Dodaj do ulubionych

Stolickość stolicy

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 16:30
Kiedy oglądam jakiekolwiek wiadomości telewizyjne albo słucham radiowych pięści
mi się same zaciskają. Czy zauważyliście, że wszystko co dzieje się w Polsce
(oprócz kataklizmów)dzieje się wyłącznie w Warszawie?
Jedne dzienniki z obłędem w oczach donoszą, że wskutek czegoś tam W-wa była
kompletnie zakorkowana... A co MNIE to obchodzi? Mieszkam we Wrocławiu, który
od lat jest kompletnie zakorkowany i nikt o tym nie donosi całej Polsce!
Inne twierdzą,że coś jest nie tak z opłatami za parkowanie w centrum W-wy
(patrz jak wyżej).
Wiadomości dotyczące kin, teatrów, wystaw itp. to też tylko Warszawka.
Mogłabym tak długo, bo stolica nas niemal terroryzuje swoją "stolickością".
Czas na puentę: pięcioletnia córka mojej kuzynki z Warszawy zapytała "mamusiu,
a czy wszyscy ludzie we Wrocławiu to Niemcy?"
Obserwuj wątek
    • Gość: Roberto Re: Stolickość stolicy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:46
      Gość portalu: Żabka napisał(a):

> Kiedy oglądam jakiekolwiek wiadomości telewizyjne albo słucham radiowych pięści
      >
      > mi się same zaciskają. Czy zauważyliście, że wszystko co dzieje się w Polsce
      > (oprócz kataklizmów)dzieje się wyłącznie w Warszawie?
      > Jedne dzienniki z obłędem w oczach donoszą, że wskutek czegoś tam W-wa była
      > kompletnie zakorkowana... A co MNIE to obchodzi? Mieszkam we Wrocławiu, który
      > od lat jest kompletnie zakorkowany i nikt o tym nie donosi całej Polsce!
      > Inne twierdzą,że coś jest nie tak z opłatami za parkowanie w centrum W-wy
      > (patrz jak wyżej).
      > Wiadomości dotyczące kin, teatrów, wystaw itp. to też tylko Warszawka.
      > Mogłabym tak długo, bo stolica nas niemal terroryzuje swoją "stolickością".
      > Czas na puentę: pięcioletnia córka mojej kuzynki z Warszawy zapytała "mamusiu,
      > a czy wszyscy ludzie we Wrocławiu to Niemcy?"

Wiesz, podobne rzeczy (i w większości słusznie) zarzucają Wrocławiowi, mieszkańcy
      innych częsci Dolnego Śląska...a to, ze info w Faktach, czy G.Dolnoślaskiej tylko
      z Wrocławia,l a o ich miastach pisze się niewiele...
      • Gość: kinga Re: Stolickość stolicy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:47
        Warszawa ma kompleks wyższości trzeba im to wybaczyć...:)
        • Gość: Warschau Re: Stolickość stolicy - do kingi IP: *.nm.matrix.pl 13.08.01, 09:37
          A Wrocław jak widac po tym co piszecie ma wyraźny kompleks nizszości...
    • Gość: terka Re: Stolickość stolicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 20:53
      Żabciu, a może to pytanie sprowokowane przez rodziców? Skąd pięciolatek ma taką
      wiedze? Też nie lubię Warszawy i warszawiaków. Nawet w pierwszej chwili
      chciałam aby powódź im dopiekła. W drugiej chwili pomyślałam, że cała kasa
      poszłaby na Warszawę, A wówczas co z pozostałymi? Więc zapaliłam świeczkę, aby
      te ubogie gminy dostały dofinansowanie. No i na szczęście W-wa nie została
      zalana. Ich żadaen chyba kataklizm nie dosięgnie. Chyba, że w postaci facetów,
      którzy mają stanąć przed sądem, za swoje przewinienia, a obsadzani są na
      eksponowanych stanowiskach.
      Długo by o tym, ale szkoda czasu. Pozdrawiam.
    • Gość: vinc Re: Stolickość stolicy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 19:48
      dzis była wiadomość z Wrocławia !!!!!!
      ps. Roberto zrób sobie klona to będziesz mógł więcej nabijać bo już ci pewno
      paluszków brakuje
      • Gość: Roberto Re: Stolickość stolicy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 01:05
        Gość portalu: vinc napisał(a):

> dzis była wiadomość z Wrocławia !!!!!!
        > ps. Roberto zrób sobie klona to będziesz mógł więcej nabijać bo już ci pewno
        > paluszków brakuje

Widzę Vinc-uś, ze się bardzo o mnie martwisz. Skąd ta troska???
        A o "nabijanie" postów i moje palce się nie martw. Palce mi nie opuchły od
        stukania w klawisze a postów moich na forum będzie jeszcze więcej, skoro tak
        sobie życzysz...
        Pozdro Vinc-uś !!!

• Gość: Warschau Re: Stolickość stolicy IP: *.nm.matrix.pl 13.08.01, 09:45
      Gość portalu: Żabka napisał(a):

> Kiedy oglądam jakiekolwiek wiadomości telewizyjne albo słucham radiowych pięści
      > mi się same zaciskają. Czy zauważyliście, że wszystko co dzieje się w Polsce
      > (oprócz kataklizmów)dzieje się wyłącznie w Warszawie?
      > Jedne dzienniki z obłędem w oczach donoszą, że wskutek czegoś tam W-wa była
      > kompletnie zakorkowana...

Szczerze? Nigdy w np. w Wiadomościach o czymś takim nie słyszałem , no chyba, ze
      na regionalnym kanale. Jednak czasem są wiadomości o korkach w Warszawie, ale
      spowodowanych czym? No czym? Demonstracjami a to górników ze Śląska, rolników z
      Kieleckiego, robotników z Wrocławia...I co się plujesz? Chcesz takiej
      stołeczności to sobie ją weź...Nam warszawiakom tylko zycie utrudnia...

>A co MNIE to obchodzi? Mieszkam we Wrocławiu, który
      > od lat jest kompletnie zakorkowany i nikt o tym nie donosi całej Polsce!

Bo co Polskę to obchodzi?

> Inne twierdzą,że coś jest nie tak z opłatami za parkowanie w centrum W-wy
      > (patrz jak wyżej).

Rózne machloje także z Wrocławia są przedstawiane również na arenie
      ogólnopolskiej...

> Wiadomości dotyczące kin, teatrów, wystaw itp. to też tylko Warszawka.

To Ty odbierasz WOT (Warszawski Ośrodek Telewizyjny), ze znasz repertuary teatrów
      warszawskich? A logiczne chyba jest, ze jak jakaś amerykańska na ten przykład
      gwiazda przyjedzie do Warszawy to o tym powiedzą...Jakby pojechała do Wrocka też
      by powiedzieli...No nie?

> Mogłabym tak długo, bo stolica nas niemal terroryzuje swoją "stolickością".

A Wrocław swoimi kompleksami...

> Czas na puentę: pięcioletnia córka mojej kuzynki z Warszawy zapytała "mamusiu,
      > a czy wszyscy ludzie we Wrocławiu to Niemcy?"

Gratuluję takiej rodzinki, zapewne z dziada pradziada warszawskiej...Uświadomiłaś
      (-łeś) jej, ze pochodzisz spod Sandomierza lub Żytomierza?
      • Gość: kirkol Re: Stolickość stolicy do warschau hau hau IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 22:30
        zycie wam utrudniaja robotnicy z Wrocka jacys rolnicy czy tez hutnicy. To
        znaczy ze wasza klasa pracujaca sklada sie z samych inteligentow .Proletariat
        macie w dupie , no tak stolyca , plebs moze rozrabiac u siebie a nie w
        znudzonej warszawce . Tyle macie problemow z samymi soba ze tez wam zaprzataja
        glowe jakimis strajkami czy tez glodnymi dziecmi . Ale skoro wiesz ze muchy
        ciagna do gowna , tak i sekta robotnicza do stolicy
        • Gość: Żoliborz Re: Stolickość stolicy czyli czepianie się niewinnych ludzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.01, 23:32
          Czepiacie się tej Warszawy jak rzep psiego ogona. Chyba z zazdrości, ale
          przynajmniej MY Warszawiacy mamy z kogo sie pośmiać- Ot banda zazdrośników
          • Gość: kirkol Re: Stolickość stolicy czyli czepianie się niewinnych ludzi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 23:43
            Ty chyba chlopie nie rozumiesz . My wam nie zazdroscimy My sie z was smiejemy
            • Gość: Warschau Re: Stolickość stolicy - do kirkola (co to za nick?) IP: *.nm.matrix.pl 14.08.01, 11:17
              Śmiejecie się z ciągniecie do Warszawy za pracą...oj ciągniecie jak do dojnej
              krowy. Zastanów się co piszesz. Ta twoja nienawiść to wydaje się przejaw
              jakiejś choroby psychicznej...A może się mylę? Może to kompleksy? Dlaczego w
              zasadzie Ty jako jeden z nielicznych tak się plujesz na Warszawę? Co
              warszawiacy wybili Ci w pień Twoje chomiki, czy co?
              • Gość: Warschau (co to za nick?)...a już wiem... IP: *.nm.matrix.pl 14.08.01, 11:24
                Z "Balladyny"....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka