Dodaj do ulubionych

co zrobic aby dostac prace w agencji pracy?

IP: *.cdif.cable.ntl.com 26.07.07, 15:34
Interesuje mnie w przyszlosci praca w agencji posrednictwa pracy, w job center
moze nawet, badz w estate agency. Poki jestem jeszcze mloda, studiuje stos
miedzyn., to co zrobic, chodzi mi o jakies collage, certyfiikaty, moze ecdl,
aby w przyszlosci owaka prace dostac? potwierdzenie certyfikatem znajomosci
jeztka jest konieczne? chodzilam po agencjach i poszukiwali polish speaker
osoby do rekrutacji polskich pracopwnikow. trzeba doswiadczenie....ale jak sie
zabrac, aby takie zdobyc? prosze `doswiadczonych` o porade ;)
pozdrawiam
i
Obserwuj wątek
    • duende1 Re: co zrobic aby dostac prace w agencji pracy? 26.07.07, 16:28
      najlepiej aplikowac na wszelkie stanowiska na poziomie trainee. bardzo trudno
      wskoczyc na jakikolwiek inny poziom w agencji rekrutacyjnej bez doswiadczenia.

duze agencje maja trainee schemes.

polecam przyjrzec sie stronom takich firm jak blue arrow, reed, addeco,
      manpower, brookstreet, etc.

masz swiadomosc tego, ze praca w agencji jest tak naprawde praca w sprzedazy?
      sa targety, ktore trzeba osiagnac, trzeba zdobywac nowych klientow, itp.

ja to bardzo lubie, ale wiem, ze niektorzy maja troche mylne pojecie na temat
      tego, co tak naprawde sie z ta praca wiaze.

jesli masz jakies pytania, chetnie pomoge.
    • azkeel Re: co zrobic aby dostac prace w agencji pracy? 26.07.07, 18:19
      To jeszcze zalezy z ktorej strony recruitment chcesz pracowac. Czy chcesz byc
      od strony pracodawcy czy pracownika. Jak wspomnial kolega 90% pracy w
      recruitment to sales. Jedni to lubia a inni nie, na pewno trzeba miec
      perfekcyjny angielski do tego w zwiazku z tysiacami telefonow ktore wykonujesz
      kazdego dnia.

Moze jednak bardziej interesuje Cie praca z ludzmi wtedy szukaj on-site
      consultant albo account manager itp. Mozesz zaczac od team leader i piac sie w
      gore. Ja wlasnie tak zaczalem. Najpierw team leader, pozniej contracts manager.
      Obecnie przenioslem sie do innej firmy na recruitment consultant bo wole cold
      calling niz bieganie po magazynie za ludzmi.

Mozliwosci masz wiele. I pamietaj o tym ze nikt nawet nie popatrzy na twoj
      dyplom bo albo bedziesz zaczynac od samego dolu gdzie dyplom nie ma wiekszego
      znaczenia albo bedziesz musiala udowodnic, ze masz umiejetnosci wystarczajace
      na stanowisko (zarzadzanie grupa ludzi, latwosc nawiazywania kontaktow itp, itd)
      • jamesonwhiskey Re: co zrobic aby dostac prace w agencji pracy? 26.07.07, 18:30
        Mozesz zaczac od team leader i piac sie w
        gore. Ja wlasnie tak zaczalem
        zaczoles od team lider bez zadnego doswiadczenia no pogratulowac
        • azkeel Re: co zrobic aby dostac prace w agencji pracy? 27.07.07, 10:16
          Mialem po prostu szczescie byc w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.

Trafilem do agencji pracy na polnocy we wrzesniu 2005. Jako jedyny z grupy 60
          polakow mowilem po angielsku. Na poczatku zaczalem robic za tlumacza, pozniej
          przedstawiciele agencji dzwonili do mnie zebym przekazal kto i kiedy pracuje,
          pomagalem zalatwiac sprawy organizacyjne itp.

W styczniu 2006 agencja zdobyla kontrakt z nowym klientem. Zaproponowali mi
          organizacje team'u dla tego nowego klienta. Doszly mi nowe obowiazki tak jak
          robienie listy plac (liczenie ilosci godzin i stworzenie arkusza kalkulacyjnego
          ktory by to wszystko podliczal) oraz monitorowanie efektywnosci pracy. Moj team
          mial doskonale wyniki i klient zaproponowal nam kontrakt na 3 dodatkowe
          magazyny. Agencja zaoferowala mi kontrakt, zostalem Contracts Managerem i po
          pol roku mialem pod soba prawie 600 pracownikow w 4 Magazynach.

W miedzyczasie mialem kilka przygod z sales, zdobylem kilku nowych klientow.
          Niestety wynagrodzenie nie odzwierciedlalo mojego zaangazowania w prace wiec w
          styczniu tego roku zlozylem wymowienie.

Obecnie prauje dla duzej grupy rekrutacyjnej, oddzialy na calym swiecie itp.
          Praca wylacznie w biurze. 50% sales, 50% innych projektow takich jak
          organizacja rekrutacji w polsce, rozwiazywanie problemow obecnych klientow,
          praca nad nowymi produktami rekrutacyjnymi, kompletne rozwiazania czyli
          rekrutacja od pracownikow fizycznych po wysokich managerow.

Wlasciciel grupy dla ktorej mam przyjemnosc pracowac lata sobie po swiecie i
          kupuje rozne dobrze rokujace firmy zwiazane z rekrutacja. W polsce grupa ma
          jobs.pl i ITC z krakowa a z tego co wiem to w najblizszej przyszlosci "szef"
          znowu leci do Polski na "zakupy" :D
          • anegdocia Itc powiadasz?;) 27.07.07, 16:13
            wlasnie studiuje w krakowie i mialabym ochote na staz w tej firmie, tylko czy to
            sie przyda? :) znikam do pracy, pozdrawiam
        • Gość: poleglota i co? i co? IP: 207.218.42.* 27.07.07, 16:37
          jamesonwhiskey napisał:

> Mozesz zaczac od team leader i piac sie w
          > gore. Ja wlasnie tak zaczalem

i skonczyles juz? czy pijesz dalej? hell przynajmniej masz ciekawa historie na
          spotkania AA
          • azkeel Re: i co? i co? 27.07.07, 17:06
            jamesonwhiskey cytowal mnie a ja nie pije... prawie... no moze troche... no
            dobra, polej
    • aniaheasley Re: co zrobic aby dostac prace w agencji pracy? 26.07.07, 22:18
      Poszukuje osoby do pracy (najwczesniej od 1 wrzesnia) jako recruitment sales
      person, z tym ze szukam osob wylacznie doswiadczonych, ktore w imponujacy
      sposob zwieksza w ciagu roku dochody firmy z tej dzialki.
      Mozliwosc pracy w domu przez wiekszosc czasu, praca zupelnie samodzielna,
      generowanie nowych sales leads, rowniez kontynuacja i rozszerzanie istniejacych
      kontraktow i kontaktow. Nie interesuje mnie osoby z doswiadczeniem w
      administracji rekrutacji, czyli ktos kto sprawdzal referencje, poprawial CV,
      itp, itd.
      Perfekcyjny angielski i umiejetnosc sprzedazy naszych uslug to najwazniejsza
      cecha kandydatow.
    • anegdocia ok, wiec jak mam sie dokladniej o to starac? 27.07.07, 02:21
      jak narazie nawet w tesco odrzucili moje cv, chociaz bylam juz tu rok i mialam
      doswiadczenie, teraz tez pracuje...no ja wymiekkam ;) zaczac prace w
      mcdonaldzie i szybko wspinac sie w gore, zeby zpstac team lider?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka