konik71 27.03.09, 20:29 Mamy najdroższy stadion w Polsce- no co za bzdura Zdrojewskiej!!!!!!!!A Wa-wa to co?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.09, 20:41 Zaczyna się, PO miało mój głos za choćby za zniesienie poboru i reformę wydatków publicznych ale teraz widzę że próbują z centralizować władzę i wbijają kij w każde mrowisko. Następnym razem PO? nie dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Było dać zbudować stadion Misiakowi i Schetynie :) IP: *.aster.pl 28.03.09, 01:45 Gdyby wykonawcę stadionu wybrano bez przetargu i zostałby nim Misiak&Co to z pewnością PO krzyczałaby, że mamy najtańszy stadion w Europie :) Faceci z PO myślą, że wszyscy ludzie to takie same matołki jak oni sami :) Już niedługo pożegnamy się z platformą przekrętów. Czekamy na wybory panie Drzewiecki. Czekamy na wybory panie Jurkowaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA zielona karta Solorz&Nażelowany IP: *.metalab.unc.edu 28.03.09, 02:23 Dutkiewcz natomiast buduje stadion zespołowi Solorz&Nażelowany - ta sama jakość co Misiak&Schetyna :-) POza tym to chyba ludzie Schetyny wydawali Solorzowi kolejne paszPOrty, czyż nie? Więc o co ten krzyk, gramy w tej samej drużynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Tusk panicznie boi sie starcia z Dutkiewiczem IP: *.lanet.net.pl 28.03.09, 10:14 i robi wszystko by do niego nie dopuścić. W wyborch prezydenckich pozostaje dwóch najpoważniejszych kandydatów: Tusk i Dutkiewicz. W tym bezpośrednim starciu Tusk nie ma najmniejszych szans, wiec juz teraz szczuje i jątrzy by Dutkiewiczowi start skutecznie utrudnić. PO? nie, dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Re: Tusk panicznie boi sie starcia z Dutkiewiczem IP: *.as.kn.pl 28.03.09, 14:14 K. U. R. W. A. !!! Zdrojewska niech sie lepiej nie odzywa bo jak zwykle pieprzy od rzeczy. A Ty Jurkowlaniec tez sie zamknij. Wszyscy wiedza ze jestes czlowiekiem Schetyny i zrobisz wszystko zeby udupic Dutkiewicza w imie politycznej walki. Niech no tylko odbiorą Wrocławiowi Euro. Wtedy cała tutejsza PO zostanie wywieziona na taczkach przez mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mago Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 20:42 Zawsze trzeba wysluchac argumentow obu stron. Oczywiscie minister Drzewiecki kreuje siebie teraz na tego, ktory przewidzial taki rozwoj wypadkow.. no coz, zawsze najaltwiej jest powiedziec "a nie mowilem". Dla kolejnego krytyka dodatki sie nie licza :)) - a dla mnie sie licza. Mysle, ze ustawienie 40 tys krzeselk w polu byloby jeszcze tansze.. a po co komu kryte trybuny (taki zbedny dodatek)? :) A moze koledzy z PO wezma sie za zmiane glupiego prawa przetargowego za ktore wszyscy placimy setki milionow? Jak jest z tym mostem autostradowym.. czy ktos juz sie zabral za to zle prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu 27.03.09, 20:48 Teraz pewnie i za most była by niższa cena , PO weźcie się za zmianę głupich przepisów a nie za bicie piany . Wyjdzie na to że Polscy politycy to sami idioci lub złodzieje których trzeba powywalać z kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Co za chore platfusy!!! IP: *.lanet.net.pl 27.03.09, 21:18 Nie cofną się przed niczym by w jakikolwiek sposób skompromitować Dutkiewicza przed wyborami. Odnosze wrażenie, że mają klapki na oczach i robią wszystko co Donald każe aby utorować sobie drogę do fotela w pałacu prezydenckim. Dutkiewicz jeszcze się nie określił czy wystartuje czy nie, ale ten cholerny motłoch już knuje i jątrzy. A jak nie wystartuje? Pozostaniecie z goryczą satysfakcji, że dokopaliście facetowi, którego sami posadziliście na stołku, na którym teraz siedzi. To takie polskie - sciąć głowę, która wystaje ponad tłum... żal mi was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch PO daje 16 MLD zł na KRUS co roku !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:28 A PO daje 16 MLD zł na KRUS co roku z moich podatków. Kiedy PO przestanie finansować chłopską mafię z moich podatków. Tym się zajmijcie a nie stadionem we Wrocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Pretensje to do SLD i PSL-u IP: 217.98.20.* 27.03.09, 23:11 Co PO ma do tego? Żeby zmienić ustawę o KRUS, trzeba mieć większość w Sejmie i to zdolną obalić sprzeciw prezia "Veto" Kaczyńskiego. A ty w dodatku jeszcze pewnie głosowałeś na neokomunistów z pisuaru, przyznaj się? :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsgsdgdsgdfgdfgdg Platforma lobuje za Chorzowem i Krakowem IP: *.nat.tvk.wroc.pl 27.03.09, 23:20 Platforma lobuje za Chorzowem i Krakowem. Od razu widać że platfusy chcą udupić Wrocławia. Drzewiecki chwali Chorzów za jakieś makiety stadionu www.sport.pl/pilka/1,80056,6435240,Nowy_Stadion_Slaski_robi_wrazenie__wideo_.html i jednocześnie krytykuje Wrocław, który ostro prze do przodu. Polityka i mali ludzie z Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjdjdfjdfjf Re: Platforma lobuje za Chorzowem i Krakowem IP: *.nat.tvk.wroc.pl 27.03.09, 23:22 lobuje .. i takie tam ... wiem narobiłem błędów, za szybko pisałem ale fakt pozostje faktem że platforma jest przeciwko Wrocławiowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Platforma lobuje za Chorzowem i Krakowem IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.09, 12:46 Zgadza się.PS też napisał , że Wrocek odstaje przez stadion.Nawet buraki nie wiedzą, ża mamy rozstrzygnięty przetarg i kończą się firmą już odwołania.9 kwietnia posiedzenie sądu i 10 podpisanie umowy z wykonawcą.Gdańsk i Wa-wa mają to jeszcze przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Platforma lobuje za Chorzowem i Krakowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 17:53 no to was wyrolują :) Z kim w pierwszej kolejności będzie rozmawiać delegacja UEFY? Ano z rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: 212.160.240.* 27.03.09, 23:30 A na czym to niby ma polegać głupota prawa przetargowego o którj mówisz. Bo nie widzę związku artykułu z tą uwagą? Jakoś nie zauważyłem żeby była tu głupota prawa przetargowego i przez to jakieś większe koszty. Mam wrażenei, że jak nie ma się argumentu to zawsze mówi się, ze prawo złe. Tymczasem prawo przetargowe obecnie jest już bardzo rozsądne i nacznie ułatwiono i wyeliminowano zbędne odrzucania ofert z powodu błachcych powodów. Dutkiewicz mógł uniewąznić przetarg jeśli zaproponowano zbyt wysokie ceny nie zrobił tego to po co tu mieszać Bogu ducha winne prawo przetargowe. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu 28.03.09, 09:21 Na tym, że po unieważnieniu przetargu należałoby od nowa oszacować wartość, przygotować dokumenty przetargowe i od nowa przejść całą procedurę. Pół roku w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.09, 12:55 Gość portalu: Michał napisał(a): > A na czym to niby ma polegać głupota prawa przetargowego o którj > mówisz. Bo nie widzę związku artykułu z tą uwagą? Jakoś nie > zauważyłem żeby była tu głupota prawa przetargowego i przez to > jakieś większe koszty. Mam wrażenei, że jak nie ma się argumentu to > zawsze mówi się, ze prawo złe. Tymczasem prawo przetargowe obecnie > jest już bardzo rozsądne i nacznie ułatwiono i wyeliminowano zbędne > odrzucania ofert z powodu błachcych powodów. Dutkiewicz mógł > uniewąznić przetarg jeśli zaproponowano zbyt wysokie ceny nie zrobił > tego to po co tu mieszać Bogu ducha winne prawo przetargowe. BZDURA-BZDURA-BZDURA!!!!! Nasze prawo to dno.Poczytaj co było w Portugalii i jak zmienili prawo aby pozbyć się tych wszystkich wygłupów firm po przetargach.Za kilkanaście lamp(zamontowanie) mamy ile droższy most i to nazywasz dobrym prawem o przetargach.???? W Hiszpanii przegrana firma ma .....30 min. na wgląd w dokumentację zwycięzcy i nie mogą jej fotografować.Zresztą , kto by zdążył w tak krótkim czasie.Nie ma odwołań ciągania się po sądach a przede wszystkim cwaniactwa firm :wywalimy dużą cenę a jak przegramy to setki odwołań i zaskarżeń.Coś się u konkurencji znajdzie. Pomyśl najpierw zanim znów palniesz taką bzdurę P.S.Nie pamiętam jaka miejscowość, ale po przetargu na obwodnicę jedna z firm zaskarżyła zwycięzcę , że nie było w projekcie wycięcia...1 (JEDNEGO) drzewa.Zamiast powiedzmy 88 szt. wpisali 87. I CO .??? A mają teraz obwodnicę droższą o 5mln. zł. DOBRE PRAWO PRZETARGOWE?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.lanet.net.pl 28.03.09, 14:16 "quid leges sine moribus? porawiąż nas ustawy? Na obyczaje spójrz. Co się to z nami i u nas dzieje?Zgroza! Ten sejm, ci ludzie dobrej woli, usposobień szlachetnych, patrz jak żyją!Jestli tu co poszanowanego? Świętość małżeństwa, powaga starości, niezłomność słowa, godność człowieka? Szał jakiś ogarnia wszystkich; zbytek, rozpusta, używanie życia bezrozumnie pochłąnia, opanowuje, poniża."- "Barani kożuszek"J.I.Kraszewski- koniec XVIIIw- historia lubi się powtarzać, choć my ludzie niby zyjemy teraźniejszością ku przyszłości bez wglądu w przeszłość. Dopóki na górze nie będą stali ludzie uczciwi, posiadający tyle by nie chcieć więcej, nie będzie dobrze w państwie polskim Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro 27.03.09, 20:44 Dziwię się wrocławski POwcom że tak bezmyślnie krytykują aby tylko krytykować przecież jak stracimy EURO to PO niech nie liczy na dobry wynik wyborczy bo to PO miesza w mieście najbardziej i mimo to że miasto jest od dawna anty komusze i anty PiSoskie to może nie wystarczyć i Wrocławianie mogą się zdenerwować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.oc3.tsk.pl 28.03.09, 11:54 Kolego masz nie aktualne informacje nie PO a miesza w radzie miejskiej tylko Klub radnych Dutkiewicza i PIS to Oni tworzą koalicje rządzacą miastem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lichtenauer Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro IP: 213.25.69.* 27.03.09, 20:45 Tego nie daje się juz czytać!! Proponuję zrezygnować z tego EURO, zaniechać budowy stadionu,rozwiązać klub Śląsk i i zabić cały Wrocław dechami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:55 budowanie parkingów dla Solorza musi kosztować, dlaczego nie przeszły w przetargu dużo tansze oferty? nawet debilny filozof zna taktykę negocjacyjną.. podobnie wygladają przetargi w całym Wrocławiu - na dutkiewiczowskich budowach brud, smród, błoto, wyboje i ani jednego pracownika. Winny jest sternik - a nie rynek który czeka na robotę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MORTAL Re: dutkiewiczowski debilizm trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:11 Sam jesteś debilem bo to może dla Śląska kretynie, a nie Solorza. Akurat w sporcie Solorz już we Wrocku się sprawdził. Czy pamiętacie Spartę Polsat Wrocław i trzy tytuły mistrza pod rząd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianista Nie strzelajcie do Dutkiewicza, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:42 Nie strzelajcie do Dutkiewicza bo on chciał dobrze ale chłopina w biznesie się nie sprawdza. No bo gdzie miał się biznesu nauczyć. Żadną pracą się nie zhańbił.Matematyk po KUL-u; poszedł do polityki i wpadł miedzy wilki z PO. Wykończą go niebawem i politykę mu wybiją z głowy.Filozofowie i fantaści z XXI też mu nie pomogą. Solorz ten stadion wybudował by za 300 mln. I jeszcze by zostało na łapówki. Niestety mamy chory system w którym kiepscy urzędnicy rządzą moimi pieniędzmi z podatków. Nie chce być codziennie okradany w ten sposób. Czy ktoś wie jak to zmienić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Nie strzelajcie do Dutkiewicza, IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.09, 01:21 Jak ma honor to niech popełni sam sepuku. Albo choc sobie palie w łeb. Wtedy nie będzie trzeba strzelać. A poważnie to rzeczywiście facet nie potrafiłby zarządzać kioskiem ruchu a wepchał się "na zarząd" dużego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianista Prawo przetargowe ustanowiło PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:06 Prawo przetargowe ustanowiło PO i to PO jest odpowiedzialne za totalny bałagan i niemoc w zakresie wszystkich inwestycji realizowanych min. przez samorządy. Rząd powinien ponieść konsekwencje za to a nie Dutkiewicz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregs Re: Nie strzelajcie do Dutkiewicza, IP: *.chello.pl 29.03.09, 17:46 Człowieku co Ty piszesz??? Dutkiewicz skończył PWR to po pierwsze, po drugie do magistratu trafił prosto z firmy HRowskiej którą sam zarządzał. Pracował najpierw w Niemczech, poźniej w Polsce. Poczytaj trochę zanim coś palniesz. Chyba, że ktoś Cie inspiruje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA zielona karta Dutkiewicz: "fachowiec" od szczerych modlitw IP: *.metalab.unc.edu 29.03.09, 18:07 Jak to sam zarządzał, skoro to firma międzynardodowa z dziesiątkami oddziałów? Dutkiewicz nie ma ani wykształcenia, ani umiejętności do zarządzania większym sklepem spożywczym, a co dopiero jednym z największych miast w Polsce!!! I jeszcze ten alians z kościołem, to w ogóle robi się średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: dutkiewiczowski debilizm trwa IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 28.03.09, 08:01 szlaka nie jest dyscypliną olimpijską Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: dutkiewiczowski debilizm trwa 27.03.09, 21:41 Co ty piszesz jakie wyboje jaki brud pokażmi miasto tak zaniedbane za PRL które tak szybko wychodzi na prostą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: dutkiewiczowski debilizm trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:52 > Co ty piszesz jakie wyboje jaki brud pokażmi miasto tak zaniedbane > za PRL które tak szybko wychodzi na prostą ? nie ma POrównywalnego miasta, które stało nad przepaścią i zrobiło tak stanowczy krok do PRzodu pod kierunkiem Sternika:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Twoje komentarze jak zwykle - durne i nie na temat IP: 217.98.20.* 27.03.09, 23:08 Co pociągasz, pisuarczyku? :DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA zielona karta dutkiewicz tonie? IP: *.metalab.unc.edu 27.03.09, 23:59 nerwowo się robi jak widzę, dutkiewicz chyba właśnie tonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: dutkiewicz tonie? kibole do czynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 00:13 w Gdańsku dokładnośc rozliczenia budowy jest podawana w złotówkach, w Dynamicznym Mieście w dziesiątkach milionów złotych. Nie szkodzi, Dynamizm POrywa masy i zobowiązuje:) Chyba czas, żeby wszyscy wyznawcy Sternik's Arena zrobili zrzutkę, tylko 20000 pln/krzesełko, może jakas fundacja???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M =Dudkiewicz = lider kiboli IP: 94.254.130.* 30.03.09, 16:34 Dudkiewicz przegrał tym przetargiem swoją przyszłość polityczną!! Teraz tylko durni kibole Sląska będą na niego głosować. Myślący człowiek nie będzie tolerował gościa który nie umie gospodarować i wywala w błoto kilkaset milionów zł!! Oni mają w dupie to że te mln będzie trzeba spłacać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torrel Platfusy, a Janicki to niby nie z PO??? IP: *.connecta.pl 27.03.09, 20:59 Platfusy, a Janicki to niby nie z PO??? Wylać go z roboty. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monterkristof Zamijcie się sobą i POprawni POlityczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:07 Jak dla wojewody: "dodatki są nieistotne. Ważne jest to, że za taką samą liczbę miejsc ... płacimy zdecydowanie więcej". To niech zmieni służbowe pięcioosobowe Lancie na pięcioosobowego FIATA UNO - bez dodatków Niech PO się zajmie sobą, a nie atakuje Prezydenta. Co by było gdyby oni we Wrocku rządzili. Po ostatnich aferach aż boję się pomyśleć. Szacun dla Dudkiewicza że nie skomentował idąc w styl PO który coraz bardziej przypomina retorykę PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
baran1949 Ja PO atakuje, to Dutkiewicza 27.03.09, 21:18 Nawet nie warto czytać czego dotyczy tytuł, szkoda czasu. PO atakuje, wiadomo kogo. Ale się tchórze boją mądrzejszego, aż wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Ja PO atakuje, to Dutkiewicza IP: *.magma-net.pl 27.03.09, 21:27 Po raz kolejny radni jak i posłowie z PO zapomnieni, że jeszcze dwa miesiące temu sami decydowali o losach wroclawia, a stadion nie powstał w marcu. Skąd takie oburzenie ? Tak samo jest w kazdej instytucji Panstwowej (nawet w tej ktorej pracuje) - narobia burdelu, potem odchodza na wyzsze stanowiska i wymagaja wyjasnien skad taki problem. A nieudolne decyzje byly podejmowane przez ich samych ? Wiecie jak to szlag trafia czlowieka ? Sam narobi bajzlu, a potem zapomina ze tam pracowal i smie krytykowac i wymagac poprawy. P.O SKREŚLONE Z LISTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Mądrzejszego? :))) Nie rozśmieszaj mnie, bo IP: 217.98.20.* 27.03.09, 23:06 zajadów dostanę. Dutkiewicz niestety okazał się durniem, i to po raz kolejny. A zaczęło się od realizacji chorych ambicyjek politycznych. Facet zamiast pilnować interesów miasta (za to ma płacone) ugania się po Polsce i świecie robiąc sobie autoreklamę. Natomiast dla miasta niewiele z tego wynika prócz dużego szumu albo ironicznego śmiechu (vide głosowania Expo 2012). Za to skłócił ze sobą największe ugrupowania polityczne w mieście, a my za to wszystko płacimy i płacić jeszcze będziemy. Kolejny raz ten dupek mojego głosu na pewno już nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA z Baarano Re: Mądrzejszego? :))) Nie rozśmieszaj mnie, bo IP: 79.162.133.* 28.03.09, 11:23 Masz rację Mądrzejszy , do Dutkiewicza wciąż nie dociera że te jego ugrupowanie które firmuje nic nie znaczy , a i on sam ma 0% szans w wyborach prezydenckich . Znam wiele osób ze świecznika które tak sądzą . Wydawało mi się że jest on realistą , ale się myliłem. A wszystko to bardzo szkodzi miastu WROCŁAW. DUTKIEWICZ i ten Janicki , powinni dostać po dupie za ten przetarg. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Mądrzejszego? :))) Nie rozśmieszaj mnie, bo IP: *.aster.pl 28.03.09, 17:30 Gość portalu: z napisał(a): > zajadów dostanę. > Dutkiewicz niestety okazał się durniem, i to po raz kolejny. A > zaczęło się od realizacji chorych ambicyjek politycznych. Facet > zamiast pilnować interesów miasta (za to ma płacone) ugania się po > Polsce i świecie robiąc sobie autoreklamę. Natomiast dla miasta > niewiele z tego wynika prócz dużego szumu albo ironicznego śmiechu > (vide głosowania Expo 2012). Za to skłócił ze sobą największe > ugrupowania polityczne w mieście, a my za to wszystko płacimy i > płacić jeszcze będziemy. Kolejny raz ten dupek mojego głosu na > pewno już nie dostanie. Nareszcie jakiś rozsądny głos. Jestem z Warszawy ale kiedys mieszkałem we Wrocławiu i kibicuje wszystkiemu co wrocławskie. Także klubom sportowym wrocławskim a nie warszawskim. Bywam często we Wrocławiu gdzie mam brata oraz groby rodziny i przyjaciół. Ze zdumieniem i smutkiem obserwuję degradację Wrocławia w ostatnim czasie. Zdemoralizowany pochwałami Dudkiewicz uważa że jest nieomylny a jego bezmyślni zwplennicy (również na tym forum)są ślepi na jakąkolwiek krytykę. Nic nie mozna powiedzieć by nie narazic sie na posadzenia o nieuczciwość czy walkę polityczną. A sprawa jest prosta jak precel. Gdańsk znacznie lepiej i taniej realizuje tą inwestycję i trzeba to zauważyć. 200 milionów taniej ! Żadne tłumaczenia nie usprawiedliwiają faktu że wrocławski stadion będzei kosdztował tak drogo. W Warszawie prawie wszystkie inwestycje realizowane w ostatnim czasie są o wiele tańsze od założeń. Miasto może zaoszczędzone pieniadze przeznaczać na inne cele. Jak to jest że wrocławski stadion jest coraz droższy. Nad tym trzeba sie zastanawiać a nie nad usprawiedliwianiem nieudolności i dalszą karierą polityczną Dudkiewicza, któremu marzy sie prezydentura kraju. www.wiadomosci24.pl/artykul/tansze_inwestycje_w_warszawie_89307.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: branina Re: Ja PO atakuje, to Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 10:33 frajer jestes i tyle!!! mysl głupolu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slask4 Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro 27.03.09, 21:20 ten stadion jest spełnieniem moich marzeń. Twardo będe stał za Dutkiewiczem wierząc że cena za nasz stadion będzie porównywalna ze stadionem Gdańska a nasz stadion będzie piękniejszy i bardziej funkcjonalny. Zawsze głosowałem na PO ale pani Zdrojweska, Schetyna i jego świta zaczynają mnie wk... niczym bracia Kaczyńscy. Euro 2012 odbędzie się we Wrocławiu a Schetyna zostanie wygwizdany przez 42 tyś Wrocławian ( on chyba to lubi systematycznie był wygwizdywany w hali orbita i hali Ludowej na meczach koszykarskiego Śląska. K. Kustra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaby Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.swidnica.mm.pl 27.03.09, 21:44 ludzie, czy wy naprawde powariowaliście?? Za stadion, który posłuży w całości tylko na Euro czyli dokładnie 2 tygodnie gry płacimy taką kupę kasy. Przynajmniej w innych krajach vide Szwajcaria po Euro częściowo stadiony rozebrano zmniejszając ich powierzchnie. Zastanówcie się po co nam parkingi dokoła całego stadionu, skoro po Euro może raz do roku, albo i rzadziej cała ta powierzchnia parkingowa zostanie wykorzastana. A za 100 mln, ładny kawałek obwodnicy, lub część ulic w mieście, albo kamienic moznaby wyremontować. Dali ciała urzędnicy i tyle. Zresztą nie wierze w te tłumaczenia, bo pamiętam jak tuz po ogłoszeniu wyników przetargu na pytanie dlaczego tak drogo, odpowiadali poczekajcie na Gdańsk tam bedzie jeszcze drożej, a stadion mają podobny. Ani słowa o parkingach itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.swidnica.mm.pl 27.03.09, 21:52 Prawda jest taka, że robimy stadion w stylu bizantyjskim, a po drugie daliśmy za wysokie wymagania dla potencjalnych wykonawców. efekt... u nas trzy konsorcja firm, a w Gdańsku 7, czy 8. Po porstu przed złożeniem ofert wiedzieli, że bedzie większa konkurencja. Na dzisiaj 1:0 dla Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytłumaczenie Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: 94.254.130.* 30.03.09, 16:28 Wymagania tego projektu nie były dostosowane do potrzeb miasta!! Dudkiewicz nie miał jaj żeby rozpisać nowy przetarg i to on i Janicki za ten burdel odpowiadają. Ta cenę można tylko wytłumaczyć lewą kasą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456 w rzeczy samej.. IP: *.chello.pl 27.03.09, 21:55 'Zresztą nie wierze w te tłumaczenia, bo pamiętam jak tuz po ogłoszeniu wyników przetargu na > pytanie dlaczego tak drogo, odpowiadali poczekajcie na Gdańsk tam > bedzie jeszcze drożej, a stadion mają podobny. Ani słowa o > parkingach itp..' Dokładnie z zalożenia stadion w Gdańsku miał być droższy... miał kosztować ponad 600 mln nasz ponad 500.. Kto kogo zrobił w konia i dlaczego mamy za to więcej płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:34 Oby nie było 3 x nie E. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro 27.03.09, 21:39 Niech pan minister lepiej zainteresuje się stadionem w stolicy! Ciekawe ile cały naród musi przepłacić, żeby on powstał i to w dodatku z z problemami jakie nie występują w żadnym innym polskim mieście. Platforma w wyborach do parlamentu miała we Wrocławiu bardzo dobre wyniki, ale jest na idealnej drodze żeby to wszystko zaprzepaścić. Postępują zupełnie jak PIS gdy im coś nie wychodzi, to trzeba rozpętać jakąś nagonkę, nie ważne czy ma ona uzasadnienie merytoryczne czy nie ważne jest bicie piany i dokopanie komu trzeba. wyraźnie zaznaczę, że chodzi tylko o styl w jakim PO próbuje udowodnić swoje racje, a nie o sprawę budowy stadionu na euro, której oczywiście można zarzuć bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.aster.pl 28.03.09, 18:14 labeo napisał: > Niech pan minister lepiej zainteresuje się stadionem w stolicy! Ciekawe ile cał > y > naród musi przepłacić, żeby on powstał i to w dodatku z z problemami jakie nie > występują w żadnym innym polskim mieście. > Platforma w wyborach do parlamentu miała we Wrocławiu bardzo dobre wyniki, ale > jest na idealnej drodze żeby to wszystko zaprzepaścić. Postępują zupełnie jak > PIS gdy im coś nie wychodzi, to trzeba rozpętać jakąś nagonkę, nie ważne czy ma > ona uzasadnienie merytoryczne czy nie ważne jest bicie piany i dokopanie komu > trzeba. wyraźnie zaznaczę, że chodzi tylko o styl w jakim PO próbuje udowodnić > swoje racje, a nie o sprawę budowy stadionu na euro, której oczywiście można > zarzuć bardzo dużo. Przestań bredzić i mieszać polityke ze sportem. Stadion w Warszawie jest zaprojektowany na rozpoczęcie Euro i na 55 tys. a nie na 40 tys. Ma mieć standard wymagany przez UEFA i być wizytówka Polski. Wiec nie porównuj go do pozostałych stadionów i przestań usprawiediwiać nieudolnośc i poszukiwać teorii spiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu 29.03.09, 19:40 To dlaczego PO doszukuje sie teorii spiskowych w budowie wrocławskiego stadionu? Druga sprawa polityka jest niestety związana z budową stadionu! Po trzecie co ma wielkość stadionu do nieudolności jego budowy? Po czwarte pomiędzy 55 tys. a 40 tys. jest naprawdę niewielka różnica, gdyby w warszawie powstał stutysięcznik to owszem była by to nie ta skala, wiec myślę że nie ja tu bredze i pieprze głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:48 Obawiam się, że obecnie wojna na górze wykluczy Wrocław z organizowania Euro1012. Sądzę, że Prezydent Dutkiewicz chciał dobrze dla Wrocławia. Łatwo każdemu z nas obecnie jest krytykować. Bądźmy solidarni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: 78.8.137.* 27.03.09, 22:00 i własnie Peowcom o to chodzi by Euro niebylo we Wrocku :PPPPPPPP my nie żyjemy w normalnym kraju :P same psychole w kazdej parti :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machiavelli partyjniactwo, warcholstwo, lenistwo, tumanstwo... IP: *.propsychology.cz 27.03.09, 22:04 Polskie partie i partyjki, to ciagle zbior tych samych twarzy. Coraz starszych, coraz bardziej pooranych, i ust ktore potrafia wypowiadac dowolne poglady, twierdzenia. Osobnikow ktorzy potrafia i tworza dowolne uklady, aby tylko nie zostac pozbawionym dojscia i miejsca przy korycie. Jak to sie dzieje, ze mozna przegrac raz wybory, dwa razy wybory, trzy razy wybory i ciagle pojawiac sie na roznych zjazdach partyjnych, konferencjach prasowych, wywiadach. Cecha polskich pseudo-politykow jest zdolnosc mimikry, upodobniania sie do otoczenia. Znakomita wiekszosc pseudo-politycznych-macherow jest pozbawiona etyki i zasad POLITYCZNYMI KAMELEONAMI. I dopoki populacja obecnie zyjaca na tej ziemi, mowie o Polakach AD2009, na to pozwala, to Kameleony grasuja. 98% procent populacji : - przedzie swoje drobne interesy, aby starczylo od pierwszego do pierwszego - siedzi i sledzi losy bohaterow niezliczonych seriali - emocjonuje sie "Jaka to melodia", festiwal "Eurowizji", "Taniec z gwiazdami", "Taniec na lodzie", i wiele, wiele innych, czyli dla kazdego cos milego - prowadzi niezliczone kontakty w Naszej, Waszej i Innej klasie - ma do obejrzenia tysiace filmow DVD klasy B, C, D - gry, gierki i pasjanse w komputerach i telefonach komorkowych - traci godziny, dziesiatki godzi na czytanie bzdetow w internecie - slucha manipulowanych TVN24, TokFM, TVP1, Teleexpresow, Radyjow M, J, .. - musi obejrzec codziennie setki reklam bankow, past do zebow, samochodow, chipsow, pseudolekow, szamponow na lupiez, kaw, zup w proszku, proszkow do prania, .. - czyta SuperExpress, Fakt, Pani, Dziewczyna, obowiazkowo rozklady jazdy dostepnych telewizorni, . - pije piwo albo inne procenty - mysli jak dozyc do najblizszego piatku - mysli jak dozyc do najblizszych Swiat albo innego "dlugiego" weekendu - jak najtaniej kupic na Allegro, albo innej sezonowej wyprzedazy - jak nie zasnac w biurze - jak dozyc do konca 5, 6 czy osmiu godzin pracy ( o ile ja ma, albo jeszcze ma ) - jak dojechac i wrocic do domu, czyli codzienna porcja ulicznych i godzin tam straconych. Straconych bezpowrotnie, durnie, beznadziejnie. - ..... Pozostale 2% populacji walczy o WLADZE, miejsce w Sejmie, samolocie, Europarlamencie, delegacji rzadowej, stanowiskach w radach nadzorczych, stolka w zarzadach panstwowych spolek, miejscach na listach wyborczych do rad gmin, powiatow, rad miejskich, zarzadow lokalnych, miejskich, wojewodzkich, krajowych wszystkich partii i partyjek, zarzadach kol gospodyn wiejskich, zarzadach zrzeszen sportowych, .... Czyli wszedzie tam gdzie jest okazja do kilku dodatkowych groszy, do darmowego zarcia i picia, do poznania mniej lub bardziej zaradnych kolegow i towarzyszy. Nadzieja, ze za kilkadziesiat lat narod zrozumie zasady racjonalnej demokracji. A jak nie zrozumie, to nadal bedziemy zasciankiem Europy, gdzie budowa stadionow, drog, autostrad i sraczy na budowach, zajmuje sie kilku ministrow, niezliczone rzesze koordynatorow, podpowiadaczy, zaklinaczy rzeczywistosci. Ktorzy dostaja pieniadze za gadanie o robocie i dziela ktore mogli zrobic, zamiast rzeczywistej budowy i realnych zmian w otoczeniu. A czas leci, leci, leci. Zaraz beda "wybory" do Parlamentu w Strasbourgu i Brukseli. I tam bedzie doskonaly przeglad NIESMIERTELNYCH POLSKICH KAMELEONOW POLITYCZNYCH !! Wymyslili sobie sposob na latwe zycie a Polacy na to patrza i pozwalaja i akceptuja. Bedzie wiec lepiej ? Moze byc lepiej ? Odpowiedzcie sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: partyjniactwo, warcholstwo, lenistwo, tumanst 27.03.09, 23:56 A może to raczej głupota polskiego społeczeństwa, która głosuje na jednych i tych samych nie pamiętając że to te same twarze?! Może zbyt głupi naród by mieć mądrych polityków?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA zielona karta Lekarstwo: partia Dutkiewicza POlsat XXI IP: *.metalab.unc.edu 28.03.09, 01:50 Lekarstwem na wszystkie zło: partia Dutkiewicza POlsat XXI !!! Solorz nie będzie musiał budowac ani stadionu dla swojego klubu, ani parkingow dla swojego supermarketu koło stadionu - rzuci zatem groszem na POlsat XXI :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Lekarstwo: partia Dutkiewicza POlsat XXI IP: 94.254.130.* 30.03.09, 16:50 a Polsat poprze medialnie Dudkiewicza w czasie wyborów prezydenckich!!! ale chłopaki muszą się wcurwiać, już tak mało brakowało żeby przekręt wyszedł :) Przegięli z kasą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machiavelli Re: partyjniactwo, warcholstwo, lenistwo, tumanst IP: 78.110.164.* 29.03.09, 10:43 Polskie partyjki i polscy wyborcy to zakleta kwadratura kola. Brutalnie zjawisko okreslajac, mamy tumanstwo wybierajace ciagle to samo tumanstwo. Polacy jako ogol to narod ducha, a nie narod praktycznych budowniczych, inzynierow, kupcow, bankowcow. To narod bardzo powoli sie uczacy, i popelniajacy te same bledy. Stad mamy noblistow z dziedziny literatury i poezji, a nie mamy wybitnych i odnoszacych sukcesy inzynierow. A jesli jakis inzynier czy architekt sie znajdzie, to polem jego sukcesow jest Szwajcaria, USA, Kanada, Australia. A jak doda sie do tego bezinteresowna zawisc, wszechoobecna klotliwosc, brak autorytetow, brak spolecznego zaangazowania, odgradzanie sie wysokimi plotami, szczekajacymi przez 24h na dobe psami, to JAK TUMANSTWO MOZE WYBRAC KOGOS MADREGO ? Stan zastany trwa i potrzeba 50-100 lat ustawicznego ksztalcenia, wdrazania nowoczesnej kultury i oswiaty, aby za 100 lat zblizyc sie do poziomu spoleczenstw i panstw gdzie jest czysto, punktualnie, szeroko, latwo, kolorowo. Stan ten poznamy po gladkich drogach, oznaczonych poboczach i CZYSTYCH SAMOCHODACH. Czyli jesli ktos z nas przezyje nastepne 100 lat, powinien doczekach czasow gdzie takich dyskusji nie bedzie sie prowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.chello.pl 27.03.09, 22:15 Wojewoda nie jest związany z PO, tylko z Grzegorzem S. I wszystko jasne. Ma rozkaz i strzela w kolano. P.S. Nie jestem za Euro we Wrocławiu, nie ten czas, nie to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
armar1 Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro 27.03.09, 22:19 PO niech spada i nie miesza jestem za prezydentem i niech stadion powstaje jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranina Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 10:35 masz racje koles ale podaj swoj numer konta abys osobiscie doplacil roznice w cenie.co ma kur.. cena do polityki ??? niech prezydentem bedzie piotrus pan ale zeby bylo normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 22:26 > Mamy najdroższy stadion w Polsce- no co za bzdura > Zdrojewskiej!!!!!!!!A Wa-wa to co?? Hanna Gronkiewicz-Waltz dała ok. 500 milionów dla ITI na remont istniejącego i funkcjonującego stadionu Legii w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.aster.pl 28.03.09, 21:53 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > Hanna Gronkiewicz-Waltz dała ok. 500 milionów dla ITI na remont istniejącego i funkcjonującego stadionu Legii w Warszawie. Nie pleć jak nie wiesz. Moze lepiej jak zajmiesz sie pierogami. ..."Instytucje zajmujące się badaniem prawidłowości i zasadności decyzji podejmowanych przez władze publiczne oraz firmy: Urząd Zamówień Publicznych oraz Urząd Ochrony Konkurencji i Konkurentów, nie znalazły żadnych nieprawidłowości w decyzji o przeznaczeniu środków miejskich na modernizację stadionu. Skarga działaczy PiS została odrzucona przez UOKiK. Zdaniem urzędu dotacja, która jest przeznaczona na rozbudowę kompleksu sportowego nie stanowi pomocy publicznej, gdyż jest on i będzie własnością miasta, a Grupa ITI, właściciel KP Legia, będzie stadion jedynie dzierżawić na zasadach komercyjnych, płacąc najwyższy czynsz za taki obiekt w Polsce i ponosząc bardzo wysokie koszty utrzymania. W swoich wystąpieniach działacze PiS informacje te pomijają. Pomysł przeznaczenia miejskich środków na nowoczesny stadion przy Łazienkowskiej 3 nie pochodzi, jak utrzymują to działacze PiS, od obecnych władz Stolicy. Decyzja o modernizacji stadionu została podjęta, kiedy Prezydentem m. st. Warszawy był Lech Kaczyński. Później komisarz Kazimierz Marcinkiewicz (członek PiS), podpisał z Grupą ITI porozumienie dotyczące dzierżawy gruntu przy Łazienkowskiej. Obecne władze miasta renegocjowały tę umowę podnosząc wielokrotnie czynsz oraz gwarantując sobie możliwość realizacji większej liczby imprez masowych niż we wcześniejszych zapisach. Prawo i Sprawiedliwość, krytykując zasadność przeznaczenia środków miejskich na modernizację stadionu, faktycznie podważa pomysł Lecha Kaczyńskiego. Nie zauważa również, że obecnie miasto zyska więcej, niż za czasów rządów PiS. ... wiadomosci.onet.pl/1941665,327,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Szmaciak Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 22:49 Wyniki przetargu w Gdańsku 521 mln brutto za budowę stadionu , 122 mln brutto za prace ziemne ( przygotowawcze ) , 30 mln prace związane z przeniesieniem ogródków działkowych z ( Letnicy ) miejsce usytuowania stadionu , wysiedlenie i wyburzenie kamienic ( odszkodowania dla mieszkańców kilku bloków ( Letnica ulica Uczniowska ) też będzie to kosztowało choć władze Gdańska dokładnie tego ile jeszcze nie wiedzą ( po podsumowaniu około 670 mln + odszkodowania i przesiedlenia ) . Termin budowy Gdańsk 31 miesięcy , Wrocław 21 miesięcy . Gdańsk parkingi tylko wokół stadionu , Wrocław parkingi podziemne . Dofinansowanie państwa ( patrz pan minister Drzewiecki )Gdańsk 150 mln , Wrocław 110 mln . Od takie standardy pana wojewody i pani Zdrojewskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu 27.03.09, 23:58 Ale grunty w Gdańsku są trudniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Szmaciak Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 00:03 Ta Masz rację toż to po Krzyżakach > Są bardzo trudniesze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.aster.pl 28.03.09, 21:57 Gość portalu: tow. Szmaciak napisał(a): > Wyniki przetargu w Gdańsku 521 mln brutto za budowę stadionu , 122 > mln brutto za prace ziemne ( przygotowawcze ) , 30 mln prace > związane z przeniesieniem ogródków działkowych z (Letnicy) miejsce > usytuowania stadionu , wysiedlenie i wyburzenie kamienic ( > odszkodowania dla mieszkańców kilku bloków ( Letnica ulica > Uczniowska) też będzie to kosztowało choć władze Gdańska dokładnie > tego ile jeszcze nie wiedzą ( po podsumowaniu około 670 mln + > odszkodowania i przesiedlenia). Termin budowy Gdańsk 31 miesięcy , > Wrocław 21 miesięcy. Gdańsk parkingi tylko wokół stadionu, Wrocław > parkingi podziemne . Dofinansowanie państwa ( patrz pan minister > Drzewiecki )Gdańsk 150 mln , Wrocław 110 mln . Od takie standardy > pana wojewody i pani Zdrojewskiej . Z głowy piszesz tow.Szmaciak, czyli z niczego. Może jakieś linki. Nie mam zaufania do towarzyszy. Za często kłamali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Szmaciak Re: odpowiedź dla seniora POsranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 01:05 Seniorze POsranej partii wejdź na stronę Bieg2012 to strona oficjalna spółki w Gdańsku , która w imieniu miasta jest odpowiedzialna za inwestycje , proponuję również Gazete Wyborczą Trójmiasto i sprawy zwiazane z Euro w Gdańsku . Tylko co może nawet emeryt ciulowy z POsrańca . Kłamstwo i Misiak w tle . Kiedyś sie mówiło Stary a Głupi niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro IP: *.deusnet.pl 27.03.09, 23:06 Mam dosyć PO i ich nagonki. Pani Zdrojewska zmieniła swoje nastawienie do Pana Dutkiewicza o 180 stopni. Dziwne jest to, że potrafili kiedyś współpracować a teraz Pani Zdrojewska powtarza dzień w dzień, że trzeba się każdej sprawie przyjrzeć bo coś jest nie tak a wcześniej kiedy współpraca trwała to takich problemów nie miała.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 23:15 ..i nie zapominajmy, ze oba stadiony trzeba dopiero wybudowac. Poki co mamy 2 łąki. Swoja droga, widac ze prawde mowil Walesa, ze sa takie matematyki w ktorych 2+2 nie rowna sie 4 - oto jeden z przykladow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Platforma atakuje prezydenta za stadion na Eu IP: *.aster.pl 28.03.09, 22:16 Gość portalu: jac napisał(a): > Mam dosyć PO i ich nagonki. Pani Zdrojewska zmieniła swoje nastawienie do Pana > Dutkiewicza o 180 stopni. Dziwne jest to, że potrafili kiedyś współpracować a > teraz Pani Zdrojewska powtarza dzień w dzień, że trzeba się każdej sprawie > przyjrzeć bo coś jest nie tak a wcześniej kiedy współpraca trwała to takich > problemów nie miała.? Tak to bywa. Kiedyś Dudkiewicz był dobrym prezydentem i dbał o miasto. Teraz marzy mu sie kariera polityczna i cały wolny czas poświeca promocji siebie i swojej przyszłej partii. Teraz takimi duperlelami jak np.remonty ulic już się nie interesuje. wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/959081.html Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro 27.03.09, 23:43 No i zaczęła się wojenka polityczna o stadion we Wrocławiu. A jeszcze do niedawna było tak spokojnie i sielankowo we Wrocławiu. Wrocek powoli wypada z gry. Niech tylko UEFA się dowie o tych przepychankach. Ale Wrocław marnuje okazję.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamak Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.09, 00:39 Zarazić się możesz zarówno gdy połkniesz bądź też wyplujesz nasienie! Oral + wytrysk poza ustami też jest ryzykowny bowiem zawsze przed wytryskiem może się coś z niego wydostać! Jeśli chcesz się przed tym zabezpieczyć to spróbuj z prezerwatywami smakowymi (uwaga z zębami!) albo żądaj aktualnego zaświadczenia o braku HIV! Jeśli nie masz takiej możliwości to lepiej poprzestaj na zwykłym seksie z gumką! Życzę zdrowego i bezpiecznego połykania! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Koszty to jeszcze małe piwo 28.03.09, 02:29 Ja chciałbym gdzieś zobaczyć byznesplan tego stadionu. Zabulimy 700 baniek, a czy w ogóle jakichś zysków z tego obiektu można się spodziewać? Czy przypadkiem nie będą to same straty? Ja ponadto już widzę łysych wandali w szalikach niszczących ten stadion i jego urządzenia. Już widzę watahy szympansów niszczących miasto po każdym meczu. Piłka nożna nie jest sportem, tylko byznesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Koszty to jeszcze małe piwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 18:03 żaden stadion budowany na Euro nie będzie dochodowy. Mało tego - żaden inny także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly wyborca PO A ustawe o zamowieniach publicznych... IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 03:06 ...ten nowotwor na polskiej gospodarce to KTO obiecywal przed wyborami poprawic? A KRUS, a PKP, a Porty Lotnicze, a GDDKiA? Dutkiewicz moze, co? Wy kmioty niemyte, idiotów z nas chcecie robic? Pani Zdrojewska, w mojej kamienicy sa problemy ze sprzataniem klatki schodowej - firma sie nie wywiązujei brudno. Moze to by Pani i szanownym kolegom lepiej wyszlo? Ze scierką wam ganiac a nie polityke uprawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WROCŁAWIANIN Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro IP: 94.254.128.* 28.03.09, 05:13 POLITYCY WSZELKIEJ MAŚCI PRZESTAŃCIE WRESZCIE UPRAWIAC TO CHAMSTWO POITYCZNE PRZY OKAZJI EURO.BO PRZEGRAMY WSZYSCY A WTEDY JESTEŚCIE SKONCZENI. Odpowiedz Link Zgłoś
luskah Platforma atakuje prezydenta za stadion na Euro 28.03.09, 07:02 PO już we Wrocławiu mąci . Panie Prezydencie nie poddawać się.Trzymamy za Pana kciuki. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brimi Mamy też najdroższą obwodnicę autostradową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 07:17 Wojewoda taktownie milczy o kosztach budowy AOW, w tym mostu i perypetiach związanych z tymi kiludziesięciu lampami. Milczy, bo to sprawka agend podległych administracji rządowej, do której sam się zalicza. Trzeba było grzmieć, kiedy rozstrzygano tamte przetragi. Czy wyjaśniło się skąd będą środki na tę inwestycję, bo zdaje się w budżecie GDDiK brakowało jakieś 700 mln zł? Odpowiedz Link Zgłoś