Gość: Z_Wroclawia IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.09, 01:39 Czy ktoś może coś napisać o tej klinice? Jacy lekarze, warunki, obsługa? Mam mieć niedługo operację, wszystkie informacje cenne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Z_Wroclawia Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.09, 17:05 Opinii brak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.chello.pl 01.07.09, 07:56 jaki zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z_Wroclawia Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.09, 12:53 Traumatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 04.07.09, 13:06 Ja powiem, że tragedia. Co poniektórzy lekarze to są tam chyba tylko dla zdobywania kolejnych tytułów przed nazwiskiem, a nie dla leczenia. Profesor Dragan jest mistrzem w ściemnianiu i przekładaniu operacji, a na Twoich oczach przyjmuje do kliniki jakaś inną emerytowaną profesor od Bóg wie czego na specjalnych zasadach. Żałuje, że zmarnowali mi tam tyle czasu. 6 miesięcy czekania w końcu przyjęcie, potem bez operacji i nawet wypisu zostałem wysłanydo domu. Teraz k***a mam fantastyczne perspektywy czekania do 2010 roku w Piekarach ; / Zdecydowania nie polecam, chociaż jest jeden dwóch, lekarzy, którzy potrafią diagnozować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 16:06 Czy to chodzi o Borowska a poprzednio Róg Traugutta? jeżeli tak to jest tam 2 dobrych lekarzy -Zimmer-od nóg i Greczner od rąk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 05.07.09, 00:51 Ci o których pani napisała to akurat skład oddziału "Chirurgii urazowej i chirurgii ręki". Tam akurat jest więcej świetnych lekarzy. Przecież 'tamtejszy' profesor Rutowski i dr. Gosk to najlepsi specjaliści od naprawy i przeszczepów nerwów w tej części Europy. A ortopedia jest z dawnego Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z_Wroclawia Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.09, 20:13 Brzmi nieciekawie. Ale, co zrobić? Podobno w całym Wrocławiu ortopedia pozostawia wiele do życzenia. Czyżby brak mistrzów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 05.07.09, 22:14 Powiem tak sprawa jest co najmniej dziwna. Nie chciało mi się wierzyć, że "wrocławska szkoła ortopedii" jest dużo słabsza od innych, ale na prawdę tak jest ;/ Leczyłem się, krótko w Kamiennej Górze i kurcze szpital w takiej za przeproszeniem pipidówie robi codziennie dużo operacji kolan, bioder i przede wszystkim kręgosłupów. A u nas taki moloch,sprzęt najwyżej klasy, a lekarze dalej po staremu. Teraz to pewnie nic już nie zrobisz, bo już swoje odstałeś w kolejce. Sam teraz jestem zakwalfikowany do operacji w Piekarach Śląskich po tym jak mnie urządził ten nasz pseudo profesorek, gdzie wg. podobno jest najlepsza ortopedia w kraju, ale dałbym wszystko (oprócz pieniędzy ;), bo nie będę dawał w łapę lekarzom 5 pensji) aby zostać szybciej, porządnie zoperowanym w jakimś innym szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.chello.pl 06.07.09, 16:04 Na temat Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK mam podobne zdanie .Leczyłem się u tych lekarzy,jeszcze na 1 maja , lata 80-90 "prof" Wall ,"prof" Kuzinowicz ,to byli ówczesni guru. Co dzisiaj zostało w Klinice Ortopedii i Traumatologii ASK - pustynia ortopedyczna.Lekarze nie douczeni ,podatni na korupcje ,nie robiący postępów.Króko mówiąc nie ma gdzie sie leczyć! Wnioskuje to z tych postów.Ja zbabraną przez tych konowałów nogę tez leczyłem na Śląsku - Sport Klinika.Nieduża kolejka.Jestem zadowolony. Mozna jeszcze rozważyc A.M w Poznaniu prof Dyga i tam jest znakomita szkoła ortopedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 06.07.09, 16:30 O Poznaniu i klinice profesora Degi rzeczywiście są świetne opinie, ale przez to kolejka tam jest taaaaaka długa i nie mam tyle zdrowia, żeby czekać kolejny rok. Napisał Pan "podatni na korupcje". Nie wiem jak z tym, ale rzeczywiście coś jest nie tak, bo u pana profesora Dragana można poczuć się jak człowiek drugiej kategorii. Na początku zawsze wchodzą ci z którymi się profesor wita i żartuje, a potem kategoria B, czyli Ci "niedobrzy" pacjenci. Co nie mają ojców,synów lekarzy, czy innych kolegów Pana profesora Dragana. A jak słyszę na tym oddziale o kolejce/systemie/przepisach to, aż się rzygać chce, bo dosłownie przy otwartych drzwiach od sekretariatu słyszysz jak córce lekarza z innego szpitala wpisuje przyjecie do szpitala na za dwa dni. A przychodzi kolej na tych "B" i wychodzą albo z terminem przy następnym zlodowaceniu albo jak to lubi profesor są spławiani (oby jak na najdłuższy czas) ze szpitala. TO JEST CHORE. Ludzie się zwalniają z pracy, dzwonią do kliniki 3 razy w tygodniu, a potem nawet nie potrafi uszanować się ich czasu i zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.chello.pl 06.07.09, 17:34 Gość portalu: XYZ napisał(a): > O Poznaniu i klinice profesora Degi rzeczywiście są świetne opinie, ale przez t > o > kolejka tam jest taaaaaka długa i nie mam tyle zdrowia, żeby czekać kolejny rok O tym nie wiedziałem,lecz się domyslałem. Sprawa jest taka ,że placówka A.M w Poznaniu robi wspaniałą robotę ,kształci i szkoli chyba najlepszych ortopedów w kraju ,wystarczy sprawdzic w internecie. We Wrocławiu szanowni panowie profesorowie robiąc kariery osobiste ,Szwajcaria ,metoda Jelizarowa i inne zapomieli o tym iz klinika słuzy też do szkolenia następców - ortopedów. Teraz musimy szukac pomocy na Sląsku,w Poznaniu,w Warszawie. Nie będę opisywał swoich perturbacji - zbabranej nogi,podawał nazwisk, powiem tyle ,pojechałem 220 km i jestem zadowolony. XYZ jaki to zabieg robisz w Piekarach? Sprawdz mój popredni adres ,zabieg na NFZ(darmo), wizyty 250 zł,obsługa i lekarze z innego lepszego świata! zycze zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 06.07.09, 18:45 Zabieg- nie chcę wchodzić w szczegóły, ale to łagodny nowotwór kości i już jestem po 5 operacjach, więc już troszkę mam pogląd na sytuacje i nie oceniam tylko na podstawie jednego, czy dwóch ośrodków. Wiesz tak w internecie popatrzyłem na ofertę tej sport kliniki i to raczej chyba nie to, bo jednak tu jest dosyć niestandardowa operacja (tak na marginesie ile czekałeś na zabieg?). Dlatego właśnie wybrałem Piekary, a gdyby ten profesor mnie w ciuła nie robił to już teraz bym miał operacje, bo zrezygnowałem raz z kolejki u nich na rzecz naszej światłej ortopedii. Powiem Ci jeszcze odbiegając od tematu, że to ciągłe jeżdżenia po tych szpitalach to chyba zaburzeń wzwodu dostane xD Niektórzy lekarze na prawdę są lojalni w stosunku do pacjenta i mówią ile będzie tego i owego zanim dojdzie do zabiegu, czy końca leczenia. A jak się zaczyna temat od wizyty prywatnej to już wiadomo, że musi być uległość pacjent w stosunku do lekarza. Jeśli akademie medyczne kształcą lekarzy za ogromne pieniądze z naszych podatków to oczekuje bezpłatne pomocy dla wszystkich, a nie tylko "krewnych i znajomych królika". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.chello.pl 07.07.09, 07:45 Piekary to dobry szpital ,ma renomę. Ta pierwsza rezygnacja to faktycznie błąd. Ja czekałem na zabieg 7 miesięcy,lecz u mnie nie było różnicy i pośpiechu chodziłem ,z bólem, ale chodziłem . To co napisałem o warunkach ,to nie przesada,relacja lekarz -pacjent wzorowa .Mam m. in. możliwośc dzwonienia w kazdej chwili do lekarza ,gdyby sie coś działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z_Wroclawia Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 10:05 Straszne, co tu piszecie. I to wszystko za NASZE pieniądze. Tylko, czemu takie kolejki. W każdym razie ja już nie będę rezygnować, bo skoro decyzja zapadła, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już_po Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: 84.38.218.* 07.07.09, 21:58 Leżałam, nie dawałam i pan profesor rękę mi podawał i żartował. Nie tylko pan profesor, niektórzy lekarze również byli mili. Czy od Was te wziątki na siłę wyciągają czy sami na siłę próbujecie wciskać? Kolejka jest, ale to chyba wina NFZ, tysiące ludzi czeka w kolejce a NFZ daje pieniądze na kilkaset operacji. Pacjenci zapisują sięw kolejki w kilku szpitalach i czas oczekiwania się wydłuża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 07.07.09, 23:31 Nie. No co Ty z nowotworami się wpychamy przed wszystkich. No proszę Cię. Jakbym się wpychał bezpodstawnie, na siłę do tego lekarzyny to bym o tym nie pisał. Odstane w kolejce miesiące, a potem przyjęcie i jakieś dziwaczne decyzje lekarzy kończące się nagłym wypisaniem do domu i usłyszeniem, że za 10 dni pana przyjmiemy. I można by prawie zacytować słowa "mijają dni,miesiące mija rok" ten rok jest akurat nie adekwatny do sytuacji, ale miesiące mijają od tego. Nie uważasz, że to nie poważne jak na "ty" dzwonisz do tego b*****u, jeździsz "miliony raz", a potem słyszysz jak przy otwartych drzwiach ustawia swoich znajomych jeszcze na ten sam tydzień na przyjęcie, a wchodzisz kolejna i albo brak odpowiedzi, albo chce cię jeszcze raz przyjąć, ale za "kilka miesięcy" (bo nawet przybliżonego terminu nie podaje). Jeśli uważasz, że to jest fair i normalne to znaczy, że mamy inny system wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z_Wroclawia Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 13:03 Albo są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czrana rozpacz Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 14:01 Za cały ten bałagan w tej klinice i w innych, a w szczególności w poradniach i przychodniach odpowiada dyrektor szpitala. Wejdźcie do klopa na parterze. Syf i mogiła. Dyrektor tego nie wie, nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.chello.pl 08.07.09, 16:12 jAK SOBIE NIE RADZĄ ,NIECH ODEJDĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.chello.pl 08.07.09, 16:50 jeszcze spójrz co dzieje sie obok: forum.gazeta.pl/forum/w,790,65363030,65363030,znacie_dobrego_neurochirurga_we_Wroclawiu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 08.07.09, 19:33 Straszne poznałem dwa oddziały na Borowskiej jeden świetnie zorganizowany z szacunkiem do pacjenta, drugi ortopedia tragedia. A to co widzę w tamtym wątku już się w głowie nie mieści. Zauważ, że wizyty w jakiś luxmedach (czy innych prywatych ośrodkach) stały się normą nigdzie już nie można się dostać się przez przychodnie. No i motyw tego, że we Wrocławiu od razu Ci polecają lekarzy na Śląsku. Straszne się przejechałem na naszych światłych ortopedach, ale jak tak patrze to widzę pewnie jest nas wielu na tych oddziałach. Nie jestem fanem kultury amerykańskiej, nie mówiąc o systemie ubezpieczeń zdrowotnych, bo tam dochodzi jeszcze walka z ubezpieczycielem, aby pokrył koszty operacji, ale trzeba przyznać, że tam jest uczciwość lekarzy, bo za oceanem za wszystko pozywa się do sądu i przez to lekarz nie czuje się "panem życia i śmierci" PS Tylko kto odejdzie jak ma takie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już_po Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.218.38.84.otvk.pl 08.07.09, 21:42 Kolejkę zawsze szlag trafi jak oddział ma ostry dyżur i nieplanowe zabiegi. Swoją drogą ciekawa jstem kogo masz na myśli pisząc "lekarzyna" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.md4.pl 09.07.09, 00:02 Zostawię dla siebie rozwijanie na imię i nazwisko, ale można się domyśleć po poprzednich postach. A kolejki tak bardzo szlag nie trafia, bo ortopedia ma dyżur 2 tygodnie w miesiącu. Plan operacji też jest robiony 2 razy w miesiącu i są w nim wolne miejsca, czy też łóżka szpitalne, więc kolejki samej w sobie nie trafia, co najwyżej przesuwa komuś zabieg o kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z_Wroclawia Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.09, 10:57 Pomijając wszystkie za i przeciw (nie tylko dotyczące tej kliniki, ale w ogóle pracowników i systemu służby zdrowia w Polsce), myślę sobie, że gdybym był ekarzem, spaliłbym się ze wstydu czytając te wszystkie dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.chello.pl 09.07.09, 13:34 Chyba żartujesz! Cała służba zdrowia to środowisko najbardziej skażone komuszym jadem. Środowisko zamkniete ,niereformowalne ,mające swoje egoistyczne małe interesiki ,popierające sie nawzajem ,tworzące klany rodzinne ,grupy interesu ,grupy podatne na korupcje,przysięga Hipokratesa to nic nieznaczący epizod w życiu. Mówiąc krótko - mafia. Biznes prywatny działający na obrzeżach państowego - gabinety prywatne lekarzy pracujących w państwowych klinikach i szpitalach. Totalny bałagan i brak rozwiązań systemowych ,sprzyja tym postawom i praktykom. W mediach ciągle mówi sie o dobru pacjenta ,nie wylewajcie dziecka z kąpielą( przy próbach radykalnych reform). Pacjent zostaje szybko sprowadzony na ziemie ,co znaczy dzisiaj "dobro pacjenta" po skorzystaniu z usług naszej służby zdrowia! Zycze zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już_po Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.218.38.84.otvk.pl 09.07.09, 13:46 Daj spokój, wychodzi na to,ze pracując w każdym zawodzie musielibyśmy palić się ze wstydu. Wszędzie są wpadki i potknięcia.Jak tam leżałam to bardzo cieszyłam się jak dyżur miały dwie młode panie pielęgniarki, które całymi nocami biegały od pacjenta do pacjenta nie czekając na dzwonek.Nim kroplówka się skończyła już były.Czy te dziewczyny mają się wstydzić za koleżankę , która o 21 światło na korytażu gasi i chce mieć spokój na dyżurze? Pochwalmy tych dobrych również, bo oni odwalają kawał dobrej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z_Wroclawia Re: Klinika Ortopedii i Traumatologii ASK - Opini IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 11:28 Jak widać zależy od osobistego podejścia, moje jest inne. Zawód lekarza jest jednym z piękniejszych zawodów, niewątpliwie. Niestety we Polsce jednym z bardziej napiętnowanych. Grupa tych, która pracuje z pasją i uczciwie jest niewielka i ginie w olbrzymiej grupie tych, za których należy się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś