Dodaj do ulubionych

Święta Matko Różańcowa, szczęśliwego święta! ❤️

07.10.23, 10:09
chat.whatsapp.com/FF1P7WE6FIW8IeBs3Kuh8G
Kliknij, aby dołączyć do naszej grupy różańcowej i modlić się razem. Amen.
Niepokalane Serce Maryi, Królowo Nieba i ziemi, rządź mną i naucz mnie, jak pozwolić, aby Serce Jezusa rządziło i zwyciężało we mnie i wokół mnie, tak jak rządziło i zwyciężało w Tobie.
Obserwuj wątek
    • mim1656awo Re: Święta Matko Różańcowa, szczęśliwego święta! 07.10.23, 11:07
      chat.whatsapp.com/FF1P7WE6FIW8IeBs3Kuh8G
      Kliknij, aby dołączyć do naszej grupy różańcowej i modlić się razem. Amen.
      Niepokalane Serce Maryi, Królowo Nieba i ziemi, rządź mną i naucz mnie, jak pozwolić, aby Serce Jezusa rządziło i zwyciężało we mnie i wokół mnie, tak jak rządziło i zwyciężało w Tobie.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Droga, kochana kubit maria Twoje zaproszenie wstrząsnęło mną do głębi.Dziękuję Ci.Uderzyło mnie szczególnie odniesienie do „Niepokalanego Serca Maryi, Królowej Nieba i ziemi (dodaję: panny dziewicy, zawsze dziewicy i dziewicy wśród dziewic).Proszę Cię bardzo uprzejmie o ponformowanie jak „serce może być pokalane” jaka jest różnica między „sercem niepokalanym i pokalanym” ?Różnice anatomiczne?stenoza zastawek? miażdżyca tętnic?A może to jest – w sensie biblijnym – serce, które nie znało mężczyzny? (istnieje takie zboczenie seksualne?W kościele pedofilsko rzymsko katolickim wszystko jest możliwe).
      Potem, dlaczego ma mną rządzić? Co to to jest to „niebo” ktorego królową byłaby Ona?Przypominam sobie z czasów studenckich kolegę z akademika, który płacił nam bilety do kina w sobotę wieczrem, aby mieć pokój wolny i pobyć z dziewczyną. Potem dziękował nam za wyrozumienie mówiąc „ z nią jestem w niebie”.
      Coś tu nie gra, wytłumacz lepiej o co chodzi: Niepokalane Srce Maryi ma mną rządzić aby potem rządziło mną Serce Jezusa i zwyciężało. Czytamy w Świętej Biblii o ogromnych i okrutnych rzeziach, które Ojciec Jezusa nakazywał popełniać np. na Malachitach.Tenże Ojciec Jezusa trawił pokarm ogniem który z niego wychodził, brał udział w podziale łupów i nie odmówił podarunku w postaci 32 dziewczynek które „nie znały mężczyzny”.
      Obawiam się, że Ty, droga kochana kubit maria i inni członkowie grupy macie silne zaburzenia umysłowe, które pozbawiły Was osobowości i błagacie pierwszego drania lub przestępcy aby Wami kierował, nadawł Wam rozkazy i potem głaskał po głowie.Do psychiatry jeśli jescze jest czas.

P.S. W Twoim poprzednim wątku "Jakie są warunki wejścia do nieba? . poprosiłem Cie, zawsze uprzejmie o parę wyjaśnień.Czekam do tej pory, ale cisza.To nieładnie z Twojej strony.Zapraszsz do dyskusji a potem uciekasz.
      • mim1656awo Re: Święta Matko Różańcowa, szczęśliwego święta! 07.10.23, 13:13

Papież Leon X pisze szczerze do kardynała Bembo «Historia docuit quantum nos invasse illa de Christo fabula», `` “Wiadomo, ile korzyści przyniosła nam i naszym ludziom bajeczka o Chrystusie.”

List w originale jest zachowany w archiwium watykańskim – Corr.Leone X – vol.3 – półka 41 część dolna
        Papież Leon X był zboczonym draniem, okrutnikiem, przestępcą, despota itp.Z tej racji nie można mieć wątpliwości do szczerości w autentycznym liscie.
        Komentarze? Jeśli znajdziesz ludzi i niewiasty umysłowo kalekie chcące być wykorzystywanymi, bo tego chcą, nie można im tego odmawiać.Niech sobie plecą koronki do „Serc Niepokalanych”, będą posluszni, zadowoleni i będą pracować dla organizacji i dawać jej pieniądze.
    • antares504 Re: Święta Matko Różańcowa, szczęśliwego święta! 07.10.23, 14:13

Hejka ~maria_kubit, wytłumacz mi skąd wzięła się ta Święta Matka Różańcowa, skoro Ona za czasów swego ziemskiego życia różańca nie znała ???. Do tego nie znała żadnej z tych modlitw, które my w różańcu odmawiamy. Ty to chyba droga ~ mario_kubit dzisiejszy dzień zawierzyłaś Matce Boskiej Żartobliwej.
    • privus Pytanie o klasyfikację matek boskich w Krk 07.10.23, 16:00
      Ile ich jest i jaka jest ich hierarchia ważności?
    • snajper55 +1 09.10.23, 03:29
      maria_kubit napisała:

> Święta Matko Różańcowa, szczęśliwego święta! ❤️

Dodajemy kolejną matkę Jezusa. To już 873 matka. Nikt nie miał tyle matek.

S.
      • antares504 Re: +1 09.10.23, 16:24
        Drogi ~snajper55, Matka Boska jest hydrą o tysiącu głów. Brakuje jeszcze nowych generacji typu Matka Boska od kanapek czy innych zawodów i dyscyplin sportowych. Dlatego katolicyzm w swej postaci jest kiczowaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka