zba22 04.08.09, 23:04 Witam wszystkich którzy pracują czy też szukają pracy . Ciekawi mnie wasza wypowiedz - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
membrum_virile Re: Praca - pracodawca - wlasna ocena 05.08.09, 10:51 Dziwnym mi się wydaje efekt rozmowy, czyli brak etatu dla ciebie. Wnioskuję zatem, że nie jesteś zbyt silny, ani młody. Skoro bowiem spełniłes drugi z warunków, czyli brak rozumu i wiedzy, przyjąć powinni cię z otwartymi ramionami... Interpunkcja, "dla tego", "spalił się na panewce" (czasownik bezzwrotny się tutaj stosuje), "miedz", Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: Praca - pracodawca - wlasna ocena IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.08.09, 12:14 Niestety, brak znajomości reguł ortografii interpunkcji ma się nijak do posiadanego rozumu i wiedzy specjalistycznej, bo o takiej była mowa w pierwszej wiadomości. Wnioskuję więc (zapewnie trafnie), że membrum_virile, jesteś przykładem trolla internetowego i w moim stwierdzeniu nie ma krzty złośliwości. Takie zachowanie nie przystoi dorosłej osobie. Co do meritum wątku, to faktycznie niektórzy pracodawcy mają niezłą zabawę w czasie rekrutacji i jak najbardziej popieram ujawnianie takich IMO bezczelnych sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Praca - pracodawca - wlasna ocena 06.08.09, 08:35 Tak, podobno jestem trollem. Kto jednak tak twierdzi? Zazwyczaj ci, którzy nie potrafią zamieścić tutaj zdania jednego nawet bez słów kilku deprecjonujących, w zamyśle ich, ich przeciwnika w polemice. I nie są to słowa wyszukane, ale pospolite raczej, pokroju "ty ch..u", "debilu" et cetera. Co do naszego kolegi, autora wątku, to widzę tu potworny brak autokrytcyzmu, spowodowany prawdopodobnie brakiem konstruktywnej krytyki ze strony rodziców na etapie wychowywania. Na rozmowie kwalifikacyjnej nie można zanadto się unosić i panoszyć, bo rekrutujący błyskawicznie zrazi się do takiej osoby, przemozną chęć odczuje pokazania, "kto tu rządzi". Wystarczy przed rozmową kwalifikacyją odnaleźć przy użyciu przeglądarki spis najczęściej popełnianych podczas rozmowy kwalifikacyjnej błędów i unikać ich jak ognia. Przygotować się trzeba, by nie być potem zmuszonym na forum swe żale wylewać, obwiniając wszystkich, prócz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zba22 Re: Praca - pracodawca - wlasna ocena 08.08.09, 23:29 Witam nie którzy mają złą ocenę mojego wątku ,a szczególnie jeden . Kolego musisz zrozumieć jedno że ja mam swoje wychowanie i znam z górnej pułki jakie jest kryterium przyjmowania nowych pracowników . - Jeśli nie wiesz to Tobie podpowiem - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woit2 Re: Praca - pracodawca - wlasna ocena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 10:57 Kolego W działach personalnych wielu firm pracuje dużo frustratów i nieudaczników a czasem niezrealizowanych sadytów.Niestety boją się otwarcie lubować we krwawych mordach (bo można dostać czape)za to realizują swoje instynkty gdzie znajdą okazję a często własnie wyszukują zawody zwiazane z zaspokajaniem poczucia dominacji(spotkasz takich w policji urzedach skarbowym czy celnym Działają z pasją i sa skuteczni.Ale to nie jest cały obraz polski (celowo małe p)Ja na swoim dyktafonie w komórce mam kolekcję takich fantastycznych rozmów i chętnie bym opublikował. Zyczę powodzenia w szukaniu pracy Odpowiedz Link Zgłoś