Dodaj do ulubionych

Znowu korek nieudolność...

08.06.09, 13:19
Znowu nieudolność i niekompetencja władz Wrocławia.Wczoraj po 20
totalny korek od Rynku do Hali Ludowej.Na Dominikańskim horror.Powrót z
hali tramwajem też godny tępaków miejskich .Nie podstawiono żadnych
tramwajów tysiące straconych godzin, litrów paliwa, nerwy a "wadza"
pilnuje koryta zamiast myśleć o mieszkańcvach.Czy wreszcie jakiś typ
oberwie ?
Obserwuj wątek
    • mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... 08.06.09, 13:27
      Znowu maruda która nie rozumie, że jeżeli zejdzie się w jedno miejsce kilka
      tysięcy ludzi, to nie ma szans, żeby korka nie było.
      Dojazd samochodem z Rynku w okolice ZOO zajął mi 5 min (21:30), powrót o
      godzinie 22:30 może z 10 min dłużej.
      • Gość: max Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:50
        Jak byś tumanie był kiedykolwiek w cywilizowanym świecie, to bys wiedział że
        przy okzazji takiej imprezy sciąga się polcję, porządkowych robi jakieś
        parkingi,organizuje komunikację zbiorową (za darmo) i jakos to wygląda.
        Jajogłowy jak zwykle zorganizował wszystko na odpier... się, a głupi tłum się
        cieszy.
        Ja najbardziej z całego tego pokazu zapamiętałem korki chaos komunikacyjny
        rozjeżdżone trawniki.
        • mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 10:34
          Po pierwsze - tumanem pewno nazywano Cię od dzieciństwa, skoro takich słów
          używasz w codziennym języku.
          Po drugie - skoro tłum głupi, to i Ty głupi - w końcu też tam przywlokłeś swoje
          d...sko.
          Po trzecie - skoro pamiętasz tylko to, co napisałeś widocznie stałeś w innym niż
          ja miejscu, bo ja zapamiętałem fontannę i bezproblemowo rozchodzący się tłum.
          Dla Twojej informacji, jakby wcześniej nie dotarło - dojazd z Rynku zajął mi 5
          min, wyjazd 15 min. Gdzie tu korki i ów wspominany przez Ciebie chaos? Może
          byłeś na jakiejś innej imprezie skoro nie pamiętasz fontanny, tylko podeptane
          trawniki?
      • Gość: josip Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.217.146.194.generacja.pl 08.06.09, 14:32
        Ty chyba kpisz.
        Jechałem wczoraj do Hali Kazimierza Wielkiego, w korku stanąłem ok 21.20, w rejonie Zoo byłem o 21.55. A Ty przejechałeś to w 5 minut?

Troll i tyle.
        • mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 10:36
          A było pojechać przez most pokoju. Głową czasem też trzeba ruszyć, nie tylko
          kierownicą...
      • Gość: H.R. Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 14:54
        Władze Wrocławia kolejny raz udowodniły, że nie potrafią radzić sobie z korkami.

Nie ma mowy o priorytecie dla komunikacji miejskiej i tak to będzie trwać, póki
        Wydział Transportu będzie ciął koszty.

Tramwaje to nie jest dochód, tramwaje to dobro przysługujące mieszkańcom. Ale
        nie we Wrocławiu...
      • map4 Re: Znowu korek nieudolność... 08.06.09, 17:07
        mkjservice napisał:

> Znowu maruda która nie rozumie, że jeżeli zejdzie się w jedno miejsce kilka
        > tysięcy ludzi, to nie ma szans, żeby korka nie było.

A to jest już ordynarne kłamstwo. Jechałem kiedyś razem z kibicami jadącymi na
        mecz Bayernu, rozgrywany na nowym stadionie w Monachium. Przyznaję, że metro
        jechało wypchane pod sufit, mimo faktu, że pociągi kursowały na stadion co dwie
        minuty, ale po wyjściu z metra zauważyłem, że na sąsiedniej do stadionu
        ośmiopasmowej autostradzie ruch odbywał się płynnie i to w obu kierunkach.

Tyle, że to było w Monachium, czyli mieście, w którym do stadionu na 66 tys
        ludzi prowadzą dwie autostrady (8 i 6 pasów) oraz linia metra z pociągami
        kursującymi z rynku jak trzeba to i w rytmie dwuminutowym.

Słyszałem również, jak wrocławscy magistraccy bredzili coś na temat tego, że
        Wrocław dorówna już niedługo Monachium właśnie, jeśli o poziom infrastruktury
        chodzi.

Niezły żart ...
        • mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 10:40
          Tak więc jeżeli w Monachium nie byłoby metra i 8 pasów autostrady pewno byłyby
          korki. To co napisałem nie jest kłamstwem, tylko Wrocławską rzeczywistością.
          Marudzeniem na forum nic nie zmienimy, więc czy nie lepiej się po prostu
          uśmiechnąć? Skoro pojechałem zobaczyć ów pokaz, decydowałem się na to, że mogę
          stać w korkach. O dziwo nie stałem w nich, co mnie równie zaskoczyło, jak
          niedowiarków na tym forum. Acz nawet jakbym w nich stał, nie robiłbym rewolucji
          z tego powodu.
          • map4 Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 13:35
            mkjservice napisał:

> Tak więc jeżeli w Monachium nie byłoby metra i 8 pasów autostrady pewno byłyby
            > korki. To co napisałem nie jest kłamstwem, tylko Wrocławską rzeczywistością.

Napisałeś, że zejście się kilku tysięcy ludzi nieodwołanie prowadzi do korków.
            To kłamstwo. Tak dzieje się tylko we Wrocławiu, mieście zarządzanym przez
            inteligentnych inaczej. Poza Wrocławiem imprezy masowe wcale korków wywoływać
            nie muszą.
            • mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 13:37
              Nie wiem czy zauważyłeś, ale wątek dotyczy Wrocławia. Łatwo się więc domyślić,
              posiadając minimum polotu, że wpis również dotyczy Wrocławia.
              • map4 Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 15:48
                mkjservice napisał:

> Nie wiem czy zauważyłeś, ale wątek dotyczy Wrocławia. Łatwo się więc domyślić,
                > posiadając minimum polotu, że wpis również dotyczy Wrocławia.

To nie kwestia polotu, tylko horyzontów. Na Wrocławiu świat się nie kończy.
                Twierdzisz autorytatywnie, że tysiące ludzi zmierzających w jednym kierunku
                oznaczają korki. To nieprawda. Zdanie to prawdziwe jest tylko we Wrocławiu. Oraz
                w Albanii może jeszcze.

Idąc dalej tym tokiem rozumowania i biorąc Wrocław za pępek wszechrzeczy we
                Wrocławiu wszystko jest w porządku i na swoim miejscu. Remonty się nie
                przeciągają, zadłużenie nie rośnie, prezydent jest extra, komunikacja miejska
                działa, a woda w kranie jest w porządku. Brak punktu odniesienia do porównań
                spłaszcza perspektywę i skutkuje brakiem dystansu. Brak dystansu kończy się
                fanatyzmem.

Niechcący rozwiązałem chyba zagadkę poparcia, jakim cieszy się we Wrocławiu
                Rafał prezydent Dutkiewicz. Niewiele chyba jego wyborcy poza Wrocławiem w życiu
                widzieli ...
                • real_mr_pope Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 17:52
                  > Twierdzisz autorytatywnie, że tysiące ludzi zmierzających w jednym
                  > kierunku oznaczają korki.

Także w Londynie i Paryżu. Rozszerz swoje horyzonty poza Wrocław i
                  Monachium. Są inne miasta.

• Gość: mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 18:43
                  Ach te horyzonty Twoje rozległe niczym stepy Mongolii. Weź chłopie przestań
                  marudzić. Wrocław żadnym pępkiem nie jest, natomiast temat tyczy się Wrocławia i
                  o nim piszę celowo nie podając przykładów z zachodnich państw, gdzie też są
                  korki, żeby nie prowokować takich mędrców jak Ty do czepiania się pierdół, ale
                  jak widzę masz to we krwi.
    • g625 Re: Znowu korek nieudolność... 08.06.09, 14:48
      A wystarczyło puścić kilka tramwajów Hala <> Dominikański. Przy okazji
      nie rozjeżdżono by po raz kolejny Parku Szczytnickiego.
      • garym Re: Znowu korek nieudolność... 08.06.09, 15:30
        Nic by to nie zmieniło
        • Gość: Neo[EZN] Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.09, 15:57
          Niektórzy mają dupy przyrośnięte do samochodowego siedzenia tak
          mocno że faktycznie niczego by to dla nich nie zmieniło ale dla tych
          którzy wybrali podróż tramwajem podstawienie paru składów faktycznie
          by pomogło ale to trzeba jakoś sprytnie rozwiązać z logistycznego
          punktu widzenia.
        • Gość: josip Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.217.146.194.generacja.pl 08.06.09, 15:59
          Efekt byłby najbardziej widoczny podczas kolejnej takiej imprezy. Kierowcy, widziąc omijające korki tramwaje, następnym razem 3 razy zastanowią się czy warto jechać samochodem i stać w kilometrowych korkach. Warunkiem niezbędnym, aby taki stan rzeczy nastąpił jest częste kurowanie trawmajów i oczywiście wydzielenie torowiska. Na takim rozwiązaniu zyskują wszyscy.
          • Gość: dziękuję Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 23:38
            Ja tam wolę sobie postać w korku w klimatyzowanym samochodzie i
            posłuchać muzyki niż się tłuc w duszym tramwaju z osobnikami którzy
            myją się raz na tydzień.
            • g625 Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 07:46
              > posłuchać muzyki niż się tłuc w duszym tramwaju z osobnikami którzy
              > myją się raz na tydzień.

nie sądź innych po sobie! :P
            • mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 10:43
              Oczywiście pod warunkiem, że klima nie zagrzybiona :)))))
            • tbernard Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 11:01
              Najważniejsze aby był wybór. Ci którzy gardzą niech sobie stoją w korku, ale
              komunikacja zbiorowa powinna kursować z dużą częstotliwością i być zorganizowana
              tak aby korki jej nie dotyczyły. Wtedy każdy by mógł dokonać samodzielnie wyboru
              co mu bardziej pasuje.
              • mkjservice Re: Znowu korek nieudolność... 09.06.09, 11:06
                Tu się z Tobą zgadzam. Tyle, że większość mieszkańców Wrocławia zdaje sobie
                sprawę, że takiego wyboru nie ma. Nasza komunikacja jest na poziomie zapadłej
                dziury i z tego też powodu omijam ją szerokim łukiem. Raz przyszło mi do głowy
                pojechać nią na próbę, ale moja droga do pracy wydłużyła się o dwie godziny.
                Wolę postać w korku, zabrać sąsiadów wracających o tej samej godzinie do domu i
                być szybciej niż komunikacją.
                • Gość: artek Re: Znowu korek nieudolność... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:12
                  mkjservice napisał:

> Tu się z Tobą zgadzam. Tyle, że większość mieszkańców Wrocławia zdaje sobie
                  > sprawę, że takiego wyboru nie ma. Nasza komunikacja jest na poziomie zapadłej
                  > dziury

a wiesz dlaczego tak jest? dlatego, że znakomitą większość miejskiej kasy pakuje
                  się w drogi dla samochodów. ze skutkiem doskonale widocznym - nie dość, że
                  korków nie ubywa, to jeszcze ich więcej.
                  co daje prosty wniosek - pieniądze na drogi to wyrzucone w błoto.

a tymczasem postępujący z niedoinwestowania rozkład miejskiej komunikacji tym
                  bardziej zniechęca ludzi do jazdy tramwajem. ale również autobusem, bo autobusy
                  stoją dokładnie w tych samych korkach co samochody.

więc kółko się zamyka, sprzęzenie zwrotne - im gorsza komunikacja zbiorowa, im
                  więcej dróg dla samochodów, tym więcej samochodów i tym większe korki.
                  to tyle, w oczekiwaniu na mityczną obwodnicę ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka