Dodaj do ulubionych

Dobre studia i dobra zona

25.02.24, 14:37
czynia cuda. Wystarczy posluchac co i jak ma do powiedzenia minister spraw zagranicznych dobrze nam znanego kraju w srodkowej Europie na temat interpretacji sytuacji na Ukrainie uczynionej przez jednego z ruskich .

PF
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Dobre studia i dobra zona 25.02.24, 14:59
      ważnym elementem są też żydowskie dzieci
      • polski_francuz Re: Dobre studia i dobra zona 25.02.24, 16:00
        boomerang napisał:

" ważnym elementem są też żydowskie dzieci"

Jedna z odpowiedzi Radka dotyczyla szefow Ukrainy (ktorzy w ruskich oczach sa nazistami). I komentarz byl taki, ze prezydent jest Zydem a PM wiernym islamu (o czym nie wiedzialem). Czyli wiara wiara a polityka polityka...

PF
        • boomerang Re: Dobre studia i dobra zona 25.02.24, 20:57
          A ja tam widziałbym związek między polityką, a faktem że prezydent Ukrainy jest Żydem, a premier Tatarem. Czy Denys Szmyhal jest Tatarem, a tym bardziej wierzącym, Wikipedia milczy. Inna rzecz że współcześni islamiści Tatarów nie zaliczają do swoich, a to wiem z pierwszej ręki, bo pracowałem z Muzułmanami różnych narodowości i pytałem ich o Tatarów. Radek słynie z nierzetelności i jak zwykle znowu przekolorował.
          • polski_francuz Kontekst 25.02.24, 21:31
            boomerang napisał:

" Inna rzecz że współcześni islamiści Tatarów nie zaliczają do swoich, a to wiem z pierwszej ręki, bo pracowałem z Muzułmanami różnych narodowości i pytałem ich o Tatarów. Radek słynie z nierzetelności i jak zwykle znowu przekolorował."
            .

Zapominasz o kontekscie, ktorym bylo twierdzenie ruska, ze Ukraincy to nazisci. Komentarz byl bardzo dobry.

PF
            • boomerang Re: Kontekst 25.02.24, 22:36
              Nie ma premiera Ukrainy na liście prominentnych muzułmańskich Ukraińców. Cały Radek.

en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Ukraine
              • boomerang Re: Kontekst 25.02.24, 23:14
                Dopiero teraz zauważyłem, drogi psorze, że wprowadziłeś nas w błąd - jak to psorzy mają w zwyczaju - mówiąc że PM jest islamistą, a tymczasem, po przesłuchaniu mowy Radka, to nie PM, ale minister obrony Ukrainy, jest muzułmaninem, a to się zgadza - Rustem Umerov, krymski Tatar, uważa się za muzułmanina.
                • polski_francuz Test 26.02.24, 08:41
                  boomerang napisał:

" Dopiero teraz zauważyłem, drogi psorze, że wprowadziłeś nas w błąd - jak to psorzy mają w zwyczaju - mówiąc że PM jest islamistą, a tymczasem, po przesłuchaniu mowy Radka, to nie PM, ale minister obrony Ukrainy, jest muzułmaninem, a to się zgadza - Rustem Umerov, krymski Tatar, uważa się za muzułmanina. "

To byl test na wysluchanie Radka.:)

PF
    • a.jej.rkoniak Re: Dobre studia i dobra zona 26.02.24, 00:50
      przeczytałem tytuł i myślę, profesor o mnie .... :D
      ale na emeryturze studia znaczą mniej, bardziej skupiam się na żonie.
      Co mam do powiedzenia w sprawach zagranicznych jest bez znaczenia. Forum świat jest bardzo ograniczone.
      Nie jestem zwolennikiem prowadzenia polityki megafonowej, może z ruskimi to działa, ale reszta świata???
      Rola studiów jest przeceniana, co widać w australijskiej polityce. Rola żon wzrosła zbytnio, teraz wszystkim kierują panie. mają pierdyliard pomysłów na multipierdyliard komisji i doradców, ale skutków brak. To na marginesie wysięku umysłowego pani komisarz dziecięcej, gdy bełkotała o epidemii przestępstw popełnianych przez małolatów w Queensland i Wiktorii.
      • boomerang Re: Dobre studia i dobra zona 26.02.24, 01:00
        We wszystkich najbardziej socjalistycznych instytucjach rządowych, tam gdzie rozdaje się zasiłki i mieszkania albo organizuje zakupy dla żerujących na socjaliźmie emerytów, rządzą panie i to rządzą za całkiem niemałe wynagrodzenia.
      • polski_francuz Re: Dobre studia i dobra zona 26.02.24, 08:45
        a.jej.rkoniak napisał(a):

" Rola studiów jest przeceniana, co widać w australijskiej polityce. Rola żon wzrosła zbytnio, teraz wszystkim kierują panie. mają pierdyliard pomysłów na multi pierdyliard komisji i doradców, ale skutków brak. To na marginesie wysięku umysłowego pani komisarz dziecięcej, gdy bełkotała o epidemii przestępstw popełnianych przez małolatów w Queensland i Wiktorii."

Dobre studia tez sa wazne. Moi koledzy ze studiow sie spotykaja i wedruja po gorach, jak na naszych studenckich rajdach. I zgadnij, gdzie pracuje kolega, ktory te spotkania animuje? Dla ulatwienia podaje, ze nazwa kraju zaczyna sie na A i nie jest ten kraj w Europie:)

PF
        • a.jej.rkoniak Re: Dobre studia i dobra zona 26.02.24, 13:07
          Kobiety mogą być pożyteczne, wyguglaj sobie Bettina Arndt.
          Alarmed by the unfair treatment of men in our society, she now writes an influential blog on Substack denouncing feminism and advocating for men’s rights. She provides support for falsely accused men on campuses and elsewhere. Już ją feminazistki chciały "zlikwidować".
          --
          Miałem na myśli dwóch PM - Hawke (wykształcony) i Keating (w szkole do 15 roku życia). Obydwaj hańbili/hańbią lobbingiem na rzecz ChRL. Zasługą Keatinga są emerytury, Hawke miał sukces w łągodzeniu sporów pracodawców ze związkami zawodowymi.
        • a.jej.rkoniak Re: Dobre studia i dobra zona 26.02.24, 13:09
          sugerujesz, że powinienem w góry jechać? A jak mnie bumi zepchnie?
          • polski_francuz Re: Dobre studia i dobra zona 26.02.24, 15:35

" sugerujesz, że powinienem w góry jechać?"

Co za pytanie? Dla Austrolopiteka polskiego pochodzenia to akt patriotyczny!

PF
      • senioryta13 Re: Dobre studia i dobra zona 26.02.24, 14:24
        > ... teraz wszystkim kierują panie. mają pierdyliard pomysłów na multi
        > pierdyliard komisji i doradców, ale skutków brak.

U nas boom, porownywalny do wysypu grzybow po deszczu. Efekty jednak sa, panie sa bardzo skorumpowane, tak, tak, kolor odgrywa w tym jednak znaczna role.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka