krzy-czy 28.08.24, 18:40 na str.głównej jest dziś artykulik jak to KArTOfLOM się nie podobuje YOGA. Łokrutnie śmieszniaste argumenta wytaczją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakornelia12345 Re: yoga 28.08.24, 18:54 Zgadza się, czytałam. Nawet miałam linka wkleić, ale mnie ubiegłeś. Czemu oni maja takie odpały na punkcie ćwiczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: yoga 28.08.24, 19:04 Faktycznie - teraz po katolicku jest damski boks. Odpowiedz Link Zgłoś
oszo-lom-z-rm Re: yoga 29.08.24, 11:05 Należy do Kościołów katolickich i uznaje zwierzchnictwo papieża. Kościół Syromalabarski podkreślił poglądy wyrażone przez ubiegłoroczny synod biskupów Kościoła syromalabarskiego, że joga nie jest medium odpowiednim do osiągnięcia boskiego doświadczenia Dlaczego joga jest zła? Bo "zamiast czcić Boga, czcimy samych siebie", wywodzi się z pogaństwa, a u tych, co zbyt często jogę uprawiają, mogą wystąpić objawy opętania przez demony. Czy joga to grzech ciężki? Nie ulega wątpliwości, że joga może stać się grzechem w niektórych przypadkach. Jeśli jednak będziesz uprawiać ją dla swojego rozwoju i zadbania o zdrowie i formę, a nie po to, aby czcić jakieś bóstwa lub się z nimi łączyć, nie popełnisz grzechu Siostra Michaela Pawlik przestrzega przed praktykowaniem jogi. Dominikanka uważa, że joga pobudza gruczoły rozrodcze i stanowi poważne zagrożenie dla katolików z uwagi na zwiększenie popędu seksualnego podczas jej praktykowania Nie posiada bóstwa, któremu oddawałaby cześć. Nie wytworzyła żadnej formy sprawowania kultu w postaci swoistego rytuału religijnego. Nie posiada środków, które gwarantowałyby udzielenie boskiej łaski, ani kapłanów pośredniczących między bóstwem a ludem. Najważniejszymi przeszkodami do praktyki jogi oraz wielu innych dyscyplin powiązanych z pracą z umysłem, są schizofrenia, głęboka depresja, stany psychotyczne, zaburzenia osobowości oraz epilepsja. Stan wycofania zmysłów, którego doświadczamy np. podczas relaksu może pogłębić symptomy tych chorób. Odpowiedz Link Zgłoś
banowanyzaprawde1 Re: yoga 29.08.24, 12:45 oszo-lom-z-rm napisał: > Najważniejszymi przeszkodami do praktyki jogi oraz wielu innych dyscyplin powią > zanych z pracą z umysłem, są schizofrenia, głęboka depresja, stany psychotyczne > , zaburzenia osobowości oraz epilepsja. Stan wycofania zmysłów, którego doświad > czamy np. podczas relaksu może pogłębić symptomy tych chorób. No to masz szczęście, jesteś zdrowy bo nie pracujesz umysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzerowa2 Re: yoga 29.08.24, 20:11 oszo-lom-z-rm napisał: > Kościół Syromañlabarski podkreślił poglądy >wyrażone przez ubiegłoroczny synod >biskupów Kościoła syromalabarskiego, że >joga nie jest medium odpowiednim do >osiągnięcia boskiego doświadczenia. > Dlaczego joga jest zła? Bo "zamiast czcić Boga, czcimy samych siebie", wywodzi > się z pogaństwa, a u tych, co zbyt często jogę uprawiają, mogą wystąpić objawy > opętania przez demony. Dobry pokrzyklad demonicznego boskiego opetania. Opetany we wszystkim widzi interes "boga", nawet w cwiczeniach jogi. > Czy joga to grzech ciężki? > Nie ulega wątpliwości, że joga może stać się grzechem w niektórych przypadkach. Hahaha ... komiczna wstawka. Tylko mi jakos nie do smiechu myslac o opentancach z takimi wlasnie przekonaniami i megafonem w reku. > Jeśli jednak będziesz uprawiać ją dla >swojego rozwoju i zadbania o zdrowie i >formę, a nie po to, aby czcić jakieś bóstwa >lub się z nimi łączyć, nie popełnisz grzechu > Siostra Michaela Pawlik przestrzega przed praktykowaniem jogi. Dominikanka uważa, że >joga pobudza gruczoły rozrodcze i stanowi >poważne zagrożenie dla katolików z uwagi na zwiększenie popędu seksualnego podczas >jej praktykowania. Dobra siostra najwyrozniej ma glowe miedzy udami i beton miedzy uszami. To namolne grzebanie boskich opetancow w ludzkiej seksualnosci jest wrecz odpychajace. > Nie posiada bóstwa, któremu oddawałaby cześć. Nie wytworzyła żadnej formy spraw > owania kultu w postaci swoistego rytuału religijnego. Nie posiada środków, któr > e gwarantowałyby udzielenie boskiej łaski, ani kapłanów pośredniczących między > bóstwem a ludem. > Najważniejszymi przeszkodami do praktyki jogi oraz wielu innych dyscyplin powią > zanych z pracą z umysłem, są schizofrenia, głęboka depresja, stany psychotyczne > , zaburzenia osobowości oraz epilepsja. Stan wycofania zmysłów, którego doświad > czamy np. podczas relaksu może pogłębić symptomy tych chorób. Caly ten skopiowamy tekst, oszolku picieszny, to albo przerysowana komedia ... albo produkt umyslu jakiegos psychola z glebokimi zaburzeniami na tle religijnym. Odpowiedz Link Zgłoś