Dodaj do ulubionych

council flat

IP: 149.254.200.* 26.04.07, 17:34
Hej,chcemy wynajac mieszkanie w bloku w pare osob.Jako ze w naszym miasteczu
council jest wlascicielem wiekoszosci mieszkan ,poszlismy do councilu i
zapytalismy sie wlasnie o "mieszkanie do wynajecia".Dostalismy 2x application
form "home choice application form"
I teraz pytanie :nie za bardzo rozrozniam czy to jest podanie o normalne
wynajecie mieszkania czy tak bardzo oslawnione podanie o przydzielenie
mieszkania z "councilu"Dodam ze jest w tej aplikacji takze pytanie czy chce
sie dolaczyc do housing associations.
Moglby ktos podpowiedziec ? :D
Dzieki i pozdrawiam.
a
Obserwuj wątek
    • stadion_imienia_ojca_rydzyka Re: council flat 26.04.07, 18:26
      Nastepny orzel przywlokl sie na wyspe.
      • Gość: a Re: council flat IP: 149.254.200.* 26.04.07, 19:12
        Dzieki ,stary ,naprawde bardzo mi pomogles.A teraz idz juz sobie stad,trolu :P
        • stadion_imienia_ojca_rydzyka Re: council flat 26.04.07, 22:28
          Ja ciebie tez bardzo serdecznie.
    • Gość: vitek Re: council flat IP: *.leed.cable.ntl.com 26.04.07, 23:33
      Ten 'osławiony przydział mieszkania z councilu' oznacza tak naprawdę właśnie
      wynajęcie mieszkania od councilu :)

Wbrew temu co się niektórym może wydaje, za wynajęcie takiego mieszkania opłaca
      się czynsz, a samo mieszkanie nie staje się własnością lokatora ani w momencie
      wprowadzenia się ani nigdy później (można je odkupić)
      • werrka Re: council flat 27.04.07, 01:16
        Dokładnie tak, i mimo,że to mieszkanie komunalne to jest tylko odrobinkę tańsze niż na rynku, a czasem cena będzie identyczna jak na wolnym rynku:(((, pomijamy oczywiście specyfikę Londynu i paru ekskluzywnych miasteczek:). Zaletą jest, że mieszkasz jak długo sobie chcesz, nie jest się uzależnionym od widzimisi właściciela, no i przy dużych awariach sprawnie naprawiają, nie ma użerania się kto to ma zrobić.
        Liczcie się z tym, ze kuchnię i łazienkę będziecie miec zawsze wyremontowaną, ale pokoje będą do remontu, a stan może być wstrząsający i ścian i podłog, zależy po kim "odziedziczycie" stan będzie straszny,tragiczny albo pełna trauma:))). Nie wiem gdzie mieszkacie, ale czasy gdzie lodówka była na wyposażeniu przeszły do legendy. Czasem się zdarzy, że będzie w piwnicy... cha cha cha..., uzywana lodowka wsadzona na czas opróżniania mieszkania do piwnicy i zostawiona z zamkniętymi drzwiami to śmierć sprzętu, smrodu nie można się pozbyć choćby lodóweczka miała tylko roczny przebieg:)))), więc to pierwszy pilny zakup + pralka.
        Na pociechę powiem, że dostaniecie minum 90 funtów na tzw. zagospodarowanie, najczęściej w kuponach i możecie sobie farby kupować:)))
        Pewne koszty remontowe udaje się odliczyć od czynszu.
        Patrzcie na miejsce wam zapropowane, roznie mozna trafić, najlepsze są komunałki gdzie na dole masz recepcje i kamery na wszystkich korytarzach. Szoku mozna dostać jak to dobrze działa na miezakańców wszelkiej maści:))). Klateczka w stanie idealnym,jakby remont był wczoraj, nic nie zniszczone, wszyscy cichutko sobie siedzą:) bo na dole strażnik-recepcjonista:)))). Niestey tylko niektore miasta tak się wycwaniły:), i niestety zawsze dotyczy to 10-14 piętrowców, takich z jedną klatką. W każdym bądź razie ja tylko takie councilowskie wieżowce, w ilości sztuk trzech:)))), widziałam wyposażone w recepcje i kamerki.
        Powodzenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka