Dodaj do ulubionych

bezprzewodowy internet w o2

IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.01.09, 15:32
Czy ktos ma? jak to w praktyce wyglada? chodzi mi zwlaszcza o opcje
3G, 15 funtow za miesiac.
z gory dzieki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • xiv Re: bezprzewodowy internet w o2 09.01.09, 16:51

sam sie przymierzalem

polecam uwadze:
      www.pcpro.co.uk/features/212520/mobile-broadband---the-verdict.html
      • Gość: ola Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 81.135.170.* 12.01.09, 16:30
        no to mnie nie pocieszyles,ale dziekuje za ten link. no to juz nie
        wiem co zrobic. nie moge miec zadnego internetu z tel domowym gdyz
        po 1. zbyt czesto sie przeprowadzam- wiem moge ciagnac linie ze
        soba, ale nie chce a po 2. tel stacjonarny mi w ogole do niczego nie
        potrzebny. ma ktos jakies inne rady? dziekuje,
        • Gość: bynio Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 94.196.139.* 12.01.09, 20:37
          ja mam podobny ale w "3", kolega kupił sobie kilka dni temu w o2 i
          śmiga mu lepiej niż mój, bo u mnie zwłaszcza wieczorem czasami
          przerywa połączenia..... siedzę codziennie w necie parę godzin,
          zużywam około 1 - 1,5 G, polecam niewymagającym, zwłaszcza nie
          planującym korzystać ze Skypa
    • kaffelek Re: bezprzewodowy internet w o2 12.01.09, 21:42
      Co prawda, sam korzystam z Eirecom'u, ale z O2 mają moi znajomi.
      Z rozmów wiem, ze narzekaja na ograniczenia w przekazie bitów...
      Bardziej szczególowo bede wiedział pod koniec tygodnia, bo jutro wracam do Ir. Mogę popytać...

pozdrawiam
      • Gość: ola Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 81.135.170.* 29.01.09, 18:02
        Dzieki za odpowiedz. chetnie wyslucham opinii kolegi jesli mozna.
        Dzieki.
        • kaffelek Re: bezprzewodowy internet w o2 30.01.09, 22:29
          Cóż... popytałem.
          Nadaję z Irl. więc mogą być pewne róznice, ale jesli, to (chyba) na niekorzyść Irl.
          Znajomi mają opcję 2G. W ich opinii najlepsza z tego jest świadomość, że "są pod Internetem"..
          Jeszcze gorzej ze ściąganiem... właśnie ściągam coś dla nich, bo znów wykorzystali limit miesięczny. Po osiagnięciu limitu blokują im dostęp i (z tego co usłyszałem) nie ma mowy o dodatkowych dopłatach za przekroczenie.
          Reasumując: musisz się określić jaki limit wystarczy Ci miesięcznie, ale potrzeby mocno ograniczone.
          Trochę to jak za Króla Ćwieczka w naszej Ojczyźnie... Pamietam że, choć nie pamiętam od jakiego dostawcy,chyba pierwsze "Neostrady",(?) było podobnie...limit wykorzystany i... finisz. Czekaj do następnego miesiaca...
          No i jeszcze jedno: podobno wolno "chodzi"...
          Zresztą to tutaj normalne. Mnie na łączu tel. nieraz śmiga aż miło, a nieraz broda mi rośnie jak sie strona otwiera.
          I żadne monity nie skutkują. Juz dałem sobie z tym spokój.
          Jak mówił mój znajomy mechanik samochodowy (z Polski) ten typ tak ma, kasując pieniądze i z pomocnikiem wypychając mój samochód za bramę warsztatu...

pozdrawiam
          • Gość: ola Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: 81.135.170.* 05.02.09, 17:16
            dzieki za odpowiedz, szkoda ze tyle negatywow w niej, ale dzieki ze
            chcialo Ci sie nastukac. no coz, szukam innej opcji.
    • Gość: liverpoolczyk Re: bezprzewodowy internet w o2 IP: *.range86-133.btcentralplus.com 14.01.09, 00:12
      3 Giga zuzywam w 1 dzien Skype,You tube , Eska radio.

Nie mowie o sciaganiu filmow czy wysylaniu jakichs mediow.Ale kazdy ma inne potrzeby.

Plus to mobilnosc - teoretycznie.

Mialem w T-mobile i Skype wogole nie chodzil.
    • terwase Re: bezprzewodowy internet w o2 29.01.09, 22:34
      Mam coś podobnego z Orange, bo nie miałam innego wyjścia z powodów podanych wyżej.
      Limitu nie przekraczam, normalnie korzystam codziennie z przeglądarki, ściągam
      muzykę z umiarem. Nie korzystam ze skype i nie słucham radia w internecie bo
      jakość połączenia jest za niska, nawet jak przechodzi z GPRS na UMTS. I tu
      kolejna kwestia, prędkość takiego internetu zależy od pogody i bliskości okna,
      ostatnio przyśpiesza w porywach nawet do 30kb/s. W połączeniu GPRS bardo powoli
      ładuje strony i ma jakieś 1-3kb/s.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka