09.03.11, 13:38
Witam!
poszukuję naprawde dobrej cukierni (może być z okolic ZG) . Juz niedługo zacznie się okres komunii więc proszę opinie. Nacięłam się już kilka razy np w Nigerze i Gronie. W jednym przypadku tort był na przypalonym spodzie w drugim " na kwasku cytrynowym".
Będę wdzięczna za odzew.
Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: TORT!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 09:02
      Polecam torty z cukierni Karpicko- zamawialam m.in. na wesele i wszystkim bardzo smakowal
    • Gość: martawiktoria Re: TORT!!! IP: 212.109.132.* 10.03.11, 14:34
      Polecam ciasta i torty z KARPICKA. Wstawiają swoje produkty w kilku sklepach w Zielonej Górze, np. w Amonie na Zaciszu. Pychota :-)
      • zuziala Re: TORT!!! 10.03.11, 14:52
        Dzięki za info. Pozdrawiam
        Aga
        • Gość: LUbuszanin Re: TORT!!! IP: *.aster.pl 10.03.11, 17:48
          Bardzo dobre i z bajerami torty produkuje ciastkarnia przy ulicy Chrobrego/ w pobliżu ronda przy starej bieriozce/.Właściciel to chyba firma Mikulewicz.Nie drogo i smaczne.Polecam-sprawdzone.
          • Gość: słodka Re: TORT!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 19:54
            Najlepsze, jakie jadłam, sprzedaje kawiarnia Secesja w Galerii Grafit, to tylko kilka z bardzo obszernej oferty. Możesz obejrzec zdjęcia, ustalić napis, wielkość i zamówić. Robi je cukiernik spoza ZG (może właśnie Karpicko?), który ma mistrzostwo Polski w cukiernictwie. Są wykwintne i pyszne!
            • Gość: baba Re: TORT!!! IP: 212.109.132.* 11.03.11, 13:02
              Tam też wstawia swoje produkty KARPICKO :-)
              • Gość: ŁASUCH Re: TORT!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.11, 13:09
                Gorszego badziewia nie jadłem a raczej nie próbowałem jeść jak w/w z K
                • Gość: alina Re: TORT!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.11, 09:55
                  Popieram! Ostatnia wtopa to lutowe urodziny mojej córki! Pierwszy i ostatni raz zamawiałam torty z Karpicka! Są ohydne w smaku a sztuczność i chemię czuć na odległość. Zamawiałam na os. Morelowym i był w cenie 29,90 zł za kg, a przy odbiorze okazało się, że cena za kg to 39,90, więc jeszcze oszukują na cenie! Zdecydowanie odradzam!
    • menab Re: TORT!!! 11.03.11, 13:24
      Ja zamawiałam na komunię córki z Grona i był ekstra. Polecam.
      • Gość: ShurukKhan Re: TORT!!! IP: *.158.217.61.pat.umts.dynamic.eranet.pl 20.03.11, 18:53
        Znakomite torty na wesele m.inn. tort 5 piętrowy w 5 smakach do tego ciasto na ok 120 osób robi paniz Adamowa k.Wolsztyna,wielu z moich znajomych tam zamawiało 668-669-386.Polecam
        • Gość: mika Re: TORT!!! IP: *.aster.pl 21.03.11, 08:20
          odradzam karpicko masakra jakas,ciasta mega słodkie i cieżkie mikulewicz tez ma badziewie najlepsze sa w gronie tylko znowu drogie
    • Gość: Wox Re: TORT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 13:38
      Zanim Pani zamówi radzę spróbować porcję w Nigerze. Torty są przepyszne i mają bardzo przystępną cenę.
      • ewulka78 Re: TORT!!! 26.10.11, 13:23
        ostatnio znalazłam fajną stonę z tortami ,nie wiem jak smakują ale wyglądają super
        www.tortyartystyczne.pl/
        • Gość: ona80 Re: TORT!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.13, 08:35
          ja polecam www.tortyjadwigi.blogsport.pl są piękne wizualnie i smaczne w smaku jestem stałą klijentką
          • Gość: cukijernik Re: TORT!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 16:02
            Torty są tak dobre jak Ty jesteś stałą "klijentką".
    • Gość: Kasia Re: TORT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 21:14
      Ja na komunię swojego dziecka kupiłam tort na Zaciszu ale w MoccaCafe. Był pyszny. Pomarańczowy z takim czymś kruchym w środku. ;) super naprawdę
    • Gość: Marta Re: TORT!!! IP: *.pawluk.org 01.07.13, 14:40
      Polecam nowo otwartą cukiernię "Klare" na Jedności 90 w Zielonej Górze. Mają przepyszne torty i ciasta naturalne nie na prochach i naprawdę nie drogo!!!Mieszkam niedaleko i codziennie przechodzę obok i nie da się przejść obojętnie...niebo w gębie;)
    • gromla torcik.net 05.06.14, 19:06
      Nie polecam firmy torcik.net Jako potencjalny klient zostałem potraktowany z buta przez tę firmę tylko z tego powodu, że pozwoliłem sobie powiedzieć, że ich wyroby są drogie. Nie jestem z konkurencji ale po rozmowie telefonicznej, w której mnie po prostu napastowano nie jestem w stanie tego pozostawić bez komentarza. Wszystko zaczęło się od tego, że dostałem ofertę tortów ślubnych i odpisałem cytuję: "Trochę drogo to kosztuje. Ile waży taki tort?"
      dostałem następującą odpowiedź

"nie wyceniamy tortów na wagę tylko na piętra i ilość osób, to jest ręczna dekoracja, wszystko jest robione ręcznie, nie ma żadnych dodatków w naszych tortach, sztucznych śmietan czy jajek w proszku.

Jeśli cena jest za wysoka dla Państwa to nie ma problemu, ten termin i tak mamy już obłożony i w kolejce czeka para na duży tort :)
      także zapraszam do innych tradycyjnych cukierni, gdzie tort śmietanowy na pewno znajdą Państwo w niższej cenie."

Tę wypowiedź odebrałem w ten sposób, że jak mi się nie podoba to mogę sobie spadać.

Z tego względu pozwoliłem umieścić na facebooku powyższe cytaty jak i skomentować to krótkim zdaniem , że ktoś w tej firmie powinien popracować nad PR.

Niestety Pani K. zadzwoniła do mnie z zupełnie niepotrzebnymi pretensjami, obrzucając mnie przy tym inwektywami jak np , że chyba jestem z konkurencji. Treści całej rozmowy nie dam rady przytoczyć i nie chcę bo była ona ze strony Pani K. po prostu żenująca. Ja za wiele i tak nie zdążyłem powiedzieć bo Pani K. cały czas mi wchodziła w zdanie. Niepotrzebnie emocje wzięły górę u Pani K. Trudno, Pani K. zachowała się nieadekwatnie do sytuacji to niech Pani K. teraz sobie zbiera żniwo w postaci niepochlebnych komentarzy.
    • Gość: zenka Re: Niger - NIE !!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.14, 08:56
      Zamawiałam tort w Nigerze galeria DREWIĘGA ... Zaskoczyło mnie to,że nie chcą zaliczki , zwłaszcza ,że był to tort okolicznościowy z dedykacją .... Po odebraniu wiedziała już dlaczego ;p Napis na torcie to jakaś ŻENADA , tort wcale nie jest specjalnie przygotowywany są małe,średnie i duże... Krzywe , jajowate, kwadratowo-okrągłe. MASÓWKA jak w markecie.Na swojej stronie FB rozpływają się w zachwytach ... 50 zł/kg tego 'cuda' Najlepsze są napisy okolicznościowe na tortach ... Jak trafi sie klient to Panie piszą mazakiem jadalnym napis na torciku.Wstydziłam się pokazać tent tort gościom ! Napisy jak u pięciolatka w przedszkolu ... Gdybym go nie odebrała , napis by 'znikł' i torcik poszedł by na kawałki w kawiarni do kawki dla klientów.
      O niebo lepiej wyglądają i smakuj torty w Auchanie ! I są tańsze. Nie polecam NIGARU !

ps. Lody 'własnego wyrobu" to jakaś porażka! Gdzie smaki z tamtych lat ???????? Nic nie zostało !
      • alcio05 Re: Niger - NIE !!! 19.06.14, 09:36
        KOBIETY A CO Z WAS ZA GOSPODYNIE DOMOWE ZE NIE POTRAFICIE SAME UPIEC TORTA WTEDY MACIE NAPIS JAKI CHCECIE I MASE JAK LUBICIE ZA CASTORAMA JEST SPECJALNY SKLEP ROZNYMI OZDOBAMI NA CIASTA MI NA KOMUNIE BRATOWA PIEKLA WSZYSTKIE CIASTA LACZNIE Z TORTEM POPROSTU BAJKA W ZADNEJ CUKIERNI ANI SKLEPIE NIE KUPICIE TAKIEGO JAK ONA ROBI WSZYSCY BYLI ZACHWYCENI TYM TORTEM TE KUPNE SIE CHOWAJA BO SA TAKIE SZTUCZNE A SWOJ DOMOWY TO JEST TO
        • Gość: ancanc Re: Niger - NIE !!! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.17, 12:53
          Z nas takie kobiety, że każdy ma swoje życie i kariery zawodowe. Jak masz czas piec to gratuluję. Ja pracuje i nie mam czasu, za to stać mnie na to, aby ktoś upiekł dla mnie tort.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka