie rozwiązać problem między rzetelnością badań a
                  ich wolnością.

Patrzcie, jak sprawnie to działa. Schetyna mówi w radiu, że "ma nadzieję i jest
                  przekonany", a Kudrycka od razu pojmuje swój błąd.

I całe szczęście. Ostatnie posunięcia pani minister niektórzy nazywają żenadą.
                  Inni, jak Rafał Ziemkiewicz, używają bardziej dosadnych określeń:

Niedwuznaczna zapowiedź odebrania Pawłowi Zyzakowi w ramach kary za
                  nieprawomyślność magisterium to już zgoła stalinizm.

A może
                  tak w następnym wywiadzie Schetyna zasugeruje, że mianowanie Kudryckiej
                  ministrem nauki też było błędem, który - "ma nadzieję i jest przekonany" -
                  szybko zostanie naprawiony?

Na co mamy nadzieję. I jesteśmy przekonani.

Zadziała?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka