patrice7 24.05.09, 21:15 polskalokalna.pl/wiadomosci/dolnoslaskie/wroclaw/news/ciezarna-nie-zdazyla-dojechac-na-porodowke,1311941 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zefirekk Re: Słyszałyście o tym?!!! 25.05.09, 06:29 być może jedno dziecko mniej na śmietniku... Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Słyszałyście o tym?!!! 25.05.09, 12:49 no raczej żadna normalna kobieta nie wypisuje się w dzień porodu ze szpitala i nie przychodzi do swojego dziecka. Szkoda tylko, że jeśli będzie chciała je porzucić, to nie zrzekła się od razu praw rodzicielskich. Odpowiedz Link Zgłoś
gosias301 Re: Słyszałyście o tym?!!! 25.05.09, 13:11 może jest w szoku poporodowym Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Słyszałyście o tym?!!! 25.05.09, 13:11 Myślę,ze za bardzo się zapędzasz. Po pierwsze pisało,ze to są nieoficjalne informacje. Po drugie,nigdzie nie napisane jest ,ze porzuciła dziecko. To może byc po prostu szok poporodowy. WQ koncu w jakich warunkach urodzila :( Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Słyszałyście o tym?!!! 26.05.09, 07:26 to dlaczego lekarze jej nie zatrzymali? Skoro takie informacje pojawiają się w prasie to można je dowolnie komentować. Poza tym już bez przesady, można mieć ekspresowy poród, ale jednak są wcześniej jakieś objawy (przecież nawet 4 dziecko nie wypada jak z procy) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Słyszałyście o tym?!!! 26.05.09, 08:04 podobno już drugie może wypaść jak z procy;-) Nie wiem co bardziej przerażające zachowanie matki czy pogotowia. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Słyszałyście o tym?!!! 26.05.09, 13:29 ee, pewnie gdyby lekarzem na pogotowiu był mężczyzna a nie akurat baba to by może to inaczej wyglądało. Moje doświadczenia z kobietami medykami są takie, że wyraźnie mniej empatycznie są nastawione i jakieś takie wredne. - tu moje doświadczenia z paniami ginekologami. fff nigdy więcej baby :) Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: Słyszałyście o tym?!!! 29.05.09, 22:16 Zefirekk - co do ekspresowego porodu... jeszcze 7,5 mies myślalam tak jak Ty, dopóki nie poznalam w szpitalu dziewczyny, którą przywieźli na moją salę. Jej szczęście, że leżala w szpitalu już od 3 tygodni (cukrzyca ciążowa) bo w innym przypadku mogłaby nawet na przystanek nie dojść ;) leżała sobie w tym szpitalu, na oddziale patologii ciąży i zbliżal sie termin porodu. Złapał ją mocny skurcz - wzięli ją do pokoju zabiegowego sprawdzić czy zaczyna się poród czy jeszcze nie. Nie zdążyli jej nawet na porodówkę zawieźć (na tym samym pietrze) - urodziła w 10 minut od pierwszego skurczu!!! a potem szukali po oddziałach jej dokumentacji porodu bo zaginęła między oddzialami i generalnie akurat w tych dniach stała się znana wśród lekarzy i pielegniarek, miała tez dość charakterystyczne nazwisko, więc łatwo było zapamiętać. Co ktoś przyszedł do naszej sali - "aaa, to pani urodzila w 10 minut?" takie rzeczy się zdarzają... co do pozostawienia dziecka w szpitalu - jeśli miała zamiar je porzucić, to faktycznie, szkoda dla dzieciaczka e nie zrzekla się praw. Jeśli to szok poporodowy - oby szybko doszła doszła do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Słyszałyście o tym?!!! 30.05.09, 00:02 jak ja bym chciała urodzić w 10 minut.... rodziłam 12h. Odpowiedz Link Zgłoś