16.11.24, 00:53
Dziś dowiedziałem się, że mój przyjaciel stracił brata na froncie w Ukrainie. I tak się zastanawiam, kiedy ta spirala nienawiści się skończy. Jego brat pożył dwa dni na froncie. I tak często się zastanawiam, gdzie jest Bóg ? Kiedy patrzę na to co dzieje się w mediach i forach i obserwuje podejście ludzi do wiary to wiem, że dla ludzi Boga niema. I świat się popsuje. Kościoła nikt nie słucha nawet w takich sprawach jak wojny. Papież Franciszek milczy i każe wymachiwać białą flagą Ukraińcom. I woli siedzieć w Rzymie i jeździć na happeningi (jakby nic się nie stało) do krajów lepiej rozwiniętych. I tak się zastanawiam co nim kieruje, że nie potrafi potępić zbrodni na narodzie. Czy jest aż tak głupi i ślepy.

Obserwuj wątek
    • privus Re: Wojna!! 16.11.24, 01:22
      p=Nu=ie poomraz pierwszy wschodnie rubieże stanowią element destabilizcjii Polski. pEROBLEMMPOLEGA NA oroblemmoleganna tym że NALEŻUNO RTM PAMOETAĆ.
      • petrus1981rok Re: Wojna!! 16.11.24, 01:44
        privus napisał:

> p=Nu=ie poomraz pierwszy wschodnie rubieże stanowią element destabilizcjii Pol
        > ski. pEROBLEMMPOLEGA NA oroblemmoleganna tym że NALEŻUNO RTM PAMOETAĆ.

Napisz jeszcze raz bo widzę po pisowni straszny pośpiech.
    • petrus1981rok Re: Wojna!! 20.11.24, 16:11
      Mój kolega z pracy opowiadał mi, jak jego kuzyna żłopano na ulicy. Zabrano go do komendy i kazano mu podpisać dokumenty o dobrowolnym przydziale wojskowym. Kiedy odmówił , brutalnie go pobito i wyrzucono z drugiego pietra. Ma pięć kręgów uszkodzonych w kręgosłupie i połamane nogi. I jest już po 2 operacjach. Funkcjonariusze twierdzą że starał się uciekać i sam wyskoczył przez okno z drugiego pietra. To pokazuje zezwierzęcenie obydwojga narodów. Szukających mięso armatnie.
      • elka-sulzerowa2 Re: Wojna!! 20.11.24, 18:41
        Wezmy pod lupe dwie wojny ... w obu przypadkach do ostatniego ... Ukrainca ... i ostatniego Palestynczyka. Obie suto finansowane i zbrojone przez "sily dobra". W obu wojnach wyzwalane sa od zycia dziesiatki tysiecy bogu ducha winnych ludzi ... za wyjatkiem ... Palestynczykow.
        "Sily Dobra" usilnie przekonuja opinie publiczna, ze walczacy z bestialska, ponad siedemdzisiecioletnia okupacja ... to terrorysci! Okupacja Ukrainy to zlo. Okupacja Palestyny to ... prawo do samoobrony sil ... okupacyjnych. What the fcuk?!
        A tym czasem w obu przypadkach "sily dobra" robia niesamowita kase ...
        • elka-sulzerowa2 Re: Wojna!! 20.11.24, 20:16
          elka-sulzerowa2 napisała:

Poprawka.

Wezmy pod lupe dwie wojny ... w obu przypadkach do ostatniego ... Ukrainca ... i ostatniego Palestynczyka. Obie suto finansowane i zbrojone przez "sily dobra".
          W obu wojnach wyzwalane sa od zycia dziesiatki tysiecy bogu ducha winnych ludzi.
    • oszo-lom-z-rm Re: Wojna!! 26.01.25, 15:09
      Wojna to straszna rzecz . Trzeba robić wszystko by do tego nie dopuszczać a jeśli już się sto stało to należy dążyć do jak najszybszego zakończenia wojny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka