Dodaj do ulubionych

cennik badań Diagnostyki

IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.09, 16:41
Gdzie znajdę cennik badań laboratorium medycznego Diagnostyka, na
ich stronie nie mogę nic znaleźć.
Obserwuj wątek
    • patrice7 Re: cennik badań Diagnostyki 13.06.09, 20:21
      w przychodniach.
      • patrice7 Re: cennik badań Diagnostyki 13.06.09, 20:21
        tfu w laboratoriach;)
    • Gość: WW Re: cennik badań Diagnostyki IP: 178.56.49.* 27.03.10, 09:56
      Nigdzie nie publikują bo każdy oddział ma inne ceny, zdecydowanie tańsze i na
      wysokim poziomie badania ma Alab, dr Fryda i Synevo, poszukaj na stronie a w
      sprawie ceny zadzwoń sobie.
      • nomina Re: cennik badań Diagnostyki 27.03.10, 19:42
        Alabu bym nie polecała - dziwnie im wychodzi chlamydia. Natomiast jakkolwiek
        Diagnostyka ma wysokie ceny, ma też badania, o których w innych przychodniach
        nawet nie słyszano. PCR-y najlepiej robić w REX-ie.
        • Gość: Zaloguj się Re: cennik badań Diagnostyki IP: *.magma-net.pl 30.03.10, 21:05
          Do tego dodałabym terminy... na Klinikach Toxo robią z dnia na dzień natomiast w
          ALAB-ie 10 dni- masakra.Chlamydię(wymaz) robiłam na Chałbińskiego(po stronie
          okulistyki) tam jest drugie laboratorium i ma dobrą opinię-czas czekania 2 dni.
          • nomina Re: cennik badań Diagnostyki 30.03.10, 21:47
            No, akurat krótki termin to nie jest argument za ;). Ja tam wolę laboratorium, w
            którym np. posiew robią kilka dni, a nie 24 godziny, i na czymś więcej niż
            "standardyzowane podłoże", na którym de facto guzik wychodzi, jeśli ktoś nie ma
            ostrej, nagłej infekcji.
            • Gość: Zaloguj się Re: cennik badań Diagnostyki IP: *.magma-net.pl 02.04.10, 19:42
              Allab nie ma swojego laboratorium stąd ma długie terminy- musi wozić na Wejgla,
              na Klinikach mają swoje więc robią to na miejscu.Są badania gdzie czas czekania
              jest cenny.Podam Ci przykład BHCG w Allabie 2 dni , na Klinikach można odebrać
              jeszcze w ten sam dzień - przy ciąży zagrożonej wybiorę Kliniki ze względu na
              szybkość odbioru tego badania.Toxo w Allabie 10 dni -Kliniki 1-2 dni jeśli
              jesteś w ciąży a stwierdzą u Ciebie toxo czas podania antybiotyku jest na wagę
              złota dla Twojego dziecka(7 dni do przodu).

Smacznego jajka i mokrego dyngusa :)
              • nomina Re: cennik badań Diagnostyki 02.04.10, 23:37
                Ja miałam na myśli skracanie rozsądnego terminu badań. Np. posiew bakteryjny
                robiony w 24-48 jest niemiarodajny w wielu wypadkach. Ale rzeczywiście, są
                badania, w których ten termin nie jest uzasadniony czasem koniecznym do
                uzyskania realnego wyniku i wtedy Twoje argumenty są jak najbardziej uzasadnione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka