amityr 29.11.11, 23:04 Nie wiem jak Wy sądzicie ale wg mnie Sikorski (a widać ,że za zgodą Tuska) dał straszną plamę.Zawsze uważałem go za ulizanego ............ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Zdrajcy ...chyba zjadłes literkę 29.11.11, 23:15 schlebianie róznym opcjom niekoniecznie prowadzi do zdrady Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zdracy 30.11.11, 08:24 amityr napisał: > Nie wiem jak Wy sądzicie ale wg mnie Sikorski (a widać ,że za zgodą Tuska) dał > straszną plamę.Zawsze uważałem go za ulizanego ............ Może najpierw przeczytaj cały tekst, a dopiero potem wypisuj głupoty? kampanianazywo.pl/relacja/pelna-tresc-przemowienia-r-sikorskiego/ Odpowiedz Link
izis52 Re: Zdrajcy 30.11.11, 09:14 Parafrazując śmieszny filmik Majewskiego "Ja gorę" - oczami wyobraźni można by taką scenkę zobaczyć : wy tu sobie mości Sikorski z Niemcami rozmawiacie, a ja gorę..... ozwał się z czeluści piekieł duch prezesa Odpowiedz Link
eurytka Re: Zdrajcy 30.11.11, 18:27 Jak czytam to forum i zupełnie tu poprawnych i oddanych, prawie, że na kolana, wiadomo komu, to normalnie mam ochotę czmychnąć stąd. Już właściwie pożegnałam się z gąską Już właściwie tu nie jestem, jedynie filip mnie tu trzyma, nie mój to, tu klimat. Inaczej myśleć tu zakazano! Dziś się jednak okazało, że nawet nasz prezydent, wątpliwości do tego znikąd przemówienia ma niemało. Polak tak by nie powiedział. I tyle, i piszcie sobie na mnie paszkwile. Odpowiedz Link
amityr Re: Zdrajcy 30.11.11, 19:13 Ale się rypnęło . Coś wam jutro wieczorem napiszę albo j....... Szczoteczkę biorę.Wracają lata 80 - 90e tylko w innym wydaniu. Ale co tam jesień złota- śpiewa L.Długosz. Odpowiedz Link
eurytka Re: Zdrajcy 30.11.11, 21:38 Wszędzie cenzura, ach, szkoda gadać Nadgorliwe liczne nicki krążą wszędzie, co to będzie, co to będzie? Knebel w gębę ci włożą i upokorzą, upokorzą : Odpowiedz Link
eurytka Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 07:43 Trudno czytać to całe zawiłe przemówienie, głowa mała. Bardzo różnie je oceniono przez specjalistów. Padło nawet słowo wasalizm. Amityr zareagował emocjonalnie, ja również, bo przecież ma się zakodowany obraz Matejki z Rejtanem, który to często wisiał w szkołach jak się było dzieckiem, stąd i taka reakcja. Odpowiedz Link
misia007 Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 10:05 Ja uważam jego przemówienie za trafione i na czasie.A ten histeryczny pisowski i post pisowski wrzask jeszcze mnie w tym utwierdza. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 12:19 Tylko wszyscy w Europie musza mieć jednakowe szanse jężykowe , może esperanto ... Odpowiedz Link
misia007 Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 12:42 No to popatrz na nasz kraj, niby ten sam język a coraz trudniej nam się porozumieć. Odpowiedz Link
filip505 Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 17:51 ....eurytko,nie wiem czym sobie zasluzylem na takie wyroznienie ale jast mi bardzo milo, nie uciekaj od nas,roznosc pogladow to najlepsza cecha na forach,bez tego staniemy sie towarzystwem wzajemnej adoracji,a przeciez nie o to chodzi,trzeba sluchac wszystkich a w zyc po swojemu,jak bedziemy sluchac wielu czasem troche zweryfikujemy swoje poglady,z kozyscia dla siebie, najgorsze jest bezwzgledne uzaleznienie sie od jakichs tez,pogladow,wzorow. Odpowiedz Link
filip505 Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 18:15 ....amityr,cenie rozne punkty widzena,ale chyba przesadziles, bardzo podoba mi sie wystapienie sikorskiego,zadnej zdrady tam nie widze,a widze bardzo odwazne spojrzenie w przyszlosc, integracja to nigdy nie jest proces skonczony,to obranie jakiegos kierunku i szukanie w nim najlepszych rozwiazan,zycie jest dynamiczne,wiec itegracja musi za nim podazac,nie stac w miejscu, inaczej obudzimy sie z "reka w nocniku",i jeszcze jedno moim zdaniem istotne,demokracja to sztuka kompromisow,zeby cos zyskac czasami cos trzeba stracic,choc te pis-owskie straty panstwowosci uwazam za absurd. Odpowiedz Link
filip505 Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 18:20 ....co do jezyka,to jak misia mowi,nie wazne w jakim mowisz i tak wszyscy rozumieja co innego, ....za 100 lat i tak wiekszosc ludzi bedzie mowila po angielsku,nie ze wzgledu na milosc do anglji czy ameryki,tylko dlatego ze tym jezykiem mowia computery,od ewolucji nie uciekniemy. Odpowiedz Link
eurytka Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 23:21 filip505 napisał: > ....eurytko,nie wiem czym sobie zasluzylem na takie > wyroznienie ale jast mi bardzo milo, Ano tym, że jak tu raz długo była posucha to wołałeś mnie i Sagiego, pytałeś też o innych, jakoś nie mogę tego wątku znaleźć i wyklikać. Byłam już wówczas na dobrej drodze odwykowej od forum Reaguję zazwyczaj emocjonalnie, przez to prawdziwie gdyż uczuć się oszukać nie da, piszę różnie, nieraz wariacko a ty się nie obrażasz, podobnie zresztą jak inni dlatego jestem Odpowiedz Link
amityr Re: Zdracy , co to znacy? 01.12.11, 23:43 eurytka napisała: > filip505 napisał: > > > ....eurytko,nie wiem czym sobie zasluzylem na takie > > wyroznienie ale jast mi bardzo milo, > Ano tym, że jak tu raz długo była posucha to wołałeś mnie i Sagiego, > pytałeś też o innych, > jakoś nie mogę tego wątku znaleźć i wyklikać. > Byłam już wówczas na dobrej drodze odwykowej od forum > Reaguję zazwyczaj emocjonalnie, przez to prawdziwie gdyż uczuć się oszukać nie > da, > piszę różnie, nieraz wariacko a ty się nie obrażasz, podobnie zresztą jak inni > dlatego jestem > > Ale się podlizała........ Odpowiedz Link
eurytka Re: uzależnienie 02.12.11, 11:42 Znalazłam ten fajniutki wąteczek o uzależnieniu filipa od forum a raczej o jego miłości do nas Każdy się przed nim wyspowiadał a nie podlizywał forum.gazeta.pl/forum/w,23923,127222665,127595169.html?f=23923&w=127222665&a=127595169&wv.x=2 Odpowiedz Link
amityr Re: uzależnienie 02.12.11, 18:22 eurytka napisała: > Znalazłam ten fajniutki wąteczek o uzależnieniu filipa od forum > a raczej o jego miłości do nas > Każdy się przed nim wyspowiadał a nie podlizywał > forum.gazeta.pl/forum/w,23923,127222665,127595169.html?f=23923&w=127222665&a=127595169&wv.x=2 > Ty się chyba na żartach nie znasz. Jakie znowu zarzuty???????????? Odpowiedz Link
amityr Re: Zdrajcy ? 01.12.11, 18:25 Oj wszystko przez ten znak zapytania. Teraz jest w porządku.Byłem 10 min. Odpowiedz Link
misia007 Re: Zdrajcy ? 01.12.11, 18:42 Zdradę jednak widzi PiS i prezes ma zamiar wyprowadzić na ulicę 13 grudnia obrońców niepodległości.Będzie zadyma???? Odpowiedz Link
filip505 Re: Zdrajcy ? 01.12.11, 18:47 ....musze przyznac amityr ze bylem tym troche zdziwiony,dobrze ze wyjasniles. Odpowiedz Link
filip505 Re: Zdrajcy ? 03.12.11, 05:11 ....amityr,nie badz zazdrosny,nieladnie, ....eurytko,teraz to juz dozgonna milosc powinienem ci wyznac,ale ja kiepski humanista jestem,wierszem nie potrafie,nie to co saggi,a tak po mojemu to sie nie da oddac calego nastroju,za przypomnienie tego watku dziekuje,moim zdaniem byl fajny,zabawny,....i chyba ciut rozruszal nas,troche jednak leniwych,......latkow, Odpowiedz Link
eurytka Re: Zdrajcy ? 03.12.11, 08:02 Amityr zazdrosny, Filip coś bredzi o miłości, miło jest i żartobliwie jeszcze bym rzekła że to dobrze świadczy o inteligencji hahaha Dużo śmiechu znaczy się i humoru Odpowiedz Link
eurytka Re: Eurytka i amityr 04.12.11, 00:24 Sprytne Jak znajdujesz takie obrazeczki? Mam spełniać twoje marzenia? Czy ślinka ci cieknie by mnie połknąć? Jestem w szachu L.Wałęsa w wywiadzie, po opublikowaniu książki przez żonę, i iluś tam dziesiątkach lat wspólnie przeżytych, powiedział: Nie ma dowodów na miłość czyli bez miłości warsztat pracował i produkował? A ja proszę dowód tu mam Aż się płonię: Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Zdracy 04.12.11, 09:14 polityczne ględzenie na wysokim szczeblu, zawsze mnie to mierziło (dlatego pierogi nie zostały politykiem ) Odpowiedz Link
filip505 Re: Zdracy 05.12.11, 01:58 ....pierogi nie zostaly z lenistwa,a to nie ladnie, mogly wszystkich zrobic bogatych i szczesliwych, ale nie chcialy,..... . Odpowiedz Link