olszak-przytycki 23.12.23, 21:08 Oby sim Wuma scynscielo,obyscie były zdrowe,obyście mioły piniundzów moc,oby sim Wuma dorzyło. Wszystkiego najlepszego Katolikom i innym Malkontentom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antares504 Re: Wesołych Świąt 23.12.23, 23:14 Kolego ~olszak-przytycki, z mojej strony dziękuję za życzenia. Hmm, ja być może jestem tym jak to nazwałeś "Malkontentem", ale szanowanie uczuć religijnych innych jest dla mnie istotne. Oczywiście Boże Narodzenie to święto, które z natury swej ma charakter czysto religijny, jednak jak patrzę na część polskich katolików to wielu nadaje mu inny charakter, taki spłycony i pozbawiony nadprzyrodzoności. Oczywiście do banalizacji tego Święta w dużej mierze przyczyniają się media i marketing. Ale zostawmy to... Kolego ~olszak-przytycki przyjmij moje serdeczne życzenia radosnych Świąt, niechaj narodzony Jezus ta siła niepojęta, rozjaśni każdy mrok w Twoim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Wesołych Świąt 24.12.23, 08:49 wszystkiego najlepszego i kupcie se co tam sobie chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Wesołych Świąt 24.12.23, 11:35 Dziękuję za życzenia.Są to naprawdę miłe święta. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.dobry.czlowiek Re: Wesołych Świąt 25.12.23, 01:09 I ja się ateistycznie przyłączam do życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Wesołych Świąt 27.12.23, 01:51 Słowianie przeżywali święta przesilenia słonecznego na wesoło przez dwa tygodnie do dzisiejszych niby Trzech Króli, czego Tobie i wszystkim czytającym takich świąt życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś