Gość: blecharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 06:26 zawierzenia i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lik Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 07:54 w większości byłego wałbrzyskiego drogi są fatalne Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_elector Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser 19.03.09, 08:05 Wywalić hołotę urzędniczą na zbity pysk!!!!!! Banda nierobów i nieudaczników. Ostatni sort. To samo dzieje się w mieście "wielkich aspiracji" - Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski se 19.03.09, 08:29 Zgoda. U nas jest dokładnie to samo. Zbieranina szumowin, w przypadku wyższych stanowisk - z partyjnych rekomendacji. Nowotwór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary Re: Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski se IP: *.tieto.com 19.03.09, 09:09 dokladnie tak jest!!! we wroclawiu tez mamy takich POpaprancow co tylko PR produkuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 09:01 My Wrocławianie nie musimy jechać do Wałbrzycha, od wielu lat mamy to u Nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver !!! masakra !!! IP: 192.100.112.* 19.03.09, 09:24 Słaby refleks. Dwa, trzy miesiące temu miałem wątpliwą przyjemność jechania samochodem przez Wałbrzych. Mam kolegów którzy tam pracują więc byłem mentalnie przygotowany. Wjazd do Wałbrzycha ul. 1 maja zaczął się od "wyskoku" na asfaltowym nawisie w jak w amerykańskim filmie i głośnego łubu-dubu. To dodatkowo wzmożyło moją uwagę. Średnia prędkość jazdy przez miasto do ~30kmh jazda na II czasem III biegu no i ślęczenie z głową przy szybie i szukanie kolejnych dziur. Obserwowanie znaków, otoczeia drogi czy chociażby pieszych schodzi wtedy na dalszy plan. Wyrwy są tam takie, że można spokojnie urwać koła na jednej osi. Najgorsze, że znajdują się całymi stadami i powodują konieczność gwałtownych manewrów omijających. Nie wyobrażam sobie jechania tamtędy nocą w ulewie czy na przykład we mgle. Współczuję wszystkim mieszkańcom oraz osobom pracującym i dojeżdżającym tam codziennie do pracy. Bardzo dobrze że policja chce zamknąć te drogi. Nie oszukujmy się, one nadają się nie do kapitalnego remontu tylko do zdarcia i wybudowania od nowa. Dobrze że wkońcu ktoś nagłośnił sprawę. A zamieszczone zdjęcie oceniam w kategorii ekstremalności niestety na 30%. Z obecnego stanu rzeczy powinny zostać wyciągnięte konsekwencje. tłumaczenie że "nie ma pieniędzy" jest tutaj po prostu żałosne i śmieszne ale bardziej w gatunku czarnego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fumfel Re: !!! masakra !!! IP: 81.219.236.* 19.03.09, 18:55 Co prawda to prawda, jechałem ostatno do kolegi do Dzierżoniowa. Na trasie łagiewniki - Dzierżoniów jazda wygląda jak przez Wałbrzych. Fotel przesunięty maksymalnie do przodu, a oczy wbite w tzw. drogę i pełny skaning w poszukiwaniu dziur. A jest co podziwiać, wystarczy powiedzieć, że jazda na 2 - 3 biegu i slalomik. Najgorsze, że ominiesz 15000 dziur a i tak sie władujesz w tę 15001 i aż boli. Obserwowanie znaków drogowych, wydarzeń za samochodem i na poboczu po prostu nie istnieje. Trzeba powiedzieć sobie szczerze, że w średniowiecznej polsce ( z małej litery ) wiekszym zagrożeniem na drodze jest patrzenie na znaki niż na dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Re: !!! masakra !!! IP: *.oracle.co.uk 20.03.09, 16:23 Ta droga po kazdej zimie tak wyglada. Mniej wiecej w okolicach maja te dziury powinny juz byc zalatane. Ale za rok powroca. Na pewno powroca. Co rok wracaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanka Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.eranet.pl 19.03.09, 11:58 Szkoda, że nie dodano w artykule, że na ulicy Andersa od ponad pół roku trwa wymiana instalacji wodnej i gazowej, która miała się zakończyć jesienią...Jest wiosna, a panowie kopią i kopią, ryjąc kolejne dziury, które zasypują żwirkiem...Generalnie wymiana nie przebiega pomyślnie, bo wywołuje kolejne awarie instalacji wodnej, a dziury po zimie są kolosalnych rozmiarów Niestety mieszkam przy tej ulicy...mąż zaczął snuć przypuszczenia, że to sprawka ekologów i teraz Andersa przygotowują do zalesienia...przynajmniej nie opuszcza go poczucie humoru;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truman Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 13:21 gdzie nie pojechaliśmy rodziną w wałbrzyskie tam zawsze okradano nam samochód, do dziś Wałbrzych kojarzy mi sie ze złodziejstwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzyszanin Re: Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski se IP: *.wr.energiapro.pl 19.03.09, 15:05 Mieszkam w Wałbrzychu, a pracuję we Wrocławiu. Trochę pojeździłem juz po Wrocławiu i moge stwierdzić, że Wrocław w porównaniu z Wałbrzychem ma same autostrady. Więc nie gadajcie głupot wrocławianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzyszanin Wieniawskiego IP: *.wr.energiapro.pl 19.03.09, 15:09 Nie napisali,że w Wałbrzychu mamy taką jedną drogę prostą jak autostrada, może 1 kilometr:). Na której co chwile ustawiają się: "straż miejsca" oraz "psy" z fotoradarem. Ku...wa co za chamówa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itsme Re: Wieniawskiego IP: *.as.kn.pl 19.03.09, 17:49 Wypisz wymaluj poziom nawierzchni dróg w W-chu i okolicach jest adekwatny do poziomu autorów wielu postów wypowiadajacych się na ten temat. We W-wiu jest zdecydowanie lepiej, ale poziom nawierzchni jest i tak jest zły. Wydaje mi się, że wielu Wrocławian nie widziało na własne oczy co dzieje się w W-chu i okolicach. Tak jest od lat. Wtym roku nastąpiła superpozycja wielu lat zaniedbań plus ostatnia zima. Znając etos pracy swoich rodaków,niechlujstwo. Nie widzę żadnych szans na znaczącą poprawę poprawę stanu dróg w W-chu, okolicach czy w innych częściach PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fumfel zgadzam się IP: 81.219.236.* 19.03.09, 20:55 Jest h...... i tak pozostanie. Dlaczego ? a no dlatego, że polskie leje po bombach zwane drogami to nie kwestia remontów. To sprawa mentalmości czy nawet genów. Jest źle i tak pozostanie bo co ja mam myśleć jeśli świeżo remontowana droga ma po miesiącu dziury ??? tutaj link jakby ktoś nie wierzył: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,6402168,Kobierzycka_po_remoncie_juz_sie_rozpada.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jooker Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: 89.100.107.* 19.03.09, 20:46 ...takie artykuły mnie załamują i nie rozumiem w jakim celu się je pisze... cała polska jest dziurawa, w całym kraju drogi i cała reszta jest do dupy... a fakt, że jesteśmy dupą europy wszystko pasuje idealnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.09, 23:25 To jest ku...wa przesada dzira na dziurze a drogowcy w piatek naprawiali Wocławską godz.13 szczyt oni naprawiwja!z worka sypią asfalt w dziurę gumowcem ugniecie i ok.EURO 2012 KUR..A SZOK.A prezydent Wałbrzycha ma to głeboko w DUPIE. Brawo może niech sprubują sypać żwir bedzie taniej i szybciej Kur...a Unia jak sie patrzy.Bedze na ciebie głosował fra....e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliszman Re: Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski se IP: 80.54.192.* 22.03.09, 20:24 łelkamy f pollandji. ic oll ebałt maj kontry!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 22:34 Pracuję w firmie wałbrzyskiej ,do której przyjeżdżają klienci z różnych regionów Polski ,ich pierwsze słowa na powitanie to (poza dzień dobry) cytuję : -" ale macie paskudne miasto ,..okropne,dziurawe drogi ,wstrętne , odrapane budynki ,,nie macie tu gospodarza ?? "-..odpowiadam od lat : -"nie mamy" -..i jest mi wstyd ,że mieszkam w tym mieście ...ale kogo to obchodzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniper Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 15:55 www.lap-dziury.neteasy.pl - zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.146.103.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.02.10, 16:14 witam wszystkich.cała ta sytuacja nie powinna mieć w ogóle miejsca,to co się dzieje w tym mieście to jakiś jeden ogromny skandal,jak można do czegoś takiego w ogóle było dopuścić.Dojeżdżam do pracy z Boguszowa-Gorc na strefe ekonomicznom,przez co co dzień jestem zmuszony przejechać ul;Zachodnią,1-maja,2 Armi,Andersa,Wrocławska,moje auto które jest naprawiane na bieżąco po prostu się rozklekotało w ciągu dwóch miesięcy,wymaga sporych napraw zawieszenia,czy można starać się o odszkodowanie ??? Jeśli ktoś wie proszę o podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostuś Wałbrzyskie drogi dziurawe jak szwajcarski ser IP: *.146.173.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.02.10, 20:00 Wałbrzych to ruiny miasta niegdyś pięknego i tętniącego życiem,nie moge zrozumieć dlaczego wygląda jak dwa dni po wojnie jest 2010 rok a mamy???-brak dróg,bo o uszkodzonej nawierzchni mówić tu nie można,dorożka by po tym nie pojechała,sypiące sie kamienice-po co remontować?lepiej wyburzyć,do tego biede aż piszczy-po roku poszukiwań udało mi się jestem szczęściarzem znalazłem prace za 1300 zł,dostałem nawet umowe o prace na miesiąc i co miesiąc dostaje;)teraz chyba też dostane...a tak na poważnie,to miasto jest jak zły sen,obudzisz się jak stąd wyjedziesz Odpowiedz Link Zgłoś