Dodaj do ulubionych

Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN

28.01.07, 23:20
(...) ludzie, którzy tamtych czasów nie pamiętają, nie mają dzisiaj moralnego
prawa mówić o prawdzie. Bo ona jest bardziej złożona niż się wydaje panu
Wieczorkowi" - powiedziała Teresa Klimek.

Mimo szacunku dla tej Pani i jej faktycznych zasług dla wolnej Polski,
niestety nie zgadzam sie z taką opinią. Wiek w tej materii nie gra roli,
wszyscy mamy moralne prawo do oceny tamtych czasów i nie wiem, dlaczego pani
Klimek nie dostrzega tego prostego faktu, iz to przede wszystkim młodzi
ludzie, zwłaszcza dziennikarze, przybliżają nam złożoność prawdy z tamtych
lat. Gdyby wszyscy wychodzili z założenia pani Klimek, nie mielibysmy
historii.
Skoro lista jest legalna, a pan Wieczorek nie tylko się pod nią podpisał, ale
podał wszystkie namiary na siebie, to nie wiem, o co chodzi.

Ja chyba tu czegoś nie rozumiem, zawsze myślałam, że na tajeniu niewygodnej
prawdy zależy tylko ,,katom", ale jeśli nawet ci represjonowani ukazywanie
prawdy traktują jako ,,wyzwolenie najgorszych instynktów na pograniczu zemsty
i mściwości" - to coś mi tu nie gra.

Obserwuj wątek
    • Gość: lee Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:43
      Jestem podobnego poglądu. Ponadto przypuszcam, że sami zainteresowani to i
      tak "olewją", gdyz w ich "wycwiczonej" mentalności była gruboskórność. Sądzę,
      że dopiero odebranie im ich przywilejów zrobi na nich wrażenie.
    • Gość: były milicjant Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 09:01
      Przejrzałem tą listę. Ogarnęło mnie zdumienie. całkowicie bez sensu ładu i
      składu. Są na niej nazwiska ludzi, którzy nie mieli nic do czynienia z pracą
      operacyjną SB Np. milicjant, kierowca, technik obsługujący dalekopisy !!! Ktoś
      podsuwa autorowi nazwiska znajomych o których coś tam słyszał, że byli w
      milicji i nic więcej, albo ma do nich jakieś pretensje być może za to, że
      kiedyś miał do czynienia z prawem, ale od tej negatywnej strony. Natomiast nie
      ma nawet śladu o niektórych Naczelnikach wydziałów operacyjnych zajmujących się
      prześladowaniem SB. Szanowny autorze listy działasz na granicy prawa.
      Spodziewaj się procesów, które przegrasz. Informacja, że dane osobowe uzyskałeś
      od poszkodowanych, którzy mają je z IPN jest kłamstwem!!! Nie ma tam części z
      tych nazwisk. A swoją drogą najwięcej o czasach "komuny" mają do powiedzenia
      ci, którzy w tym okresie "skakali u ojca z jajka na jajko" lub bawili się w
      piaskownicy EKSPERCI??? Więcej rozwagi, dokładności i sumienności, a nie na
      hura i po łbach, bo można skrzywdzić niewinnych, a wtedy "przepraszam" nic nie
      naprawi?
      Pozdrawiam
      • Gość: były milicjant Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 09:06
        Błąd w zdaniu:
        "Natomiast nie ma nawet śladu o niektórych Naczelnikach wydziałów operacyjnych
        zajmujących się prześladowaniem SB."
        Powinno ono brzmieć :
        "Natomiast nie ma nawet śladu o niektórych Naczelnikach Wydziałów Operacyjnych
        SB zajmujących się prześladowaniem opozycji."
        Przepraszam
        • Gość: darekL. Młodzi mają prawo do krzywdzenia,SB - nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 11:42
          Młodzi uważają,że prawo mają!
          Ja uważam,że młodzi prawa NIE MAJĄ !
          Im przysługuje tylko prawo porównywania relacji tych co to przeżyli i
          opowiadają lub opisują jak było.
          Od kiedy to - że posłużę się przykładem - ludzie co nigdy nie byli w szpitalu,
          zabierają głos na temat pracy szpitalnego personelu i warunków leczenia?
          Trzeba chociaż do tego szpitala zaglądnąć,porozmawiać z leczonymi,z
          leczącymi,posłuchać na miejscu jak tam karmią itd,itd.
          Fachowcy - teoretycy są mi obcy i nie mam do nich żadnego zaufania !
          Ja żyłem wtedy i wiem jak było.Było różnie.
      • redcloud Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 29.01.07, 09:09
        Po czesci masz racje, z drugiej strony w polowie lat 90-tych mialem okazje
        spotkac sie z 5 panami z gorzowskiej SB. Regularnei spotykali sie na koniaczku
        w nawet nieco szerszym „firmowym” gronie i potworonie narzekali na krzywde jak
        im sie dzieje. Oni wszyscy mowili mi „jak Boga kocham” nic takiego w SB nie
        robili, jeden kierwca, drugo szyfrant, trzeci od lacznosci, czwarty tylko byl w
        SB ale nic nie robil, bieda z nedza.
        howgh
        • Gość: tt Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: 82.160.15.* 29.01.07, 10:25
          To fakt. Wielu gości było w SB dla lepszego standardu życia. Gdyby Polska była
          krajem fundamentalnym, byliby w SB katolickim. Wielu przenosiło się z MO do SB
          dla lepszych pensji i talonów samochodowych. A opozycję i komunistów mieli w
          dupie. Jak wszyscy za komuny, po prostu olewali swoją robotę.
          • 1europejczyk "Jak wszyscy za komuny, po prostu olewali swoją () 29.01.07, 21:13
            Jest szczytem bezczelnosci porownywanie szmat i sprzedawczykow, ktorzy pracowali
            dla swojej wlasnej wygody, dla sowiedzkiego namiestnictwa w Polsce, jakim byly
            prl-owskie Wydzialy MSW, "ze wszystkim za komuny".
            Lata 70 i 80 a nawet 90 dowodza, ze w "dupie mieli" przede wszystkim nasz kraj,
            ktory dzisiaj wbrew wszelkiej logice nagradza ich uprzywilejowanymi emeryturami
            i dodatkami wynikajacymi ze "sluzby" w radzieckim namiestnictwie w Polsce.
            Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN
        • Gość: były milicjant Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 10:53
          Szanowny "redclud" sęk w tym, że jako były milicjant na liście zauważyłem
          nazwiska milicjantów, których dobrze znam i którzy nigdy nie mieli nic do
          czynienia z pracą operacyjną SB, są tam i moi byli podwładni - rasowi
          milicjanci!! których cały przebieg służby w milicji i policji znam. Nigdy nie
          byli w SB! A kierowcy, sekretarki,i obsługa dalekopisów też byli
          funkcjonariuszami SB i co z tego? Odpowiedzialność zbiorowa? Jakie zbrodnie i
          przestepstwa popełnili pracując tam gdzie ich skierowano!! To były legalne
          służby w legalnym państwie uznanym przez cały świat! A za przestępstwa,
          zbrodnie i prześladowania niech odpowiedzą faktycznie ci którzy sie tych czynów
          dopuścili. Moim zdaniem autor listy to po prostu "oszołom" chce być ważny a nie
          ma zielonego pojęcia o sprawach w których zabiera głos. Stąd oburzenie na
          niesumienność (nieuczciwość?) autora listy.
          • Gość: mac Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:33
            czy nie na tym właśnie polegała praca TW? że nikt o niej miał nie wiedzieć?
          • Gość: *** Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 21:01
            Odpowiedzialność zbiorowa? Jakie zbrodnie i
            > przestepstwa popełnili pracując tam gdzie ich skierowano!! To były legalne
            > służby w legalnym państwie uznanym przez cały świat!
            to odwalic sie trzrba od hitlerowców, to były legalne instytucje w legalnym
            państwie, uznawanym przez cały swiat. Miliciant, najniższa jednostka
            inteligencji???????? mili.......! Pozdrawiam
          • Gość: Jura. Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.w.biznesklasa.lisek.pl 01.02.07, 23:14
            Milicjanci nieraz byli gorszymi bydlakami,niż SB.Ci którzy bili ludzi pałami
            też muszą być ujawnieni.Niech się cieszą,że nie jesteśmy mściwi i nie oddajemy
            im pałami.
            • mg29 Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 16.04.07, 09:45
              Oj to wszytsko takie żenujące,wszystko czarno-białe.Nie znacie historii,a jeśli
              już to w sposób relatywny,z tendencyjnym sposobem interpretacji-takim dla
              plebsu!Tak historię "pisał" Gebels i inni.Zawsze te same elementy Prawdziwi
              (Niemcy,Polacy....) i zdrajcy-degeneraci-KTÓRYCH PO NASZYM ZWYCIĘSTWIE DLA
              DOBRZ OJCZYZNY TRZEBA SIĘ POZBYĆ!!!!A Kosciół nam w tym pomoże!-oczywiście do
              dzasu-bo potem jak już zrobi swoje.... TERAZ MY!!!!!!!!!
      • 1europejczyk To co mnie dziwi, to nagla potrzeba dokladnosci 29.01.07, 21:03
        reklamowana przez niewykluczone, nie tyle tych co "pracowali", ale co sluzyli w SB.
        Po 15 latach, kiedy nieomal wszystkie przestepstwa sowiedzkiego namiestnictwa w
        Polsce jakim byly wydzialy bezpieczenstwa prl-owskiego MSW sa przedawnione jest
        mi kompletnie obojetne czy byl to technik reperujacy fotokopiarki, sprzataczka
        czy zatrudniony "oficer" do zadan "specjalnych" czy naczelnik takiego czy innego
        wydzialu. Wszyscy byli na, wtedy powiedzialoby sie "uprzywilejowanych", a
        dzisiaj sprzedajnych etatach w prl-owskim SB.
        Jedynym celem takich list obecnie, jest, zeby wyeliminowac tych sprzedawczykow z
        pretendowania do kolejnych uprzywilejowanych etatow, tak jak mialo to miejsce w
        rzadzonej dotychczas przez zlodziejskie postkomunistyczne popluczyny z SLD, pod
        skrzydelkami konformisty Prezydenta A Kwasniewskiego, Polsce.

Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN
        • Gość: samuraj Re: To co mnie dziwi, to nagla potrzeba dokladnos IP: *.Red-83-61-19.staticIP.rima-tde.net 29.01.07, 21:09
          hey europejczyk:
          przyznaje Tobie w 100% racje,
          ale dodalbym, ze nie tylko nalezy wyeliminowac sprzedawczykow,
          ale takze oprawcow, bo tych tez pelno!!!
        • barnabiszon Re: To co mnie dziwi, to nagla potrzeba dokladnos 29.01.07, 22:04
          A jak postąpić z tymi co na plecach robotników np. zm ursusa wjechali do
          parlamentu i ministerstw. Dzisiaj zamiast Zrzeszenia Przemysłu Ciągnikowego
          URSUS jest zakład dający pracę 600 robotnikom, a w miejscu gdzie za mojej
          młodości i praktyki w Ursusie, stawiano ciągniki mozna kupić koszule.
      • Gość: katolik Prywatne listy ?. To metody barbarzyńskie IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 08:36
        W pełni zgadzam się z opinią byłego milicjanta. Dobrze znam niektórych
        pseudoopozycjonistów, którzy oberwali pałą milicyjna bo rzucali kamieniami w
        szyby wystawowe. Oczywiście upraszczam sprawę, ale każdy widzi ile zawiści ,
        ile jadu , ile złej woli jest w niektórych ludziach. Dobrze wiemy, że nie każdy
        SB-k czy milicjant był potworem i nie każy podaqjący się za ofiarę był aniołem.
        To sąd powinien roztrzygać o stopniu winy i wysokosci kary a nie jakiś
        Wieczorek. Prokuratura powinna z urzędu takie sprawy publicznego linczowania
        badać i kierować do sądu. Mamy państwo prawa, są określone procedury. To
        państwo powinno chronić każdą jednostkę ludzką przed bezprawiem, powtarzam
        każdego obywatela.
    • Gość: weryfikator ??? IP: 193.138.110.* 29.01.07, 10:36
      Po pierwsze, to bardzo ciekawa jest opinia GIODO o legalności tak
      prezentowanych danych osobowych. Skoro to takie proste, to dlaczego jest
      problem z prezentowaniem np. danych sprawców wypadków?
      Po drugie ten cały Wieczorek nie zadał sobie chyba trudu, aby sprawdzić fakty
      zamieszczane na liście, bo wypisuje tam ewidentne głupoty! Nie po raz pierwszy
      okazuje się, że jesteśmy mistrzami w obrzucaniu się nawzajem błotem - bez
      konsekwencji. W normalnym kraju są od tego sądy, u nas żądna igrzysk gawiedź.
      Ot takie PiSiorowate państewko...
      • jan_r_k PiSiorowate państwo a michnikowe 29.01.07, 23:13
        W "PiSiorowatym" państwie drogi "weryfikatorze" próbuje się wreszcie wymierzyć
        sprawiedliwość sprzedawczykom i oprawcom. W "michnikowym" państwie, Lesław
        Maleszka, ubol, który przyczynił się do śmierci Stanisława Pyjasa
        pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Pyjas dostaje od Nadredaktora
        niezła pracę w spółce Agora i rozliczne pole do popisu w usuwaniu i dodawaniu
        opinii na forach GW. Inni podobni pracują w koncernie pisma redagowanego przez
        Jerzego Urbana, partnera cotygodniowych wódeczek Nadredaktora.

Jan K.
        • Gość: alek Re: PiSiorowate państwo a michnikowe IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 09:03
          Janie nie rozumiesz istoty państwa prawa. Od wymierzania sprawiedliwości jest
          sąd a nie prywatna osoba. Linczowanie publiczne było w 2000 lat temu.
          • Gość: Staruszek Re: PiSiorowate państwo a michnikowe IP: *.dsl.bell.ca 30.01.07, 09:33
            Gość portalu: alek napisał(a):

> Janie nie rozumiesz istoty państwa prawa. Od wymierzania sprawiedliwości jest
            > sąd a nie prywatna osoba. Linczowanie publiczne było w 2000 lat temu.
            .....dobrze by to wygladalo gdyby takowe sady istotnie istnialy w Polsce i nie
            wykrzywialy sprawiedliwosci spolecznej , wiec jak widzisz spoleczenstwo siega
            po wyprubowane metody ....nie zapomnij jeszcze i o tym , ze istnieje tzw:
            poczta pantoflowa o komunistycznych oprawcach , podziemna poczta dociera do
            wielu , internet jest kolejnym zrodlem informacji , wiec strona P.Wieczorka
            jest jedynie dodatkowym uzupelnieniem istniejacych juz faktow .
            • Gość: ktoś Re: PiSiorowate państwo a michnikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:01
              No to do lasu wybudować szałas, albo najlepiej znaleźć jaskinię. A po co nam
              cywilizacja skoro sie nie sprawdza. Opozycja walczyła własnie o to aby nie było
              samosądów i oczerniania bez dowodów tylko na podstawie miesjca pracy, a na
              liście wieczorka są ludzie, którzy znaleźli sie tam tylko dlatego, ze pracowali
              jako milicjanci. Wieczorek na liscie umieścił nawet dane: "funkcjonariusz MO,
              31.08.1982 r. podczas brutalnie tłumionej demonstracji w drugą rocznicę
              podpisania Porozumień Sierpniowych z milicyjnego samochodu filmował uczestników
              manifestacji; na podstawie nagrań SB identyfikowała później demonstrantów;
              zamieszkały wówczas:"

Na liście jest 109 pozycji (nie licząc sędziów i dziennikarzy) z tego ponad 20
              osób znalazło sie z adnotacją: funkcjonariusz MO, funkcjonariusz ORMO,
              odznaczony na akademii itd. itp. Dla mnie oznacza to, że autor nie dopełnił
              starań aby umieścić naprawdę winnych i tylko winnych.
              Aha, prosze przestać zarzucać tym co sa przeciwni tej liście, że się na niej
              znajdują, albo są tam członkowie rodzin. Ja nie mam z tą listą nic wspólnego a
              jestem do tego typu inicjatyw negatywnie nastawiony. Po to Solidarność
              wywalczyła niezawisłość sądów, po to powołano IPN, aby niedowartościowani
              ludzie tyopu Wieczorka nie mogli zastępować wymiaru sprawiedliwości.
              • Gość: Staruszek Re: PiSiorowate państwo a michnikowe IP: *.dsl.bell.ca 30.01.07, 17:54
                Gość portalu: ktoś napisał(a):
                Po to Solidarność
                > wywalczyła niezawisłość sądów, po to powołano IPN, aby niedowartościowani
                > ludzie tyopu Wieczorka nie mogli zastępować wymiaru sprawiedliwości.
                .....W tym cos jest , spoleczenstwo jest niedowartosciowane postepowaniem
                prawa, spoleczenstwo to rowniez p.Wieczorek , ktory w ten sposob obnaza panstwo
                i spoleczenstwo , ktore to "panstwo" tworzy .
                Moj znajomy , ktory zostal wygnany z kraju za "spoleczne niepokoje" twierdzi ,
                ze tez byl takim Wieczorkiem w latach 80-tych , stajac na czele "S" , mamy go
                tez ganic ....gdzie hnaba narodowa ma swoje koncowe epitafium !!!!
                Mozna miec objekcje do wielu danych , ale to bedzie odzew spoleczny na "gruba
                kreske" , na skrzywione prawo , na zniewage jaka temu spoleczenstwu rzucono w
                Magdalence .
                • Gość: ktoś Re: PiSiorowate państwo a michnikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:59
                  Staruszku, to że p. Wieczorek jest niedowartościowany widać gołym okiem.
                  Przykażdej mozliwej okazji podkresla, że ta gazeta o nim (czy jego liście)
                  napisała, że w tej czy tamtej telewizji bedzie audycja itp. itd. W wywiadzie w
                  Lubuskiej chowa swoja twarz bo sie boi zemsty, ale w internecie zapowiada, że w
                  radiu będzie z nim rozmowa. Nie wierze w to, że zna wszystkich dziennikarzy,
                  którzy chcą sie z nim spotkać, a więc o co tu chodzi? Na stronie
                  www.radiormg.pl jest z nim rozmowa. Powołuje sie w niej na "znanych działaczy
                  opozycji". Wybacz, ale jakoś żadne nazwisko nie jest mi znane, a znam wiele
                  osób, które wówczas były internowane.
                  Jak już napisałem wczesniej na liście Wieczorka są m.in. milicjanci. Sam
                  Wieczorek w tej rozmowie, którą odsłuchałem ze strony radia mówi, że na nawet
                  kierowca suki, który woził internowanych jest słusznie umieszczony na liście.
                  No to ja się pytam: a gdzie jest M. Surmacz, który w tym czasie też był
                  milicjantem i nie wierze aby w latach 80-82 nie dostał rozkazu aby choćby
                  zabezpieczać tyły? Idąc tokiem rozumowania Wieczorka: zabezpieczał tyły aby
                  opozycjiniści nie mogli uciec a SBcja dokładniej ich spałowała.
                  Poczytaj sobie co pisze były milicjant. Pod tym co on pisze podpisuje sie oboma
                  rękami.
                  • Gość: Staruszek Re: PiSiorowate państwo a michnikowe IP: *.dsl.bell.ca 02.02.07, 22:53
                    Gość portalu: ktoś napisał(a):

> Staruszku, to że p. Wieczorek jest niedowartościowany widać gołym okiem.
                    > Przykażdej mozliwej okazji podkresla, że ta gazeta o nim (czy jego liście)
                    > napisała, że w tej czy tamtej telewizji bedzie audycja itp. itd. W wywiadzie
                    w Lubuskiej chowa swoja twarz bo sie boi zemsty, ale w internecie zapowiada,
                    że ........
                    Nie jestem w kraju , wiec Twoje stanowisko pozostawie bez oceny na tle wydarzen
                    jakie Ty masz do wgladu , nie rozumie jednak Twojej postawy w ujawnieniu
                    oprawcow , zdrowe spoleczenstwo automatycznie wyloni nieprawidlowosci i tacy
                    ludzie jak p.Wieczorek nie beda mieli posluch jesli dokona falszu, wiec o co
                    obawa ?
                    Zapewne obawiasz sie , ze to spoleczenstwie juz jest tak schorowane , ze moga z
                    tego wyniknac inne akcje !
                    Przeczytalem watek milicjanta ,swoja wypowiedz tez zlozylem , ale milicjant
                    zniknal jak ktos .....kto zagubil sie w tym calym watku.

• Gość: fiolek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:58
      Kapusie boja sie takich list, dlatego wyrazaja sie w ten sposob. Boja sie, ze
      ludzie poznaja o nich prawde, ze okaze sie wreszcie, ze byli w ukladzie z SB.
    • gosia404 Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 29.01.07, 11:10
      Jak można mieć 33 nie pracować i tworzyć listę bezpieki??? A co ten Pan może
      wiedzieć o tamtych czasach czyżby znalazł skuteczny sposób na nieróbstwo płaćcie
      mi a ja wam pokażę już takich dwóch co ukradli księżyc mamy po co nam następny
      • Gość: wieczorek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 12:32
        Jak osoba, która nie była w stanie ukończyć studiów teologicznych!!!, tłumacząc
        to tzw NĘKANIEM( min przez osoby pracujące w strukturach MSW) może teraz
        wypisywać nazwiska tych osób?
        Mając 33 lata nadal można być gó..arzem, w dodatku łamiącym prawo.
        To jest pomieszanie z poplątaniem!
        Autor powyższego spisu walczy z wiatrakami, psy szczekają karawana jedzie dalej.
        Pewnie mu ciężko żyć ze świadomością iż w życiu już niczego nie osiągnie, bowiem
        piętno swych działań będzie już z nim zawsze.Osoby wymienione w liście to w
        większości starsi ludzie, oni swoje już zrobili, kto inny będzie ich sądził.
        Prywatne IPN, prywatne sądy, społeczne dramaty, ludzie których znamy, którzy od
        zawsze żyją wśród nas.
        Pożyj sobie jeszcze człowieczku, bo za młody jesteś do roli, którą przyszło ci
        odgrywać. Popatrz pośród nas znajdziesz jeszcze wielu, którzy zasługują na
        potępienie. Ale jak zwykle HISTORIA koło zatoczy.
        • Gość: m Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 19:50
          Temu panu trzeba by wychowawczo i pedagogicznie w......
    • slawek_wieczorek Kwestia odpowiedzialności czyli kierowcy i ... 29.01.07, 12:20
      ... szyfranci oraz sprzątaczki.
      Albert Speer był piekielnie zdolnym niemieckim architektem, od 1937 r.
      generalnym inspektorem rozbudowy Berlina. Ale należał też do grona najbliższych
      przyjaciół Adolfa Hitlera. Był tak oddany Fuhrerowi, że w kwietniu 1945 r., nie
      bacząc na grożące mu niebezpieczeństwo, przyleciał samolotem z
      bezpieczniejszego Hamburga do oblężonego przez Sowietów Berlina, by w Kwaterze
      Głównej III Rzeczy spotkać się jeszcze z ukochanym Wodzem.
      Albert Speer do nikogo nie strzelał i nie wrzucał do krematoryjnego pieca, a w
      1946 r. został przez Międzynarodowy Trybunał w Norymberdze skazany na 20 lat
      więzienia!!!
      • januszewski Do pana Wieczorka zdań kilka 29.01.07, 13:53
        > Albert Speer do nikogo nie strzelał i nie wrzucał do krematoryjnego pieca, a w
        > 1946 r. został przez Międzynarodowy Trybunał w Norymberdze skazany na 20 lat
        > więzienia!!!

Polecam douczenie się. Speer nie został skazany za to, że nie strzelał do nikogo
        czy nie wrzucił nikogo do pieca, tylko "za organizację przymusowej pracy i
        deportacji ludności cywilnej podbitych krajów", do czego zresztą się przyznał.
        Jeśli nie ma pan na ten temat wiedzy to proszę nie podawać takich przykładów.
        Analogia do Speera obnaża nie tylko pańską niewiedzę, przestaje być wiarygodne i
        wszystko to czym pan się kieruje tworząc prywatne listy byłych działaczy SB.
        • slawek_wieczorek Stosuje Pan nadużycie myślowe! 29.01.07, 17:38
          A czy ja w swoim poście zanegowałem fakt "organizacji przymusowej pracy i
          deportacji ludności cywilnej podbitych krajów"? Napisałem tylko, że Albert
          Speer "do nikogo nie strzelał i nie wrzucał do krematoryjnego pieca".
      • Gość: normalny Re: Kwestia odpowiedzialności czyli kierowcy i .. IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 14:26
        Porównanie Speera do sprzątaczki szyfranta czy kierowcy jest co najmniej nie na
        miejscu. Ale nawet Speer był sądzony przez Sąd, Pan zaś Panie Wieczorek
        osądzasz choć nie masz do tego żdanego nawet moralnego prawa. Osądzasz, choć
        nie żyłeś w tych czasach i nie masz zielonego pojęcia jakich wyborów ludzie
        musieli dokonywać. Zrozumżesz wreszcie człowieku, że umieszczając na liście
        osoby tylko dlatego, że gdzieś pracowały deprecjonujesz całą listę i niszczysz
        robotę, którą wykonałeś. Przeczytałem Twój wywiad w "Lubuskiej" i jednoznacznie
        z niego wynika, że nie trafia do Ciebie żaden argument. Jesteś jak ten koń z
        klapkami na oczach (za komuny mozna było je zobaczyć na ulicach Gorzowa), który
        nie widzi tego co sie dzieje obok.
        • 1europejczyk Czy 17 lat czekania to malo ? 29.01.07, 21:34
          Listy Wieczorka, Wildstaina sa niczym innym tylko konsekwencja cierpliwego
          bezskutecznego czekania na sprawiedliwosc. Trudno sie dziwic, ze po 17 latach,
          kiedy nieomal wszystkie przestepstwa prl-owskich sluzb bezpieczenstwa ulegly
          przedawnieniu cierpliwosc sie wyczerapala. Za te i wiele czekajacych nas jeszcze
          dzikich list sa odpowiedzialni przede wszystkim ci co skutecznie i pryncypialnie
          do tej pory walczyli z oficjalna lustracja.
          Ostatnich 5 lat zlodziejskich rzadow postkomunistycznych popluczyn pod wodza SLD
          i pod skrzydelkami Prezydenta Aleksandra Kwasniewskiego przebralo miarke
          "chrzescijanskiego milosierdzia" zadekretowana przez jakiegos tam Mazowieckiego,
          ktory nie majac odwagi, sily ani talentow do pilnowania swojej
          wspanialomyslnosci z okresu okraglego stolu dzisiaj pyskuje na Polakow we
          wloskiej prasie.
          Re: Kwestia odpowiedzialności czyli kierowcy i ..
      • Gość: były milicjant Re: Kwestia odpowiedzialności czyli kierowcy i .. IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 18:43
        Panie Wieczorek Z treści Pana "postów" wynika jednoznaczne, że jest Pan
        niedouczonym smarkaczem bawiącym się w politykę. Nie ma Pan żadnych powodów i
        prawa potepiać tak bez rozeznania wszystkich i wszystko winny, czy nie. Zajmuje
        się Pan w sposób dyletancki sprawami o których nie ma Pan żadnego pojęcia. Jest
        to ze szkodą dla sprawiedliwego rozliczenia faktycznie winnych przesladowań
        funkcjonariuszy z SB. Oskarżając wszystkich, powoduje Pan rozmydlenie
        odpowiedzialności i w efekcie bezkarność tych naprawdę winnych. Gdyby nie wiek
        sądziłbym, że jest to wredna celowa robota byłego SBeka. Robić dużo szumu,
        atakować wszystkich to samemu uniknie się odpowiedzialności. Sądzę, że mści się
        Pan za własne porażki życiowe i jest Pan chory z nienawiści. Na pewno uważa się
        Pan za wzorowego katolika. Tylko zapomniał Pan o miłosierdziu i
        sprawiedliwości, które są podstawowym kanonem chrześcijaństwa. Rozumiem zemsta
        ale za co ? i na oślep?? Najlepiej zgnoić wszystkich winni czy nie, nawet
        sprzątaczki??? Jeżeli samemu nie ma się żadnych sukcesów to można "wyrosnąć"
        ponad innych niszcząc na ślepo wszystkich wokół. Trochę pokory i uczciwości. A
        chorych z nienawiści do wszystkich i wszystkiego leczą w specjalnych
        szpitalach, w Gorzowie też jest taki przy ul. Walczaka 42. Życzę szybkiego
        opamiętania i powrotu do zdrowia. Pozdrawiam.
        • Gość: Staruszek Re: Kwestia odpowiedzialności czyli kierowcy i .. IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 18:55
          byly milicjant.....wzorowego katolika szukasz !!!!
          Jakim milosierdziem i sprawiedliwoscia kierowali sie aparatczycy przemocy i
          ladu spolecznego rezimu komunistycznego ????
          Na jakich wartosciach byli wychowani gnebiac wlasnych rodakow , czesto wlasnych
          czlonkow rodziny ???
          Do upokorzenia nie mieli zadnych skropulow , gnebienie i poniewierka byly ich
          naturalnym instyktem egzystencji i dzisiaj Ci sami ludzie maja sie lepiej niz
          ich ofiary .....cos mi tutaj ta wizja katolicka nie pasuje do tych ludzi !!!
    • Gość: gorzowianka Jednak Skitek znalazł się na tej liście! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 13:46
      Wiedziałam,że ten śmieciuch był SBkiem. Do tek pory gwiżdże sobie na
      wszystkich, kombinuje i krzywdzi ludzi, którzy mu zawierzają. I o dziwo, coraz
      lepiej mu się żyje! Jakim prawem!
    • Gość: cruel zaś ja złożyłem... IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 17:09
      zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, polegającego na naruszeniu ustawy o
      ochronie danych osobowych przez Pana Wieczorka ;) Mam nadzieje, iż jego występek
      zostanie przez niezawisły Sąd osądzony sprawiedliwie...
      • Gość: ziomek Re: Ty se mogles zlozyc... IP: 62.15.89.* 29.01.07, 17:15
        hey cruel:
        osadzone sprawiedliwie to beda niedlugo wystepki
        Twoje i Twoich kolesi, ktorzy sa na liscie
        hehehehee....
        • Gość: egida oo, rzeczywiście? IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 17:52
          żebyś się nie zdziwił, jak i Tobie stanie u drzwi załoga "Dżi" :P
          Tak się składa, że zawiadomienie jest, widziałam je na własne oczy, wreszcie
          ktoś się tym zajął. Gratulujemy odwagi, Panie Cruel!
        • Gość: cruel Re: Ty se mogles zlozyc... IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 17:54
          No widzisz... ja, w przeciwienstwie do innych, bac sie nie musze, wstajac
          codziennie rano mam smialosc spojrzec w lustro i nie nabrac obrzydzenia do swej
          twarzy...
          • Gość: Staruszek Re: Ty se mogles zlozyc... IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 18:15
            Nie wyrastali by obywatele typu p.Wieczorek , gdyby zalatwiono ta sprawe w
            Magdalence , ale nie mogli tego zrobic bo sami wystawiliby sie na eliminacje .
            Nie tworzono by listy i przypominano o faktach , nie byloby ponad 17-to letniej
            hanby narodu , gdyby nie bylo "grubej kreski" z przeszlosci i jej agenturalnej
            nalecialosci .
            Wydalono tych o ktorych juz wiedziano , ze nie dadza sie sprzedac . innych
            uspiono lub ustawiano na pozycjach agenturalnych i pomocnych post-komunie !!!
            Jeden z moich znajomych z Bielska-Bialej tak pisal w swoich wspomnieniach ....
            Kto nam ukradl nasze zwyciestwo

Wywalczyliśmy wolność, by urządzić Polskę jeszcze lepszą dla nich - nie dla
            tych, którzy najwięcej poświęcili.
            Tych wykpiono, ośmieszono lub wygnano i obarczono odpowiedzialnością za biedę ,
            jakby to oni rujnowali ojczyznę przez 50 lat .
            Gorzkie refleksje, bo większość z tych paru milionów bezrobotnych to członkowie
            Solidarności, to armia straceńców Lecha (TW Bolka ),juz bez przynaleznosci
            do "Solidarnosci" ......

Jaka ma swiadomosc dzisiejsze mlode pokolenie o tamtym okresie slyszac
            niejednokrotnie ubolewania rodzicow , ktorzy pamietaja tamten okres sierpnia
            80' , jakich bohaterow zapamietali ich rodzice i jakie wizje maja w dniu
            dzisiejszym , kto ta historie odtworzy przed ich oczyma ?

Ja mam ocene sytuacji jednoznaczna:

Nikt nie czepia sie tych co bili, werbowali, zabijali.
            Nikt nie ma pretensji do komunistow za wydawane rozkazy.
            Nikt nie wystawia rachunku sumienia tym co zdegenerowali spoleczenstwo.
            Nikogo nie zastanawia demagogia i patologia minionego 50-cio lecia.

Wszystkiemu co zle w kraju sa winni ONI ......zwlaszcza Ci z Solidarnosci ,
            wyglada to raczej niezbyt wesolo i przyprawia mi gesia skorke , ktos moze
            stracic nerwy .

Przegladam niektore dokumenty , statystyke z lat 80-tych mowiaca o najwiekszym
            wzroscie tajnych wspolpracownikow po zniesieniu stanu wojennego, pod koniec
            1984 r. liczba tajniakow wynosila 24,5 tysiaca sukcesywnie wzrastajac do 98
            tysiecy w 1988 roku.........zupelnie nie moge tego zrozumiec , ze mozna tak sie
            sprzeniewierzyc wlasnemu spoleczenstwu, bliskim , nawet rodzinie !!!!!

Jak rekinom rzucano temu narodowi padline na podniete i hanbe wlasnej godnosci
            narodowej , ciekawi mnie czy historycy beda analizowac ten okres w tym rowniez
            kontekscie.

Zmienia sie okres wydarzen , szkoda , ze tak powolnie , lustracja dla mnie
            powinna byc dokonana i skonczona conajmniej 17-cie lat temu , bylaby mniej
            bolesna dla calego narodu i ich zloczyncow narodowych , no coz inne kategorie
            ludzkich charakterkow sprawowalo wladze i zasiadalo w Sejmowych lawach i jak
            rzymscy tyrani ogladali farse , a raczej ja tworzyli.
          • Gość: ziomek Re: Ty se mogles zlozyc... IP: 62.15.89.* 29.01.07, 18:16
            dziwne troche ze Ty i egida macie te same IP :D
            daleko nie zawojujesz...
            • Gość: ziomek Re: Ty se mogles zlozyc... IP: 62.15.89.* 29.01.07, 18:20
              ¨Nikt nie czepia sie tych co bili, werbowali, zabijali.
              Nikt nie ma pretensji do komunistow za wydawane rozkazy.
              Nikt nie wystawia rachunku sumienia tym co zdegenerowali spoleczenstwo.
              Nikogo nie zastanawia demagogia i patologia minionego 50-cio lecia.

Wszystkiemu co zle w kraju sa winni ONI ......zwlaszcza Ci z Solidarnosci¨

hey staryszek dobrze sie chyba nie czujesz albo ja cie nie zrozumialem...
              • Gość: Staruszek Re: Ty se mogles zlozyc... IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 18:29
                Gość portalu: ziomek napisał(a):

> ¨Nikt nie czepia sie tych co bili, werbowali, zabijali.
                > Nikt nie ma pretensji do komunistow za wydawane rozkazy.
                > Nikt nie wystawia rachunku sumienia tym co zdegenerowali spoleczenstwo.
                > Nikogo nie zastanawia demagogia i patologia minionego 50-cio lecia.
                >
                > Wszystkiemu co zle w kraju sa winni ONI ......zwlaszcza Ci z Solidarnosci¨
                >
                > hey staryszek dobrze sie chyba nie czujesz albo ja cie nie zrozumialem...
                ..........ziomalek.......czytac chyba potrafisz , co mam Ci wyjasniac ,
                przytoczylem fragment z listu/artykulu jednego z bylych dzialaczy "S" z Bielska-
                Bialej .
    • rafal_zapadka Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 29.01.07, 18:42
      Spodobało się Teresie Klimek ofuknąć Sławka Wieczorka za ułożenie listy esbeków.
      A przecież nie ma w tym nic złego, że ujawnił on nazwiska funkcjonariuszy
      urządzających w tamtych latach obławy na ludzi Solidarności (jeśli lista
      zawiera błędy, to trzeba je naprostować) . To jasne, że esbekom jest to nie w
      smak, gdyż zakłóca to im spokojne i dostatnie życie. Strach pomyśleć jakiego
      dyskomfortu by doznali, gdyby byli przesłuchiwani, inwigilowani, gdyby ktoś
      ośmielił się przetrzymywać się ich na „dołku”. Ale przecież nikt im żadnej
      krzywdy nie robi, a tylko ujawnione zostały ich nazwiska i adresy. Dlaczego więc
      Klimek dopatruje się w działaniu Wieczorka „najgorszych instynktów na pograniczu
      zemsty i mściwości”? Dlaczego działaczka podziemia dzisiaj tak manifestacyjnie
      dba o dobre samopoczucie esbeków? Bóg raczy wiedzieć.
      Równie kuriozalny jest jej pogląd, że ludzie młodzi nie mają prawa poszukiwać
      prawdy o tamtych czasach. A niby dlaczego nie? Kombatanci przecież nie mają
      monopolu na prawdę o stanie wojennym i mieć go nie powinni. Z dystansu jednego,
      dwóch, trzech pokoleń lepiej widać!

Szef gorzowskiego podziemia Stanisław Żytkowski przystał do fanklubu gen.
      Jaruzelskiego. Zasłużona demokratyczna opozycjonistka Teresa Klimek zasłania
      swoją piersią całą Służbę Bezpieczeństwa przed rzekomymi aktami nienawiści.
      Armagedon nadchodzi, czy co? A może to tylko dom wariatów?

Rafał Zapadka
      • Gość: ziomek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: 62.15.89.* 29.01.07, 18:58
        a mimo wszystko Rafale tym ludzia nalezy sie najwiekszy SZACUNEK!!!
        Moze to starosc ich tak zmienia...
        moze czyja sie zapomniani i chca zablysnac...
        a moze Pani Klimek boi sie, ze na tych ludziach zostanie
        dokonany lincz i mimo tego co przez niech przeszla...
        nie zyczy im tego??

• Gość: czesiek Zapadka wzial sie za walke z komuna? IP: *.chello.pl 29.01.07, 22:06
          na liscie jest wielu przypadkowych, wielu już ŚP którzy sie nie moga bronić.
          myslicie ze solidarnosc byla taka mocna w 1989 roku ze komuna bez ukladu
          oddałaby władze? pamietajcie ze to robotnicy ursusa mieli racje. a ze to oni
          pózniej najwiecej stracili to juz inna sprawa. Wieczorek dalej bedzie sie nosil
          bez pracy twierdzac ze sbecy mu uniemozliwiaja kariere w ramach zemsty.
      • Gość: były milicjant Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 19:18
        W pełni zgadzam się z Panem rafal_zapadka, tylko, że te "błędy" będące wynikiem
        niekompetencji (a może głupoty)mogą komuś niewinnemu zniszczyć życie i co,
        potem tylko będzie /przepraszam/? Odpowiedzialność zbiorowa?
        Przykład: Zostałem okradzony przez młodego ok 33 lat mężczyznę to co?
        dla "sprawiedliwości" posadzić wszystkich 33 latków? w tym i Pana Wieczorka???
        Oby tak dalej.
        • Gość: Staruszek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 20:07
          byly milicjant.....Mozna sie z taka opinia zgodzic , gdyby spoleczenstwo nie
          mialo juz tego dosc.....dosc obludy , dosc zniewag, ponizania .
          W zdrowym panstwie , ktore posiada moralne obligacje ochrony ich czlonkow taki
          przejaw swiadczy o pelnej odpowiedzialnosci przed przyszlym pokoleniem , czego
          nie dokonano 17-cie lat temu ...mea culpa, mea culpa....ja tez jestem winny i
          dlatego wiem , ze takich obywateli jak p.Wieczorek bedzie przybywalo .
        • Gość: wolodek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.icm.edu.pl 30.01.07, 00:08
          ***posadzić wszystkich 33 latków*** - Chrystusa takze?
      • Gość: nieczerwony Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.07, 19:40
        Chyba wiem kto moglby naprostowac lisle Wieczorka
        prawda ...byla glino.Powialby swiezy wiatr gdybys puscil pare z geby,
        ale wtedy bylyby Twoje pobory w niebiezpieczenstwie i wygodne lokum
        tez trzebaby zamienic na mniej wygodne
      • Gość: polakbeznienawiści Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.07, 20:38
        A Panie Zapadka nie przychodzi Panu do głowy najprostsza odpowiedź?: oni nie
        walczyli by się zemścić, ale o to by już nikt nie musiał sie mścić i
        nienawidzieć. Oni wiedzą co to znaczy prześladowanie, a Pan, p. Wieczorek i p.
        Zbanyszek (o zgrozo: doradca wojewody) tego nie wiecie. A poza tym jaka to
        lista SB-ków, skoro co najmniej 1/4 to funkcjonariusze MO?
      • jan_r_k Klimek, Niesiołowski, Komorowski... 29.01.07, 23:35
        Pani Teresa Klimek broni przed ujawnieniem i lustracją ubeków, ale może robiła
        to od dawna, może jeszcze w czasach "podziemia" lubiła ubeków? To jej sprawa i
        pewno ponieważ jej poglądy były znane antylustracyjnie nastawionym
        dziennikarzom z GW, cytują ją a nie kogoś innego. Ciekawsza jest natomiast
        wolta takich ludzi jak Stefan Niesiołowski czy Bronisław Komorowski. W 1992
        roku Stefan Niesiołowski bardzo elokwetnie występował za ujawnieniem nazwisk
        agentów, co można zobaczyć w fillmie "Nocna Zmiana" (polecam zwłaszcza
        telewizyjną dyskusję z gorącym przeciwnikiem lustracji Janem Marią Rokitą) a
        teraz zwalcza lustrację. Bronisław Komorowski ponoć zmienił front, jak ludzie
        Nadredaktora wciągneli go w aferę paliwową.

Jan K.
    • Gość: Adam Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: 82.160.54.* 29.01.07, 19:20
      ww2.tvp.pl/4528,20061211432282.strona
      • Gość: ziomek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: 62.15.89.* 29.01.07, 19:31
        hey byly milicjancie,
        dwa pytanka do Ciebie..
        czy jestes na liscie Wieczorka??
        Ilu twoich znajomych czy przyjaciol na niej jest??
        • Gość: samuraj Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.Red-83-61-19.staticIP.rima-tde.net 29.01.07, 20:17
          On Ci ziomku nie odpowie na to pytanie,
          a nawet jak to zrobi, nie bedzie to szczere!
          Przeciez sam wiesz jak te ¨szumowiny¨ sie trzymaja...
          oni nie maja wyrzutow sumienia za to co zrobili..
          smieja sie, bo i tak wiedza, ze sa bezkarni..
          I TU SIE MYLA!!!!!!!!!!!
    • Gość: w2r3 prywatne IPN-y na strychach biskupów ? IP: *.chello.pl 29.01.07, 19:22
      Czy gdańska kuria ma materiały SB?

Piotr Piotrowski, Marek Sterlingow 2005-02-01, ostatnia aktualizacja 2005-02-01
      21:04

Listy tajnych współpracowników SB wśród księży znajdują się w gdańskiej kurii?
      Krzysztof Wyszkowski, działacz gdańskiej opozycji lat 80., uważa, że to fakt i
      IPN powinien domagać się zwrotu tej dokumentacji od duchownych

Wyszkowski twierdzi, że kuria posiada materiały dotyczące agentów SB
      działających na terenie dwóch diecezji: gdańskiej i chełmińskiej. - Przekazano
      je za czasów Okrągłego Stołu i później prezydentury Lecha Wałęsy - mówi
      Wyszkowski. - Dość zmowy milczenia w tej sprawie.

Były sekretarz redakcji "Tygodnika Solidarność" złożył wniosek w tej sprawie do
      gdańskiego oddziału IPN już w listopadzie ub. r. Teraz skontaktował się z
      mediami. - Przez kilka miesięcy próbowałem się spotkać w tej sprawie z abp.
      Gocłowskim - mówi. - Kiedy się to nie udało, postanowiłem sprawę upublicznić.
      Uważam, że Kościół powinien sam rozpocząć proces autolustracji. Chodzi przede
      wszystkim o zdemaskowanie agentury wśród biskupów, a potem duchowieństwa
      niższego szczebla.

Według Wyszkowskiego dokumenty powinny znajdować się w siedzibie kurii
      metropolitalnej w Gdańsku Oliwie.

Abp Tadeusz Gocłowski nie przypomina sobie, żeby otrzymał takie dokumenty. - Nie
      pamiętam. Osobiście jestem przekonany, że to nie nastąpiło. Być może, zostało to
      przekazane kurii, czyli wikariuszowi generalnemu, ale też nie sądzę, żeby tak
      się stało, to sprawa zbyt poważna, żebym o niej nie wiedział.

Metropolita gdański jest zaskoczony wnioskiem gdańskiego opozycjonisty. - Nie
      zamierzam zajmować się tymi problemami, od tego jest IPN - powiedział "Gazecie"
      arcybiskup. - Mam jednak wrażenie, że Polska ulega w ostatnich dniach
      niezrozumiałej histerii związanej z teczkami bezpieki.

Wniosek Wyszkowskiego do IPN ma związek z innym jego wnioskiem do gdańskiego
      oddziału IPN: o wszczęcie śledztwa w sprawie współudziału funkcjonariuszy i
      agentów gdańskiej SB w próbie uprowadzenia ks. Jerzego Popiełuszki 13
      października 1984 r. oraz jego porwania 19 października 1984 r., zakończonego
      zabójstwem. Zdaniem Wyszkowskiego w 1984 r. podczas procesu toruńskiego sprawców
      zabójstwa ks. Popiełuszki ujawnione zostały liczne fakty wskazujące na to, że
      zbrodnia była prowokacją mającą obciążyć gdańskie podziemie "Solidarności".

Materiały gdański IPN przekazał już do katowickiego oddziału instytutu, który
      prowadzi śledztwo w obu sprawach.
    • Gość: kropka Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.01.07, 21:18
      jak jest bezrobotny to niech sie weżmie do jakiejś roboty,jestem młodą osobą
      nie pamietam tych czasów ale myślę ,że nie ma co grzebać tak namietnie w
      przeszłości tylko zająć się przyszłością to jest chyba ważniejsze!
    • Gość: tadeusz542 Młodzi bredzą niczym Jasio o mleku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:32
      Pani zapytała dzieci skąd się bierze mleko.
      Daje je krówka , kózka oraz owieczka odpowiedziały dzieci ze wsi
      No to Jasio z miasta podniósł do góry rączkę Prosze Pani mleko daje Hołowczyc,
      Linda, Kajah i Szrek.
      Co ty bredzisz Jasiu! skonsternowała się Pani.
      No tak sam widziałem w telewizji; Dawali i mówili "Pij mleko będziesz wielki"
      Otóż drodzy gó..arze o tamtych latach to wy tyle wiecie i tak samo pieprzycie
      jak ten Jasio.
      Idzcie na dyskotekę albo do McDonaldsa i nie wtrącajcie się w sprawy których
      sobie nawet wyobrazić nie potraficie. Amen.
      • Gość: gal anonim Re: Młodzi bredzą niczym Jasio o mleku IP: *.safersurf.com 29.01.07, 22:33
        odezwal się specjalista, dla twojej informacji, ci ludzie jeszcze pracują, i
        nie razi cię to, że na przykład wydają dalej wyroki w imieniu
        Rzeczpospolitej??? Jezeli jest ci to obojetne, to pewnie jestes taki sam jak
        twoi pobratymcy... Nie pouczaj mlodych, bo albo wiesz doskonale jaki byl tamten
        ustroj i dobrze ci w nim bylo, alboi po porstu nie chcesz wiedziec, wtedy tym
        gorzej dla ciebie
      • Gość: Staruszek Re: Młodzi bredzą niczym Jasio o mleku IP: *.dsl.bell.ca 30.01.07, 00:24
        tadeusz542.....aj waj ...ta jojku.....Tadziu , ale bredzisz juz ,a modlitwy
        dobrze nie skonczyles .
    • Gość: cez No nie , toz to jest granda w bialy dzien IP: *.onlink.net 29.01.07, 21:34
      jak mozna robic takie rzeczy zzwlaszcza, ze teczki wcale nie sa wiarygodne.
      Malo. One sa celowo zakladane zeby znieslawic ludzi. Status pokrzywdzonego jest
      najlepszym przykladem. Rozwalic w diably ten caly IPN.
    • barnabiszon Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 29.01.07, 21:57
      A gdzie mogę zobaczyć zdjęcia i życiorysy prześladowców mojego Dziadka który
      podczas reformy rolnej był pomocnikiem geodety i za to dwa razy dobijano sie do
      domu grożąc smiercią. Chętnie dowiem sie rownież gdzie można odebrać zwrot
      kontrybucji wraz z rekompensatą, były nakładane w latach 1945-1947 [ np na
      wdowę po żołnierzu Września 1939r. która wychowywała 4 dzieci prowadząc
      gospodarstwo rolne]przez tych samych sprawców którzy prześladowali Dziadka. A
      teraz 2 dodatkowe informacje A) Dziadek nie był w PPR ani w PZPR tylko u
      Mikołajczyka; B) Prześladowcy vel Sprawcy w latach 90 otrzymali po ca 80tys
      rekompensaty za komunistyczne przesladowania - praca w kopalni.
      • jan_r_k Projekt pomnika Pana dziadka już jest 29.01.07, 23:39
        www.niepodleglosc.org/Polish/Dowcipy_rysunkowe/Images/Ubelisk_N-ka_1984_Nr._31-32.jpg

Jan K.
    • Gość: tepy prl glupi argument pismaka michnika IP: *.hsd1.or.comcast.net 29.01.07, 22:17
      dlaczego nazwiska ujawnia osoba mloda? a coz to za debilne pytanie, a kto ma
      ujawniac? pokolenie starsze jest umoczone po szyje, i z panem walesa i
      michnikiem popijalo i popija wodeczke z najgorszymi mendami ubecji. brawo
      wieczorek, niech swinie komunistyczne drza ze strachu.
    • Gość: gal anonim Super inicjatywa IP: *.safersurf.com 29.01.07, 22:29
      super inicjatywa, popieram, a bardziej zainteresowanych informuje, ze znam
      przynajmniej trzech sędzów z Sądu Okręgowego w Gorzowie Wlkp., którzy nadal
      orzekają i cieszą się teraz szacunkiem, a niedługo będą się jeszcze cieszyli
      fajnym uposażeniem w stanie spoczynku... oj, biedna ta nasza Polska...
    • kos1981 tak trzymać panie Wieczorek... 30.01.07, 00:38
      W Warszawie to co drugiego po 50-tce można umieścić na liście kapusiów a
      pomyłka będzie znikoma.
      • anty_halfliner brawo panie Wieczorek... 30.01.07, 00:44
        gonic ta czerwona holote !!!

www.wprost.pl/ar/?O=99576
        • Gość: profes79 Re: brawo panie Wieczorek... IP: 81.144.141.* 30.01.07, 02:59
          NIech gonia. Tylko niech sie nie dziwia, ze coraz mniej ludzi garnie sie do
          pracy w policji, sluzbach mundurowych innego rodzaju etc. Nigdy nie wiesz czy
          za 20 lat kolejny oszolom ktory dzisiaj robi w pieluchy, z nudow (brak pracy)
          opublikuje liste twierdzac, ze to pracownicy "sluzb bez[pieczenstwa". Efekt
          takiej nagonki jest tylko jeden - a tego nikt nie zauwaza: po d... dostaje
          drobnica - ot wlasnie sekretarki, sprzataczki albo przypadkowe osoby, a
          odpowiedzialni wciaz siedza w cieniu.
          A do postu wyzej - ktos wspomnial, ze ci z MO to byli TW a TW byli tak tajni ze
          nikt o nich nie wiedzial (no to skad mial wiedziec ich przelozony). Zadam
          pytanie: Po kiego ch... SB mialo werbowac jako TW pracownika MO? Rozumiem
          werbunek dzialaczy opozycji, zwiazkow etc. Ale werbunek na TW w ramach wlasnych
          sluzb? To dopiero bylaby paranoja!

• Gość: shithead Re: brawo panie Wieczorek... IP: *.ipt.aol.com 30.01.07, 07:34
            To dopiero odpowiednio wyciagniete wnioski.
            Obronca uciesnionych sie znalazl. Moronie pier...ny zauwaz,ze SB sluzyla
            wrogowi narodu polskiego. To byly, sa i beda szmaty!!!
    • Gość: Janusz A ci co teraz oddadzą innym suwerenną Polskę ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 30.01.07, 03:05
      Panie Wieczorek , a co pan sądzi o tych, którzy oddadzą innym suwerenną Polskę
      i pan będziesz wasalem innych generałów ?
      Takich palantów jak Wieczorek to nie sieją , oni się sami kompromitują.
      Puknij się ty Wieczorek w głupi łeb.
      Zobaczysz jacy są nowi wodzowie i na co ich stać ?
      • jan_r_k Maleszka - spadaj! 30.01.07, 03:26
        Maleszka - spadaj!
        • alterparch pan Wieczorek jest ok gosc, uznanie dla niego ! 30.01.07, 04:27
          Tymczasem były szef WSI Kazimierz Głowacki wbrew ujawnionym już faktom i
          dokumentom przekonuje, że WSI nie zamierzały przejmować kontroli nad mediami. -
          To nie polega na prawdzie. To, co się dzieje wokół WSI, to piętnowanie ludzi,
          którzy w dobrej wierze pomagali państwu - twierdzi Głowacki.
          Pozostaje jednak pytanie, które państwo Głowacki ma na myśli. W świetle
          ujawnionych już faktów o współpracy niektórych funkcjonariuszy WSI z wywiadami
          państw ościennych czy powiązaniach z GRU można mieć bowiem uzasadnione
          wątpliwości, czy rzeczywiście WSI i szefowie tych służb służyli Rzeczypospolitej

www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1800
      • Gość: Staruszek Re: A ci co teraz oddadzą innym suwerenną Polskę IP: *.dsl.bell.ca 30.01.07, 05:58
        Gość portalu: Janusz napisał(a):

Panie Wieczorek , a co pan sądzi o tych, którzy oddadzą innym suwerenną Polskę
        > i pan będziesz wasalem innych generałów ?
        > Takich palantów jak Wieczorek to nie sieją , oni się sami kompromitują.
        .....Panie Janusz.....Pan Wieczorek zasugerowal aby na przyszlosc tacy jak PAN
        w glowe sie pukneli jeszcze mocniej ....najlepiej z jakies dobrej spluwy , aby
        nie bylo takich glupich lbow jak panski za wiele.

> Zobaczysz jacy są nowi wodzowie i na co ich stać ?
        .....Pan Wieczorek , a zapewniam , ze takich jak ON bedzie wiecej jest rowniez
        swiadectwem dla obecnych "wadcow" aby nie trwonili slow na podchody polityczne
        a istotnie zajeli sie oczyszczeniem panstwa z hanby i rozpoczac proces odnowy
        kraju w pelnej i zdrowej strukturze spoleczno - gospodarczej , plamy po
        Magdalence cuchna i zatruwaja srodowisko.
      • Gość: Kłodawa Nie lękaj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 07:23
        Co takiego zbrodniczego zrobił Wieczorek . Sądząc z tonu Twojej wypowiedzi i
        jej emocjonalności to musi być jakaś zbrodnia.
        • Gość: wojcieszyce Re: Nie lękaj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:00
          Co takiego złego? Ano robi to samo co ludzie z jego listy: fałszywie oskarża,
          choć nie był świadkiem tamtych czasów i jak sie okazało, w przynajmniej dwóch
          przypadkach nie ma żadnych dowodów bo inaczej pewnie ludzie z Solidarności
          walczącej nie usunęliby tych osób z listy. A ja jakoś nie zauważyłam, aby p.
          Wieczorek mieszkający niedaleko mnie, w Różankach, kogokolwiek przeprosił za
          fałszywe oskarżenia.
          • vera123321 Re: Nie lękaj sie 13.02.07, 15:18
            Czytając te wasze dyskusje chciało by się rzec ;udeż w stoł a nożyce się
            odezwą.Dobrze wiecie ze lista nie jest wymyślona ,sporo nazwisk jest mi
            znajomych ,to nie sa falszywe oskarżenia Wieczorka ,to oni falszywie oskarżali
            a teraz bronią się na forum pod pseudonimami bo nie mają odwagi pod nazwiskiem
            tak jak Wieczorek .Pamiętam dobrze Stan Wojenny ,jacy byli ważni ci ztej
            listy .Mają spore emerytury i wypierają się wszystkiego,a juz pewno myśleli że
            wtym balaganie o nich zapomną Przeliczyli się Wieczorek NAMieSZaŁ Trzeba
            ponosić konsekwencje swoich czynów.
            • Gość: Ilah Re: Nie lękaj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 07:38
              vera123321 napisała : "a teraz bronią się na forum pod pseudonimami bo nie mają
              odwagi pod nazwiskiem tak jak Wieczorek."

Uczyła Marcin Marcina ... A czemu ty Vera też ukrywasz się pod pseudonimem. Co
              masz na sumieniu, że ukrywasz nazwisko ? Też z powodu, że jesteś na liście ?

Żałosne, że tak właśnie manipuluje się informacją, w jakim celu ? Aby zagmatwać
              co istotne ! Istotą tej listy jest wskazanie, jak mali podli ludzie na chybił
              trafił obrzucają niesprawdzonymi kalumniami ludzi uczciwych, dla własnej sławy
              i politycznych gierek, donosząc na swoich w czasach, które powinny przynosić im
              pokój, zgodę, porozumienie i tolerancję. Ci obrzucani kalumniami, jeśli czują
              się urażeni bądź posądzeni o nieprawdę, nie podają autora listy do sądu. To są
              reguły demokracji, w których podanie bezrobotnego mąciciela, nie ma sensu, bo
              po wygraniu sprawy, poszkodowany nie uzyska od S.W. żadnego odszkodowania, ani
              należnych przeprosin i satysfakcji, a S.W. jeszcze bardziej wyniesie własną
              osobę na wyżyny sławy, jako męczennik ? To jest bezkarne oblewanie przez S.W.
              fekaliami ludzi, którzy częstokroć schorowani i starzy po prostu są bezbronni.
              Dopadł 7-letni przedszkolak starego emeryta i trzepie nim o krawężnik, aż huczy.
              A dajcie innego kozła ofiarnego, ale żeby można było od niego zasądzić jakieś
              sensowne odszkodowanie, to wtedy dopiero procesy posypią się, jak z rękawa ?

Bym rozumiał człowieka, który cokolwiek w stanie wojennym ucierpiał i teraz
              wali łbem, jak obuchem na oślep ? Ale przecież S.W. to żaden bojownik, nigdy z
              Solidarnością nie miał nic wspólnego, to zwykły bierny pieniacz. Napuśćcie go
              na Krzyżaków, albo Turków, albo na Sowietów. Przecież też nie doznawał krzywd
              od nich. Niech walczy za krzywdy Polaków, jak taki głupi z niego laik i nieuk.
              • login_tymczasowy Re: Nie lękaj sie 14.02.07, 07:54
                Gość portalu: Ilah napisał(a):

> w czasach, które powinny przynosić im
                > pokój, zgodę, porozumienie i tolerancję.
                W miejsce wielosci Twoich przymiotnikow mozna wpisac: "amnezje".
                • Gość: Ilah Nie lękaj się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 08:21
                  login_tymczasowy napisał: "W miejsce wielości Twoich przymiotników można
                  wpisać: "amnezje"."

W miejsce Twojego "amnezja" można wpisać "brak wiary chrześcijańskiej",
                  przebaczenia i podziękowania, za to, że Ci ludzie pozwolili i dopuścili do
                  przeprowadzenia polskiej rewolucji okrągło stołowej bez przelewu krwi."

Wysokie "extra emerytury" im zabrać, ale nie rzucać w nich kamieniami zemsty.
                  "Jak ktoś do ciebie kamieniem to ty do niego chlebem." Nie jestem z listy, i
                  byłem w latach stanu wojennego, może nawet do dziś, ofiarą tych ludzi, ale ...
                  mam Boga w sercu i wiem, że to tylko kolejna historycznie prowokacja Żydów.

Poddali się, oddali władzę, wierząc, że nikt nie rzuci się im do gardła, jak
                  Żydzi Polakom po roku 1945. Ale się pomylili, bo znalazła się kolejna grupa
                  Żydów, która tym razem rzuciła się do gardeł tych Polaków, którzy po 1945 roku
                  zawierzyli Żydokomunie. I tak w kółko Macieju ... , Żyd w tym kraju ciągle
                  będzie jątrzył i dzielił Polaków, aby odwrócić ich uwagę od tego, że do dzisiaj
                  nikt nie rozlicza tych Żydów, którzy w roku 1945 sprzedali Polskę Stalinowi ?
              • vera123321 Re: Nie lękaj sie 14.02.07, 13:26
                na liście nie jestem i nigdy nie będę byłam po drugiej stronie ipamietam wiele
                z zachowań nie których z listy ,nie są to miłe wspomnienia ,gdy ich dzisiaj
                widze wiesz mi kojażą mi się nie najlepiej ,ty akurat widzisz może to z tej
                pierwszej strony więc wspołczuję(moze się myle)no cóż trzeba bylo
                pomyśleć ,nastała moda na grzebanie w życiorysach nie tylko SBeków chyba się
                orientujesz że nie mozna tego zatrzymac ale ciężko wybaczyc .
                • Gość: Ilah Nie lękajcie się ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:38
                  vera123321 napisała: "na liście nie jestem i nigdy nie będę, byłam po drugiej
                  stronie i pamiętam wiele z zachowań niektórych z listy, nie są to miłe
                  wspomnienia ...,"

Przeżyłem traumę stanu wojennego, a jego konsekwencje dają mi się we znaki po
                  dziś dzień. Pamiętam, jaką wtedy miałem złość w stosunku do wszystkich siepaczy
                  z ZOMO, Milicji, SB, ale i do PZPR-owskich łajdaków i nomenklaturowych Żydów
                  udających, że z systemem PRL ich nic nie łączy, a są oni tylko tacy wspaniali.

Cytuję : "nastała moda na grzebanie w życiorysach nie tylko SBeków, chyba się
                  orientujesz, że nie można tego zatrzymać, ...

Jak ktoś, aż tak mocno lubi grzebać się w gó..e, ścierwie i żydowskim szambie
                  PRL to jego sprawa, ale niech przy tym nagle nie robi z siebie jak SW bohatera.

Cytuję : " ... ale ciężko wybaczyć."

To jest ta największa prawda ? Nie wystarczy co niedzielę chodzić do komunii i
                  przy każdej okazji kilka razy w tygodniu do kościoła ? Trzeba być człowiekiem
                  naprawdę silnej wiary, stanąć ponad tym wszystkim i przebaczyć swym oprawcom,
                  łajdakom i ich żydowskim podżegaczom ? Do tego jest potrzebna wielka siła woli
                  i charakteru, a ponadto wielka moc wiary w Boga ? Nie każdego na to stać ? A
                  wzorem Jana Pawła II stać by nas by było pogodzić się z judaszowskim narodem,
                  który to wszystko w Polsce wywołał, wytworzył, zorganizował i tym sterował ?
                  Ale oni jątrzą i podżegają dalej do waśni, kłótni i wojen Polaków z Polakami ?
                  • Gość: Ilah Re: Nie lękajcie się ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:46
                    Ale bądźmy silnej wiary i ufajmy, że jednak miłość, zgoda i pokój zwyciężą ...

Jan Paweł II powiedziałby zapewne : zaufajcie przyszłości, zaufajcie dobroci i
                    mądrości ludzi, a nie w złej woli współczesnych judaszów i podżegaczy ... ?

Nie lękajcie się ... !
                  • Gość: gość Re: Nie lękajcie się ... ! IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.07, 20:31
                    Chyba trochę żyjesz na tym świecie i widzisz jak to jest z tą wiarą ,w kościele
                    modlą się pod figurą a poza mają diabla za skórą ,niestety Góra daje przyklad
                    grzebania w tym gów..e.Wlaśnie się zastanawiam czy warto wtym grzebać ,ja
                    prawdę mowiąc lubię patrzeć w przyszłość i nie rozgrzebywać przeszłosci,ale
                    jest to jakaś część naszego życia.Ciągle na coś czekaliśmy ,miało być lepiej i
                    przez to (podżeganie-jak to nazywasz)jest gorzej(nie dla wszystkich)jesteśmy na
                    ostatnim miejscu o najniższych dochodach w krajach UNI-,,nie o taką Polske
                    walczyliśmy jak mówił Wałęsa ",
                    • Gość: Ilah Re: Nie lękajcie się ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 07:40
                      Cytuję : "prawdę mówiąc lubię patrzeć w przyszłość i nie rozgrzebywać
                      przeszłości"

Mądre słowa i tego się należy trzymać .

Więcej jest dla młodych do zrobienia rzeczy na tym świecie mądrych,
                      niż rozpamiętywanie starych krzywd, narosłej złości i nienawiści,
                      oraz pielęgnowania w nas samych pragnienia zemsty i odwetu .
                      • Gość: Staruszek Re: Nie lękajcie się ... ! IP: *.dsl.bell.ca 15.02.07, 22:42

> Cytuję : "prawdę mówiąc lubię patrzeć w przyszłość i nie rozgrzebywać
                        > przeszłości" Mądre słowa i tego się należy trzymać .
                        > Więcej jest dla młodych do zrobienia rzeczy na tym świecie mądrych,
                        > niż rozpamiętywanie starych krzywd, narosłej złości i nienawiści,
                        > oraz pielęgnowania w nas samych pragnienia zemsty i odwetu .

...........W slad za tym cytatem dowale Ci po Twojej slodkiej buzince i powiem
                        zebys sie nie martwil bo i tak ....ja patrze w przyszlosc a TY bedziesz slepy .
                        • Gość: Ilah Re: Nie lękajcie się ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:47
                          Gość portalu: Staruszek napisał(a): Więcej jest dla młodych do zrobienia rzeczy
                          na tym świecie mądrych, niż rozpamiętywanie starych krzywd, narosłej złości i
                          nienawiści oraz pielęgnowania w nas samych pragnienia zemsty i odwetu .

"..........W slad za tym cytatem dowale Ci po Twojej slodkiej buzince i powiem
                          zebys sie nie martwil bo i tak ....ja patrze w przyszlosc a TY bedziesz slepy."

No cóż, to są widocznie twoje metody zakamuflowany SB-ku, na pewno nie moje.

• Gość: Staruszek Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.dsl.bell.ca 16.02.07, 18:30

> Gość portalu: Staruszek napisał(a): Więcej jest dla młodych do zrobienia
                            rzeczy na tym świecie mądrych, niż rozpamiętywanie starych krzywd, narosłej
                            złości i nienawiści oraz pielęgnowania w nas samych pragnienia zemsty i odwetu .
                            >
                            > "..........W slad za tym cytatem dowale Ci po Twojej slodkiej buzince i
                            powiem
                            > zebys sie nie martwil bo i tak ....ja patrze w przyszlosc a TY bedziesz
                            slepy."
                            > No cóż, to są widocznie twoje metody zakamuflowany SB-ku, na pewno nie moje.
                            >
                            ....Zapedziles sie w kozi rog drogi bracie , ja jedynie poszedlem Twoim tropem
                            tak jak pisales i obnazylem Twoj tok myslenia ....intencja wyszla z Twojej
                            strony , tak to odebralem , zadnej w tym zlosliwosci nie ma .....pozostal
                            jednak niesmak , nie sadzisz !!
                            • Gość: Ilah Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:12
                              Gość portalu: Staruszek napisał(a): "..........W slad za tym cytatem dowale Ci
                              po Twojej slodkiej buzince i powiem zebys sie nie martwil bo i tak ....ja
                              patrze w przyszlosc a TY bedziesz slepy."

Chciałeś wredny SB-ku obanażyć kogoś, a obnażyłeś siebie i to bardzo celnie ...
                              "Staruszek" - pamiętam Cię SB-ku, właśnie taki miałeś pseudonim w stanie
                              wojennym. Teraz obnaż się do końca, podaj swoje nazwisko i adres, a SW będzie
                              wiedział, jak Cię zakwalifikować. Dla mnie jesteś SB-kiem i już nim zostaniesz.
                              • Gość: Staruszek Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.dsl.bell.ca 20.02.07, 20:52
                                Chciałeś wredny SB-ku obanażyć kogoś, a obnażyłeś siebie i to bardzo celnie ...
                                > "Staruszek" - pamiętam Cię SB-ku, właśnie taki miałeś pseudonim w stanie
                                > wojennym. Teraz obnaż się do końca, podaj swoje nazwisko i adres, a SW będzie
                                > wiedział, jak Cię zakwalifikować. Dla mnie jesteś SB-kiem i już nim
                                zostaniesz.
                                .....>Nie myslalem , ze mozna tak nisko upasc na tym forum ,Twoje dziedzictwo
                                jest tragicznym obciazeniem , lecz sie bracie poki jeszcze nie za pozno a
                                najlepiej wyjrzyj na swiatlo dzienne bo ten tunel dla Ciebie jest za ciemny !!
                                • Gość: kerozciew Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:59
                                  Ty agencie "staruszek" nie zabieraj głosu. Jesteś już zlustrowanym SB-ekiem i
                                  nie fałszuj dyskusji na tym forum. Jesteś wyeliminowany, jako prowokator SB.
                                  • Gość: Quest Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: 67.69.36.* 21.02.07, 19:48
                                    Ilah IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                    • Gość: kerozciew Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 07:31
                                      Gość portalu: Quest napisał(a): Ilah IP: *.internetdsl.tpnet.pl

Następny kabel "Quest", czy nastepny SB-ek "Quest" na forum ... ? A lampką w
                                      oczy też będzie ... ?
                                      • Gość: Ilah Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 08:09
                                        Gość portalu: Quest napisał(a): Ilah IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                        Następny kabel "Quest", czy nastepny SB-ek "Quest" na forum ... ? A lampką w
                                        oczy też będzie ... ?

Młodzi ludzie tacy, jak Quest czy SW, skąd i od kogo wy nabywacie tych manier,
                                        tych metod, tych procedur, tych zwyczajów, ... ? A może też macie je we krwi ?
                                        • Gość: Staruszek Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.dsl.bell.ca 25.02.07, 06:15

> Gość portalu: Quest napisał(a): Ilah IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                          > Następny kabel "Quest", czy nastepny SB-ek "Quest" na forum ... ? A lampką w
                                          > oczy też będzie ... ?
                                          > Młodzi ludzie tacy, jak Quest czy SW, skąd i od kogo wy nabywacie tych manier,
                                          tych metod, tych procedur, tych zwyczajów, ... ? A może też macie je we krwi ?

......."Trudno ulzyc obciazonym dziedzicznie" Jak ciezko oderwac sie od tego
                                          dzidzictwa i pietna jakie pozostalo w przylbicach wielu rycerzy tegoz rodu
                                          polskiego .
                                  • Gość: Staruszek Re: Nie lękaj się Ilah ... ! IP: *.dsl.bell.ca 30.10.07, 00:49
                                    ość portalu: kerozciew napisał(a):

> Ty agencie "staruszek" nie zabieraj głosu. Jesteś już zlustrowanym SB-ekiem i
                                    nie fałszuj dyskusji na tym forum. Jesteś wyeliminowany, jako prowokator SB.

......To ci pech , pseudonim tylko sie gdzies podzial , postarajcie sie o to
                                    chociaz....dumy Wam nie braknie !!!
          • Gość: Bernard Re: Nie lękaj sie IP: *.dial.telus.net 10.07.07, 05:39
            Hey wojcieszyce...,
            Komunisci i faszysci za swoje zbrodnie nie przepraszaja!!!
            Gnoje takie jak Wieczorek ktoregos dnia beda "rozliczani" jak wszyscy
            dzialajacy przeciwko Polsce i Polakom!!!
            Za bezczeszczenie imienia dobrych ludzi!!! Za polityczne zemsty i zagrywki...
            Za niszczenie wolnosci Polakow!!!
            Wieczorek to szmata poswiecona systemowi!
            PS. Byle do wyborow!!!
    • wnukstalina Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 30.01.07, 06:18
      > Ja chyba tu czegoś nie rozumiem, zawsze myślałam, że na tajeniu niewygodnej
      > prawdy zależy tylko ,,katom", ale jeśli nawet ci represjonowani ukazywanie
      > prawdy traktują jako ,,wyzwolenie najgorszych instynktów na pograniczu zemsty
      > i mściwości" - to coś mi tu nie gra.
      Tak, kolego. Chodzi tu właśnie o zwierzecą zemstę, która komuś kto się mieni
      chrześcijaniniem nie przystoi. Osobiście znam przypadek osoby, uczestniczki
      Powstania Warszawskiego, żołnierza AK, która wiele wycierpiała do 1956 roku,
      siedziała z mężem w więzieniu, ona była torturowana, on z wyrokiem śmierci
      trzymany był przez lata w celi śmierci i wyszedł osiwiały i złamany, wkrótce
      zmarł, ona musiała wychowywać dwóch synów nie mając prawa do pracy,
      słynny "wilczy bilet". Nie dyszy pragnieniem zemsty, nigdy nie uważała, że sama
      przynalezność do PZPR dyskredytuje kogoś do dziesiątego pokolenia włącznie,
      widzi sensownych ludzi z SLD i drani oraz debuli z PiS. Wspomniała tylko
      informacyjnie kiedyś, że słyszała w telewizji, że pani prokurator Wolińska,
      która ją przesłuchiwała umknęła do Anglii i tyle.
      Znam też losy byłego ubeka, który po wylewie, sparalizowany i bez kontaktu z
      otoczeniem dogorywa od 20 lat gdzieś w domu opieki społecznej a wiec chyba nie
      cieszy już go wysoka emerytura z MSW, co najwyżej mają z tego korzyść
      opiekujący się nim ...
      Wiele nie rozumiesz baco7.
      • Gość: Staruszek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.dsl.bell.ca 30.01.07, 07:24
        stalinowiec.....nie widze tutaj Twego adresata baco7 , ale odwaze sie na
        odpowiedz .
        ......Oby wlasny narod nie musial przechodzic "pietna oprawcow" z rak wlasnych
        jego wychowankow , do tego zmierzamy ujawniajac prawde i hanbe w tym narodzie !
        Historia nie znosi uzupelnien , nie znosi tez ukrywania faktow pod "krzyzem
        Chrystusowym" i wszelkie tzw: chrzescijanskie ukrywanie faktow dla przekrecania
        histori nie przystoi najbardziej przyzwoitemu narodowi jakim jest POLSKA !!!
        (chyba o takim narododzie tez marzysz)
        Twoje przyklady znam tez z nagrobkow jakie sa rozsiane na swiatowych
        cmentarzach od Europy po Australie ...od Stanow, Kanady po Wenezuele i
        Paragwaj , gdzie pochowane sa prochy rodakow walczacych o wolna i sprawiedliwa
        polske , nie o taka tez walczyli ich synowie i corki w latach powojennych
        56,58,60,68,70,76,80.....czy TY cos z tego rozumiesz ?????
        • Gość: Staruszek Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.dsl.bell.ca 30.01.07, 07:32
          stalinowiec.....mialem na mysli , ze nie widze tutaj baco7 w ostatniej
          wypowiedzi.....
        • Gość: Kamil Z. Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 07.11.07, 10:44
          Wasza dyskusja - może i madra i potrzebna - nijak się ma do działań
          małego, zakompeksionego drania z podgorzowskich Różanek. Ten drań
          przecież nie wie, co to tolerancja, przebaczenie. Przecież takie coś
          nie będzie czytało o losach ludzi, którzy zmuszani byli
          podejmowacćżyciowe decyzje w określonych warunka społecznych,
          geopolitycznych. Wtedy, 40, 30 lat temu Polska była innym
          krajem...Otoczona innymi sąsiadami, fukcjonująca w narzuconym nam
          jałtańskim układzie politycznym.
          • login_tymczasowy Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 07.11.07, 10:58
            Gość portalu: Kamil Z. napisał(a):

> Przecież takie coś
            > nie będzie czytało o losach ludzi, którzy zmuszani byli
            > podejmowacćżyciowe decyzje w określonych warunka społecznych,
            Na przyklad isc do pracy w policji politycznej.
            Nie chcieli ich w szpitalach, odrzucano ich podania w fabrykach i
            szkolach, odganiano spod drzwi restauracji.
            Zaopiekowal sie nimi dopiero dzial kadr Urzedu Bezpieczenstwa.
      • Gość: shithead Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.ipt.aol.com 30.01.07, 07:27
        Ty mozesz sobie wybaczac po chrzescijansku. Apropos "zwierzeca zemsta" to
        wielkie nieporozumienie. Zwierzeta nie znaja takiego uczucia. Jest to chyba
        typowo katolickie uczucie. I to jest jedyny moment w ktorym sie zgadzam z
        "prawdziwymi polskimi" katolikami. Oko za oko.

Piss & Shit
    • Gość: shithead Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.ipt.aol.com 30.01.07, 07:21
      Brawo Mr.Wieczorek!!! Takie listy powinny powstac wszedzie. Jesli ktos
      byl "uczciwym" milicjantem na pewno krzywdy nie zazna. Jesli byl komusza hiena
      powininien poniesc wszelkie konsekwencje swojego dzialania. PRL byla krajem -
      marionetka pod butem "brata ze Wschodu" a oni podtrzymywali i utrwalali ten
      status niewolnictwa poprzez stosowanie terroru wszelkiego rodzaju. Hanba im za
      to i nigdy nie powinno byc przedawnienia dla ich zbrodni przeciwko czlonkom
      wlasnego narodu. Kolaboranci, zdrajcy i zbrodniarze. Dobrym przykladem byloby
      przywalic od razu z grubej rury takim jaruzelom i kiszczakom. Nie ma zadnego
      wytlumaczenia, dla poniewierania wlasnym narodem. Oni nie mieli litosci
      dlaczego teraz my mamy sie litowac nad sprzedawczykami i zdrajcami wlasnego
      narodu. Powinni byc potepieni raz i na zawsze.
    • slawek_wieczorek Mamy sojuszników w sieci!!! 30.01.07, 12:08
      www.kontrateksty.pl/index.php?action=show&type=news&newsgroup=3&id=2129
      • Gość: observer Re: Mamy sojuszników w sieci!!! IP: 217.116.110.* 30.01.07, 18:38
        Szanowny Panie Slawomirze Wieczorek,
        bardzo dobrze, że Pan to zrobił. życzę, aby udało się Panu wyjść obronną ręką z
        ewentualych procesów, jakie mogą Panu grozić po tej publikacji. Dzięki Pan
        stronie mogłem się dowiedzieć, dlaczegp pewne osoby zachowują się dzisiaj tak a
        nie inaczej. Troszkę "załapałem" się wiekowo na czas komuny, ale nikt mi w tym
        okresie nie dokuczał, choć wychowany zostałem w duchu niepodległościowym.
        Uważam, co zawsze powatarzał mi mój ojciec i moja babcia, że SB i PZPR to
        zdrajcy narodu polskiego. Do dzis tak twierdzę. Wreszcie trzeba pokazać PRAWDE
        HISTORYCZNA! Każdy człowiek, który ma rozum, chce wiedzieć, co działo się w
        tych ciemnych czasach. Kto był zdrajcą. Jaką krzywdę wyrządził. To chcemy
        wiedzieć!
        A ponadto: dzisiaj rozumiem, dlaczego pewien gorzowski makler bardzo dziwnie
        mnie jako klienta obsługiwał. W niby bardzo miłej pogaduszce wydobywał
        informacje o mnie i skąd mam pieniędze na inwestowanie w akcje. A wróciłem
        wtedy z tzw. Zachodu i byłem "zielony", nie wiedział za bardzo co kto i jak w
        Polsce. TERAZ WIEM! Dziękuję Panu!
        • Gość: emigrant Eutanazja dla esbeków. IP: 213.233.138.* 30.01.07, 20:04
          Duzy biały fiat 125, nr rej GOB-514Z, jednym ze stalych uzytkownikow byl Grisza,
          ten ktory popelnil samobojstwo. Mam nadzieje ze ten dran jest w piekle teraz.
          Inni tez sobie powinni w łeb strzelic, przyjamniej odciążą budżet panstwa, bo
          teraz pobierają kilkustysięczne emerytury. Mam nadzieję, ze te emerytury będą im
          zabrane, tak jak się to stało z agentami STASI w NRD.

Niektórzy esbecy jeszcze śmią twierdzić, ze pracowali dla "dobra i
          bezpieczenstwa ojczyzny" wobec czego nalezy im sie emerytura. Gó.no sie należy.

Co gorsze, te posty sa przegladane a niewygodne usuwane przez cenzorów na etacie
          Gazety Wyborczej. Niejeden z nich ma przeszłośc esbecką, więc będzie swoich krył.
          • Gość: nieczerwony Re: Eutanazja dla esbeków. IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.07, 20:53
            Wyglada na to ze >byly glina< nabral wody w gebe.
            • Gość: poit Re: Eutanazja i kastracja dla esbeków!!! IP: *.Red-81-39-44.dynamicIP.rima-tde.net 30.01.07, 21:56
              oby te wszystkie szmaty zaplacily za to!!!
            • Gość: poit Re: Eutanazja i kastracja dla esbeków!!! IP: *.Red-81-39-44.dynamicIP.rima-tde.net 30.01.07, 21:56
              oby te wszystkie czerwone szmaty zaplacily za to!!!
    • slawek_wieczorek Lista ofiar stanu wojennego 31.01.07, 17:16
      forum.sulechow.pl/printview.php?t=99&start=0&sid=37d15fe742d4172c7010905cbf78db32
      • Gość: Staruszek Re: Lista ofiar stanu wojennego IP: *.dsl.bell.ca 31.01.07, 17:47
        slawek.....przekazalem Twoje materialy koledze z regionu Podbeskidzie , ktory
        byl przywodca strajku w sierpniu 80-go roku , wygnany , przebywa obecnie w
        Kanadzie i jest goracym oredownikiem lustracji do wielu lat ....jak mnie pamiec
        nie myli datuje sie to od "Magdalenki" .
        Czesc i chwala Twojej inicjatywie , nie mozna wymazac hanby z kartek kalendarza
        naszej wspolczesnej historii , narod unicestwiony w swej histori nigdy sie nie
        podniesie z godnoscia .
        • slawek_wieczorek Drogi staruszku! Będą nowe nazwiska!!! 31.01.07, 18:44
          Otrzymałem wgląd do teczki kolegi represjonowanego w stanie wojennym. Pojawiają
          się tam nazwiska osób nieobecnych jeszcze na "Liście", które go szykanowały:
          3 zomowców,
          7 esbeków,
          4 sędziów wojskowych.
          Te dane wymagają obróbki, ale już wkrótce zostaną umieszczone na "Liście".
          Natomiast co do jednej z osób już widniejących w "Wykazie", udało się ustalić
          jej imię oraz prześledzić szczegółową działalność przestępczą w latach 80.
          Proszę pozdrowić Rodaków w Kanadzie!
          • Gość: Staruszek Re: Drogi staruszku! Będą nowe nazwiska!!! IP: *.dsl.bell.ca 31.01.07, 20:13
            slawek ....nie wiedzialem , ze moj znajomy z Podbeskidzia mial taka opieke....z
            mojej obserwacji jak go poznalem ladnych pare lat temu , to wygladal na
            czlowieka , ktory dawal sobie rade w trudnych opalach ......:o)
            Teraz jest w podrozy , wiec nie mam zadnej odpowiedzi od niego , jak
            wspomialem , przekazalem Twoje materialy i przypuszczam , ze bedzie mial wiele
            do uzupelnienia .
          • Gość: Quest Re: Drogi staruszku! Będą nowe nazwiska!!! IP: 67.69.36.* 02.02.07, 06:58
            Przegladajac wasze wpisy mozna sie wiele ciekawych rzeczy
            dowiedziec,przyznaje , ze tego okresu za bardzo nie znalem , ale relacje
            staruszka i jego przypomnienie o jego znajomym ma glebsza charakterystyke w tym
            dialogu o sprawiedliwosci.
            Bede sledzil Wasze wypowiedzi , dzieki za ten wpis i skladam swoje uznanie dla
            p.Wieczorka za jego spoleczna postawe , nie ukrywa sie oprawcow , podaje sie
            ich nazwiska publicznie .
            • Gość: Staruszek Re: Drogi staruszku! Będą nowe nazwiska!!! IP: *.dsl.bell.ca 02.02.07, 20:00
              Gość portalu: Quest napisał(a):
              Bede sledzil Wasze wypowiedzi , dzieki za ten wpis i skladam swoje uznanie dla
              > p.Wieczorka za jego spoleczna postawe , nie ukrywa sie oprawcow , podaje sie
              > ich nazwiska publicznie .
              .........masz racje , uznanie nalezy zlozyc autorowi Panu Wieczorkowi , ze nie
              ma skrzywionego kregoslupa i mowi o faktach niezaprzeczalnych ,ktore dla wielu
              stanowia jedynie jako wolanie o zemste a jest to jedynie odtworzenie faktow
              historycznych , ktore powinny byc rowniez przestroga dla innych na przyszlosc .
              Odnosze wrazenie , ze podobna ocene odczuwal bedzie i moj znajomy z
              Podbeskidzia.
      • Gość: tadeusz542 odszukaj listę zmarłych wskutek reformy sł.zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:55
        Do 2003 roku było to 18 tysięcy 600 osób po tym czasie w MZ zaprzestano
        publikacji tych danych.
        Obecnie są utajnione nie otworzysz tego wykazu - nie wierzysz spróbuj
        Przy tej liczbie eSBecja wygląda jak zgromadzenie aniołów.
        Toż samo łódzkie pogotowie wykończyło więcej ludzi niż padło w całym Stanie
        Wojennym.
        I jeszcze chciałem zasugerować dlaczego młodzi nie powinni wtrącać się w tamte
        lata Dlatego nie powinni bo będą jak chłopcy co to jeszcze nie zaznali kobiety
        ale opowiadają sobie jakby to robili - W dziewięciu przypadkach na dziesięć ich
        opowieści koncentrują się na sytuacji w której "Pomylili sobie dziury" My to
        już wiemy jak z tym jest bośmy to przeżyli , Oni tego nie przeżyli więc mają za
        prawdę kompletną bzdurę
      • tadeusz542 Panie Wieczorek mam propozycję zawodową dla Pana 25.02.07, 18:12
        18 tysięcy 300 osób zmarło wskutek nieudzielenia lub udzielenia zbyt późno
        pomocy po pierwszych reformach Służby Zdrowia. /tych w latach 90 kiedy
        wprowadzono opłaty za przyjazd Pogotowia i tych związanych z przynależnością
        pacjentów/
        Te dane publikowano do 2003 roku potem stały się niejawne.
        Przy tej liczbie Sławomirze eSBecja jawi się jako to stado aniołów.
        Jest Pan dziennikarzem więc mógłby Pan wykonać takie makabryczne porównanie
        na temat "Ilość ofiar sytemu w PRL w porównaniu z ilością ofiar Wolnej
        Rzeczpospolitej" .
        Serdecznie zachęcam do pracy.
        • Gość: dziennikarz Re: Panie Wieczorek mam propozycję zawodową dla P IP: *.gorzow.mm.pl 25.02.07, 19:26
          Proszę nie obrażać dziennikarzy. Sławomir Wieczorek, choc bardzo pewnie mu na
          tym zależy nie był i nie jest dziennikarzem. I mam nadzieję, że nie będzie.
          Brakuje mu postawowej cechy niezbędnej u każdego dziennikarza: obiektywizmu.
          • tadeusz542 Sorry! nie pomyślałem że szmacę Dziennikarzy 28.02.07, 12:22
            Faktycznie - przyrównanie faceta do dziennikarza to obelga dla tych ostatnich
            ale przydałoby się uświadomienie tak Wieczorkowi jak ewentualnym
            naśladowcom ,że My to znamy z autopsji , przeżyliśmy to osobiście i nie
            wiedzieliśmy jakie skutki osiągniemy przez to co robimy.
            Sławek zna to jedynie ze studiów post factum czyli z wtedy kiedy wszystkie
            wyniki były już wiadome.
            Łatwo dziwić się tym co nie trafili w totolotka w sekundę po losowaniu.
    • Gość: Baca Autolustracja samorządu - zobacz tu ... IP: *.sulechow.net 02.02.07, 21:35
      SAMORZĄD DO AUTOLUSTRACJI!

Sprawa lustracji co pewien czas powraca i powoduje wiele emocji w
      społeczeństwie. Ujawniane są niektóre osoby, które współpracowały ze służbami
      specjalnymi PRL, lecz nie ujawnia się tych, którzy pracowali w tych służbach i
      przyczynili się do prześladowania Polaków. Przypadek to czy planowe działanie? (...)

Dlatego apeluję i proponuję, aby każdy samorządowiec, z własnej inicjatywy,
      złożył oświadczenie autolustracyjne, w którym ujawni zgodnie z prawdą,
      podstawową informację: Czy jest pokrzywdzonym* w rozumieniu ustawy o IPN?
      Odpowiedź powinna być potwierdzona zaświadczeniem Instytutu Pamięci Narodowej i
      udostępniona wraz z tym zaświadczeniem do wiadomości publicznej (także w
      internecie). Takie postępowanie jest zgodne z prawem i ustawą z dnia 18 grudnia
      1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej - Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko
      Narodowi Polskiemu [Dz.U. nr 155 z 19 grudnia 1998 r., poz. 1016 z późn. zm. -
      dostępną także w internecie na stronie: www.ipn.gov.pl]. Autolustracja jest bez
      wątpienia społecznie pożyteczna, a realizacja tej propozycji, pozwoli na
      potwierdzenie publicznego uznania osób, które poddadzą się tej procedurze.
      (...)

* Pełna wersja tego artykułu i wiele innych tekstów znajduje się na stronie
      internetowej podanej poniżej:
      forum.sulechow.pl/printview.php?t=83&start=25
      Przeczytaj tekst i napisz co o tym myślisz?

Zobacz także tu!
      forum.sulechow.pl/viewtopic.php?t=83&postdays=0&postorder=asc&start=0
      • Gość: syfdokwadratu Oszolomstwo gorzowskie IP: 212.1.72.* 03.02.07, 12:13
        Oszolomstwo gorzowskie chyba legnie sie w bagnach Warty.

Ludzie zrobcie cos z tym, moze spec od meszek z UM pomoze ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka