Dodaj do ulubionych

pytanie o restauracje chinska/indyjska

24.05.09, 19:35
Kiedys pytalam Was o restauracje japonska i poleciliscie mi swietny lokal z
sushi.Dziekuje bardzo ! Bede niedlugo we Wroclawiu i szukam dobrej chinskiej
restauracji,ew.moze byc indyjska.
Jesli macie sprawdzone lokale to prosze napiszcie !
Dziekuje i pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • mmarusia Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 25.05.09, 15:12
      Haloooo,pomozcie z ta restauracja...
      • pawel_zet Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 25.05.09, 16:54
        Nikt się nie odzywa - pewnie dlatego, że jest z tym u nas marnie.
        Nie znam naprawdę żadnej restauracji indyjskiej we Wrocławiu.
        Chińskie restauracje są, ale ciężko mi powiedzieć, na ile są dobre.
        Byłem w Chinach i mam świadomość, że to, co się u nas sprzedaje w
        chińskich restauracjach, to tylko dostosowana do europejskich gustów
        podróbka. Najlepsza kuchnia azjatycka we Wrocławiu to IMO wietnamska
        Hanoi na Legnickiej. Jest Da Lat na Piłsudzkiego obok budynku NOT i
        kilka restaracji w pobliżu Rynku (np. w pasażu pod Błękitnym
        Słońcem). Jest też lokal azjatycki na placu Hirszfelda, ale tam
        jakoś azjatyckie jedzenie podchodziło mi najmniej.
        • mmarusia Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 26.05.09, 23:01
          Och,dzieki za odzew ! :)
          Widzialam reklame tej restauracji Hanoi w necie.Skoro polecasz,mimo ze byles w
          Chinach tzn ,ze nie jest tam zle,tak?
          W Legnicy jest wietnamska restauracja i raz tam bylismy,ale to co jedlismy
          bardziej przypominalo mi jedzenie z "Malych Chin" z Magnolii bodajze.
          Czy mozesz jeszcze napisac co warto tam zjesc ?(w Hanoi).

Dziekuje !

-----------
          "idealna kobieta to taka,ktora ma idealnego meza" :)
      • membrum_virile Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 25.07.09, 13:03
        forum.gazeta.pl/forum/w,72,98249137,98249137,restauracja_hinduska_z_sala_zabaw_polecam_.html
      • Gość: Barok Hinduska IP: *.iitd.pan.wroc.pl 19.01.10, 12:43
        indyjski to jest półwysep
    • tia-dalma Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 27.05.09, 08:07
      Ja szczerze polecam Alladyna z kuchnią wschodnią. Właściwie nazywa się Alladin's
      i jest na ulicy Odrzańskiej (boczna rynku). Ogromne porcje, ceny bardzo
      przystępne i ten smak... Kiedyś jadłam tam kilka razy w tygodniu, chyba się
      uzależniłam :) Ciężko tam co prawda z miejscem wieczorami, ale można
      zarezerwować stolik. Gorąco polecam!
      • Gość: kurzofret Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.europe.hp.net 27.05.09, 14:22
        No i Globtrotter za rogiem od Alladyna. Zresztą właściciel jest ten
        sam, ale nieco więcej potraw do wyboru niż w Alladynie
        • tia-dalma Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 27.05.09, 16:36
          Dokładnie, jak sprawdzałam podział budynków w tamtym rejonie, to śmiem
          twierdzić, że kuchnię mają wspólną z Alladynem :) Globtrottera też polecam
          oczywiście :)
          • Gość: Franfurter Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.09, 17:25
            Niezle dania przygotowuja w barze ( nie restauracji) w Pasazu w
            Rynku. Ponadto, bardzo dobra i wykwitnie podana chinszczyzne "daja"
            w Galerii na pl. Grunwaldzkim
    • Gość: lol Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.as.kn.pl 27.05.09, 17:26
      a ja alladyna nie polecam. Ceny faktycznie niskie, ale jedzenie nijakie. Taki
      zwykły obiad. Do wszytkiego dają takie same surówki i niedobre frytki.

We Wrocku nie ma typowo indyjskiej restauracji. Ale jest kilka fajnych lokali,
      które serwują tzw. kuchnię fusion, albo międzynarodową, w których kartach mozna
      znaleźć indyjskie i dalekowschodnie inspiracje. Chociażby Abrams' Tower
      niedaleko Hali Targowej (ceny 25-45 zl), albo Kardamon przy ul. Włodkowica (20 -
      40 zł). Z tańszych miejsc myślę, że Kalaczakra, ale to raczej na lunch niż syty
      obiad. Mimo to mają smaczne potrawy inspirowane kuchnią indyjską, jedynym
      minusem dla mięsożerców jest fakt, iż jest to lokal wegetariański.

Z chińskich restauracji jedyne co mi przychodzi do głowy to ta w podziemiach
      Pasażu pod Błękitnym Słońcem koło Rynku. Nie pamiętam niestety jak się nazywa.
      Byłam tam kilka lat temu, więc możliwe ze coś sie zmieniło. Z tego co pamiętem
      jedzenie całkiem przyzwoite, potrawy a la kuchnia chinska ale mocno
      zeuropeizowane. Ceny ok 20-30 zl.
    • Gość: lol Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.as.kn.pl 27.05.09, 17:31
      A tak na przyszłość i w ogóle polecam serwis Gastronauci. Oto link
      www.gastronauci.pl/restauracje/wroclaw Można wyszukać restauracje wg
      różnych kuchni świata między innymi.
    • kwojtaszek juz jest indyjskarestauracja we wroclawiu 24.07.09, 22:16
      spice india
      ul Wita Stwosza 15
      jedzenie przepyszne i prawdziwie prawdziwe
      piekny wystroj
      a co wazne jest sala zabaw dla dzieci
      POLECAM!!!
      • Gość: Grzegorz Re: juz jest indyjskarestauracja we wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:27
        Lokal znajduje się w bardzo fajnym miejscu i to tyle dobrego. Wystrój
        beznadziejny, ponalepiane jakieś kolorowe badziewia na dekorację, która została
        po poprzednikach. Jedzenie nie jest najgorsze ale za 34 zł za główne danie
        człowiek ma prawo spodziewać się więcej niż dokładnie 4 kawałków zimnej baraniny
        o wymiarach mniej więcej 2x2x3 cm, podanej w przegrzanym sosie. Jak ktoś chce
        spróbować jak smakuje 1 butelka piwa rozlana na dwa kufle to jest to dobre
        miejsce. Oczywiście dopełniają wodą :) Obsługa jest beznadziejna. Kelnerka nie
        znała menu, krzątała się po sali czyniąc masę hałasu i nie wiedząc co chce. Po
        czym przerwała nam rozmowę i stwierdziła, że wymieni nam popielniczkę. W sumie
        nie musiała nas o tym informować. W toaletach pięknie prezentuje się mydło
        wpłynie z wielką nalepką carefour (mimo, że na ścianie jest dozownik) i piękna,
        wielka kartka informująca, żeby nie wrzucać ręczników do sedesu. Sztućce
        dostałem brudne, a płacąc zauważyłem jak barman wyciera kieliszek w fartuch -
        potem nalał tam wino i zanieśli innym gościom. Podsumowując - nigdy tam więcej
        nie pójdę i nikomu innemu też nie polecam.
        • Gość: anka Re: juz jest indyjskarestauracja we wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:32
          Grzegorz, o jakim lokalu mówisz?
          • Gość: labrador kuchnia hinduska... IP: *.lanet.net.pl 09.08.09, 11:21
            ...jak juz , a po drugie pojawiły sie dwie takie knajpy stylizujace sie na
            kuchnie hinduska z tym ze wystarczy poczytac menu zeby stwierdzic ze to ma tylko
            troche wspolnego z kuchnia hinduska jedna jest na wit stwosza a druga na ruskiej
            obie szybko znikna daje im rok maksymalnie dwa
          • Gość: malakon pewnie o Spice India IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.09, 13:40
            bo (opinie o tej knajpie z innego forum):

"W międzyczasie małe zerknięcie w stronę sztućców, które, o zgrozo, okazały się
            nie być tym, co Sanepid mógłby uznać, za "pierwszej klasę czystość". Przy
            zwróceniu uwagi, sztućców nowych nie otrzymałam, jedynie wyjaśnienie, że
            "zmywarka jest zepsuta"...

"Tak jak już Apteka napisała, podano nam bardzo brudne sztućce. Obsługa
            widziała, że czyścimy je serwetkami, niestety nie doczekaliśmy się reakcji."
    • alemag.1 Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 16.01.10, 00:52
      Najlepsza chinska restauracja (i nie tylko chinska bo sushi tez
      maja) to Orient Express na Poniatowskiego przy pl.Bema. I dowożą
      wiec idealne zeby nie jesc ciagle pizzy. Porcje wielkie i tylko za
      12,90. A jak sprobujecie nr 18 (kurczak slodko ostry) to sie
      uzaleznicie tak jak ja:)
      tak zeby pozmoc leniwym- str www:
      www.oe.wroc.pl
      • Gość: LiM Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.217.146.194.generacja.pl 17.01.10, 10:10
        Popieram, Orient Express ma b.dobrą kuchnie. Czasami tam jadamy. Maja duże
        porcje w niskich cenach. Jedyna wada to, że dają małe porcje surówki na wynos (w
        lokalu dużo więcej).
      • Gość: znawca Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.connecta.pl 18.01.10, 19:20
        Zgadzam się że "Orient Express" serwuje rarytasy, z menu polecam także seczuana
        czy kurczaka po pekińsku:)
      • Gość: mi nie smakowało Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 12:29
        bez smaku i to właśnie ten kurczak słodko ostry - odradzam
        • Gość: I love nr 18! Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.54.18.235.static.telsat.wroc.pl 02.03.10, 20:57
          nie zgadzam sie!! kocham 18!! czyli słodko - ostry! jestem fanką i cały czas jem
          własnie to danie!! a porcje surówek są w sam raz, zreszta do jest dodatek a nie
          danie głowne wiec nie wiem po co maja być wieksze. za taka cene trudno znalezc
          lepsza jakosc we wrocłwiu!!
          18 mistrz!!
    • kurzofretka Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 16.01.10, 22:47
      Pojawiła się trzecia indyjska "resto" we Wrocławiu. Tzn. Masala przy Kuźniczej.
      Wystrój prosty, ale przyjazny. Jedzenie świeże, porcje duże, odpowiednio dobrane
      przyprawy, wyważony smak - nie rozczarowałam się. Za około 20 złotych można
      dostać przyzwoite danie.
      • alah28 Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 17.01.10, 02:20
        Lokalu na Wita Stwosza nie polecam: w sezonie letnim podano nam fasolkę szparagową z mrozonki. Smak potraw też nie do końca indyjski.
        • Gość: Ewa Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.10, 20:19
          Też tego lokalu nie polecam- drogo , niesmacznie i niestrawnie... Obsługa fatalna! Byłam raz i omijam od tej pory z daleka
          • Gość: mmm Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 10:19
            Jest te SWIAT CHIN na ul. Igilenej - herbaciarnia ale z daniami
            restauacycjnymi .
            Dałam sie nabrac na te dania - poszłam raz i nigdy wiecej .
            Odradzam szczerze - dania niedogrzane albo całkiem zimne , suche,
            bez smaku, i bez charaskterystycznego dla kuchi wschodu dopracowania
            estetycznego , w stylu barowym lat 80-tych, w pomieszceniu ciasno,
            zimno, obłsuga rozkojarzona albo leniwa - na podejscie kelnerki
            czekasz 15 min. kolejne 30-40 min na zrealizowanie zamówienia

odradzam szczerze
      • Gość: Barok Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska IP: *.iitd.pan.wroc.pl 19.01.10, 12:49
        chyba nie byłas w prawdziwej hinduskiej restauracji, to ze w tym grill barze
        Masala pracuja Hindusi nie Indianie nie znaczy ze ta knajpa jest od razu super,
        taki smak potraw cena oraz gramatura to w podrzednym małym barze w Berlinie z
        tego typu jedzeniem jest w dobrej restauracji jest o wiele lepiej za cene 8-15
        euro max
    • konrad.walczybinski MultiFood 19.01.10, 12:54
      Czy jest we Wrocławiu lepsze jedzenie niż w restauracji Multi Food STP?

Wątpię ;)
    • kakkapitalistka Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 19.01.15, 22:16
      To w sumie nie we Wrocławiu, tylko trochę dalej, ale znam świetną restaurację z oryginalnym indyjskim menu. W Pałacu Sulisław jest genialne jedzenie przygotowywane przez świetnych kucharzy. Atmosfera jest świetna no i to jedzenie...pycha!
    • all7400 Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 20.06.16, 14:50
      Kuchnia Indyjska mumbailunchbox.pl na telefon

STRZEGOMSKA

Email: strzegomska@mumbailunchbox.pl
      Telefon: +48 885 047 555 / +48 605 211 994
      Godziny otwarcia:
      Pon-Piąt: 11:30 - 14:30

Adres:
      HALA STRZEGOMSKA
      Ul.Strzegomska 206
      54-432 Wroclaw

BIELANY WROCŁAWSKIE

Email: bielany@mumbailunchbox.pl
      Telefon: +48605 211 994
      Godzina otwarcia:
      Pon-czw: 07:30 - 20:30
      Piąt -Niedziela - 10:30 - 20:00

Adres:
      ul. Fiołkowa 16/1i
      Bielany Wroclawskie
    • all7400 Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 07.07.16, 08:59
      Najlepsza kuchnia Indyjska we Wrocławiu
      mumbailunchbox.pl/
    • marczi_54 Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 14.07.16, 12:11
      bardzo lubie azjatyckie smaki i ogolnie orient ;) jak chcesz poprobowac fajnych rzeczy, to wpadnij do express oriental, sa w wiekszych galeriach we wro, ja zazwyczaj wpadam do galerii dominikanskiej ;)
      maja przepyszna zupe pho z wolowina, po prostu niebo w gebie !
    • darus161 Re: pytanie o restauracje chinska/indyjska 20.09.16, 11:04
      Ja polecam taką knajpkę: dariuszkobryn.wixsite.com/jppblog/single-post/2016/09/19/MASALA-GRILL-BAR---smaki-Indii-we-Wroc%C5%82awiu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka