chipsof64 czesto te dzieciaki nie maja jeszcze 17 lat 04.09.09, 06:36 To mandat dajcie rodzicom. Ja wiem, gdzie sa moje dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheldon Re: czesto te dzieciaki nie maja jeszcze 17 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 06:48 Kiedyś była taka historia, znajomi wracali po całej nocy pracy przy jakimś montażu sprzętu przed koncertem, co by nie było, wracali w układzie 2 z przodu i 4 z tyłu na pace niewidocznych. Na skrzyżowaniu podeszło dwóch myjców - raczej z obcego kraju zważywszy na dość ciemną skórę - i chceli umyć szybkę. Gdy napotkali sprzeciw zaczęli być agresywni, kopać w samochód, pluć na szybę kierowcy, itp... No i wtedy po chwili nastąpił ZONK, mianowicie otworzyły się tylne drzwi i wyskoczyło z nich 4 chłopa + 2 z przodu i był klasyczny wpi.....ol. Podobno inni kierowcy wysiedli z aut i klaskali.... Odpowiedz Link Zgłoś
danwrc1 Na skrzyzowaniu Grabiszyńskiej i Hallera to samo 04.09.09, 07:12 bandyci w tym tez dziewczyny rzucają się na auta że umyją gdy ktoś odmawia słyszy stek obelg a młodzi zarobiona kasę wydaja na pobliskiej stacji benzynowej na fajki i piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
adiat Królowie skrzyżowań na widok munduru uciekają 04.09.09, 07:30 jak zwykle, Polska, kraj niemocy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Królowie skrzyżowań na widok munduru uciekają IP: *.e-wro.net.pl 04.09.09, 10:04 Polska nie Niemcy a kraj niem(o)cy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Czyli podsumujmy : dopóki płacicie haracz dopóty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 07:43 policja nic z tym nie zrobi . Czyli przyjdzie 14-letni bandzior do domu i powie ,że chce kasę za ochronę ,a my grzecznie zapłacimy ze strachu i dla świętego spokoju ,a policja powie : dopóki będziecie płacić to oni będę przychodzić . Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Królowie skrzyżowań na widok munduru uciekają 04.09.09, 08:13 temat stary, odgrzewany od lat nieraz (ot choćby w samym Krakówku co jakiś czas, w okolicach kanikuły pojawiają sie tego typu artykuły). Najwyraźniej nikomu specjalnie nie zależy by "problem" zlikwidowac, bo gdyby chciano - kłopotów nie ma żadnych. Zamiast ganiać przysłowiowe babcie z pietruszką które z natury rzeczy są dość mało mobilne, wystarczyłoby tych byczków ze straży miejskiej wysłać na skrzyżowania. No ale rozumiem, sprawa jest cięższa, bo taki szczyl ma więcej pary w nogach niż 80-letnia starowinka i by statystyki się pogorszyły... Swoją drogą nie lubię tych myjących, znaczy tych nachalnych, bo ci nienachalni mi nie przeszkadzają. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
opus-dei Królowie skrzyżowań na widok munduru uciekają 04.09.09, 09:40 o tej bandzie zwanej "straża miejska" nie bedę piasał(mówił-szkoda sliny,ale panowie policjanci............? Setki,tysiące radarów-w/ghasła nowy radar w każdym sołectwie Nieoznakowane i oznakowane ścigacze na drogach i mandaty od 300- 1000PLN kamery,rowery i 100tys szykan dla kierowców.Tylko jak kierowcom cos wadzi-to zaczyna sie problem......................A może to za komuny był porządek? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Królowie skrzyżowań na widok munduru uciekają 04.09.09, 09:49 chodzi o to ze taki go.....niarz to nie samochod zaparkowany w zlym miejscu ani tez fotoradar ktory pstryka zdjecia a straznik tylko identyfikuje nr rej. z wlascicielem i wysyla zdjecie, to jest malolat za ktorym trzeba by bylo ruszyc dupsko i sie troche spocic, tylko pytanie po co??? jak moze go nie dogonic, i mandatu nie bedzie, no ale jakby im dali samochody! o to wtedy py sie poscigali za nimi po miescie na sygnalach, wiec proponuje zakupic strazy miejskiej czy tez wiejskiej samochody(mocne i szybkie) z pelnym wyposazeniem(jak policjne) i wszyscy na tym skorzystamy, miasta i gminy beda mialy wiecej kasyyyy!!! a my wiecej filmikow w siecii:) Odpowiedz Link Zgłoś
droga2 Jest sposób. 04.09.09, 11:15 wychowac nalezy ich inaczej nalezy mieć ze sobą: 1. spryskiwacz do kwiatów z wodą (lub jakimś klejącym albo tłustym ścierwem) 2. ścierkę (najlepiej brudną) podchodzi, umyje na siłe, podejdzie do szyby z wyciągniętą ręką. otwierasz szybę, pryszkasz na twarz, przecierasz brudną ścierką i tez wyciągasz rękę;p zanim się wyczyści kilka cykli świateł minie. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Jest sposób. 05.09.09, 16:50 Zamiast spryskiwacza do kwiatów mogą być puszki ze sprayem z odczynnikami, jakie mają prawo znaleźć się w samochodzie: - smar w płynie, typu WD40 - masa ochronna do podwozi, dawniej zwana Bitex lub Fluidol - czernidło do opon - pianka do mycia szyb - pianka do mycia tapicerki - odmrażacz do szyb - lakier w sprayu Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 W Warszawie na skrzyżowaniu Marsa i Płowieckiej 04.09.09, 14:00 pod okiem kamery, pewna swojej bezkarności regularnie urzęduje cała taka cygańska banda wymuszająca w ten sposób haracze. Nigdy nie zauważyłem najmniejszego zainteresowania tym problemem ze strony straży miejskiej czy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
posterunkowy pogadajny sobie... i tak sie ch zmieni 04.09.09, 14:40 przecież egzekwowanie od kogokolwiek w tym posranym kraju czegokolwiek to zamach na jego wolność. A wolności nie oddamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni Re: agresja IP: *.socal.res.rr.com 04.09.09, 18:19 wiekszosc komentarzy to agresja kierowcow jako reakcja.dla mnie to jest niewyobrazalne,ale taki kraj sobie budujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku a ja słyszałem:-) 04.09.09, 19:14 - To problem wszystkich wielkich miast - mówi rzecznik wrocławskiej straży. - Nie słyszałem, żeby któreś z nich sobie z nim poradziło. a ja słyszałem - Nowy Jork sobie poradził nie mają niedorajdów policjantów, łapią ich i karzą za stwarzanie zagrożenia w ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.melon Dziwi mnie, że oczekuje się od straży miejskiej 04.09.09, 20:37 przeciwdziałania temu zjawisko. Zasadniczo ta formacja robi to samo co ci zmywacze, też zbiera haracze od kierowców. Stąd też mają dużo wyrozumiałości dla swoich "bratnich dusz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dziwi mnie, że oczekuje się od straży miejski IP: 79.110.198.* 04.09.09, 21:18 W naszym pięknym kraju wszyscy od wszystkich wymagają tylko nie od siebie.Karanie kierowców to draństwo i złodziejstwo, przecież przekroczenie prędkości to nic złego, a zachowania na drodze przeczące zdrowemu rozsądkowi to przejaw sprytu. Czy policjanci, strażnicy i wszyscy inni, którzy robią coś nie zawsze po naszej myśli to samo zło i można na nich pluć. Jam tylko jedno pytanie skoro jest tak wielu odważnych, prawych i wspaniałych obywateli, o czym można się przekonać na tym forum, to dlaczego jest tak źle ? Mam wrażenie ,że większości z was odwaga przychodzi tylko przy klawiaturze, a nie który wychodzi słoma z butów. Większość z was bardzo odważnie i kategorycznie wypowiada się na tematy o których nie mają żadnego pojęcia, jedynie w oparciu o swoje wyobrażenia podbudowane wątpliwym ego. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: Dziwi mnie, że oczekuje się od straży miejski 04.09.09, 21:40 Jest tak źle, bo odpowiednie służby i instytucje chronią przed sprawiedliwością - bandytów. Czasem od święta pokażą się od "dobrej strony" wydając malusi wyroczek. Dlatego jest tak źle, więc nie trzeba przeinaczać w komentarzu z jakimiś kierowcami i podbudowywać swojego ego. Lepiej się zająć utrzymywaniem spokoju na dzielnicy albo rozpracować jakąś lokalną mafię, a nie podbudowywać swoje ego wątpliwej jakości komentarzem... Ale przecież od takich sensacji to są ci w telewizji, my żyjmy złudzeniami jak dzięki nam ten świat jest kolorowy... Co w ogóle ma wspólnego z tematem to karanie kierowców ? Czy to jest debata polityczna, czy może coś przeoczyłem ? Ale co tam, najlepiej odwrócić kota ogonem i zgonić na społeczeństwo, które haruje od rana do nocy na haracze. Cóż, większości z was odwaga przychodzi, gdy trzeba złapać uczciwego kierowcę, który sam załatwiłby sprawy, gdy państwo, które wyłudza od niego haracze nic nie zrobi by go chronić. Szkoda gadać. Jeszcze mnie mafia do sądu poda. A na emeryturkę po 15 latach już się załapaliśmy, czy jeszcze nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dziwi mnie, że oczekuje się od straży miejski IP: 79.110.198.* 05.09.09, 08:16 Pamiętajmy mamy służby takie na jakie jest nas stać,a powszechne lekceważenie nawet podstawowych norm prawnych odbija się nam czkawką. W naszym kraju mamy pretensję do policji, straży tak naprawdę o co? Oto, że muszą stosować beznadziejne prawo, a może oto,że że ścigają kierowców bo takie maja zadanie. Ten przytoczony uczciwy kierowca,który pracuje na haracz, który za szybko jeździ bo jest zawsze zaganiany, kiedyś może "zaparkować" w twoim samochodzie, zabić lub zranić bliskich ci ludzi. A z tego co obserwuję jeżeli policja lub straż stosuje stanowczo prawo, nie wobec mafii ale wobec ludzi popełniających pospolite wykroczenia jest powszechnie potępiana. Już widzę głosy w mediach jak można kogoś gonić po ulicy i kuć kajdankami za mycie szyb to nieludzkie. A tak na marginesie czy ktoś się zainteresował co można zrobić osobie poniżej 17 lat za mycie szyb na skrzyżowaniu. Informacja dla zainteresowanych "NIC!!!!!!!!". Odpowiedz Link Zgłoś
anton_gregson Re: Dziwi mnie, że oczekuje się od straży miejski 05.09.09, 20:45 Gość portalu: gość napisał(a): > W naszym pięknym kraju wszyscy od wszystkich wymagają tylko nie od > siebie.Karanie kierowców to draństwo i złodziejstwo, przecież przekroczenie > prędkości to nic złego, a zachowania na drodze przeczące zdrowemu rozsądkowi to > przejaw sprytu. Czy policjanci, strażnicy i wszyscy inni, którzy robią coś nie > zawsze po naszej myśli to samo zło i można na nich pluć. Jam tylko jedno pytani > e > skoro jest tak wielu odważnych, prawych i wspaniałych obywateli, o czym można > się przekonać na tym forum, to dlaczego jest tak źle ? Mam wrażenie ,że > większości z was odwaga przychodzi tylko przy klawiaturze, a nie który wychodz > i > słoma z butów. Większość z was bardzo odważnie i kategorycznie wypowiada się n > a > tematy o których nie mają żadnego pojęcia, jedynie w oparciu o swoje wyobrażeni > a > podbudowane wątpliwym ego. Przykre jest to, że ty gó... wiesz, a pyskujesz jakbyś wszystkie rozumy zjadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dziwi mnie, że oczekuje się od straży miejski IP: 79.110.198.* 06.09.09, 11:20 A co prawda boli. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Brutalne ale skuteczne... 05.09.09, 15:07 Wygląda na to że i tutaj jesteśmy w pół drogi między wysoko rozwiniętym zachodem a tzw.3-cim światem. -W Niemczech nikt nie obskoczy twojego auta przy skrzyżowaniu i nie zapaćka szyby żądając zapłaty. -W Polsce obskoczą,zapaćkają,porysują wymuszą zapłatę i g...można im zrobić. -W 3-cim świecie obskoczą wyciągną spluwę i zażądają forsy albo całego samochodu a jak się stawiasz możesz zarobić kulkę w łeb.Czyli teoretycznie najgorzej...ale jest pewien plus. W niektórych krajach władze podchodzą do tego problemu realistycznie uznając że skoro nie potrafią zapewnić obywatelom bezpieczeństwa mogą się oni bronić sami nie ponosząc z tego tytułu konsekencjii. Np.w nękanej przestępczością Republice Pd. Afryki można uzbroić swój samochód w MIOTACZ PŁOMIENI całkiem legalnie.Dla samochodowych bandytów to dosyć przykra niespodzianka.Popatrzmy tylko na poniższy filmik: www.youtube.com/watch?v=LQbHnLSasfQ Brutalne ale skuteczne-moje auto,moja twierdza!!! Jak na razie w Polsce daleko jeszcze do takiej sytuacjii jak w RPA ale niezrozumiała polityka tolerancjii dla natrętów wymuszających haracz za paćkanie po szybach może spowodować zaostrzenie sytuacjii.Być może niedługo będziemy musieli przypomnieć sobie o tym pożytecznym wynalazku... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_gregson Królowie skrzyżowań na widok munduru uciekają 05.09.09, 20:43 A dlaczego nie można bandziora rozjechać? Odpowiedz Link Zgłoś
ilanek Królowie skrzyżowań na widok munduru uciekają 05.09.09, 21:07 Gdyby patrol stał na takim skrzyżowaniu stale regularnie, to by sobie odpuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
mkkg Sroda we Wroclawiu. 10.09.09, 12:17 Wczoraj z mezem wybralismy sie do Wroclawia.Chcielismy zaparkowac przy rynku gdy poprosilismy ruda strazniczke miejska o pomoc jak to zrobic prawidlowo spotkalismy sie z jej atakiem i grozbami.Sluzby maja sluzyc pomoca i rada ludziom.Tej pani cos sie pomylilo albo zla byla ze pracuje w sloneczny dzien.Proponuje psychotesty.Nieszybko odwiedze wroclaw ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
baca63 Re: Sroda we Wroclawiu. 13.09.09, 13:32 mkkg napisała: > Wczoraj z mezem wybralismy sie do Wroclawia.Chcielismy zaparkowac przy rynku > gdy poprosilismy ruda strazniczke miejska o pomoc jak to zrobic prawidlowo > spotkalismy sie z jej atakiem i grozbami.Sluzby maja sluzyc pomoca i rada > ludziom.Tej pani cos sie pomylilo albo zla byla ze pracuje w sloneczny > dzien.Proponuje psychotesty.Nieszybko odwiedze wroclaw ponowni A dla kogoś kto potrzebuje pomocy strażnika aby prawidłowo zaparkować, oprócz psychotestów proponuję również ponowny kurs i egzamin na prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś