Dodaj do ulubionych

Największy Chrystus na świecie prawie gotowy!

• absbls Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 20:27
      Erekcja katopolactwa. Woytyla wiedzial co robi. Robienie idiotow z ludzi prostych a glupich. Takich "osiagniec" bedzie w Polsce jeszcze wiele. Czarna zaraza stoi ponad prawem, a bedzie to tak dlugo trwalo, jak dlugo beda do sejmu wybierani cwaniacy lezacy plackiem przed tzw. episkopatem. Wysylajcie swoje dzieci na lekcje religii, do tzw. komunii, chrzijcie je itd.etcetera. Beda rownie bezradne,jak Wy sami. Europa juz sie z Was nie smieje. Bo to nie jest smieszne. Biedna ta moja Polska.
    • adkalin Potworne. 06.11.10, 20:30
    • omniasol Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 20:31
      No i wszystko fajnie.
      Teraz tylko otworzyc sklepy z dewocjonaliami i relikwiami, knajpe gdzie jedynymi potrawami bedzie manna i menu z ostatniej wieczerzy, parking dla autobusow i atrackja turystyczna gotowa.
      Turystow (pielgrzymow) gotowych zobaczyc to cudo na pewno nie zabraknie.
      Brawa dla ksiedza i lokalnego samorzadu za nietuzinkowy pomysl na rewitalizacje regionu :-)
      • Gość: Polacco Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 20:40
        Mamy największego Chrystusa, Krasnala , Niedzwiedzia, dwie stolice i największe czynne opustoszałe lotnisko - jesteśmy potęgą.
    • underdogzki Zrobiliby mu jakąś babę 06.11.10, 20:43
      co tak będzie sam stał;)
    • polonski Będzie tak długo stał jak kość w gardle niamiackim 06.11.10, 20:59
      aż go niamcy nie zburzą hrr..hrrr.

Jak ludzie w Polsce nie nauczą się szanować siebie i swojego polskiego pochodzenia to jeszcze długo Koścół będzie ostoją polskości.
    • piotr.szczepan Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 21:30
      [sonda=Czy ksiądz mógł sobie wybudować pomnik?]
      [*]TAK
      [*]NIE
      [/sonda]Po prostu jestescie chorzy z zawiści i przesiąknięci jadem nienawiści... Co was obchodzi, ze jakiś klecha stawia sobie pomnik? I co was obchodzi ile pieniędzy na to wydał? A tym bardziej dlaczego żądacie od niego, by budował szpitale, żłobki itd.... To nie jest zadanie kościoła tylko państwa. Całe szczęście, że kościół "robi łaske" i finansuje utrzymanie szpitali, żłobków, przedszkoli, szkół, uniwersytetów, domów opieki społecznej, hospicjów, pomaga bezdomnym, chorym na AIDS, narkomanom.... Tyle że tego sie nie widzi... Łatwo tylko "szczekać i ujadać" z zazdrości...
      • Gość: ALTAVITAE Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! IP: *.dsl.bell.ca 06.11.10, 22:24
        piotr.szczepan napisał:
        Po prostu jestescie chorzy z zawiści i przesiąknięci jadem nienawiści..
        > . Co was obchodzi, ze jakiś klecha stawia sobie pomnik? I co was obchodzi ile p
        > ieniędzy na to wydał? A tym bardziej dlaczego żądacie od niego, by budował szpi
        > tale, żłobki itd.... To nie jest zadanie kościoła tylko państwa. Całe szczęście
        > , że kościół "robi łaske" i finansuje utrzymanie szpitali, żłobków, przedszkoli
        > , szkół, uniwersytetów, domów opieki społecznej, hospicjów, pomaga bezdomnym, c
        > horym na AIDS, narkomanom.... Tyle że tego sie nie widzi... Łatwo tylko "szczek
        > ać i ujadać" z zazdrości...
        Wszystko ci sie popieprzylo...TO PANSTWO UTRZYMUJE powyzsze instytucje..!
        Kosciolek tylko cos tam pomaga i firmuje .NIC [POZATYM!
        OTRZEZWIEJ ZANIM GEBE OTWORZYSZ...i bzdury ludziom naopowiadasz.
        Taka wlasnie " swiadomosc spolecznej rzeczywistosci " w Polsce tworzy " niezachwiane " poparcie dla KK.
        Edukacja w tym wzgledzie sie nalezy !
        • kozmo1 Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! 07.11.10, 00:00
          Gość portalu: ALTAVITAE napisał(a):

> Wszystko ci sie popieprzylo...TO PANSTWO UTRZYMUJE powyzsze instytucje..!
          > Kosciolek tylko cos tam pomaga i firmuje .NIC [POZATYM!
          > OTRZEZWIEJ ZANIM GEBE OTWORZYSZ...i bzdury ludziom naopowiadasz.
          > Taka wlasnie " swiadomosc spolecznej rzeczywistosci " w Polsce tworzy " niezach
          > wiane " poparcie dla KK.
          > Edukacja w tym wzgledzie sie nalezy !

A skąd taka szeroka wiedza o finansach publicznych i sposobie finansowania szpitali i przedszkoli?
          Proponowałbym lekkie relanium przed krzyczeniem na forum.
    • drzejmsblond Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano 06.11.10, 21:41
      i nie jestem ciemnym Katolem. Byłem tam dzisiaj i przez cały dzień marzłem tam z chłopakami którzy tak jak i ja trzymali te liny. Walczyliśmy 10 godzin w deszczu i na zimnie. I nie zrobiłem tego dla księdza ani dla Kościoła. Byłem tam, bo to moim zdaniem spore wydarzenie i chciałem w tym uczestniczyć. Po prostu. Może ktoś się będzie z tego śmiał. Ale jedno jest pewne: Świebodzin, polskie miasto (dzięki temu i Polska) będzie znane w świecie. Przyjadą ludzie i zostawią kasę. Może przy okazji pomyślą pozytywnie o Polsce. Ja osobiście już nie myślę pozytywnie o tym kraju i wyjeżdżam. Ale może innym się spodoba i przyjadą na moje miejsce. Co do żłobków/przedszkoli/szpitali etc. (co tam chcecie): ksiądz prałat Zawadzki wybudował to głównie dzięki pomocy prywatnych przedsiębiorców, którzy nie żałowali swych pieniędzy i pomocy na ten cel. Ponieważ to były ich pieniądze a nie podatników, wydali je na Chrystusa a nie na żłobki. Ich zas....ne prawo. I wara innym od ich kasy (i mojej też...).
      P.S. opuszczam ten kraj bez żalu między innymi z powodu tej bezinteresownej nienawiści i jadu którym można się sycić nie tylko na polskich forach ale i ulicach. Bye.
      • quant34 Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano 06.11.10, 22:06
        drzejmsblond napisał:

> Ale jedno jest pewne: Świebodzin, polskie miasto
        > (dzięki temu i Polska) będzie znane w świecie. Przyjadą ludzie i zostawią kasę

To wszystko prawda i z marketingowego punktu widzenia, była to dobra inwestycja. Ale zapominasz KOGO przedstawia ta statua. Jak już ochłoniesz z zachwytu, to się zastanów co by pomyślał Jezus gdyby się dowiedział, że postawiono mu mega pomnik ze złotą koroną wielkości budynku. Na pewno cieszyłby się, że się na nim zarabia kasę, zamiast stosować jego nauki prawda? ;) Jak chcecie kasy turystów, to sobie postawcie stumetrowego misia Uszatka, albo Paris Hilton, a nie robić maszynę do tłuczenia kasy z najważniejszej postaci Chrześcijaństwa. Żeby była jasność, moich uczuć to nie obraża, bo jestem agnostykiem, ale czytałem Biblię kilka razy i znam nauki kościoła, dlatego wiem, że takie bałwochwalstwo jest bluźnierstwem.
        • drzejmsblond Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano 06.11.10, 22:19
          napisałem, że wziąłem w tym udział, bo to wielkie przedsięwzięcie. Nie dlatego, że to pochwalam. Chrystus na pewno nie chciał, by budowano mu pomniki mniejsze lub większe albo by w Jego imieniu zabijano ludzi lub zbijano kasę. Pamiętasz jak pogonił handlarzy z domu Pana?
          Jestem jednak realistą. Patrzę na dalszy horyzont i myślę, że długofalowo to może przynieść pozytywny efekt. Choćby dla gminy Świebodzin.
          • krawat.ok jaki Kościół taki pomnik.... 06.11.10, 22:44
            drzejmsblond napisał:

> napisałem, że wziąłem w tym udział, bo to wielkie przedsięwzięcie. Nie dlatego,
            > że to pochwalam. Chrystus na pewno nie chciał, by budowano mu pomniki mniejsze
            > lub większe albo by w Jego imieniu zabijano ludzi lub zbijano kasę. Pamiętasz
            > jak pogonił handlarzy z domu Pana?

> Jestem jednak realistą. Patrzę na dalszy horyzont i myślę, że długofalowo to mo
            > że przynieść pozytywny efekt. Choćby dla gminy Świebodzin.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
            pogonił handlarzy ?

i co ?

teraz prowadzą interes w szatach liturgicznych
          • kzet69 Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano 06.11.10, 22:52
            Raczej dla budżetu Pana Proboszcza...
          • jonaszewski Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano 07.11.10, 01:58
            Faryzeusz. Tak samo jak cały kościół, Ciebie też interesuje tylko kasa, jaką można zbić na religii. I Ty się dziwisz, że coraz więcej ludzi jest przeciwko kościołowi?
            Była kiedyś taka książka, którą do pewnego momentu kościół uznawał za wyznacznik wiary, a potem zaczął wstydliwie chować, bo zakazywała brać kasę za parę fajnych pomysłów. I w tej książce stoi tak:
            Wj 20:4
            4. Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią!
            (BT)
      • Gość: ALTAVITAE Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano IP: *.dsl.bell.ca 06.11.10, 22:33
        NO TO POCO TEN CALY TWOJ HAPPENING!?
        CZUJESZ SIE WINNY ZE CHCESZ OPUSCIC KRAJ?
        A moze uwazasz ze ten pomnik glupoty jest tak wazny dla Polski ze nasz kraj wzrosnie w oczach swiata ?
        Nic bardziej blednego !
        Mozesz myslec co chcesz..ale opinia miedzynarodowa o RP i roli KK w tym kraju jest nadzwyczajnie negatywna.
        A ja wlasnie postanowilam WROCIC DO pOLSKI..I MIEC SZANSE NA TO BY PROTESTOWAC OTWARCIE I " W TWARZ\" KAZDEMU POJEBANCOWI , KTORY UZURPUJE SOBIE PRAWO do niszczenia polskiego krajobrazu, mamienia prostych ludzi, oszukiwania i okradania ich na kazdym kroku w imie obludnych obietnic i falszywej moralnosci !
        Ten pomnik jest aberracja !
        A tak naprawde..to powinni byc zasadzeni o plagiat !!!!
        tak jak to sie stalo z pewnym architektem , ktorego project zostal zatwierdzony w Polsce do realizacji ......ale rowniez zasadzony przez tworcow opery w Sydney.
        Facet przegral TOTALNIE ..hahahahaha
        • drzejmsblond zanim przylecisz z Kanady do Polski...a ja wylecę. 06.11.10, 22:47
          to nie był happening. wziąłem udział w fajnym przedsięwzięciu. (nie jestem katolikiem. głosowałem na PO). byłem tam z kumplami którzy tak jak ja, potraktowali to jako udział w big jam. nie interesuje mnie strona prawna przedsięwzięcia. mimo iż masz adres IP kanadyjski, DNA masz skurw.i..ale polskie. to widać w Twym jadowitym poście. choć jad jest podłego gatunku i raczej torsje niż śmierć wywołać może. wracaj. ja wyjeżdżam. tu jest Twe miejsce. w polskim piekiełku. tu możesz pluć do woli. jadem. sosem do spaghetti. flegmą. co tam masz.
          • antropoid Re: zanim przylecisz z Kanady do Polski...a ja wy 06.11.10, 23:40
            drzejmsblond napisał:

> to nie był happening. wziąłem udział w fajnym przedsięwzięciu.
            > (nie jestem katolikiem. głosowałem na PO).
            -------------------
            A PO to pewnie buddyści...
            • drzejmsblond chłopie, daj se siana z tym PO... 07.11.10, 00:14
              na polskich forach, jeśli jest tylko kawałek polityki to zaraz wywiązuje się walka między fanami POcośtam a fanami PiScośtam. Wspomniałem o PO, bo chciałem w ten sposób powiedzieć, że nie jestem gościem utożsamianym z tzw. pisowskim "Ciemnogrodem". Leję na to.
              Byłem przy tym, bo Ty i masa innych ludzi nie mogła przy tym być. Bo to była ekskluzywna impreza, rozumiesz..? był fun. jak na big way camp. nie rozumiesz? oh, jak mi przykro. nie, kur...a, nie jest mi przykro. jeb...ć tępych buraków. wygra intelekt lub instynkt. na co stawiacie buraki?
              • Gość: antropoid Re: Nawet nieźle Ci idzie to gadanie z samym sobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:43
                Nie przeszkadzaj sobie.
                • drzejmsblond aleś się wysilił, antropoidzie :-) 07.11.10, 00:53
                  łyknij dla kurażu! sypnij mi tu z biodra inteligentnym tekstem!
                  • antropoid drzejms - napisz coś jeszcze jak wytrzeźwiejesz. 07.11.10, 09:45
              • Gość: >;-) Re: chłopie, daj se siana z tym PO... IP: 213.192.79.* 07.11.10, 02:49
                Po Twoim tekście to tylko na masową zagładę :(

Bądź w centrum, stań się jej głównym bohaterem, ocal świat ;)
              • hilary34 Re: chłopie, daj se siana z tym PO... 07.11.10, 09:03
                drzejmsblond napisał:

>(..)to była ek
                > skluzywna impreza, rozumiesz..? był fun. jak na big way camp. nie rozumiesz? oh
                > , jak mi przykro. nie, kur...a, nie jest mi przykro. jeb...ć tępych buraków. wy
                > gra intelekt lub instynkt. na co stawiacie buraki?

światowy z ciebie kolo, niebylekto, jestem twoim fanem - zwłaszcza, że wyjeżdżasz...
        • drzejmsblond popracuj Bidulo na stylem i gramatyką 06.11.10, 23:23
          zanim weźmiesz w swą obronę ten prosty lud. Myślę, że ci biedni, prości ludzie czekają niby kania dżdżu takich wyrafinowanych obrońców rodem z prostej kanadyjskiej/amerykańskiej prowincji. Stań twarzą w twarz z polską rzeczywistością, Bidulo, intelektualna...
      • Gość: ka-mi-la789 Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 01:03
        Ale jedno jest pewne: Świebodzin, polskie mias
        > to (dzięki temu i Polska) będzie znane w świecie. Przyjadą ludzie i zostawią ka
        > sę. Może przy okazji pomyślą pozytywnie o Polsce.

Naprawdę wierzysz w to, co piszesz?

> P.S. opuszczam ten kraj bez żalu między innymi z powodu tej bezinteresownej nie
        > nawiści i jadu którym można się sycić nie tylko na polskich forach ale i ulicac
        > h. Bye.

I jak my biedni teraz będziemy żyć?
      • Gość: pukasz Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano IP: *.c3-0.elm-ubr1.qens-elm.ny.cable.rcn.com 07.11.10, 02:10
        drzejmsblond, jestes idiota. Powodzenia na zmywaku jesli taka prace dostaniesz. Tam tez nieufnie patrza na nawiedzonych.
      • Gość: >;-) Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano IP: 213.192.79.* 07.11.10, 02:44
        Świetnie, dorzucę Ci na bilet ;)
        Jakbyś nasrał na talerz przed kamera i to zjadł, też byś był w telewizji a nawet w youtubie a gdyby zrobił to cały Świebodzin, to gwarantowane HOT NEWS nawet w Chinach.

Nie zawiść a zdrowy rozsądek przemawia przez autora postu a tego rozsądku chyba wielu ludziom brakuje, także niestety w tym kraju.
      • gregroyx Re: Byłem dzisiaj przy tym od 7 rano 07.11.10, 04:13
        Chyba cie pogielo do reszty. Jak nie masz co do roboty to chociaz poszedlbys pobawic dzieci w sierocincu. Kompletny polamaniec umyslowy.
    • quant34 Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 21:52
      A ja pytam gdzie są władze kościelne, które ponoć stoją na straży zasad Chrześcijaństwa Przecież złota korona na głowie Jezusa to jawne zaprzeczenie wszystkiego, co on głosił! Gdzie skromność i pokora, która charakteryzuje jego nauki? Nie dość, że dali popis gigantomanii w stylu ZSRR, w którym wszystko musiało być największe, to w dodatku wytarli sobie mordy drugim przykazaniem i ewangelią. Jezus królem ze złotą koroną, kurna to się normalnie w pale nie mieści!
      • Gość: robert6_666666 Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! IP: 109.128.213.* 06.11.10, 22:52
        zawsze mozna wniesc prywatme oskarzenie o obraze uczuc religijnych :-) :-) w naszym kraju prokuratura lubi ta forme cenzury
    • 6.smiech Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 21:52
      Czy parafialne oszolomy pomyslay o solidnym fundamencie dla swojego oblakania ?
      Zazwyczaj za czarne pieniadze nic nie jest wieczne.
    • kadykianus O to, symbol polskiej durnoty. 06.11.10, 21:55
      To znaczy, że to tylko w durnowatej polskiej wsi możliwe jest takie tandeciarstwo.
      Szczyt religijności magicznej, megalomanii i wszystkiego, czym na pewno nie powinno być chrześcijaństwo. A z Jezusem to gó... ma tyle wspólnego, co świnia z karocą.
    • drzejmsblond do henryka-sikory: 06.11.10, 21:55
      drogi Henryku: a po ch...j budować żłobki i przedszkola, jeśli wkrótce RP będzie zamieszkana w większości przez nierozmnażających się emerytów i rencistów? Jeszcze raz powtórzę: pomnik Chrystusa nie powstał za Twoją kasę. Nie za kasę PAŃSTWOWĄ! Powstał za konkretną kasę konkretnych ludzi którym projekt ten przypadł do gustu. I finito. Jeszcze raz powtórzę Tobie i Tobie podobnym: o-d-p-i-e-r-d-o-...-c-i-e się od czyjejś kasy. Tak na marginesie: dlaczego nie martwisz się o nasze pieniądze (w tym i Twoje, drogi henryku-sikoro) z podatków które idą na utrzymanie partii? Na wojnę? Na budowę autostrad które są trzy razy droższe niż w Niemczech i ich nie ma? I parę innych równie idiotycznych celów? Ha!? Zapytaj swego Posła! (przy okazji: przeczytaj sobie najnowszą książkę Daviesa, jest tam o umierających państwach...). Bye.
      • erte2 Re: do henryka-sikory: 06.11.10, 22:39
        >drzejmsblond napisał:

drogi Henryku: ........................... ..........................................................................J
        > Jeszcze raz powtórzę:
        pomnik Chrystusa nie powstał za Twoją kasę. Nie za kasę PAŃ
        > STWOWĄ! Powstał za konkretną kasę konkretnych ludzi którym projekt ten przypadł
        > do gustu. I finito. Jeszcze raz powtórzę Tobie i Tobie podobnym: o-d-p-i-e-r-d
        > -o-...-c-i-e się od czyjejś kasy.

Owszem, może i za prywatną kasę, ale w przestrzeni publicznej. To monstrum dominuje nad terenem na którym stoi w promieniu dużo większym niż teren pod jego budowę.
        Za własną kasę można sobie postawić nawet 100. metrowego pterodaktyla, ale pod warunkiem że nie będzie on widoczny poza granicami prywatnej posesji.
        W podobny sposób "uszczęśliwili" nas towarzysze radzieccy, stawiając (podobno również za własne pieniądze) koszmar w środku Warszawy który straszy nas od ponad półwiecza.

"Nasz Miś jest większy od ich Misia".

Na marginesie: Czy twoje kategoryczne żądanie o to byśmy się nie martwili o czyjeś pieniądze jest wypowiedziane językiem charakterystycznym dla dzisiejszej wspólnoty katolickiej w Polsce ?
        • fanstonsow Re: do henryka-sikory: 07.11.10, 00:38
          erte2 napisał:
          > W podobny sposób "uszczęśliwili" nas towarzysze radzieccy, stawiając (podobno r
          > ównież za własne pieniądze) koszmar w środku Warszawy który straszy nas od pona
          > d półwiecza.

erte,
          dla kogo koszmar to koszmar, kogo straszy to staszy, ale nie porównuj budynku z którego korzystają od lat setki tysięcy starych i młodych do figury misia w koronie.
          capisci?
      • hanishl Re: do henryka-sikory: 07.11.10, 11:53
        drzejmsblond napisał:

> drogi Henryku: a po ch...j budować żłobki i przedszkola, jeśli wkrótce RP będzi
        > e zamieszkana w większości przez nierozmnażających się emerytów i rencistów? Je
        > szcze raz powtórzę: pomnik Chrystusa nie powstał za Twoją kasę. Nie za kasę PAŃ
        > STWOWĄ! Powstał za konkretną kasę konkretnych ludzi którym projekt ten przypadł
        > do gustu. I finito. Jeszcze raz powtórzę Tobie i Tobie podobnym: o-d-p-i-e-r-d
        > -o-...-c-i-e się od czyjejś kasy. Tak na marginesie: dlaczego nie martwisz się
        > o nasze pieniądze (w tym i Twoje, drogi henryku-sikoro) z podatków które idą na
        > utrzymanie partii? Na wojnę? Na budowę autostrad które są trzy razy droższe ni
        > ż w Niemczech i ich nie ma? I parę innych równie idiotycznych celów? Ha!? Zapyt
        > aj swego Posła! (przy okazji: przeczytaj sobie najnowszą książkę Daviesa, jest
        > tam o umierających państwach...). Bye.

Jasne , było to od kasy samorządu po niewiadomy biznes, wierni nie byliby w stanie nawet cząstki tego sfinansować plus cały cyrk związany z samowolką budowlaną i podobnymi!
        www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081225/POWIAT13/643929427
        przekroj.pl/cywilizacja_otworz_artykul,3984,1.html
    • w191163 Tylko jeden skromny komentarz ...z katechizmu... 06.11.10, 22:04
      Jam jest Pan Bóg twój, którym cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli.
      1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.......bez komentarza .
      Proponuję stworzyć wizerunek Boga o 1 metr wyższy... a może o 2 ...a może o 3...ŻAŁOSNE !
      • Gość: jAMEN Re: Tylko jeden skromny komentarz ...z katechizmu IP: 213.192.79.* 07.11.10, 02:53
        i postawić go na Wieży Babel ;))
    • tanhauser Mam nadzieję, że pierdoolnie w to piorun! 06.11.10, 22:21
      i padnie ten bałwochwalczy maszkaron. Dla prawdziwego katolika to żenada.
      Wstydę się za parafian, którzy ten koszmar poparli...
      • Gość: korina Re: Mam nadzieję, że pierdoolnie w to piorun! IP: *.star.net.pl 06.11.10, 22:37
        Myślę, że to jest kompletne zaprzeczenie nauki Chrystusa. Kiedy chodził po świecie był dobry i skromny. Jest Królem wszechświata, ale On chce być królem naszych serc. Te pieniądze mogłyby być przeznaczone na mieszkania dla biednych, na powodzian, na operacje dla ciężko chorych dzieci, na bilety do szkoły i książki dla dzieci bezrobotnych, na obiady w szkołach. A ten pomnik, ksiądz postawił sobie na wieczną pamiątkę. Jest to pomnik pychy i egoizmu.
        • Gość: SWOJ Re: Mam nadzieję, że pierdoolnie w to piorun! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.11.10, 23:58
          A MOŻE PREDZEJ W CIEBIE ?
        • 0ttolina Re: Nigdy nie istnial 07.11.10, 01:38
          Jezus nawet nie jest postacia historyczna i nigdy nie istnial.
      • Gość: JANEK Re: Mam nadzieję, że pierdoolnie w to piorun! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.11.10, 00:03
        OBYŚ NIE MUSIAŁ TAM NA KOLANACH IŚĆ I PROSIĆ O PRZEBACZENIE
        • lava71 Re: Mam nadzieję, że pierdoolnie w to piorun! 07.11.10, 01:22
          Kogo chcesz przepraszać? ... mityczną istotę, która tak samo jak smoki i krasnoludki nie istnieje?
        • Gość: ;P Re: Mam nadzieję, że pierdoolnie w to piorun! IP: 213.192.79.* 07.11.10, 02:51
          JEB!
    • pherus Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 22:29
      przykre i żenujące
    • pajak6011 Monstrum głupoty sciska za serce 06.11.10, 22:31
      Pomnik pychy i głupoty ludzkiej
      • Gość: Rafał Re: Monstrum głupoty sciska za serce IP: 212.14.57.* 07.11.10, 00:47
        wieża babel XXI wieku, Chrystusa trzeba mieć w sercu a nie przed domem, paranoja :(
    • linakje Jest takie miasto w Boliwii 06.11.10, 22:33
      które nosi dźwięczną nazwę Cochabamba.
      Na fali identycznego pomysłu (zbudujmy se wiekszy pomnik niż w Rio), zbudowali se większego Jezusa, wyższego od Jezusa ksiedza Zawadzkiego.

Ach, kto by pomyślał, że Boliwijczycy wyprzedzą nas w architektonicznym wyznaniu wiary!
      :)
      • Gość: >;-) Re: Jest takie miasto w Boliwii IP: 213.192.79.* 07.11.10, 03:00
        Całe szczęście, że Maryja była Polką z Częstochowy i powiła naszego Jezusa - pierwszego króla Polski.
        Świadkami poczęcia byli dwaj identycznie pokręceni jednojajeczni bracia a stało się to po ciemaku, zaraz po tym jak ukradli Księżyc. Stąd wziął się też pierwszy zawód na naszej planecie - księża.
        Także dzięki temu cudowi, pierwszą stolicą tego kraju był Ciemnogród, obecnie nazywany Toruniem choć nadal żyją tam pierniki, pospolicie zwane też Rydzykami.
        To wszystko jest gdzieś zapisane... a jak nie to IV RP wpisze to do swojej Pistutucji.
        • Gość: gość Re: Jest takie miasto w Boliwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 01:52
          CHWALMY BOGA! RAMIONA SĄ DŁUGIE JAK U CZŁOWIEKA, A POSTAĆ JEZUSA NIE MA TWARZY GOSIA! TO BYŁBY WŁAŚCIWY POMNIK DLA ŻONY EDGARA, TEN NA POWĄZKACH JEST OCHYDNY! JAKI MĄŻ - TAKI POMNIK, PODSUMOWAŁBYM PROSZĄC PANIĄ GOSIEWSKĄ O TROCHĘ SKROMNOŚCI I USZANOWANIE DĄŻEŃ PAŃSTWA POLSKIEGO DO GODNEGO UPAMIĘTNIENIA TRAGICZNEJ ŚMIERCI JEJ MĘŻA!
          PS. Moja żona po mojej śmierci będzie musiała ponieść koszty pogrzebu, zapłacić za wszystko! Z odchudzonego zasiłku pogrzebowego lub ubezpieczenia (o którym Pani nie wspomina! Nie wiem na jaką kasę są ubezpieczeni posłowie?) Pani ma za friko koszty przylotu zwłok do Polski, trumnę, miejsce na cmentarzu! Proszę o podanie kosztów tych operacji. Szkoda ciągnąć dalej, ale koszty idą w nieskończoność, a kosztów finansowanych z budżetu nikt nie ujawni Bo tajemnica! - Jaka tajemnica? Jestem obywatelem tego kraju i chcę wiedzieć na co wydaje się moje pieniądze?
    • drzejmsblond do krytyków 06.11.10, 22:38
      Posłuchajcie drodzy krytycy tego projektu pt. pomnik Chrystusa Króla.
      Czy chcecie zakazać ludziom za własne pieniądze zdobywać góry, skakać ze spadochronem lub żeglować? Będziecie szydzić ze mnie i nazywać mnie kretynem bo lubię skydiving i żagle? Bo lubię sobie czasem polecieć na wakacje za granicę? Nazwiecie mnie debilem? A jak ktoś kto prowadzi własny biznes i wyda parę swoich złotych na projekt "pomnik Chrystusa Króla" to debil? Bo nie poleciał do Kenii? Bronię tego projektu, bo imponuje mi wizja, determinacja i odwaga ks. Zawadzkiego. Bo podziwiam odważnych ludzi. Niezależnie od rasy, religii etc.
      • Gość: ruben Re: do krytyków IP: 195.88.28.* 06.11.10, 23:02
        żałuję, że nie mogłem przy tym być, ludzie stawiają sobie czasem wyzwania, które teoretycznie niczemu nie służą, bija rekordy Guinnessa, zdobywają szczyty, ale stawiają taki pomnik, bo jest to po prostu przejaw fantazji człowieka, życie byłoby straszliwie szare i nudne, gdybyśmy nigdy nie podejmowali takich odlotowych wyzwań
        • Gość: ruben Re: do krytyków IP: 195.88.28.* 06.11.10, 23:07
          miało oczywiście być "albo stawiają taki pomnik"
      • Gość: ALTAVITAE Re: do krytyków IP: *.dsl.bell.ca 06.11.10, 23:33
        No jasne ze nie bedziemy sie obrzucac inwektywami..ale bledne jest twoje zrozumienie tematu i krytyki tego monstrualnego obiektu pychy KK.
        lUDZIOM NIE MOZNA ZABRONIC WYDAWANIA ICH WLASNYCH PIENEIDZY ..ALE MOZNA I NALEZY IM DAC OBCJE..I USWIADOMIC ZE TE WLASNIE DATKI UCZYNILYBY WIELE DOBREGO..WIECEJ I BARDZIEJ BYLYBY DOCENIONE I ZUZYTKOWANE ..GDYBY CELEM BYLO WSPARCIE INICJATYW DOBROCZYNNYCH A NIE BUDOWANIE BEZUZYTECZNEGO POMNIKA KOSCIELNEJ PYCHY!..a w konsekwencji ...nabijanie kasy KK przez tych ktorych na to najmniej stac.
        Ten zalzawiony proboszcz jest hipokryta .....wrednym naciagaczem..i przydoopcem watykanskim.
        • drzejmsblond Biedo-intelektualna, nieobrażaj mojej inteligencji 06.11.10, 23:54
          nie obrażaj także inteligencji innych czytelników forum. Kiedy wyrażasz swe "myśli" - staraj się proszę, o jasny i klarowny przekaz. Panuj nad klawiaturą, bo kiedy czytam Twoje wypociny to mam wrażenie, że nie potrafisz skoordynować pracy palców i mózgu. Szanuj swych adwersarzy. Nie śmieć. Nie obrażaj. Nie jestem katolikiem, więc zastanów się lepiej jak mnie zaatakować (jeśli już, to użyj swego yyyyyyyyhhh intelektu ;) a najlepiej-nie odpisuj.
          • Gość: Katarzyna Re: Biedo-intelektualna, nieobrażaj mojej intelig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:40
            Przyjrzałam się Twoim posta i przepraszam, że w ogóle się ośmieliłam odezwać. Widzę, że jesteś za-mądry do nas.
            • drzejmsblond Re: Biedo-intelektualna, nieobrażaj mojej intelig 07.11.10, 00:43
              "dla nas" jak już."za mądry"? uwiera? boli? co to znaczy. brak argumentów? słaby intelekt? rozumiem. przepraszam za Katyń.
              • Gość: Katarzyna Re: Biedo-intelektualna, nieobrażaj mojej intelig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:49
                Głową muru nie przebijesz :)
                Dlatego nie warto się z Tobą siłować. Ciekawe dlaczego tylko pod tą moją wiadomością odpowiedziałeś... 'słaby intelekt?' :D
            • drzejmsblond Katarzyno: postą czy postom? :-) 07.11.10, 00:47
              walcząc w imię homoseksualnej wolności powalcz z gramatyką, Bidulo...
      • Gość: Katarzyna Re: do krytyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:22
        Nie zabraniamy za własne, ale akurat ten pomnik postawiono za pieniądze wszystkich. Gdybyś chciał wiedzieć to przekazujesz 1,04% swojego podatku na Kościół. Rób co chcesz ze swoją kasą, ale osobiście wolałabym, żeby moją przekazać na bardziej szczytny cel niż 'największy pomnik Chrystusa'. Tak jak wyżej pisano - Kościół to świetne przedsiębiorstwo działające od 2000 lat. Przecież kiedyś księża nie musieli żyć w celibacie. Nigdzie nie było to zapisane. Za powód wprowadzenia podaje się: aby łatwiej niepodzielnym sercem poświęcali się Bogu. Jednak szczerze właśnie mówiąc - chodziło o kasę (to usłyszałam od samego księdza). Kościół musiał opłacać rodziny księży. Co to za interes? Zazdroszczę im tej żyłki do interesów.
        Nie można odmówić płacenia podatku na Kościół. A więc nic nas nie obchodzi co robisz w swoim życiu i gdzie spędzasz wakacje, ale, powtarzam, ja osobiście wolałabym przekazać pieniądze na coś innego niż coś co i tak nie jest potrzebne. Osoba wierna nie potrzebuje bogatego wystrojenia, wielkich pomników i kościołów - wystarczy po prostu modlitwa - czyż nie mam racji? Jesteśmy ogłupiani przez Kościół. Jaką ironią było dla mnie słuchać o ludziach poszkodowanych, tracących swój cały dobytek (a takich, wiemy że nie mało było w te nawet wakacje) a następnie jak postępują pracę budowy pomnika. Przyznam, że go nawet widziałam i złapałam się za głowę 'Na cholere nam taki coś'. Jak dla mnie wygląda okropnie. Ks. Zawadzki mógł spokojnie pomodlić się w domu do Boga niż oficjalnie manifestować swoje przekonania. A no tak! W Polsce można manifestować, że jest się katolikiem, a że homoseksualistą to już nie. Zapomniałam! Kościół popiera tylko to co im odpowiada i stara się wszystkim wmówić, że to jest dobre. Nie dajmy się otumanić - posiadajmy własne zdanie, które nie musi się zgrywać z tym co ksiądz mówi z ambony.
        Odważnych ludzi... czyli manifestujących odważnych homoseksualistów i odważnych katolików? Mocne.
        Pozdrawiam :)
      • Gość: bla Re: do krytyków IP: *.acn.waw.pl 07.11.10, 00:36
        Wyzwania też są różne: Jeden opracuje teorię względności albo poszukuje lekarstwa na raka drugi potrafi zjeść 10kg hamburgerów w 5 min. albo postawi największe monstrualne coś z betonu.
      • Gość: ch Re: do krytyków IP: *.chello.pl 07.11.10, 02:43
        1. czy dzialka od gminy zostala zakupiona po rynkowej cenie
        2. nie powinno byc zgody na budowe - destrukcja krajobrazu
        3. co z uczuciami religijnymi bo moje to krzywdzi! to jest źle pojęta wolność i wszystkie idee z biblii
        pozdr
      • Gość: ajjj Re: do krytyków IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 10:27
        Nie mam nic do tego projektu, ale wydaje mi się, że pieniądze, które zostały przeznaczone na budowę i montaż mogły by posłużyć w o wiele lepszym celu dla ludzi dotkniętych np. powodziom.
        • janonet4-4 Re: do krytyków 07.11.10, 10:32
          czas zdudować pomnik LENNIA- to juz za-niedługo!!!!!!
          zbliża sie kumunizm swiatowy!!!!!!
        • Gość: kaczka Re: do krytyków IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.10, 11:11
          W Polsce to raczej największy pomnik Matki Boskiej by sie przydał. Powodzianie sami dadzą sobie rade.
    • pajak6011 Ojciec dyrektor i prezes był modelem 06.11.10, 22:43
      Kukła ojca dyrektora i prezesa bedzie straszyc biednych Swiebodzian
    • azeta7 Coś tu brakuje ! 06.11.10, 22:43
      Super! Ale dajcie Mu na szczyt jakąś mrugającą lampkę żeby nie walnął w pomnik samolot!!!
    • vigilansx Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 22:46
      to teraz trzeba zbudować większy pomnik Lucyfera
      • Gość: Chrześcijanin Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 00:22
        Zastanów? się człowieku co piszesz .Oj Ty marny...
      • Gość: lakie Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! IP: *.ists.pl 07.11.10, 09:19
        Jestem wierząca i jestem katoliczką.
        Płonę ze wstydu w związku z takimi pomnikami jak ten, jak bazylika-o-wyglądzie-zamtuza w Licheniu.
        To jest naprawdę gorszące - nie tylko niewierzących. Niektórych wierzących też.
    • stoneborn Największy na świecie Chrystus już gotowy! 06.11.10, 22:46
      A jak w Zielonej Gorze w miejscu gdzie spaceruje sie z dziecmi za pieniadze podatnikow ustawiono pomnik mezczyzny z genitaliami na wierzchu, to forum bronilo "artystke", ze taka europejska. Oto czego Polakom i Polkom brakuje.
      • crimen Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! 07.11.10, 00:12
        Rozumiem, że prawdziwy Polak-katolik genitaliów nie posiada. Mózgu zapewne też:)
        • stoneborn Re: Największy na świecie Chrystus już gotowy! 07.11.10, 01:08
          Skad wiesz, ze Polak-katolik? Oni genitalia posiadaja, ale nie uwazaja za stosowne pokazywac dzieciom, tak jak ty. Popatrz na swoj komentarz i potem pomysl jak on sie ma do sprawy z tego artykulu. To swiadczy o stanie twojego mozgu.
      • lava71 hahaha ..ciemnogród 07.11.10, 00:38
        No to faceci w śmiesznych sukienkach będą teraz urządzać do tego koszmareksu pielgrzymki. Byle tylko kasa lała się od ciemnego luda.
    • jawojtko A ja się zastanawiam, co... 06.11.10, 23:07
      co sobie myśli pan Chrystus na ten widok.
    • drzejmsblond bo ksiądz miał cojones, ciule! 06.11.10, 23:14
      zrobił to bo miał jaja, ciule! a wy-macie jakieś mega pomysły? o czym marzycie? o powiększeniu penisa? no to działać! po jaki ch..u..j czepiacie się zrealizowanych pomysłów? realizujcie swoje ;-)
      dzięki temu świat idzie do przodu. może napiszecie z bluzgami do NASA i obśmiejecie program promów kosmicznych? przecież czwarty raz prom nie wystartował-ale obciach!
      • jan_kostrzynski Re: bo ksiądz miał cojones, ciule! 07.11.10, 00:09
        Hmmm, a umiesz bronic swoich racji nie uzywajac przeklenstw i nie obrazajac innych? Sam w jednym z postow napisales, zeby inni nie obrazali i nie zioneli ogniem nienawisci. Tymczasem Twoj jezyk, szanowny forumowiczu, jest dokladnie taki sam. I jesli zarzucasz innym, ze nie maja racji, to ustosunkuj sie do tych wpisow, ktore sa sensowne jak np. ten o przestrzeni publicznej. Mozna by jeszcze dodac, ze w krajach "cywilizowanych", a do jednego z takich krajow sam zamierzasz wyemigrowac, obowiazuja przepisy o planowaniu przestrzennym. W kraju, do ktorego chcesz wyemigorwac, ksiadz nie dostalby pozwolenia na zbudowanie takiego pomnika. Czy w zwiazku z tym ludzie tam mieszkajacy sa jeszcze gorsi od wrednych Polakow? Czy sa faszystami, bo zakazuja samowoli, psucia krajobrazu, niszczenia wspolnej przestrzeni? Jesli tak, to chyba nie zrozumiales czym jest demokracja. Ale i tak zycze ci powodzenia na emigracji w demokratycznym kraju.
        • drzejmsblond Hmmm, no wiesz,...Ciulu...z całym szacunkiem... 07.11.10, 00:32
          napisałem tak jak napisałem, bo trzeba tak było. Spytaj Stephena Kinga dlaczego pisze tak jak pisze. (Nie twierdzę, że jestem jak Król ;-) Chyba tylko Gandhiemu udało się wygrać wojnę nie używając bluzgów. (tutaj też nie mam pewności, znam paru Hindusów którzy twierdzą, że miał spore cojones). Masz może jakieś informacje nt. planowania przestrzennego w gminie Świebodzin vs pomnik? Ja nie. Koleś zadzwonił:" przyjedziesz? stawiamy pomnik. ja na to: jasne. będzie fun." 160 km i jestem. Było super. To była ekskluzywna impreza dla góra stu osób. Na jakieś 38 milionów. Mnie pasuje. Mieszkam w Polsce, Chinach, HK i Australii. Mam jakieś pojęcie o tym co się dzieje na świecie i dużo czytam. Nazwiesz mnie głupkiem?
          P.S. nie wiem czy Chiny są takie demokratyczne jak Polska. ale przynajmniej nie ma tam wojny chińsko-chińskiej a autostrady mamy takie, że... eeee, szkoda gadać. Pozdro.
          • Gość: ten, co wie Re: Hmmm, no wiesz,...Ciulu...z całym szacunkiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:56
            głupkiem?

nie, raczej idiotą
          • Gość: pukasz Re: Hmmm, no wiesz,...Ciulu...z całym szacunkiem. IP: *.c3-0.elm-ubr1.qens-elm.ny.cable.rcn.com 07.11.10, 02:01
            Jestes idiota.
      • jawojtko Re: bo ksiądz miał cojones, ciule! 07.11.10, 02:50
        a w tym wymiarze tego przedsięwzięcia się z Tobą zgodzę. Tak, warto realizować swoje pomysły, a nie krytykować czyjeś. Słusznie. Chociaż mnie trwoga bierze jak pomyślę sobie o tym monumencie, to jednak przyznaję Ci rację.
        • Gość: ten, co wie Re: bo ksiądz miał cojones, ciule! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.10, 10:46
          Hitler też miał pomysła
      • Gość: b.zły Re: bo ksiądz miał cojones, ciule! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 09:02
        to nie jest forum dla ciebie chamie!precz na stadion, albo do kruchty, motłochu...
    • diabollo Re: Największy Chrystus na świecie prawie gotowy! 06.11.10, 23:20
      Chrystus już dawno w Polsce umarł.

Te pomniki, w tym ten konkretny - najwielgaśniejszy, to pewnie forma żalu po owym fakcie.
    • khnc55 nawiedzony ksiądz, mafia kościelna 06.11.10, 23:24
      Oczywiście nawiedzonemu, choremu na głowę księdzu nie przyszło do głowy by pieniądze ZMARNOWANE na kiczowaty pomnik przeznaczyć np. na centrum onkologii dziecięcej lub tym podobny cel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka