Gość: ola IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.01.09, 15:32 Czy ktos ma? jak to w praktyce wyglada? chodzi mi zwlaszcza o opcje 3G, 15 funtow za miesiac. z gory dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xiv Re: bezprzewodowy internet w o2 09.01.09, 16:51 sam sie przymierzalem polecam uwadze: www.pcpro.co.uk/features/212520/mobile-broadband---the-verdict.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 81.135.170.* 12.01.09, 16:30 no to mnie nie pocieszyles,ale dziekuje za ten link. no to juz nie wiem co zrobic. nie moge miec zadnego internetu z tel domowym gdyz po 1. zbyt czesto sie przeprowadzam- wiem moge ciagnac linie ze soba, ale nie chce a po 2. tel stacjonarny mi w ogole do niczego nie potrzebny. ma ktos jakies inne rady? dziekuje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 94.196.139.* 12.01.09, 20:37 ja mam podobny ale w "3", kolega kupił sobie kilka dni temu w o2 i śmiga mu lepiej niż mój, bo u mnie zwłaszcza wieczorem czasami przerywa połączenia..... siedzę codziennie w necie parę godzin, zużywam około 1 - 1,5 G, polecam niewymagającym, zwłaszcza nie planującym korzystać ze Skypa Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: bezprzewodowy internet w o2 12.01.09, 21:42 Co prawda, sam korzystam z Eirecom'u, ale z O2 mają moi znajomi. Z rozmów wiem, ze narzekaja na ograniczenia w przekazie bitów... Bardziej szczególowo bede wiedział pod koniec tygodnia, bo jutro wracam do Ir. Mogę popytać... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 81.135.170.* 29.01.09, 18:02 Dzieki za odpowiedz. chetnie wyslucham opinii kolegi jesli mozna. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: bezprzewodowy internet w o2 30.01.09, 22:29 Cóż... popytałem. Nadaję z Irl. więc mogą być pewne róznice, ale jesli, to (chyba) na niekorzyść Irl. Znajomi mają opcję 2G. W ich opinii najlepsza z tego jest świadomość, że "są pod Internetem".. Jeszcze gorzej ze ściąganiem... właśnie ściągam coś dla nich, bo znów wykorzystali limit miesięczny. Po osiagnięciu limitu blokują im dostęp i (z tego co usłyszałem) nie ma mowy o dodatkowych dopłatach za przekroczenie. Reasumując: musisz się określić jaki limit wystarczy Ci miesięcznie, ale potrzeby mocno ograniczone. Trochę to jak za Króla Ćwieczka w naszej Ojczyźnie... Pamietam że, choć nie pamiętam od jakiego dostawcy,chyba pierwsze "Neostrady",(?) było podobnie...limit wykorzystany i... finisz. Czekaj do następnego miesiaca... No i jeszcze jedno: podobno wolno "chodzi"... Zresztą to tutaj normalne. Mnie na łączu tel. nieraz śmiga aż miło, a nieraz broda mi rośnie jak sie strona otwiera. I żadne monity nie skutkują. Juz dałem sobie z tym spokój. Jak mówił mój znajomy mechanik samochodowy (z Polski) ten typ tak ma, kasując pieniądze i z pomocnikiem wypychając mój samochód za bramę warsztatu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 81.135.170.* 05.02.09, 17:16 dzieki za odpowiedz, szkoda ze tyle negatywow w niej, ale dzieki ze chcialo Ci sie nastukac. no coz, szukam innej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liverpoolczyk Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: *.range86-133.btcentralplus.com 14.01.09, 00:12 3 Giga zuzywam w 1 dzien Skype,You tube , Eska radio. Nie mowie o sciaganiu filmow czy wysylaniu jakichs mediow.Ale kazdy ma inne potrzeby. Plus to mobilnosc - teoretycznie. Mialem w T-mobile i Skype wogole nie chodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
terwase Re: bezprzewodowy internet w o2 29.01.09, 22:34 Mam coś podobnego z Orange, bo nie miałam innego wyjścia z powodów podanych wyżej. Limitu nie przekraczam, normalnie korzystam codziennie z przeglądarki, ściągam muzykę z umiarem. Nie korzystam ze skype i nie słucham radia w internecie bo jakość połączenia jest za niska, nawet jak przechodzi z GPRS na UMTS. I tu kolejna kwestia, prędkość takiego internetu zależy od pogody i bliskości okna, ostatnio przyśpiesza w porywach nawet do 30kb/s. W połączeniu GPRS bardo powoli ładuje strony i ma jakieś 1-3kb/s. Odpowiedz Link Zgłoś