gosias301 01.05.09, 12:37 ja chodzilam do mediconceptu do dr.Mydlowskiego, przez cala ciaze bylam zadowolona z wizyt, tylko pod koniec ciazy troche zawalil sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrice7 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 01.05.09, 12:38 Czemu zawalił? Ja chodziłam do 6 lekarzy ;)) Ale to tylko dlatego ze w cazy mieszkałam w 3 róznych miastach :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosias301 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 01.05.09, 13:58 w ciązy miałam małopłytkowość, przez cała ciąże płyki obniżały się , a mój lekarz ze nic niepokojącego sie nie dzieje, gdy miałam tydzien do porodu , ocknał sie i skierował mnie do hematologa , a ze terminy były odległe ( nawet do prywatnych lekarzy) nie zdąrzyłam zgłosic sie na wizyte, szybciej trafiłam do szpitala do porodu i tam dobrze ze akcja nie toczyła sie szybko , zdarzyli mi przetoczyc płytki krwi . Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 15.05.09, 12:36 gosias301, a jaki poziom plytek mialas? ja najnizszy 40tys. (norma 150-400tys). Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 15.05.09, 12:41 ja chodzilam do dr Heimratha (pracuje na Dyrekcyjnej), a teraz do dr Curyło (na Wałbrzyskiej). raz byłam w mediconcepcie u jakiegoś "zagramanicznego" ;) lekarza, ale mnie wkurzyl i mimo, ze mieszkam niedaleko mediconceptu, to tam nie chodze. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 15.05.09, 13:49 Wszystkie chodzicie do lekarza prywatnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 01.05.09, 14:02 Też Mediconcept, dr Jarosz. Ciąża była wzorowa, to i problemów nie było, nawet urodziłam dokładnie tego dnia, który miałam wpisany w kartę jako dzień porodu. Idealna ze mnie była pacjentka, choć nieco leciwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ash_3 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 01.05.09, 14:30 dr Marta Balcerek, mediconcept. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaiigi Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 01.05.09, 15:59 dr Paslawski, dr Jarosz, dr Mydłowski - Mediconcept oraz dr Tytus Nowak a pozatym długo w szpitalu bylam wiec żaden nie prowdzil od poczatku d konca. Ciąze mialam bardzo zagrozona wiec szlam tam gdzie byly miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 01.05.09, 20:58 Ja zawsze podziwiam kobiety które cała ciążę żytły w strachu ze względu na zagrożenie. Moja byla prawidłowa, a ile się namartwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_mama Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 03.05.09, 14:02 O widzę, że mediconcept króluje! Ja w poprzedniej i obecnej ciąży chodzę do dr Marty Góreckiej-Balcerek. Przesympatyczna, ale ciąże póki co bezproblemowe więc trudno oceniać fachowość. U doktora Mydłowskiego też byłam na początku ciąży, ale jej nie zauważył. A pani Marta zauważyła:) Szkoda tylko, że ceny kosmiczne - obecnie 150pln. Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 05.05.09, 13:00 Ja chodziłam do 5 lekarzy. Dwóch pierwszych z prywatnej przychodni Skrockiego, to kompletna porażka. najlepszy okazał się dr. Jezioro z Formici. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 17.05.09, 15:16 dr Tomasz Fuchs. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka11 Re: gosias 01.05.09, 22:35 Ja również do Mediconceptu, również do Mydłowskiego i również, moim zdaniem trochę, ale tylko trochę, nawalił pod koniec mojej ciaży:) Cóż za zbieg okoliczności!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosias301 Re: gosias 02.05.09, 09:06 Ja za przeprowadzenie calej ciazy jest bardzo zadowolona, bo jest miły , rzeczowy, bardzo szczegółowym lekarzem ale tylko ten koniec ... troche nawalił.pozdrawiam p.s a u ciebie z czym nawail , jesli mozna wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
zabka11 Re: gosias 02.05.09, 21:43 Może nie tyle nawalił, co zluzował, w momencie, jak trzeba było bardziej się przyłożyć. Moja ciąża z Jankiem była hipotroficzna, i dobrze, że miałam juz pojęcie co to i z czym sie je, bo starsza była skrajnym hipotrofikiem(1500g, 39tc), dlatego naciskałam, chodziłam, badałam, rozmawiałam i dzięki temu mój Janek jest zdrowy i nie musiał przechodzić, tego co jego siostra (zamartwica, niedotlenienie, 6 pkt i msc na intensywnej terapii). Ale spasował, a powinien być bardziej ostrożny, gdybym nie miała doświadczenia, to pewnie skończyłoby się tak tragicznie jak z Gosią. Pozdrawiam PS: a jak było u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosias301 Re: gosias 03.05.09, 21:54 Dobre słowo użyłas "zluzował"w moim przypadku tez takie stwierdzenie pasuje :)W Twoim przypadku , pewnie ze powinien byc bardziej wyczulony a moj przypadek napisałam w poscie wyzej:) pozdrawiam a po porodzie byłas jeszcze u niego ?? Bo ja juz poszłam do innego:) Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 02.05.09, 10:21 ja chodziłam na NFZ do dr Hańczyca w Dolnośląskim Centrum Ginekologicznym. Ale moja ciąża była prawidłowa itp. Poza tym, że psychicznie czułam się jakbym przegrała życie. Ahh stare dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ash_3 zefirekk 02.05.09, 13:29 na początku też tak czułam. miesiąc i tydzień po ślubie zaszłam w ciążę. chcieliśmy dziecko ale trochę za szybko się udało. a teraz Młody to największe szczęście jakie mamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
betibor Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 02.05.09, 14:32 Ja na NFZ do dr Banaszaka na Bielanach Wr.On też robił mi cc. Odpowiedz Link Zgłoś
makwalz Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 02.05.09, 18:08 Przez całą ciąży chodziłam do dr Żórawskiego do Dolmedu, bardzo kompetentny lekarz, na duży +. Ciąże miałam powikłaną przez cukrzycę, a On wszystkim bardzo się przejmował i odpowiednio się mną zajmował. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapi8 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 03.05.09, 19:15 Ja chodziłam do doktor Miś-Michałek na bulwar Ikara. Nie mogę powiedzieć o niej nic złego. Ciąża przebiegała prawidłowo, aż do 8 miesiąca kiedy to okazało się, że Hania jest trochę za mała (hipotrofia) ale przy porodzie ważyła 2800 to nie było tak źle. Słyszałam natomiast od innych pacjentek, że przy ciąży z powikłaniami doktor nie do końca się spisuje. Podobno ma zbyt luźne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
agiek Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 04.05.09, 18:24 Ja chodziłam do dra Korzeniewskiego i nadal chodzę. Jestem zadowolona, choć teraz już musze stać w kolejce i to trochę jest wkurzajace. Akurat tak się złożyło, że był na dyżurze kiedy rodziłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lusisi Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 05.05.09, 10:49 Prywatny gabinet dr.A.Kocyłowski na Jaracza. Dobry ginekolog, polecam :) -------- Mój ósmy cud świata - Mateusz 28.12.2008, 2800g, 53 cm. tiny.pl/zcct Odpowiedz Link Zgłoś
noelka79 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 06.05.09, 10:44 prywatnie, dr Krzemieniewska Opłata za wizytę dość duża, ale to jedyny lekarz, który umiał mnie uspokoić. A trochę szukałam we Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
grama31 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 15.05.09, 11:11 noelka79 napisała: > prywatnie, dr Krzemieniewska > Opłata za wizytę dość duża, ale to jedyny lekarz, który umiał mnie uspokoić. A > trochę szukałam we Wrocławiu... Potwierdzam i również polecam dr Krzemieniewską Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 15.05.09, 13:47 chodziłam do Corfamedu, do Dr Barcikowskiego. Generalnie nie polecam Corfamedu, lekarz jak lekarz, z ciążą nic się nie działo,więc i nie miał się czym popisać. Teraz chodzę do Dr Zajdla do Medicover. Odpowiedz Link Zgłoś
aga333 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 16.05.09, 11:52 dr Mydłowski. Ciąża z problemami, ale pan Doktor zawsze potrafił mnie uspokoić. Tyle tylko, że u mnie też końcówka była nie najlepsza :-(. Na ostatniej wizycie przed porodem przy badaniu, pan Dr bardzo się starał i poruszał trochę główką małej - no i poród zaczął się tydzień wcześniej a mała urodziła się z zapaleniem ucha - przypuszczam, że to po tym badaniu się stało, bo akcja zaczęła się następnego dnia a mała była jeszcze bardzo wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 16.05.09, 14:27 1. ciąża - państwowo - p/ Korczak-Kucharska - poród Brochów 2. ciąża - w przychodni zakładowej - dr. Costam-Kasperowicz czy jakoś tak - poroniona 3. trzy miesiące później więc zagrożona prywatnie dr. Hapon na Grunwaldzkim - poród Brochów Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 16.05.09, 17:06 Chodziłam do Medicoveru do dr Halamy - nie polecam !!!! Od początku ciąży bagatelizował moje silne bóle przy chodzeniu, od początku podejrzewałam co to może być (rozejście spojenia) , on mnie jednak dość skutecznie uspakajał że takie bóle to nic dziwnego w ciąży. Pod koniec ciąży nie byłam w stanie chodzić. Na moją delikatną prośbą o skierowanie na cc - odmówił, smiejąc się że wymyślam sobie chorobę. No i stało się - pękło mi spojenie łonowe przy porodzie - dwa miesiące po porodzie musiałam leżeć plackiem z noworodkiem u boku, do tej pory dłuższe chodzenie sprawia mi ból, dzięki że nie zostałam kaleką. Dr Halama potrafił tylko nieźle wyciągać kasę Odpowiedz Link Zgłoś
honey.wro Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 30.05.09, 10:53 ma.malina, podobnie jak Ty chodze do dr.Halamy, napisz prosze wiecej o bolach przy chodzeniu, jestem w 25 tygodniu, od kilku tygodni mam takie bole, o roznym nasileniu, dostalam recepte na NOSPE, nie dalo to poprawy Odpowiedz Link Zgłoś
zabka11 Re: dr Hapon 16.05.09, 22:50 3. trzy miesiące później więc zagrożona prywatnie dr. Hapon na Grunwaldzkim - poród Brochów Jak słyszę to nazwisko, to nóż mi sie w kieszeni otwiera;/ Nie rozpoznał hipotrofii u mojej starszej córki, w wyniku czego urodziła się zakażona zielonymi wodami, niewydolna oddechowo, w zamartwicy, w 39tc, przez cc, ratujące życie, z wagą 1500g!!!! Miałyśmy szczęście, że oprócz kilku stałych i pod kontrolą problemów ( wada serca, spory naczyniak, słaby wzrok,niska waga i wzrost) jest dziś zdrową i kochaną Gosią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: dr Hapon 17.05.09, 17:35 dlatego też nie przyzwyczajam się do nazwisk. Podejrzewam, że każdy lekarz dał kiedyś d... :) Do Hapona w zasadzie zaprowadziły mnie koleżanki na siłę, a mnie zależało głównie na przyjęciu na Brochów, bo to okres strajków był :) Odpowiedz Link Zgłoś
kassien Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 16.05.09, 22:51 Ja chodziłam do Mazurca do Korfamedu i nie mogę złego słowa powiedzieć, bo ciąża przebiegała prawidłowo, cena przyzwoita, bo 70 zł za wizytę, zleca dużo badań jest uprzejmy i sympatyczny. Natomiast mam wrażenie, że miał bardzo "lajtowe" podejście do tematu i gdyby się coś działo nie tak to nie wiem czy by tego nie zlekceważył. Lekceważenie z tego co zauważyłam to cecha większości lekarzy, a co smutne, również na wizytach prywatnych traktują pacjentów taśmowo i rutynowo i zazwyczaj od tego zaczynają się kłopoty.Trzeba o wszystkim myśleć samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 25.05.09, 08:59 Dr Fuchs, polecam bez żadnego "ale". Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 26.05.09, 07:40 robiłam u niego USG połówkowe - bardzo sympatyczny lekarz :) i wziął połowę stawki, bo "studentki w dobrym wieku do rozmnażania a kasy za wiele nie mają" hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 26.05.09, 10:38 to fakt, ma Facet gest;) Ja mam do niego pełne zaufanie, lubię go za to, że wszystko powie, zawsze w razie wątpliwości rozwieje je, można do niego dzwonić w razie "W", i tak wszystko powie, że jestem spokojna o ciążę, nie sieje paniki, wręcz przeciwnie. Robił mi amniopunkcję, nic nie bolało, byłam spokojna, z toksoplazmozą tak mnie poprowadził, że nie przepłakiwałam dni i nocy, tylko na spokojnie, wszystkie badania robiłam, czekałam i jest ok:) tylko ciężko się do niego dostać...ale da się pokombinować;) Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 26.05.09, 13:35 mi mój lekarz prowadzący załatwił u niego wizytę - bo mój lekarz ma kiepskie usg w gabinecie ( w koncu to normalne przychodnia na NFZ) z dnia na dzień. Szok totalny, ale chyba kasą się nie podzielii :D hehehe. A mój prowadzący Hańczyc też spoko - lajtowe podejście, badanka kazał robić, wszystko ok było to luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo2809 Re: Gdzie chodzilyscie w ciazy do lekarza 27.05.09, 16:32 ja chodziłam do doktora krzysztofa Bodniaka i jestem mega zadowolona z tego jak poprowadził moja ciążę ;-D Odpowiedz Link Zgłoś