Dodaj do ulubionych

tzw objawienia pseudomaryjne

05.12.11, 19:15
tzw objawienia maryjne to bzdura i dzieło szatana który zwodzi katolików.
Najświetsza Maryja Panna przedstawiona w Biblii była cicha, pokorna i wskazywała na Chrystusa całkowicie usuwając się w cień, a ta zjawa z objawień każe sobie budować światynie i modlić sie do siebie na tzw różańcu, czyli jest pyszna, dumna i jest całkowitym przeciwieństwem Maryi Biblijnej- pokornej i posłusznej Bogu.
Obserwuj wątek
    • olek13 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 19:20
      Wszelkie tzw. objawienia, to takie sobie gry umysłu, którym ludzie ulegają i niekiedy wpadają w zachwyt.
      A wystarczy odrobina zdrowego rozsądku, by nie dać się ponieść upojeniu endorfinami...
      • chasyd_666 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 20:40
        olek13 napisał:

> Wszelkie tzw. objawienia, to takie sobie gry umysłu

Potrafisz to udowodnić ?
        • feel_good_inc Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 21:38
          chasyd_666 napisał:
          > olek13 napisał:
          > > Wszelkie tzw. objawienia, to takie sobie gry umysłu
          > Potrafisz to udowodnić ?

Trochę się zaplątałeś. To brednie wymagają udowadniania, a nie odwrotnie.
          • chasyd_666 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 13.01.12, 20:03
            feel_good_inc napisał:

>
            > Trochę się zaplątałeś.

Trochę się zaplątałeś...

> To brednie wymagają udowadniania,
            >
            Dlatego żądam dowodu :)
            • kotekali Re: tzw objawienia pseudomaryjne 17.01.12, 13:37
              ales ty przewrotny ! :) u ciebie brednie sa prawda a prawda brednia , brednia jest , ze samochod jezdzi a jezdzi bo ktos postawil taki dogmat heheeh oto twoja logika chasydzie haahah :)
        • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 15:02
          chasyd_666 napisał:

> olek13 napisał:
          >
          > > Wszelkie tzw. objawienia, to takie sobie gry umysłu
          >
          > Potrafisz to udowodnić ?

Jak mułowi udowodnić ze nie jest ślicznym ogierem ??
    • ultimate.strike Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 19:47
      Maryja jest boginią katolicką, nie chrześcijańską.
      • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 19:58
        ultimate.strike napisał:

> Maryja jest boginią katolicką, nie chrześcijańską.

Maryja jest Matką Boga a nie boginią.
        • ultimate.strike Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 20:03
          > Maryja jest Matką Boga a nie boginią.

Matka Boga może być zwykłą śmiertelniczką? A jeżeli jest, to jak nazwać modlitwy do śmiertelników? Ludzie zwykle modlili się do istot nadprzyrodzonych.
          • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 20:19
            ultimate.strike napisał:
            > Matka Boga może być zwykłą śmiertelniczką?

Maryja nie umarła lecz zasnęła i została z ciałem i duszą wzięta
            do nieba.

Ludzie zwykle modlili się do istot nadprzyrodzonych.

między innymi do Maryi.

Czy można się modlić do Maryi?

Kościół katolicki jednoznacznie uczy, że tak. Świadectwem tego przekonania są takie rozpowszechnione modlitwy do Maryi jak: Pod Twoją obronę uciekamy się, święta Boża Rodzicielko... Do Maryi jest też skierowana modlitwa św. Bernarda: Pomnij, o Najświętsza Panno Maryjo, że nigdy nie słyszano, abyś opuściła tego, kto się do Ciebie ucieka, Twej pomocy wzywa, Ciebie o przyczynę prosi. Tą ufnością ożywiony, do Ciebie, o Panno nad pannami i Matko, biegnę, do Ciebie przychodzę, przed Tobą jako grzesznik płaczący staję. O Matko Słowa, racz nie gardzić słowami moimi, ale usłysz je łaskawie i wysłuchaj. Amen.

W drugiej części modlitwy Zdrowaś Maryjo także zwracamy się wprost do Maryi i szukamy Jej modlitewnego wsparcia. Prosimy Ją: Święta Maryjo, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi, teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen.

• ultimate.strike Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 21:33
              > Maryja nie umarła lecz zasnęła i została z ciałem i duszą wzięta
              > do nieba.

I tym sposobem trafiła do panteonu. Jest boginią, inaczej mówiąc. Dlatego katolicy się do niej modlą.
            • pocoo Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 22:07
              skomar102 napisał:

> do nieba.
              Kiedy?Zasnęła i się nie obudziła?W czasie snu ją wzięto?Do nieba?Kościół katolicki głosi ,że niebo nie jest miejscem?A może są dwa nieba?
              Nie załamuj mnie skomar,błagam.

Kto ci takich głupot nagadał?Skad to wiesz? Z katechizmu?
              • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 06.12.11, 16:41
                pocoo napisała:

> skomar102 napisał:
                >
                >
                > > Maryja nie umarła lecz zasnęła i została z ciałem i duszą wzięta
                > > do nieba.

> Kiedy?Zasnęła i się nie obudziła?W czasie snu ją wzięto?Do nieba?Kościół katoli
                > cki głosi ,że niebo nie jest miejscem?A może są dwa nieba?
                > Nie załamuj mnie skomar,błagam.
                >
                > Kto ci takich głupot nagadał?Skad to wiesz? Z katechizmu?

To nie są głupoty chociaż niema dokumentów na to.

1. Co znaczy, że Maryja została wzięta do nieba i co zapowiada to wydarzenie? Ap 12,1

Życie Maryi było ściśle powiązane z Chrystusem. Była z Nim od poczęcia Go aż do śmierci krzyżowej (por. Łk 1,26-38; J 19,25). Uwielbiony Chrystus chciał odwdzięczyć się swej Matce za Jej miłość, dlatego wziął Ją do nieba, gdzie przebywa w chwale z ciałem i duszą. Jej wniebowzięcie było przejściem do nowego cielesno-duchowego życia, które wierzący i kochający Boga osiągną po zmartwychwstaniu. Dogmat o wniebowzięciu Najświętszej Maryi Panny nie rozstrzyga problemu Jej śmierci. Nie wiadomo zatem, czy Maryja umarła i potem została wzięta do nieba z ciałem i duszą, czy też przeszła do chwały nie umierając, lecz „zasypiając", jak głosi wschodnia tradycja.
                • k_a_p_p_a Re: tzw objawienia pseudomaryjne 06.12.11, 16:56

skomar102 napisał:

> Życie Maryi było ściśle powiązane z Chrystusem. Była z Nim od poczęcia Go aż do
                  > śmierci krzyżowej

Marianie, idź na całość. Dogmat głosi, że od jej poczęcia. Nie mam pojęcia jak, ale ona sama jako niepokalanie poczęta musiała być z boskiego in vitro. I tu nasuwa się straszliwe podejrzenie. Otóż w owym czasie jedynie bóg dysponował taką techniką. Nikt inny nie mógł być ojcem Marii niż sam bóg, wszak była niepokalanie poczęta. Była więc córką boga. Dalej będzie jeszcze straszniej, bo cóż sądzić o bogu, który zapładnia własną córkę? Ale kto bogom zabroni.
                • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 15:12
                  skomar102 napisał:

To nie są głupoty chociaż niema dokumentów na to.

Czyli bzdura :))

>
                  > 1. Co znaczy, że Maryja została wzięta do nieba i co zapowiada to wydarzenie? A
                  > p 12,1

Może i będzie ale na razie gnije w grobie jak i wasz wojtyła. Poza tym pewno nie wiesz ze apokalipsa to księga tzw prorocza , pełna niedomówień więc owa niewiasta na pewno nie jest Marią, Raczej to wybrańcy boga
            • voxave Re: tzw objawienia pseudomaryjne 06.12.11, 03:23
              Skomar-----zdalam sobie sprawe,że jestes duchownym ....:)
              • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 06.12.11, 16:46
                voxave napisała:

> Skomar-----zdalam sobie sprawe,że jestes duchownym ....:)

Miło mi że mi tak schlebiasz ale mylisz się.
            • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 15:00
              skomar102 napisał:

> ultimate.strike napisał:
              > > Matka Boga może być zwykłą śmiertelniczką?
              >
              > do nieba.

Bzdura , zapoznaj się z listem do 1 Koryntian 15 rozdziałem !!.

> Ludzie zwykle modlili się do istot nadprzyrodzonych.

No ale nie do zmarłej kobiety .

> między innymi do Maryi.
              >
              > Czy można się modlić do Maryi?

Nie prawdziwy chrześcijanin modli się tylko do boga za pośrednictwem Jezusa .

Reszty nie komentuje boś złodziej i wklejasz cudze splagiatowane teksty.
              • kolter Odpowiedz na to 10.01.12, 19:30
                Skomar odpowiedz na ten choćby post , a nie ze strachu robisz wycieczki osobiste byle nie odpowiedzieć :))

kolter ☺ 10.01.12, 15:00

>skomar102 napisał:

> do nieba.

Bzdura , zapoznaj się z listem do 1 Koryntian 15 rozdziałem !!.

> Ludzie zwykle modlili się do istot nadprzyrodzonych.

No ale nie do zmarłej kobiety .

> między innymi do Maryi.
                >
                > Czy można się modlić do Maryi?

Nie prawdziwy chrześcijanin modli się tylko do boga za pośrednictwem Jezusa .

Reszty nie komentuje boś złodziej i wklejasz cudze splagiatowane teksty.
          • nehsa Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 20:26
            Ale trzeba wiedzieć, że Bóg skomara102, jest śmieciem wyobraźni Judasza, czyli mistyfikatorem o imieniu Jezus, czyli Bóg skomara102 to bożek, dlatego matka bożka Jezusa, to także postać stuprocentowo fikcyjna.

A skomar102, to upośledzone katolickie biedactwo, które tak samo, jak każdy katolicki kapłan, czci bożka Jezusa, jako Boga, ale najśmieszniejsze jest w tej krańcowo załganej religii to, że nikt z kapłanów, i nikt z wyznawców nie wie, którego z dwóch obecnych w Czterech Ewangeliach bożków Jezusów, czczą.

"Totus tuus" Maryjo, gledził największy katolicki bałwochwalca.
            • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 20:34
              nehsa napisał:
              > "Totus tuus" Maryjo, gledził największy katolicki bałwochwalca.

Wiesz co nehsiu , na tym forum to ty
              najbardziej ględzisz tymi swoimi naukami.
              A jeszcze ktoś tu napisał że kasę za to bierzesz.

• miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 21:24
                W Piśmie Św jest wiele dowodów na to, ze powinnismy modlić się tylko do Boga,nie do świetych, którzy byli zwykłymi ludźmi tylko bardziej wierzącymi i wypełniającymi wolę Pana.
                No ale KRK woli wierzyć w Tradycję, czyli m.in. w wymysły papiezy czy innych idiotów niż w słowo Boga
                • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 21:26
                  a te doktryny KRK nie mają nic wspólnego z Biblią: www.dekalog.pl/eliasz/goscie/dunkel/herezje.htm
                  • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 21:29
                    www.dekalog.pl/eliasz/goscie/dunkel/objawien.htm
                • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 15:03
                  miniofilka napisała:
                  > No ale KRK woli wierzyć w Tradycję, czyli m.in. w wymysły papiezy czy innych id
                  > iotów niż w słowo Boga

No wy też macie takie niebiblijne tradycje choćby trójca
              • nehsa Re: tzw objawienia pseudomaryjne 05.12.11, 21:34
                Podaj, chociaż jeden dowód na to moje ględzenie.
                Życzę ci skomarku102 takich samych pieniędzy, i temu, co to napisał też, wówczas na pewno
                nie będziecie mi zazdrościć.
                • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 06.12.11, 16:31
                  nehsa napisał:

> Podaj, chociaż jeden dowód na to moje ględzenie.
                  > Życzę ci skomarku102 takich samych pieniędzy, i temu, co to napisał też, wówcza
                  > s na pewno
                  > nie będziecie mi zazdrościć.

Ależ ja tobie nehsiu nie zazdroszczę
                  każdy orze jak może.
        • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 14:57
          skomar102 napisał:

>
          > > Maryja jest boginią katolicką, nie chrześcijańską.
          >
          > Maryja jest Matką Boga a nie boginią.

Była matką żydowskiego proroka, ale nie była matką boga tylko jego służebnicą
    • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 14:55
      miniofilka napisała:

> tzw objawienia maryjne to bzdura i dzieło szatana który zwodzi katolików.

Nie boisz się o dziecko ?
      • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 18:56
        nie, bo mała nie wierzy w objawienia Maryjne, katolik nie musi w to wierzyć
        • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 19:14
          miniofilka napisała:

> nie, bo mała nie wierzy w objawienia Maryjne, katolik nie musi w to wierzyć

Jaja robisz ?? to ichni fundament
          !!!
          • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 19:41
            ksiądz katolicki mi tak powiedział
            • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 19:46
              miniofilka napisała:

> ksiądz katolicki mi tak powiedział

Wyrwałaś się jak Filip z konopi , co ci powiedział ??
              • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 19:57
                że katolik przede wszystkim ma oddać chwałę Jezusowi - Bogu a kult maryjny może sobie odpuścić,nie jest obowiązkowy
                • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 20:07
                  miniofilka napisała:

> że katolik przede wszystkim ma oddać chwałę Jezusowi - Bogu a kult maryjny może
                  > sobie odpuścić,nie jest obowiązkowy

Nikt nigdy w biblii nie nazwał Jezusa Bogiem Synem nazwano tam Synem Bożym a to kolosalna różnica , on sam mówił o sobie ze jest drogą do Ojca a nie ze sam jest drogą do siebie ; Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie..

Ap Paweł pisał tak ; Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus.
                  W biblii nie ma miejsca na bzdurę zaszczepioną tzw chrześcijanom w IV wieku przez pogańskiego cesarza Konstantyna , wiarę w to ze Jezus jest( był ) bogiem !!
                  • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 20:27
                    Ew. Jana 8.58 „Odpowiedział im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, pierwej niż Abraham był, Jam jest.”
                    • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 20:53
                      miniofilka napisała:

> Ew. Jana 8.58 „Odpowiedział im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, pi
                      > erwej niż Abraham był, Jam jest.”

Skoro Jezus to Mądrość opisana w księdze Przysłów to znaczy ze był wieki przed swoim ziemskim narodzeniem ;Pan mnie stworzył, swe arcydzieło, jako początek swej mocy, od dawna

Jednak to Bóg go Stworzył !!!
                      • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 21:16
                        kolter napisał:
                        > Skoro Jezus to Mądrość opisana w księdze Przysłów to znaczy ze był wieki prz
                        > ed swoim ziemskim narodzeniem ;Pan mnie stworzył, swe arcydzieło, jako począ
                        > tek swej mocy, od dawna

Kolter ty tego nie zrozumiesz ty masz uszy ale nie słyszysz
                        ciebie nastawili inaczej.
                        • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 21:56
                          skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                          > > Skoro Jezus to Mądrość opisana w księdze Przysłów to znaczy ze był wie
                          > ki prz
                          > > ed swoim ziemskim narodzeniem ;Pan mnie stworzył, swe arcydzieło, jako
                          > począ
                          > > tek swej mocy, od dawna

>
                          > Kolter ty tego nie zrozumiesz ty masz uszy ale nie słyszysz
                          > ciebie nastawili inaczej.

Skomar ty ledwo potrafisz się podpisać a krytykujesz moją znajomość pisma :))
                          Poza tym zapoznaj się z tym co o tych słowach piszą katoliccy duchowni ;

"Tę władzę i właściwość Boskiego umysłu przedstawia się w Piśmie również pod nazwą Mądrości. Cóż bowiem może być mądrzejszego od rozumu albo słowa Boga? Słyszałem więc Mądrość mówiącą o sobie jako uczynionej drugą osobą: Najpierw Bóg stworzył mnie jako początek swych dzieł, zanim stworzył ziemię, zanim rozmieszczone zostały góry; przed wszystkimi wzgórzami mnie zrodził [...] Wtedy więc samo Słowo przybrało swą postać i piękno, brzmienie i głos, gdy rzekł Bóg: Niech się stanie światłość. Tak dopełniły się narodziny Słowa, gdy wyszło z Boga. Ustanowione przez niego najpierw w myślach, pod imieniem Mądrości - Pan ustanowił mnie przed podjąciem swych dzieł, potem zrodzone rzeczywiście. [...] I dość już o tym, bo przecież Słowo, czy to pod nazwą Mądrości, czy Rozumu, czy czegokolwiek w Bożym umyśle i duchu jest tym samym: stało się Synem Boga, zrodzonym, gdy wyszło z niego." - Tertulian, "Przeciw Prakseaszowi", vi.1; vii. 1,4, Wydawnictwo WAM, Księża Jezuici, Kraków 1997, str. 54-56. "
                          • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 17:15
                            kolter napisał:
                            > Skomar ty ledwo potrafisz się podpisać a krytykujesz moją znajomość pisma :))

Nie no ty swoją biblię którą jest strażnica bo tylko taką
                            wolno ci czytać to znasz na pamięć.
                            I to ci wystarczy aby szczekać na kościół.

• kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 18:48
                              skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                              > > Skomar ty ledwo potrafisz się podpisać a krytykujesz moją znajomość pisma
                              > :))
                              >
                              > Nie no ty swoją biblię którą jest strażnica bo tylko taką
                              > wolno ci czytać to znasz na pamięć.

Co mi wolno to ja wiem bez ciebie ,a możesz udowodnić np cytatem ze Strażnicy ze nie mogę niczego poza Strażnicą czytać ?? Czy po raz kolejny chcesz wyjść na głupca i kłamcę ??

> I to ci wystarczy aby szczekać na kościół.

Szczekasz to ty i ogonkiem merdasz na widok faceta w spódnicy :))
                              • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 19:08
                                kolter napisał:
                                > Co mi wolno to ja wiem bez ciebie ,a możesz udowodnić np cytatem ze Strażnicy z
                                > e nie mogę niczego poza Strażnicą czytać ??

To niemożliwe żadnego numeru strażnicy nie mam
                                raz mi wcisnęli na ulicy ale włożyłem do kosza

• kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 19:37
                                  skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                                  > > Co mi wolno to ja wiem bez ciebie ,a możesz udowodnić np cytatem ze Straż
                                  > nicy z
                                  > > e nie mogę niczego poza Strażnicą czytać ??
                                  >
                                  > To niemożliwe żadnego numeru strażnicy nie mam
                                  > raz mi wcisnęli na ulicy ale włożyłem do kosza

Czyli jesteś kłamcą !!
                                  • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 19:59
                                    kolter napisał:

> skomar102 napisał:

> > To niemożliwe żadnego numeru strażnicy nie mam
                                    > > raz mi wcisnęli na ulicy ale włożyłem do kosza
                                    >
                                    > Czyli jesteś kłamcą !!

Prawdę mówię nie kolekcjonuje
                                    • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 20:06
                                      skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                                      >
                                      > > skomar102 napisał:
                                      >
                                      > > > To niemożliwe żadnego numeru strażnicy nie mam
                                      > > > raz mi wcisnęli na ulicy ale włożyłem do kosza
                                      > >
                                      > > Czyli jesteś kłamcą !!
                                      >
                                      > Prawdę mówię nie kolekcjonuje

Nie , kłamcą jesteś nie dlatego ze napisałeś ze nie zbierasz Strażnic ale za to ze piszesz z e Strażnica kłamie a nie masz pojęcia o tym !!
                                    • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 20:11
                                      skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                                      >
                                      > > skomar102 napisał:
                                      >
                                      > > > To niemożliwe żadnego numeru strażnicy nie mam
                                      > > > raz mi wcisnęli na ulicy ale włożyłem do kosza
                                      > >
                                      > > Czyli jesteś kłamcą !!
                                      >
                                      > Prawdę mówię nie kolekcjonuje

Słowo honoru dziadka kłamczucha
                      • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 21:40
                        Wątpisz w boskość Jezusa, Kolter????!!!!!!!
                        więc nie kłam, że czytasz chrześcijańską Biblię, bo w niej Jezus jest ukazany jako Bóg-Człowiek.
                        Nie szafuj wersetami, tylko czytaj Biblię całościowo i ze zrozumieniem
                        • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 10.01.12, 21:58
                          miniofilka napisała:

> Wątpisz w boskość Jezusa, Kolter????!!!!!!!
                          Tak

> więc nie kłam, że czytasz chrześcijańską Biblię, bo w niej Jezus jest ukazany j
                          > ako Bóg-Człowiek.

Pokaż mi w której !!!

> Nie szafuj wersetami, tylko czytaj Biblię całościowo i ze zrozumieniem

No a ty mi choć jeden werset pokaż gdzie jasno i dobitnie Jezusa który sam siebie nazywał człowiekiem nazwano Bogiem !!!
                          • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 17:00
                            kolter napisał:
                            > No a ty mi choć jeden werset pokaż gdzie jasno i dobitnie Jezusa który sam sieb
                            > ie nazywał człowiekiem nazwano Bogiem !!!

7 Następnie rzekł do Tomasza: "Podnieś tutaj swój palec i zobacz moje ręce. Podnieś rękę i włóż [ją] do mego boku, i nie bądź niedowiarkiem, lecz wierzącym!" 28 Tomasz Mu odpowiedział: "Pan mój i Bóg mój!" 29 Powiedział mu Jezus: "Uwierzyłeś dlatego, ponieważ Mnie ujrzałeś? Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli".

• kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 18:44
                              skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                              > > No a ty mi choć jeden werset pokaż gdzie jasno i dobitnie Jezusa który sa
                              > m sieb
                              > > ie nazywał człowiekiem nazwano Bogiem !!!
                              >
                              > 7 Następnie rzekł do Tomasza: "Podnieś tutaj swój palec i zobacz moje ręce. Pod
                              > nieś rękę i włóż [ją] do mego boku, i nie bądź niedowiarkiem, lecz wierzącym!"
                              > 28 Tomasz Mu odpowiedział: "Pan mój i Bóg mój!" 29 Powiedział mu
                              > Jezus: "Uwierzyłeś dlatego, ponieważ Mnie ujrzałeś? Błogosławieni, którzy nie w
                              > idzieli, a uwierzyli".

Jakbyś potrafił czytać to przeczytałbyś najpierw słowa zapisane w tym samym rozdziale ew Jana Ew Jana 20 ,17 Rzekł do niej Jezus: Nie zatrzymuj Mnie, jeszcze bowiem nie wstąpiłem do Ojca. Natomiast udaj się do moich bracii powiedz im: Wstępuję do Ojca mego i Ojca waszego oraz do Boga mego i Boga waszego.

Tomasz po prostu zdumiony coś krzyknął ale nie ma to nic wspólnego z tym ze uważał Jezusa za boga

Zresztą ew Jan po po opisaniu spotkania Tomasza z Jezusem oświadczył ;Te zaś zapisano, abyście wierzyli, że Jezus jest Mesjaszem, Synem Bożym, i abyście wierząc mieli życie w imię Jego.

Więc Tomasz zawołał coś takiego jak dziś np o matko Boska :))

Wiec albo mamy ewidentną sprzeczność w dosłownie 14 wersetach, albo pop prostu ktoś źle przetłumaczył słowa Jana ???
                              • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 18:54
                                kolter napisał:
                                Wiec albo mamy ewidentną sprzeczność w dosłownie 14 wersetach, albo pop prostu
                                ktoś źle przetłumaczył słowa Jana ???

Otóż to ktoś źle tłumaczy tylko teraz kwestia kto.

• kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 19:06
                                  skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                                  > Wiec albo mamy ewidentną sprzeczność w dosłownie 14 wersetach, albo pop prost
                                  > u
                                  > ktoś źle przetłumaczył słowa Jana ???
                                  >
                                  > Otóż to ktoś źle tłumaczy tylko teraz kwestia kto.

Pewno kościół o ile jest tam fałszerstwo ??
                                  • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 19:12
                                    kolter napisał:
                                    Pewno kościół o ile jest tam fałszerstwo ??

No coś takiego no.
                                    • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 19:37
                                      skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                                      > Pewno kościół o ile jest tam fałszerstwo ??
                                      >
                                      > No coś takiego no.

No a kto chce za wszelką cenę udowodnić ze Jezus jest Bogiem ??
                                      • ferro2 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 19:57
                                        kolter napisał:

> skomar102 napisał:
                                        >
                                        > > kolter napisał:
                                        > > Pewno kościół o ile jest tam fałszerstwo ??
                                        > >
                                        > > No coś takiego no.
                                        >
                                        > No a kto chce za wszelką cenę udowodnić ze Jezus jest Bogiem ??

a kim jest Jezus wedlug Ciebie Kotler??? Jezus sam powiedzial, ja i moj ojciec jestesmy jedno, wiec ???kto widzi mnie, widzi ojca....

Nie jestem idealna ale....idealnie sobie z tym radzę.
                                        • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 20:04
                                          ferro2 napisała:

> a kim jest Jezus wedlug Ciebie Kotler??? Jezus sam powiedzial, ja i moj ojciec
                                          > jestesmy jedno, wiec ???kto widzi mnie, widzi ojca....

Był człowiekiem , No pewno ,jego uczniowie tez mieli być jedno czyli też byli bogami ??

Ew Jana 17, 21 aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, we Mnie, a Ja w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno, aby świat uwierzył, żeś Ty Mnie posłał.
                                          • ferro2 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 12.01.12, 11:17
                                            kolter napisał:

> ferro2 napisała:
                                            >
                                            > > a kim jest Jezus wedlug Ciebie Kotler??? Jezus sam powiedzial, ja i moj o
                                            > jciec
                                            > > jestesmy jedno, wiec ???kto widzi mnie, widzi ojca....
                                            >
                                            > Był człowiekiem , No pewno ,jego uczniowie tez mieli być jedno czyli też
                                            > byli bogami ??
                                            >
                                            > Ew Jana 17, 21 aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, we Mnie, a Ja
                                            > w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno, aby świat uwierzył, żeś Ty Mn
                                            > ie posłał.

mysle, ze mylisz pojecia, tlumaczac sobie tak by bylo Tobie wygodnie.

• kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 12.01.12, 11:27
                                              ferro2 napisała:

> > Ew Jana 17, 21 aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, we Mnie
                                              > , a Ja
                                              > > w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno, aby świat uwierzył, żeś
                                              > Ty Mnie posłał.
                                              >
                                              >
                                              > mysle, ze mylisz pojecia, tlumaczac sobie tak by bylo Tobie wygodnie.

No to wytłumacz się dlaczego Jezus Bóg modlił się do Boga w niebie ??

Tu masz w jednym tylko rozdziale we Jan wielka krotnie dowód ze Jezus czuł się poddanym a nie równym bogu ; tak go zawsze przedstawia Biblia , Bogiem Jezus został pod wpływem intryg na wpół nawróconych kapłanów w IV wieku z pomocą Cesarza który nakazał w to wierzyć !! Kłania się znajomość czasów cesarza Konstantyna !!

Ew Jana 17

(1) To powiedział Jezus, a podniósłszy oczy ku niebu, rzekł: Ojcze, nadeszła godzina! Otocz swego Syna chwałą, aby Syn Ciebie nią otoczył (2) i aby mocą władzy udzielonej Mu przez Ciebie nad każdym człowiekiem dał życie wieczne wszystkim tym, których Mu dałeś. (3) A to jest życie wieczne: aby znali Ciebie, jedynego prawdziwego Boga, oraz Tego, którego posłałeś, Jezusa Chrystusa. (4) Ja Ciebie otoczyłem chwałą na ziemi przez to, że wypełniłem dzieło, które Mi dałeś do wykonania. (5) A teraz Ty, Ojcze, otocz Mnie u siebie tą chwałą, którą miałem u Ciebie pierwej, zanim świat powstał. (6) Objawiłem imię Twoje ludziom, których Mi dałeś ze świata. Twoimi byli i Ty Mi ich dałeś, a oni zachowali słowo Twoje. (7) Teraz poznali, że wszystko, cokolwiek Mi dałeś, pochodzi od Ciebie. (8) Słowa bowiem, które Mi powierzyłeś, im przekazałem, a oni je przyjęli i prawdziwie poznali, że od Ciebie wyszedłem, oraz uwierzyli, żeś Ty Mnie posłał. (9) Ja za nimi proszę, nie proszę za światem, ale za tymi, których Mi dałeś, ponieważ są Twoimi. (10) Wszystko bowiem moje jest Twoje, a Twoje jest moje, i w nich zostałem otoczony chwałą. (11) Już nie jestem na świecie, ale oni są jeszcze na świecie, a Ja idę do Ciebie. Ojcze Święty, zachowaj ich w Twoim imieniu, które Mi dałeś, aby tak jak My stanowili jedno. (12) Dopóki z nimi byłem, zachowywałem ich w Twoim imieniu, które Mi dałeś, i ustrzegłem ich, a nikt z nich nie zginął z wyjątkiem syna zatracenia, aby się spełniło Pismo (13) Ale teraz idę do Ciebie i tak mówię, będąc jeszcze na świecie, aby moją radość mieli w sobie w całej pełni. (14) Ja im przekazałem Twoje słowo, a świat ich znienawidził za to, że nie są ze świata, jak i Ja nie jestem ze świata. (15) Nie proszę, abyś ich zabrał ze świata, ale byś ich ustrzegł od złego. (16) Oni nie są ze świata, jak i Ja nie jestem ze świata. (17) Uświęć ich w prawdzie. Słowo Twoje jest prawdą. (18) Jak Ty Mnie posłałeś na świat, tak i Ja ich na świat posłałem. (19) A za nich Ja poświęcam w ofierze samego siebie, aby i oni byli uświęceni w prawdzie. (20) Nie tylko za nimi proszę, ale i za tymi, którzy dzięki ich słowu będą wierzyć we Mnie; (21) aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, we Mnie, a Ja w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno, aby świat uwierzył, żeś Ty Mnie posłał. (22) I także chwałę, którą Mi dałeś, przekazałem im, aby stanowili jedno, tak jak My jedno stanowimy. (23) Ja w nich, a Ty we Mnie! Oby się tak zespolili w jedno, aby świat poznał, żeś Ty Mnie posłał i żeś Ty ich umiłował tak, jak Mnie umiłowałeś. (24) Ojcze, chcę, aby także ci, których Mi dałeś, byli ze Mną tam, gdzie Ja jestem, aby widzieli chwałę moją, którą Mi dałeś, bo umiłowałeś Mnie przed założeniem świata. (25) Ojcze sprawiedliwy! Świat Ciebie nie poznał, lecz Ja Ciebie poznałem i oni poznali, żeś Ty Mnie posłał. (26) Objawiłem im Twoje imię i nadal będę objawiał, aby miłość, którą Ty Mnie umiłowałeś, w nich była i Ja w nich.
                                              • ferro2 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 12.01.12, 13:29
                                                kolter napisał:

> ferro2 napisała:
                                                >
                                                > > > Ew Jana 17, 21 aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, w
                                                > e Mnie
                                                > > , a Ja
                                                > > > w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno, aby świat uwierzył
                                                > , żeś
                                                > > Ty Mnie posłał.
                                                > >
                                                > >
                                                > > mysle, ze mylisz pojecia, tlumaczac sobie tak by bylo Tobie wygodnie.
                                                >
                                                > No to wytłumacz się dlaczego Jezus Bóg modlił się do Boga w niebie ??
                                                >
                                                > Tu masz w jednym tylko rozdziale we Jan wielka krotnie dowód ze Jezus czuł się
                                                > poddanym a nie równym bogu ; tak go zawsze przedstawia Biblia , Bogiem Jezus zo
                                                > stał pod wpływem intryg na wpół nawróconych kapłanów w IV wieku z pomocą Cesarz
                                                > a który nakazał w to wierzyć !! Kłania się znajomość czasów cesarza Konstantyna
                                                > !!

zachowujesz sie jak bys byl alfa i omega, nikt nie jest taki, ja tez nie. Podales wiele przykladow, ze Jezus jest podwladnym Ojcu, jasne, ale Bog go wyslal na ziemie w swoim imieniu, by czynil jego wole, dal mu przewodnictwo na ziemi , czyli uczynil go rownym sobie.
                                                "niemożliwością jest podanie wyjaśnienia wielu wersetów, które ukazują różnice jakie istnieją pomiędzy Bogiem, a Jezusem " nie wszystko mozna wyjasnic naukowo, mnie nie interesuje czasy cesarza, mnie interesuje Biblia, i na niej sie opieram, a tam wyczytalam to co mi wazne w zyciu. Zastanawiam sie tylko, znasz BIblie, cytujesz ja prawie zawsze, a mimo tego chcesz wmawiac, ze piekla czy Boga nie ma??? po co???? znam wielu ateistow, ktorzy tak samo robia jak Ty, a wiesz czemu???? by zwrocic na siebie uwage, oni dobrze wiedze, ze Bog jest , a mimo tego klamia sami siebie. Gdyby Boga nie bylo, po co tyle dyskusji na jego temat??? nie szkoda Ci czasu na czczce dyskusje??? dyskusje na temat kogos w kogo nie wierzysz????

• kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 12.01.12, 14:08
                                                  ferro2 napisała:
                                                  zachowujesz sie jak bys byl alfa i omega, nikt nie jest taki, ja tez nie.

No poza rzymskim papieżem .

Podales wiele przykladow, ze Jezus jest podwladnym Ojcu, jasne, ale Bog go wyslal na
                                                  > ziemie w swoim imieniu, by czynil jego wole, dal mu przewodnictwo na ziemi , c
                                                  > zyli uczynil go rownym sobie.

Ta, a od kiedy to posłany z misją'
                                                  jest równy temu który z misja posyła ? np ambasador równy jest prezydentowi ??

> "niemożliwością jest podanie wyjaśnienia wielu wersetów, które ukazują różnice
                                                  > jakie istnieją pomiędzy Bogiem, a Jezusem "

No a w czym problem jest np zrozumienie takiego wersetu ; Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus"

nie wszystko mozna wyjasnic naukowo
                                                  > , mnie nie interesuje czasy cesarza, mnie interesuje Biblia, i na niej sie opie
                                                  > ram, a tam wyczytalam to co mi wazne w zyciu.

Skoro nie interesuje cie to to już wiemy skąd twoja ignorancja w temacie .

>Zastanawiam sie tylko, znasz BIbl, cytujesz ja prawie zawsze, a mimo tego chcesz wmawiac, ze piekla czy Boga nie ma???

Bo sama biblia mówi np o tym ze nie ma czegoś takiego jak piekło bo to zwykłą gra słowem grób
                                                  Skoro piekło to takie złe miejsce kary to czemu jeszcze niedawno katolicy modlili się tym słowami ; narodził sie z Maryi Panny, umęczon pod Ponckim Piłatem, ukrzyżowan,
                                                  umarł i pogrzebion; zstąpił do Piekieł, trzeciego dnia zmartwychwstał . Ta modlitwa ma setki lat czyżby wtedy wierzyli ze Jezus na prawdę poszedł do piekła czy po prostu wtedy słowo piekło oznaczało po prostu dół grób ??

po co???? znam wielu ateistow, ktorzy tak samo robia jak Ty, a wiesz czemu???? by zwrocic >na siebie uwage, oni dobrze wiedze, ze Bog jest , a mimo tego klamia sami siebie.

Moze po to żeby religiantom oczy otworzyć ??

> Gdyby Boga nie bylo, po co tyle dyskusji na jego temat??

Gdyby nie było kołtuństwa wierzącego np w to e klecha z wafelka samego boga wyczarowuje , to może i zabrakłoby krytyków a póki co jest ich sporo i tych i tamtych .

> ? nie szkoda Ci czasu na czczce dyskusje??? dyskusje na temat kogos w kogo nie
                                                  > wierzysz????

Nie , to sama radocha widzieć jak religianci uciekają od tematu .
                                                  • ferro2 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 12.01.12, 14:15

ja od tematu nie uciekam, tylko wszelkie dyskusje z Toba biegna do nikad, sorry. Narzucasz swoj punkt widzenia i wierzenia, ja swojego nie mam zamiaru nikomu narzucac, nie wyzywam innych epitetami, kazdy ma prawo wierzyc w co ma ochote. Mamy tutaj podyskutowac a nie na sile wmawiac to co my wiemy lub sobie ubzduramy. Mnie nie musisz otwierac oczu, danke. Fajnie by bylo, gdybys Ty je kiedys otworzyl a nie wlaczyl z wiatrakami.

• kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 12.01.12, 14:46
                                                    ferro2 napisała:

> ja od tematu nie uciekam, tylko wszelkie dyskusje z Toba biegna do nikad, sorr
                                                    > y. Narzucasz swoj punkt widzenia i wierzenia,

No to udowodnij mi ze nie mam racji a nie zał się ze nie można mnie przekabacić

kazdyma prawo wierzyc w co ma ochote.
                                                    > Mamy tutaj podyskutowac a nie na sile wmawiac to co my wiemy lub sobie ubzdura
                                                    > my

No ale naiwna wiara doprowadza do idiotycznych zachowań bo jak to zapisał Łukasz ;Oboje byli sprawiedliwi wobec Boga i postępowali nienagannie według wszystkich przykazań i przepisów Pańskich. , Znasz przykazania i prawo ??

Mnie nie musisz otwierac oczu, danke. Fajnie by bylo, gdybys Ty je kiedys o
                                                    > tworzyl a nie wlaczyl z wiatrakami.

Otworzył na co ??
                                      • skomar102 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 20:01
                                        kolter napisał:
                                        > No a kto chce za wszelką cenę udowodnić ze Jezus jest Bogiem ??

Nie trzeba dowodów na oczywistą prawdę
                                        • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 20:07
                                          skomar102 napisał:

> kolter napisał:
                                          > > No a kto chce za wszelką cenę udowodnić ze Jezus jest Bogiem ??
                                          >
                                          > Nie trzeba dowodów na oczywistą prawdę

Oczywiste jest to ze nie ma na to w biblii dowodów
                                          • miniofilka Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 21:31
                                            Kotler, czy zwykły człowiek mógłby zbawić grzeszników i zmartwychwstać?
                                            • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 11.01.12, 21:41
                                              miniofilka napisała:

> Kotler, czy zwykły człowiek mógłby zbawić grzeszników i zmartwychwstać?

O ile wiem prawo Boże nakazywało zwrot równowartości czyli oko za oko , a nie za oko czyjeś dwa , Tak więc to co zepsuł doskonały człowiek Adam odkupić musiał ( albo i nie ) doskonały człowiek Jezus .
    • big148-1.3 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 16:24
      Zastanów się co piszesz czy szatan kazał by się modlić na różańcu ? różaniec jest jedną z rzeczy których on najbardziej się boi .Nie wiesz nic o objawieniach pewnie też o współczesnym świecie masz tu dl4.pl/wiara tu wsad.it/gosc/chaos i tu tnij.org/walka2012 poczytaj co nieco obejrzyj bo z tv nic się nie dowiesz na pewno prawdy .Pozdrawiam
      • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 16:29
        ??big148-1.3 napisał:

> Zastanów się co piszesz czy szatan kazał by się modlić na różańcu ? różaniec jest jedną z rzeczy których on najbardziej się boi .

Jak to ?? Szatan sam wynalazł różaniec a teraz się go boi :))
        • voxave Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 16:36
          Kolter---co ja tu czytam----to ty teraz jestes Zydem, a nie jak przedtem Jehowita ?:)
          • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 16:39
            voxave napisała:

> Kolter---co ja tu czytam----to ty teraz jestes Zydem, a nie jak przedtem Jehowita ?:)

Ten znak zapytania co ma znaczyć ?? ze masz wątpliwości co do tego kim jestem :))
            Jak maniek zechce to mu rodowód przedstawię :))
            • big148-1.3 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 16:50
              Jak dobrze pogrzebiecie na necie to się dowiecie że prawdziwym wyznaniem jehowy jest czczenie szatana
              • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 16:56

big148-1.3 napisał:

> Jak dobrze pogrzebiecie na necie to się dowiecie że prawdziwym wyznaniem jehowy
                > jest czczenie szatana

No a jak ty zapoznasz się z ich literaturą, a do tego choć raz w życiu z nimi porozmawiasz to dowiesz się ze to ty czcisz czorta :))
                Poza tym chętnie zapoznam się z tym o czym mówisz bo już tu wielu takich było i gó... udowodniło .
                • big148-1.3 Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 17:08
                  Ja z nimi nie potrzebuje rozmawiać ja mam wiare chrześcijańską i nic tego nie zmieni .
                  • kolter Re: tzw objawienia pseudomaryjne 15.01.12, 17:13
                    big148-1.3 napisał:

> Ja z nimi nie potrzebuje rozmawiać ja mam wiare chrześcijańską i nic tego nie zmieni .

No to wiedz ze z ich literatury nigdy się nie dowiesz ze to czciciele Szatana, skoro nie chcesz z nimi rozmawiać to te się nie dowiesz , pozostaje ci tylko plotka z internetu .
                    • big148-1.3 Paskudy 15.01.12, 17:28
                      No tak zaproszę ich do domu a następnego dnia jak mnie nie będzie pół chałupy mi wyniosą :-D znałem dwóch jehowy to są zboczeni ludzie wszyscy cała sekta .
                      • big148-1.3 SEKTA 15.01.12, 17:34
                        Jeden z nich opowiadał kiedyś że to z kim się ożeni jest decydowane na jakiś zebraniach opowiadał mi o różnych ich zboczonych zwyczajach ale nie powtarzam tego bo to ohydne .
                        • kolter Re: SEKTA 15.01.12, 17:37
                          big148-1.3 napisał:

> Jeden z nich opowiadał kiedyś że to z kim się ożeni jest decydowane na jakiś ze
                          > braniach opowiadał mi o różnych ich zboczonych zwyczajach ale nie powtarzam teg
                          > o bo to ohydne .

Mama nie mówiła ci ze kłamstwo to grzech ?? no bo teraz łżesz jak przysłowiowy ... :))
                          • big148-1.3 Re: SEKTA 15.01.12, 17:48
                            Nie kłamie myślisz że oni tak się chwalą swymi chorymi zwyczajami ? nie wolno im mówić nic to że czczą szatana też jest tajemnicą .Komuś takiemu jak ty można każdy kit wcisnąć np że świat jest przeludniony :-D
                            • big148-1.3 Re: SEKTA 15.01.12, 17:49
                              Ale to co napisałem odnośnie jehowy jest prawda.
                              • kolter Re: SEKTA 15.01.12, 17:54
                                big148-1.3 napisał:

> Ale to co napisałem odnośnie jehowy jest prawda.

Zacznijmy od tego ze Jehowa to imię boga .
                                • big148-1.3 Re: SEKTA 15.01.12, 18:09
                                  Nie wieżą w żadnego boga nic nie wiesz .Nie zamierzam dyskutować na ten temat ja znam prawdę .
                                  • kolter Re: SEKTA 15.01.12, 18:26
                                    big148-1.3 napisał:

> Nie wieżą w żadnego boga nic nie wiesz .Nie zamierzam dyskutować na ten temat j
                                    > a znam prawdę .

Oficjalnie wierzą i z moich obserwacji wynika ze generalnie większość z nich wierzy w Boga a nie w twojego kupla czorta
                            • kolter Re: SEKTA 15.01.12, 17:52

big148-1.3 napisał:

> Nie kłamie myślisz że oni tak się chwalą swymi chorymi zwyczajami ?

Nic mi nie wiadomo o ich chory zwyczajach , no może wiara w boga to choroba ale na to nie tylko oni chorują

> nie wolno im mówić nic to że czczą szatana też jest tajemnicą .

Strasznie wielka ciekawe czemu mieliby się bać to ujawnić , przecież już twoja katolicka sekta nie morduje na stosach .

Chbyb Komuś takiemu jak ty można
                              > każdy kit wcisnąć np że świat jest przeludniony :-D

Mi ? a wyobraź sobie ze j.....tobie podobni na mnie poza śmiechem nie działają :))
                      • kolter Re: Paskudy 15.01.12, 17:36
                        big148-1.3 napisał:

> No tak zaproszę ich do domu a następnego dnia jak mnie nie będzie pół chałupy m
                        > i wyniosą :-D

Dwa stare krzesła i telewizor Elektron:))

>.znałem dwóch jehowy to są zboczeni ludzie wszyscy cała sekta .

No wierzę ci bo sam znam kilku księży wszystko to zboczeńcy :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka