Gość: Salem IP: *.zielman.pl 07.03.04, 18:46 1933-III Rzesza.Mam nadzieję,że zegar nie dotrze do 30-ego stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Totek Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.04, 19:22 I ten cham za nasze podatki pieprzy głupoty. Z Begerową do playtucznika niech sie uda sesje zdjęciową zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze 07.03.04, 19:52 Bardzo trafna analogia, Hitler dochodził do władzy dokładnie w ten sam sposób. Jest tylko jedna różnica, która daje mi nadzieję - jest jednak partia, która ma lepsze notowania,l niż ta złodziejska banda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.04, 20:58 ...po co ten pajac przyjeżdza do Zielonej Góry. Niech ten pierdoła wiecuje w Wąchocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.03.04, 22:18 Andrzej obejrzyj się wokół,takich Lepperów mieszka w Z.Górze pełno - dlatego go tak do Z.G ciągnie. pozdrawiam figa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek kloss Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.04, 13:23 Figa a była byś w stanie pokazać swoją fige tą między udami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 00:33 Mylisz się bardzo, do III Rzeszy potrzeba zupełnie innej sytuacji międzynarodowej i innej mentalności narodowej. Ani nazizm, ani kominizm nie miał w Polsce wewnętrznych źródeł do zaistnienia. Lepper nie stanowi żadnego zagrożenia i mówi mniej więcej to co inni politycy polscy. Na salony polityczne już dawno wszedł i przygotowując się do walki o władzę stępił swój radykalizm. Poza tym tzw. klerkowie (jak kto woli intelektualiści) już zaczęli skaładać mu propozycję współpracy z nim w momencie objęcia przez niego władzy w Polsce, co wcale nie jest takie niemożliwe. Swoje wrażenia ze spotkania z Lepperem opisałem na niniejszym forum w dyuskusji pt. Andrzej Lepper w Zielonej Górze. Wnioski miałem trochę inne niż pani redaktor Waloch. No ale mnie nie obowiązuje political corettness, gdyz mnie kontroluje tylko własne sumienie i wiedza na dany temat, a przede wszystkim dążenie do poznania prawdy, która nie należy do kategorii idelogicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salem Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.zielman.pl 08.03.04, 05:07 Zacznę tak jak Ty,urwis.Mylisz się bardzo.Hitler też przez pierwsze pół roku rządził w koalicji,a swój pierwotny radykalizm zostawiał na papierze pod postacią słynnego programu NSDAP,którym pózniej dupy nawet sobie nie chciał podetrzeć.Lepper na salony owszem wszedł,ale jeszce nie rządzi na poziomie centralnym,a podobnie jak Hitler taki ma cel.Juz dostał po łapkach i wie ,że do władzy może dojść w sposób jak najbardziej legalny.To kolejna analogia do Hitlera.Nie chodzi w tej chwili o nazizm,ani komunizm,tylko o sposób parcia do władzy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.04, 22:04 Nawet jesli Lepper doszedłby do wladzy ,co mam nadzieje nigdy sie nie stanie ,widze jego poczynania w dwoch perspektywach,albo zacznie wprowadzac swoje załozenia ktore sa kompletnmie chore i przecza jakim kolwiek zdrowym kapitalistycznym rozwiazaniom co doprowadzi ten kraj do finansowej katastrofy i totalnego chaosu i trzeba bedzie wyprowadzic czołgi na ulice,albo poprostu jak do tej pory robili ci co wygrywali wybory obsadzi swoich kolesi na najwazniejszych posadkach i bedzie tylko probowal przetrwac 4 lata do nastepnych wyborow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yourek Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: 195.68.232.* 12.03.04, 23:30 Niestety,jeśli dojdzie do władzy, doprowadzi do totalnego chaosu, totalnej katastrofy, wprowadzi czołgi na ulice i pozamyka wszystkich mu niewygodnych. Było już wiele przypadków w których państwa oparte na chorych założeniach przetrwały bardzo długie lata (np. PRL), dlatego trzeba głosować przeciw. Jeśli przejmie władzę już jej nie odda (jak Łukaszenko) - to będzie katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 00:50 No i mamy!!!Wszystie kopmentarze przeciwko LEPPER0WI.Skąd więc takie wysokie notowania dla Partii Leppera??????????????????? Unia Demokratyczna przefarbowana na Unię Wolności już rządziła z AWS z Buzkiem na czele. Rezultat był opłakany i miała Twarde lądowanie poza parlamentem. Niedobitki , które uciekły do PIS-u i Platformy Obywatelskiej to te same zakazane buzki i zgrane politycznie tuzy. Więc na kogo ludzie mają głosować???? Napewno nie na BETONOWY I NIEREFORMOWALNY APARAT STARYCH KOMUNISTYCZNYCH ZGREDÓW!! Co biednym obywatelom pozostało. Szliśmy już do wyborów i w prawo i w lewo. Teraz Lepper postawił tam znaki zakazu. Do wyborów trzeba w takim razie iść środkiem , Jest znacznie krócej i łatwiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Włodzimierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.04, 02:58 >Skąd więc takie wysokie notowania dla Partii Leppera?< Przedewszystkim jest to zasługa innych partii. Wyborca myśli komu dać szansę: Czy tym co zamiast rozliczać, afery i nadużycia odkreślali grubą kreską. Stworzyli państwo kreatywnej interpretacji prawa i raju dla korupcji, aby następnie z tego korzystać? Czy tam którzy przejęli władzę i zamiast naprawić chory system, to go rozwinęli i sami zaczeli go wykorzystywać. Mając do wyboru dawnych aferzystów, którzy pod zmienionymi sztandarami chcą powrócić do władzy i obecnych, to wyborca kieruję się zasadą: "Z dwojga złego nie wybieraj żadnego" i głosuje na alternatywę która jeszcze nie rządzła. Chce Lepperowi dać jej szansę, aby pokazał co potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 03:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: 212.244.166.* 08.03.04, 07:32 Matoł może mieć odzew tylko u matołów. Dla mnie to on jest albo kompletnym Matołem ( jeśli wierzy w to co mówi) albo Ś.winią ( jeśli nie wierzy w to mówi i świadomie mami niewykształconych ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanno Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.04, 10:39 Gość portalu: aaaa napisał(a): > Matoł może mieć odzew tylko u matołów. Dla mnie to on jest albo kompletnym > Matołem ( jeśli wierzy w to co mówi) albo Ś.winią ( jeśli nie wierzy w to mówi > > i świadomie mami niewykształconych ludzi) Retoryka jak u Michnika.Wim że należysz do tzw. wiedzących. Do której kategorii należysz ?; 1.Wiem wszystko 2.Wiem swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: 212.244.166.* 09.03.04, 08:13 Dzięki za komplement. A jedno co wiem, to to,że kucharki na pewno nie mogą dobrze rządzić krajem: choć tak zapewniał tow. Lenin.Więc żeby w Polsce się poprawiło to należy odzrzucić CHCIEJSTWO - od rozdawnictwa ( a to proponuje tow. Lepper) nic jeszcze nie przybyło. Matołów pogonić, wsłuchiwać się w tych , którzy mają szacunek w świecie ( np. Michnika). I uwierzyć, że istnieją prawa EKONOMII, tak jak np. FIZYKI. A Twoja odpowiedź jest dokładnie w stylu: A u Was biją Murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Towarzysz Lepper w Zielonej Górze IP: 212.109.135.* 09.03.04, 14:49 Towarzysze - Leszek M. z Żyrardowa i Al K. z Białogardu wychodowali towarzysza Leppera. Stanowiska, salony, wywiady z cyklu: "MYŚLI I PRAKTYKA DEMOKRACJI W WYDANIU WIELKIEGO LEPPERA" - PROPAGANDA GŁUPOTY. Jeśli teraz nie jest im już potrzebny np. do "spontanicznych protestów ludu wiejskiego i blokad drogowych", które dziwnie szybko się skończyły w 2002 roku, jak tylko AWS odszedł od władzy, to powinni sami się nim zająć. Ale jak? Teraz z wychodowanym i odpasionym w sondażach popularności Lepperem będzie trudniej. Jak im da po łbie, to i nie będzie szkoda. Im się to należy, za całokształt. Taki styl rządzenia prosto z Białorusi czy Rosji, w wydaniu Leppera, jest już w perspektywie. Oj, może jeszcze WSZECHSOJUZNYJ KOŁCHOZ w Polsce nam najpopularniejszy w Europie MULAT - towarzysz Lepper wprowadzi. To niewątpliwa zasługa wielu tzw. polityków, co teraz takie niebezpieczeństwo dostrzegli. Poważnymi i odpowiedzialnymi politykami nie są. Wspierali go, gdy im to było potrzebne - takiego demagoga, kanciarza, oszusta, hucpiarza i byłego funkcjonariusza PZPR z PGR. Robił i robi bezkarnie, co tylko chce. Prawo ma za nic. TO IM, TYM POLITYCZNYM NIEUDACZNIKOM, KTÓRZY GO WYCHODOWALI, DZIŚ KURY SZCZAĆ PROWADZAĆ, A NIE POLITYKĘ ROBIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salem Re: Towarzysz Lepper w Zielonej Górze IP: *.ztpnet.pl 09.03.04, 15:08 W.P.! Ty znowu ,za Marszałkiem, z tymi kurami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Towarzysz Lepper w Zielonej Górze IP: 212.109.135.* 09.03.04, 15:21 Ucz się Salem, może się czegoś nauczysz. Przypominanie tego, co mówił Marszałek jest dziś konieczne, bo umiał trafić, że tak powiem "w sedno tarczy". Warto korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: BEZ ZNIECZULENIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 19:07 Kolego " BUJAĆ TO MY ALE NIE NAS " Tak powiedział .................marszałek PIŁSUDZKI> Włodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imp Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 18:57 ehhh... Marzy mi się jakaś pustelnia, może gdzieś w Bieszczadach się zaszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Lepper "albo śmierć" IP: *.brzesko.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 07:46 Jestem na nie dla Leppera. Niemniej jednak obserwując scenę polityczną, zarówno baronowie SLD, hrabiostwo PO, oszołomi PiS i inni pośledniejsi, w ostatnich latach rządów, w których uczestniczyły ich elity, działali w oderwaniu od Wyborców często ich lekceważąc, toczyli między sobą bezsensowne wojny, deptali również dobre pozostałości poprzedniego złego systemu, co rusz w zależności kto był w opozycji organizowali, niby społeczne demonstracje i strajki, od głupców nazywali elektoraty populistycznych polityków. należało "zagospodarować" sfrustrowanych i niezadowolonych a nie opieprzać ich podczas telewizyjnych czy radiowych debat, gdzie niejednemu z was po niektórych wypowiedziach, sam bym napluł w twarz. Sami panowie naważyli tego piwa a teraz krzyk, że Ojczyzna w niebezpieczeństwie a biedni ludzie, którzy nie mają pracy i nadzieji na nią, czasem na chleb a ich dzieci nie jedzą śniadań w szkole, mają już serdecznie wszystkiego dość, a wasze nawoływania w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: Lepper "albo śmierć" IP: *.uz.zgora.pl 11.03.04, 08:49 co nie zmienia faktu ze Lepper jest gorszy niz Miller, a poza tym jest skrajnym debilem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Lepper - "albo śmierdż...." IP: 212.109.135.* 11.03.04, 15:24 Szanowny Zibi, piszesz, że: "...toczyli między sobą bezsensowne wojny, deptali również dobre pozostałości poprzedniego złego systemu..." Czy to rozumowanie trzyma się tzw. "kupy"? Czy coś dobrego stanowią pozostałości złego systemu? Te pozostałości to przecież komunistyczna szajka - Millera, Kwaśniewskiego, Michnika, Kiszczaka, Jaruzelskiego, Oleksego, Jakubowskiej, Kwiatkowskiego, Janika, Nikolskiego, Pola, Czarzastego, Leppera, Witaszka, Jagielińskiego, Jagiełły, Długosza, Listowskiego, Brachmańskiego, Łapińskiego, Jaskierni i kogo tylko jeszcze pamięć może przywołać, gdy myśli się z obrzydzeniem o tych wszystkich SLDUP-ach i ich działaniach "...w trosce o dobro wspólne" w ostatnich latach. Tak się o nas troszczą, pieszczochy PRL-u, że tylko patrzeć, jak coś gruchnie i pospadają jak gruszki z tzw. wierzby. My jednak wszyscy będziemy musieli zapłacić za: bałagan w służbie zdrowia, w oświacie i nauce, gospodarce, administracji i sądownictwie po ich odejściu. Lepper będzie wrzeszczał na starą nutę - "Oni już rządzili przez 14 lat. I co zrobili?". Ci wszyscy, którzy wybierali SLDUP-y, powinni zapłacić podatek od komunistycznych zniszczeń, bez wątpienia duży. To, jako przestroga przed wybieraniem Leppera, bo po nim, gdyby dostał władzę, zniszczenia będą większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRZEŹWY ZAMIAST ARGUMENTÓW DYRDYMAŁY O SAMOOBRONIE IP: *.dywity.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 23:49 BIEDNI DZIENNIKARZE ONI NIE DOSTRZEGAJĄ FAKTÓW? NIE IM KAŻĄ TO PISAĆ. PRZYPOMNIJCIE SOBIE CO WYPISYWALI O LUDZIACH SOLIDARNOŚCI? PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ.NASTĘPNY RAZ JUŻ NIE ZDOŁACIE OSZUKAĆ LUDZI.NO I SIĘ PROBLEM ZROBIŁ,BO BĘDZIE LUSTRACJA,WERTFIKACJA,A MOŻE CZĘŚCIOWA NACJONALIZACJA.PANIKA,GRZEBANIE W PAMIĘCI CO UKRADŁEM? KTO O TYM WIE? CZY POWIE? JAK PRZYCISNĄ POWIE ? PROBLEEEEEEM. NIE WOLNO DOPUŚCIĆ DO PRZEJĘCIA WŁADZY!! ZAPOMNIAŁEM O KOWALSKIM ON MNIE BIE LUBIŁ,CZY WTEDY MU COŚ DAŁEM? NIE? NIEDORZE,NAPRAWDĘ NIEDOBRZE.MOŻE WOJNA? CHYBA NIEGŁUPI POMYSŁ? TAAAAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: ZAMIAST ARGUMENTÓW DYRDYMAŁY O SAMOOBRONIE IP: 212.109.135.* 12.03.04, 07:59 TRZEŻWY, ale chyba po mleku od wściekłej krowy. Jakie argumenty zawiera ten bełkot: "BIEDNI DZIENNIKARZE ONI NIE DOSTRZEGAJĄ FAKTÓW? NIE IM KAŻĄ TO PISAĆ. PRZYPOMNIJCIE SOBIE CO WYPISYWALI O LUDZIACH SOLIDARNOŚCI? PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ.NASTĘPNY RAZ JUŻ NIE ZDOŁACIE OSZUKAĆ LUDZI.NO I SIĘ PROBLEM ZROBIŁ,BO BĘDZIE LUSTRACJA,WERTFIKACJA,A MOŻE CZĘŚCIOWA NACJONALIZACJA.PANIKA,GRZEBANIE W PAMIĘCI CO UKRADŁEM? KTO O TYM WIE? CZY POWIE? JAK PRZYCISNĄ POWIE ? PROBLEEEEEEM. NIE WOLNO DOPUŚCIĆ DO PRZEJĘCIA WŁADZY!! ZAPOMNIAŁEM O KOWALSKIM ON MNIE BIE LUBIŁ,CZY WTEDY MU COŚ DAŁEM? NIE? NIEDORZE,NAPRAWDĘ NIEDOBRZE.MOŻE WOJNA? CHYBA NIEGŁUPI POMYSŁ? TAAAAK.". Nie ma tu ani jednego argumentu. W tej Samoobtonie to matoł na matole i matołem pogania. Na marginesie, to "Solidarnością" proszę gęby sobie nie wycierać przy byle okazji, a szczególnie jak się mówi o zadymiarzach i matołach z Samoobrony, takich jak WIELKI MULAT LEPPER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yourek Re: ZAMIAST ARGUMENTÓW DYRDYMAŁY O SAMOOBRONIE IP: 195.68.232.* 12.03.04, 23:21 Jaka lustracja, weryfikacja? To będzie lepperyzacja - czyli Wódz Lepper dzięki doskonale elastycznemu prawu i bandzie zbirów będzie mógł zamykać wszystkich, którzy mu nie będą pasowali. Tak jak Hitler, Stalin, Mao, Castro... Polsce strachu i obozów koncentracyjnych - NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Szydlowski Re: ZAMIAST ARGUMENTÓW DYRDYMAŁY O SAMOOBRONIE IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.04, 15:13 Jerzy Szydłowski Bonn, marzec 2004 WÓJT, BURMISTRZ, PREZYDENT, MARSZAŁEK, WOJEWODA Zapraszam na stronę internetową „ www.sortownia-kompostownia.prv.pl” Szanowni Państwo! Wszyscy bierzecie udział w pozbawianiu Polski kwoty minimum 9 821 043 000 PLN, w okresie przejściowym nie licząc zysków ze sprzedaży czystego kompostu. ODPADY KOMUNALNE I ŚCIEKI A 300 MIEJSC PRACY ? 30 czerwca 2004 to termin ostateczny przygotowania planów gospodarki odpadami komunalnymi i ściekami. 1. W 100 tys. ton odpadów komunalnych znajdują się surowce wtórne wartości, według cen giełdowych minimum 1 217 400 €. 2. W 100 tys. ton odpadów komunalnych znajdują się odpady organiczne z których otrzymamy minimum 25 tys. ton kompostu (czyli 25 milionów kg). 3. Cena kilograma kompostu na regale w Bonn już jest powyżej 1 € (jedno € ). Nie oglądajcie się Państwo na okresy przejściowe jeżeli możecie to dokonać bez pomocy obcych funduszy, które są sposobem na sterowanie polską gospodarką na odległość i często nieopłacalne jak np: A. Łódź – za kwote 24 770 000 € buduje stację przeładunkową, sortownię, skła- dowisko odpadów i rozbudowę kompostowni o przerobie 82,5 tys. ton rocznie. 12 milionów €, to wkład Łodzi pozostałe pieniądze daje UE – ( w okresie 10 lat ile zostaje w Polsce, ile wraca), beneficjenci to firmy państw byłej EWG. Aplikacja została złożona w 2000 roku kiedy prezydentem Łodzi był Krzysztof Panas, lipiec 2003 to podpisanie kontraktu a zakończenie przewidziano w 2006r. ( kompostownia poźniej-kiedy ? ).Inżynierem projektu jest konsorcjum firm Faber Maunsell z Wielkiej Brytanii, Tebodin z Holandii oraz Tebodin Polska. W międzynarodowym przetargu na budowę stacji przeładunkowych i sortowni wygrało warszawsko-łódzkie konsorcjum Budimex-Dromex S.A. i Varitex S.A. Inwestycja zakończy się w roku 2006. 6 lat wyrzucania 82,5 tys. ton odpadów na składowisko to prawie 500 tys. ton, a po cenie przyjęcia np: 50 PLN tona otrzymamy kwotę - 25 000 000 PLN w niesortowanych odpadach samych surowców wtórnych wyrzucono za kwotę minimum 6 milionów €, licząc 1 € - 4,5 PLN, to - 27 000 000 PLN Dodajmy wkład Łodzi ~12 milionów € x 4,5 to otrzymamy 54 000 000 PLN. Razem od złożenia aplikacji w roku 2000 do zakończenia inwestycji w roku 2006 Łódź poniesie koszt 106 milionów PLN w zamian otrzymując stację przeładunkową, sortownię odpadów, składowisko i górę 500 tys. ton śmieci. B.Czy system EKO AB w którym cytuję „śmieci domowe oddawane są przez mieszkańców do 24-metrowego kontenera-kiosku, gdzie przeszkolony praco-wnik / w smrodzie ze szczurami / odpowiednio je segreguje”, my dumnie z balkonu kontrolujemy pracę sortownika zgodną z zapisami UE ? Błędy zgła-szamy natychmiast Wiceprezydentowi ( smród w osiedlu, co z kompostem ?). Uwaga – cytat „Wiceprezydent Zielonej Góry planuje wprowadzenie na początku przyszłego roku 4 pilotażowych kiosków na dużych osiedlach, które obsługiwać będą ok. 3000 mieszkańców. Koszt tego eksperymentu wyniesie ok. 500 000 zł”. Ale 100 kiosków to kwota 50 000 000 PLN i obsługa 300 000 mieszkańców, którzy wytwarzają około 100 tys. ton odpadów komunalnych rocznie. Teraz ponownie zapraszam na strone internetowa niech kazdy uczciwie odpowie kto korzysta na tych stratach bo na pewno nie Polacy, poza nielicznymi Zamiast obrzucac sie blotem odpowiedzcie czy zrozumieliscie proste wyliczenia Uczciwie proponuje nic nie ukrywam, kazdy moze zarobic i ja i najbiedniejsi. Proponowalem 300 miejsc pracy w inwestycji NON PROFIT partii PO Pana Rokity, ale widocznie NON PROFIT to nie interes dla PO. Lubuskie traci dziennie 13 698 € , widocznie mieszkaja tam bogaci ludzie ktorym takie kieszonkowe nie jest potrzebne: Wladzy to niepotrzebne, ale w skali roku to minimum 4 999 862 €. Spytajcie wojewode, marszalka, prezydenta. Wladze o tym wiedza!!!!!! Adres na stronie internetowej – nie obawiam sie prawdy. Moze wydrukuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Szydlowski Re: Lepper wiecował w Zielonej Górze IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.04, 14:20 Jerzy Szydłowski Bonn, marzec 2004 WÓJT, BURMISTRZ, PREZYDENT, MARSZAŁEK, WOJEWODA Zapraszam na stronę internetową „ www.sortownia-kompostownia.prv.pl” Szanowni Państwo! Wszyscy bierzecie udział w pozbawianiu Polski kwoty minimum 9 821 043 000 PLN, w okresie przejściowym nie licząc zysków ze sprzedaży czystego kompostu. ODPADY KOMUNALNE I ŚCIEKI A 300 MIEJSC PRACY ? 30 czerwca 2004 to termin ostateczny przygotowania planów gospodarki odpadami komunalnymi i ściekami. 1. W 100 tys. ton odpadów komunalnych znajdują się surowce wtórne wartości, według cen giełdowych minimum 1 217 400 €. 2. W 100 tys. ton odpadów komunalnych znajdują się odpady organiczne z których otrzymamy minimum 25 tys. ton kompostu (czyli 25 milionów kg). 3. Cena kilograma kompostu na regale w Bonn już jest powyżej 1 € (jedno € ). Nie oglądajcie się Państwo na okresy przejściowe jeżeli możecie to dokonać bez pomocy obcych funduszy, które są sposobem na sterowanie polską gospodarką na odległość i często nieopłacalne jak np: A. Łódź – za kwote 24 770 000 € buduje stację przeładunkową, sortownię, skła- dowisko odpadów i rozbudowę kompostowni o przerobie 82,5 tys. ton rocznie. 12 milionów €, to wkład Łodzi pozostałe pieniądze daje UE – ( w okresie 10 lat ile zostaje w Polsce, ile wraca do UE ?), beneficjenci to firmy państw byłej EWG. Aplikacja została złożona w 2000 roku kiedy prezydentem Łodzi był Krzysztof Panas, lipiec 2003 to podpisanie kontraktu a zakończenie przewidziano w 2006r. ( kompostownia poźniej-kiedy ? ).Inżynierem projektu jest konsorcjum firm Faber Maunsell z Wielkiej Brytanii, Tebodin z Holandii oraz Tebodin Polska. W międzynarodowym przetargu na budowę stacji przeładunkowych i sortowni wygrało warszawsko-łódzkie konsorcjum Budimex-Dromex S.A. i Varitex S.A. Inwestycja zakończy się w roku 2006. 6 lat wyrzucania 82,5 tys. ton odpadów na składowisko to prawie 500 tys. ton, a po cenie przyjęcia np: 50 PLN tona otrzymamy kwotę - 25 000 000 PLN w niesortowanych odpadach samych surowców wtórnych wyrzucono za kwotę minimum 6 milionów €, licząc 1 € - 4,5 PLN, to - 27 000 000 PLN Dodajmy wkład Łodzi ~12 milionów € x 4,5 to otrzymamy 54 000 000 PLN. Razem od złożenia aplikacji w roku 2000 do zakończenia inwestycji w roku 2006 Łódź poniesie koszt 106 milionów PLN w zamian otrzymując stację przeładunkową, sortownię odpadów, składowisko i górę 500 tys. ton śmieci. B.Czy system EKO AB w którym cytuję „śmieci domowe oddawane są przez mieszkańców do 24-metrowego kontenera-kiosku, gdzie przeszkolony pracownik / w smrodzie ze szczurami / odpowiednio je segreguje”, my dumnie z balkonu kontrolujemy pracę sortownika zgodną z zapisami UE ? Błędy zgłaszamy natychmiast Wiceprezydentowi ( smród w osiedlu, co z kompostem ?). Uwaga – cytat „Wiceprezydent Zielonej Góry planuje wprowadzenie na początku przyszłego roku 4 pilotażowych kiosków na dużych osiedlach, które obsługiwać będą ok. 3000 mieszkańców. Koszt tego eksperymentu wyniesie ok. 500 000 zł”. Ale 100 kiosków to kwota 50 000 000 PLN i obsługa 300 000 mieszkańców, którzy wytwarzają około 100 tys. ton odpadów komunalnych rocznie. Teraz ponownie zapraszam na strone internetowa niech kazdy uczciwie odpowie kto korzysta na tych stratach bo na pewno nie Polacy, poza nielicznymi Zamiast obrzucac sie blotem odpowiedzcie czy zrozumieliscie proste wyliczenia Uczciwie proponuje nic nie ukrywam, kazdy moze zarobic i ja i najbiedniejsi. Proponowalem 300 miejsc pracy w inwestycji NON PROFIT partii PO Pana Rokity, ale widocznie NON PROFIT to nie interes dla PO. Lubuskie traci dziennie 13 698 € , widocznie mieszkaja tam bogaci ludzie ktorym takie kieszonkowe nie jest potrzebne: Wladzy to niepotrzebne, ale w skali roku to minimum 4 999 862 €. Spytajcie wojewode, marszalka, prezydenta. Wladze o tym wiedza!!!!!! Adres na stronie internetowej – nie obawiam sie prawdy. Moze wydrukuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FireFly Lepper płaci 1400zł za godzinę lotu samolocikiem IP: *.intermedia.com.pl 16.03.04, 21:46 chłopaki już nie lubią się wozić samochodzikami,więc wynajmują powietrzną taksówkę i dawaj po Polsce! Musielibyście zobaczyć jaka duma maluje się na buraczanej mordzie Marszałka(tak go tytułują jego przydupasy;) kiedy wysiada na lotnisku i macha do witających go miejscowych dupowłazów.Prawie jak JFK w Air Force One. Podobno zastanawiają się nad wynajęciem jakiegoś 6-8osobowego samolotu na całą kampanię wyborczą.Jakoś nie przeraża ich stawka 7000tys na dzień.Obrońcy biedaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
fridjof Re: I bez Leppera bierze mnie .... 17.03.04, 20:36 sprawa staje się poważna niestety Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: I bez Leppera bierze mnie .... 17.03.04, 20:49 fridjof napisała: > sprawa staje się poważna niestety im więcej niekompetencji i kolesiostwa tym bardziej polpuliści-oszołomy dochodzą do głosu Odpowiedz Link Zgłoś