Gość: ja Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.09, 22:14 a ile umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: 212.59.161.* 22.06.09, 22:32 6,5 PLN za godzine:P Odpowiedz Link Zgłoś
beamas1053 Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 22.06.09, 22:52 Każda korporacja płaci marnie w stosunku do wymagań. Wyciska człowieka a potem wyrzuca. Team leaderzy już się postarają o to abyś pracował po 12 godzin z wynagrodzeniem za 8 godz. Młodzi ludzie są pełni zapału i to jest wykorzystywane przez korporacje. Nie znają przepisów Kodeksu pracy i nie zawsze potrafią walczyć o swoje. Jeszcze wierzą w idee uczciwej pracy i płacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycho Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 22.06.09, 23:51 Pracowalem we wroclawskiej operze przez jakis czas i kompletnie nie masz racji. Rowna struktura organizacyjna, brak wyraznego podzialu typu ja jestem szefem, a ty tylko moim podwladnym, mozliwosc uczestniczenia w ciekawych projektach, dobra placa, mila atmosfera, sympatyczni ludzie. Szczerze polecam. Kilka slow o capgemini. Tragiczny HR! Pani zapomniala o tym, ze jest ze mna umowiona na rozmowe kwalifikacyjna. Zadzwonilem wiec zeby dowiedziec sie co sie stalo. Zostalem przeproszony i Pani L. miala sie ze mna skontaktowac w sprawie nowego terminu. Po dwoch tygodniach dostalem maila z przeprosinami, ze znowu zapomniala. Nie odpowiedzialem juz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.06.09, 08:17 To prawda, struktura i atmosfera pracy w operze jest świetna. Ino stawki kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 23.06.09, 09:09 Na moją ofertę CG w ogóle nie odpowiedziało, a jestem specjalistą z wieloletnim doświadczeniem, więc należał mi się chociaż liścik z podziękowaniem za złożenie oferty. Nie oni jedyni mi nie odpowiedzieli. Mam taką swoją "czarną listę" pracodawców z działami HR stosującymi praktyki rodem z Ugandy. Nie chciałbym u kogoś takiego pracować. O Operze nic nie powiem, bo nie znam firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garak Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.sdm.de 23.06.09, 10:22 Masz aż cała "czarną listę" firm które Cie nie chciało??? Stary, może to TY jesteś problemem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 23.06.09, 10:56 I po co ta złośliwość, młody człowieku? Czyżbyś sam był pracownikiem działu HR w jakiejś kiepskiej firemce i dlatego zabolało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garak Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.as.kn.pl 23.06.09, 22:16 "Młody człowieku" - czy oprócz czarnej listy posiadasz również jakieś zdolności telepatyczne? A może rozpoznałeś wiek po charakterze pisma? Gdybym był pracownikiem HR w jakieś "kiepskiej firemce", to byś mi naprawdę zaimponował. Serio. Na pocieszenie powiem że Twoja obszerna wiedza o afrykańskich krajach prawie mnie powaliła. Prawie... Jeżeli chodzi o fakty, to posiadanie czarnej listy firm wskazuje na to, iż problemem tutaj nie musi być n "złych" firm, tylko może jeden "doświadczony specjalista" wylewający swoje żale na forum pod jakimś artykułem. Może warto najpierw spojrzeć do lustra... Zabolało? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 23.06.09, 23:12 Hmmm, raczej zasmuciło. Nie rozumiem, skąd się biorą ludzie, którzy bez skrępowania okazują innym swoje chamstwo. Ja bym się wstydził. Cóż, takie chyba nastały czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garak Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.sdm.de 24.06.09, 08:28 Czyli wszytko co na tym czacie wypisujesz to "konstruktywna krytyka" CG, a ja jestem "chamem" bo skrytykowałem Ciebie??? Hmmm... Widzę tutaj poważne problemy z postrzeganiem samego siebie i otaczającej rzeczywistości. Moje rokowania na przyszłość: wpisów w Twojej "czarnej liście" będzie bardzo szybko przybywać... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 24.06.09, 10:00 Pozwól, że Ci wyjaśnię (chociaż uważam, że powinni to zrobić Twoi rodzice). Odpisywanie na listy kandydatów do pracy w cywilizowanym świecie poważnych firm to normalna praktyka. Z tego też powodu moja krytyka CG jest oczywiście słuszna i zasadna. Nie jest chamstwem wytykać firmom ich błędy. Natomiast Ty na tej podstawie, że notuję sobie, które firmy postępują moim zdaniem profesjonalnie, a które nie, żeby na tej podstawie wybierać sobie przyszłych pracodawców, czynisz wobec mnie ogólne i poważne zarzuty. Jeśli obiektywnie spojrzysz na sprawę, to z pewnością dojdziesz do wniosku, że Twoje zarzuty są całkowicie nieuzasadnione. Czynienie zaś komuś nieuzasadnionych zarzutów jest chamstwem. Chamstwo to może zmienić się w zwykłą nieprzemyślaną nieuprzejmość, jeśli mnie teraz przeprosisz. Jeśli tego nie zrobisz, będę z przykrością musiał podtrzymać swoją opinię, że jesteś prymitywnym chamem. Swoją drogą, postępowanie CG nie jest wcale szczytem braku profesjonalizmu. Spotykały mnie takie "przykrostki" jak: 1.) Rozsyłanie przez niedoszłego pracodawcę mojego CV (z kompletem danych osobowych) jako przykładowego CV do przyszłych kandydatów do pracy. Może powinienem się cieszyć, że było aż tak fajne, że ktoś w dziale HR potraktował je jako wzorzec do naśladowania? ;-) 2.) Wynegocjowanie warunków pracy i poinformowanie mnie przez telefon o ich zdecydowanej zmianie (obniżenie pensji o 30%) po godzinie. Przy tym postępowanie CG to naprawdę drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tux Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.customer.m-online.net 23.06.09, 18:39 Miałem dokładnie to samo. Niemalże idealnie pasowałem do profilu nakreślonego w ofercie i zero odpowiedzi. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 23.06.09, 23:22 Dla mnie jest to świadectwo niskiej jakości ich działu HR i/lub managementu wrocławskiego oddziału. Rozumiem, że w przypadku stanowiska sekretarki, na które przychodzi 500 ofert może to być problem. Ale jaki to problem dla wielkiej międzynarodowej firmy, która wydaje rocznie kupę kasy na reklamę, wydrukować kilkanaście/kilkadziesiąt listów (bo tyle pewnie dostają ofert na jedno przeciętne ogłoszenie), żeby rozesłać je do niedoszłych pracowników? To też jest reklama, do tego bardzo tania. Co innego np. TietoEnatorzy - byłem tam dwa lata temu na rozmowie, wyszło na to, że niezbyt się nadaję do profilu stanowiska, ale dostałem na koniec list z podziękowaniem za złożenie oferty. Co prawda u nich nie pracuję, ale może kiedyś złożę tam jeszcze ofertę. A do CG już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 07.03.11, 22:48 > wieloletnim doświadczeniem, więc należał mi się chociaż liścik z > podziękowaniem za złożenie oferty. Bo jasnie wielmozny pan taka laske nam zrobil ;) PS. jak maja super porzadny HR, to odpowiedza WSZYSTKIM, a nie tylko wielmozom. Jak maja sredni, to wszystkich potraktuja tak samo, nie wysylajac lisciku. A gdyby tylko wielmozom odpowiadali, to chamstwo, dyskryminacja i HR do bani ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 11:41 Wytłumacz to tym idiotom co pracują w korporacjach i uważają się za elitę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.bcn.fluendo.net 23.06.09, 18:05 Widać, że znasz to z opowieści ciotki. Pewnie zazdrość cię zżera, że nie przeszedłeś rekrutacji nawet proponując 1200 PLN brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.lanet.net.pl 22.06.09, 23:00 po 3-4 miesiącach masz nowy samochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.06.09, 23:10 Śmiesznie płącą, przynajmniej opera, pracuje w niej wielu moich znajomych z roku i w porownaniu z tym co by musieli zaplacic u siebie czy w stanach to dostaja stawki dla czarnych. Barman w Tawernie zarabia wiecej na godzine niz oni jako programisci. Nic dziwnego, że wiecznie brakuje im programistów, są prawie tak beznadziejni jeśli idzie o stawki jak nasza-klasa. Zresztą podobnie Tieto, boki zrywać, dla programistów dużego formatu. Zdecydowanie najlepiej założyć własny biznes i ruszyć jakiś fajny własny pomysł np. z funduszy unijnych, pisanie wniosku to takie samo błoto jak programowanie za grosze, a przynajmniej później robi się dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: 80.48.107.* 23.06.09, 09:09 z tym Tieto to racja. typowa plantacja, gdzie najtansi biali murzyni klepia soft Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.swidnica.mm.pl 07.03.11, 22:26 BUehehhe - specjaliści się znaleźli - fantaści - chyba za dużo bajek się nasłuchaliście. Tak barman....ahahahh... dobre. Dzieci 14 LAT. Biali Murzyni..... ahahah... Zenek nie pisz o czym o czym nie masz pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexx zarobki IT we wro IP: *.credit-suisse.com 23.06.09, 11:42 znam zarobki kilku osób i wiem, że na stanowisku programisty z kilkuletnim dośw. mozna tam liczyc na 9-14k. A jak to wygląda w innych firmach we wro np. NSN, Operze, Tieto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexx Re: zarobki IT we wro IP: *.nat.tvk.wroc.pl 23.06.09, 17:59 oczywiście brutto, zawsze powinno się mówić o kwocie brutto ponieważ ta kwota zapisywana jest w umowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jee programmer Re: zarobki IT we wro IP: *.tktelekom.pl 12.03.12, 22:56 podawac zarobki brutto to tak jakbys kutasa mierzył razem z kregoslupem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bialy Murzyn Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.as.kn.pl 23.06.09, 21:52 Pracuje od jakiegos czasu w NSN i jak dostaniesz 5k brutto to trzeba sie cieszyc. Zeby wyrwac wiecej trzeba miec niezla karte przetargowa i pracowac jako pracownik zewnetrzny, np. przez Tieto. Ale we Wro i tak raczej ciezko o lepsza kase + socjal w IT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabojca_biedronek Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: 193.239.58.* 21.07.09, 11:50 No to sie ciesz, ja sobie pracowal bede dalej jako senior w QA za kase o ktorej, wychodzi, programisci moga pomarzyc.. a z cyklu firm, ktore mala placa - polecam power media. Wylegarnia totalna, 3/4 to studenci/swiezo po studiach, wiec im placic duzo nie trzeba.. a po 2-4 latach niemal wszyscy znikaja.. Wychodzi na to, ze w sporej (wiekszosci?) ilosc firm zrekrutowac pracownika jest banalnie, ale firmy czesto nie przykladaja sie, aby zostal on z firma dluzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikoś Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 02:41 co to jest QA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misieqwroclaw Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: 195.116.95.* 10.09.10, 07:11 Quality Assurance - Kontrola Jakości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JX Re: Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 22:51 Swego czasu pracowałem dla NSNu i dało się wyciągnąć sporo więcej niż te 5kPLN brutto (tak prawie dwa razy) - kwestia umiejętności. Tyle, że targować się nie dało, więc zmieniłem pracodawcę (nawet się nie musiałem specjalnie starać)... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.walczybinski Wrocław: więcej miejsc pracy dla programistów 18.01.10, 10:53 a ktos wie z czego ta opera zyje? Odpowiedz Link Zgłoś