Gość: Pawel IP: *.autocom.pl 06.04.07, 17:38 Jakie sa teraz ceny polaczen w o2 na karte - do polski ?? wiem ze bylo kiedys 2p, ale chyba podrozalo. Interesuja mnie jeszcze ceny polaczen w obrebie UK i esemesy. Jesli ktos moze niech napisze, dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: o2 Re: o2- ceny do polski IP: *.lns6-c10.dsl.pol.co.uk 07.04.07, 10:02 o2 na karte po uruchomieniu taryfy international: 5 p/min do POL 10 p sms POL 10 p/min UK 10 p sms UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: o2- ceny do polski IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 07.04.07, 20:21 Mam karte o2 od prawie 2 lat i poláczenie kosztuje 7 p.I to jest rzeczywisty koszt po podzieleniu kosztu rozmowy przez czas.Jak dzwonisz za 5p? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: o2- ceny do polski IP: *.autocom.pl 07.04.07, 20:34 dziekuje za odpowiedz, wlasnie tego potrzebowalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrique Re: o2- ceny do polski IP: *.hudd.cable.ntl.com 08.04.07, 22:09 Do Polski: -7p na domowe -30p na komurki UWAGA! O ile się nie mylę trzeba uruchomić opcję international, bo inaczej zabulisz 35p za pierwsze 3 minuty dziennie, potem 10p. Do UK: -35p za pierwsze 3 minuty dziennie, potem 10p (Jeśli będziesz doładowywać konto co miesiąc za minimum 10Ł to masz 300smsów lub 100minut gratis w obrębie UK - usługę można aktywować przez biuro obsługi klienta -chyba 4444- albo w salonie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: o2- ceny do polski IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 14.04.07, 18:38 > UWAGA! O ile się nie mylę trzeba uruchomić opcję international, bo inaczej > zabulisz 35p za pierwsze 3 minuty dziennie, potem 10p. mysle ze sie mylisz 1,49GBP/min bez internaitonal, warto poswiecic 4.99GBP na odpal uslugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartmw Re: o2- ceny do polski IP: 195.188.41.* 21.04.07, 13:36 Z o2 jest £$£$%$%$^%& Lepiej dzwonic z budki ja za 1£ gadalem 5 min na komórke. Sam kupilem najpierw karte O2 za 7,49£, zero kasy na koncie wiec doladowalem za 10£, i uruchomilem usluge International (bez niej tel do PL 1,50£ mobile/stacjonarny). Czeka sie na uruchomienie jakies 48H. Potem mozna dzwonic za 7p/min stacjonarny 30p/min mobile. Odpowiedz Link Zgłoś
kinita A jak sprawa z opcja pay monthly? 27.04.07, 17:18 Ma ktos telefon w O2 na abonament? Jezeli dzwonie do Polski 2-3 razy w miesiacu na stacjonarne, to oplaca mi sie przejsc z karty na abonament? Bo fajne telefony mozna wybrac, tylko nie wiem czy aktualna jest tam usluga international (7p za minute do polski)albo cos podobnego. konsultant w salonie sie nie mogl okreslic i stanelo na tym, ze jezeli dzwonie na numer dostepowy, to schodzi mi to z darmowych minut, a doplacam te 7p za minute, to srednio mi sie to oplaca. A gdzies slyszalam, ze placi sie tylko za polaczeniem z numerem dostepowym...I juz cala glupia jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xor333 Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? IP: *.range86-141.btcentralplus.com 28.04.07, 16:19 nie, nie oplaca sie brac abonamentu. majac O2 pay as go (na karte) mozesz tez miec darmowe minuty kt. wykorzystasz na polaczenie z dostepowka (w obu przypadkach dochodzi koszt korzystania z karty international call saver, polecam topupcall.com - ale ja dzwonie z tego tylko na komorki do polski, chociaz sa duze problemy dodzwonic sie do ery, orange dziala bez problemow, na plusa jeszcze nie sprawdzalem). a to ze fajne telefony daja to sie nie ma czym podniecac. po pierwszej lub drugiej wyplacie kup sobie aparat jaki ci sie podoba za gotowke. jak pracujesz w tesco, to cie stac na to :) generalnie ostrzegam przed sprzedawcami, szczegolnie w salonach phones4you - sprzedaja oferty roznych firm, i potrafia wcisnac polakowi karte sim vodafone, ze niby najtansza do polski, albo maja duzo gorsza oferte O2 na kontrakt, niz salon O2 na tej samej ulicy. NIE POLECAM! za to maja dobre ceny telefonow na karte, tylko nie daj sie zrobic w zakup ubezpieczenia telefonu, bo to moim zdaniem mija sie z celem i niepotrzebnie podnosi koszt zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 28.04.07, 18:05 no w o2 paymonthly sciaga z darmowych minut na 0844 i 0845 nic wiecej wedlug slow jednego singaleza on kupil sobie n95 i placi 50gbp/mc no coz fajny telefon tyle ze on mowil mi ze wydawal srednio ok 60gbp/mc na rozne karty etc. no do azji to polaczenia nie sa takei tanie , ale wracajac do tematu na stronach e2save.com sa oferty samej karty o2 i virgin MOBILE odpowiednio 12/18 i 6 miesiczne kontrakty karty VM sa za "darmo" co 3 mce zwracaja abonament 15gbp (wliczone 150minut i 150sms na mc) natomiast o2 to trzebaby przejrzec bo ceny i ilosc minut sie roznia ale jest do 11mcy za darmo z 12 mcznego kontraktu z tym ze rowniez zwracaja pieniadze co jakis czas tak ze trzeba czekac na te zwroty po ok 60-70gbp co 2 mce pokazane sa ile wynosi przecietny koszt miesieczny , w sumie ciekawe ale wiele bawienia sie i zero teelfonu jak ktos chcialby no ale za 30gbp moze miec ok 250minut co miesiac przez 12 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
kinita Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? 30.04.07, 18:40 Mnie to bardziej chodzi o telefon, i LG Shine poki co jest poza moim zasiegiem, troche za drogi, mimo ze kilka wyplat z tesco juz wzielam, ale jezeli w O2 numer dostepowy jest z abonamntu, to musze to przemyslec, ale wolalabym miec te informacje z pierwszej reki:) no nic, poczekam jak kumpela zaplaci pierwszy rachunek na abonament i zobacze jak jej sie to bedzie oplacalo. Odpowiedz Link Zgłoś
nina_slay Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? 30.04.07, 21:47 hej pozdrawiam kolege... a wlasnie mamy o2 pay monthly i faktycznie polaczenia na numer dostepowy na stacjonarny z bezplatnych minut ida ale na komorke jest inny dostepowy i juz trzeba placic tak, ze w sumie bardziej sie oplaca dzwonic na kom. bez dostepowego, a rozmawiamy do polski bardzo duzo bo za 35 gbp miesiecznie mamy 600 min bezplatnych do wykorzystania wt-pt i 2000 od sob do pon kontrakt oczywiscie na 18 miesiecy... wiec w sumie oplaca sie... jesli duzo rozmawiasz :) pozdrowienia dla teskowiczow ps. w tesco mobile weszla nowa taryfa staff tariff dla opcji pay as you go (stala stawka na polaczenia bez wzgledu na ilosc doladowan/mc dla pracownika tesco oraz dla 4 innych osob z rodziny - jesli sa w uk) a podobno niedlugo maja sie pojawic w tesco pay monthly iza Odpowiedz Link Zgłoś
kinita Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? 04.05.07, 20:39 To fajnie, ze ktos podal informacje z pierwszej reki, a czy ten numer dostepowy to jest ten sam co na na karte? i czy trzeba tez wysylac smsa international? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 08.05.07, 16:11 jak ktos chce sie bawic w zwroty za Abonament www.e2save.com/o2-mobile-phone/O2-/SIMONLY 12 mcy za free co chyba 2 mce zwracaja czekim abonament ale tylko 200min wliczone nie wiem jak z tym international :((( choc pewnie jest cos innego, wlasnie dostalem karty sim z Tesco Staff Tariff- wyglada ciekawie dzownienie do UK z PL to 40p/min w druga strone 20p chyba ze dostepowy to powinno byc 10p :-/ no i na start 1GBP :)) i nie trzeba doladowywac regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
kinita Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? 08.05.07, 19:13 Wlasnie dzisiaj bylam w salonie O2 i juz mialam kupowac telefon, ktory byl w promocji za Free przy wszystkich taryfach, tylko poprosilam o sprawdzenie cen do Polski przez prefix i tak w ogole... No i niestety telefonu nie kupilam, bo okazalo sie, ze owszem, jeszcze do 27 kwietnia oplata za polaczenie przez prefix byla wliczona w darmowe minuty teraz niestety juz nie jest. Podobno w starych taryfach jeszcze tak jest, ale w nowych juz nie. Wiec nie pozostaje mi nic innego jak zbierac na nowy telefon:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? IP: 86.29.42.* 19.05.07, 11:47 i tak będzie dla Ciebie najlepiej :)7 p za minute to nie jest majątek numery dostępowe się zmieniają i czasami jest przykra niespodzianka że nagle karta jest pusta a się nawet słowa nie wypowiedziało :) pozdrowienia od kasik :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscj Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? IP: *.chelm.gda.pl 19.05.07, 18:53 a co sie wszyscy tak przyssali do tego O2 , mozna brac karte sim na vodafone i serwis do Polski z www.gadatka.com i wychodzi ok 3p-4p za mimute na stacjonarne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xor333 Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 19.05.07, 22:50 O2 TALKALOTMORE ANYTIME - 100 lub 150 minut darmowych miesiecznie (lub poza szczytem wiecej), wykorzystujemy na dostepowy do topupcall.com, minuta na stacjonarne w PL za 0.5p (lub komorki 6p), plus 3p od polaczenia. w vodafone dobry jest CZASOWSTRZYMYWACZ, wieczory i weekendy na stacjonarne UK - godzina rozmowy za 30p, czyli na dostepowy takze. ew. taryfa orange racoon £35 - nielimitowane stacjonarne w UK (limitowane do 3000 minut miesiecznie :) to najtansze opcje dzwonienia z komorki jakie znam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: A jak sprawa z opcja pay monthly? IP: *.hers.adsl.virgin.net 05.07.07, 17:09 znalazlem ostatnio opcje 3p/min do polski z PAYG t-mobile ale jeszcze nie testowalem ktos probowal? bo ostatnio t-mobile cos ciekawie miesza w abonamentach widzialem bilbord ze rozmowy zagraniczne moga isc z limitu darmowych minut w abo, bo ulubione o2 sie wycofalo z 08... w abo z limitu :(( Odpowiedz Link Zgłoś