Dodaj do ulubionych

Wiara a rozum.

15.02.26, 12:38
Kościół katolicki, jak widać, potrafi zrobić wiernym sieczkę z mózgu, posługując się nie zawsze mądrą manipulacją. Obserwuję w internecie coraz więcej ludzi odklejonych od normy, z poglądami z epoki kamienia łupanego. I nie wiem, czy to żarty, czy kpina z ludzkiej inteligencji.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Wiara a rozum. 15.02.26, 18:15
      Po co mam sluchac 10-iec stacji tv czy radiowych gdzie wszystko jest rozne, jak moge sluchac najprawdziwszych prawd w kosciele co to plyna z ambony, jedyna prawda .Nie?
      • privus Wiara jako narzędzie psychologiczne i społeczne 17.02.26, 21:05
        Religia i wiara mogą być wykorzystywane do kształtowania postaw społecznych, zarówno w celach budowania wspólnoty, jak i manipulacji wiernymi. Tym razem zarzuty prokuratorskie postawione dla biskupa Andrzeja Jeża dotyczą ukrywania spraw dotyczących wykorzystania seksualnego małoletnich przez duchownych podległych biskupowi.

www.onet.pl/informacje/krakowdlawas/czy-bp-jez-ukrywal-sprawy-naduzyc-seksualnych-komunikat-kurii/yk658tq,0666d3f1
    • kaminska-j Re: Wiara a rozum. 20.02.26, 17:33
      petrus1981 napisał(a):

> Kościół katolicki, jak widać, potrafi zrobić wiernym sieczkę z mózgu, posług
      > ując się nie zawsze mądrą manipulacją. Obserwuję w internecie coraz więcej ludz
      > i odklejonych od normy, z poglądami z epoki kamienia łupanego. I nie wiem, czy
      > to żarty, czy kpina z ludzkiej inteligencji.

Kto to powiedział ? Parafrazuję; Dopiero po zaistnieniu internetu dowiedziałem się ilu jest głupich.
    • privus Re: Wiara a rozum. 22.02.26, 17:37
      Rozum nie wyklucza wiary, czego nie można powiedzieć o wierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka