Dodaj do ulubionych

Macie najlepszych prokuratorów

IP: *.ztpnet.pl 05.11.04, 22:36
Uhmmm...Tak...Mamy najlepszych prokuratorów.To żart???Może Pan Olejniczak
przyjrzałby się sprawie Centrum Biznesu,zanim takie dyrdymały zacznie
opowiadać.
Obserwuj wątek
    • Gość: QQRYQ Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.04, 00:37
      Co ty człowieku bredzisz! Oczywiście, że mamy najlepszych prokuratorów – nie czepiają się SLD a to wystarczy do pozytywnej opini (zresztą oni nie czepiają się żadnych polityków a to jest już skarb nad skarbami – taki pierścień mocy jak we władcy pierścieni)!!!!!!! ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
      • Gość: rem Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.04, 17:50
        Miasto bezprawia
        Panie ministrze Kalisz, niech pan zakasze rękawy i zrobi ze swoimi osiłkami
        porządek!

W Zielonej Górze policja, funkcjonariusze ABW i prokuratorzy nie walczą z
        przestępcami. Od dwóch lat wojują pomiędzy sobą oskarżając się nawzajem o...
        korupcję, morderstwo i udział w zorganizowanej grupie przestępczej! Cieszą się
        jedynie mafiosi, o których już wszyscy zapomnieli.

Huk wystrzałów z broni antyterrorystów z Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego
        budzi ukrywającego się Wiesława Łapkowskiego "Łapę". Bandzior wyskakuje z łóżka
        narzeczonej. Gdy policjanci wywalają drzwi do mieszkania na toruńskim
        blokowisku, on już znika na dachu. Krzyk półnagiej dziewczyny nie zatrzymuje
        policjantów. Ruszają w pogoń. "Łapę"Ędopadają po kilku chwilach, na klatce
        schodowej. Nieuzbrojony rzuca się na antyterrorystów.

- Chciał odebrać nam broń -Ęzeznają później w prokuraturze. Dwa strzały. "Łapa"
        pada martwy.

Duch "Łapy"
        Od tego momentu mija dokładnie rok. Jednak w Zielonej Górze duch "Łapy" jest
        wciąż obecny. Policjanci z Centralnego Biura Śledczego zarzucają kolegom z ABW
        celowe zastrzelenie bandziora. Twierdzą, że pozbyli się człowieka, który
        wszystko wiedział o korupcji w mieście i miał dokumenty mogące skompromitować
        wielu sędziów i prokuratorów.

W odpowiedzi prokuratorzy postawili dwóm oficerom CBŚ zarzuty przyjęcia 40
        tysięcy złotych łapówki od "Łapy". Według nich, funkcjonariusze za pieniądze
        przekazywali mu ważne informacje. Jeden z nich - Marek Bartos - został
        zawieszony, drugi - Marek Staromłyński od pół roku siedzi w areszcie.

Dotarliśmy do oficera CBŚ, któremu przedstawiono zarzuty, i do jego nadal
        pracujących kolegów. Nie było to trudne: kilka dni wcześniej utajnieni
        policjanci zdecydowali się wystąpić w miejscowym publicznym radiu!

- Jesteśmy zdesperowani - tłumaczy wyjątkowe zachowanie swoje i kolegów Marek
        Bartos. - Zarzuty wobec nas to efekt rozbijania przez nas korupcji w zielo

nogórskim wymiarze sprawiedliwości. Według oficerów CBŚ, klikę tworzą
        sędziowie, prokuratorzy i adwokaci. -ĘProkuratura i ABW boją się naszej wiedzy
        i dlatego wrabiają nas we współpracę z bandytami - tłumaczy Marek Bartos.
        Powołują się na śledztwo poznańskiej prokuratury apelacyjnej, która zamierza
        postawić pięć korupcyjnych zarzutów zielonogórskiej sędzi M. - Dogadywała się z
        adwokatami, bandytami i za kasę załatwiała wyroki. Ona jest jedynie czubkiem
        góry lodowej - tłumaczy Jacek Sidor, kolega z pracy Bartosa.

Prokurator się nie boi
        Ludzie z CBŚ przekonują, że mają konkretne dowody na korupcję w prokuraturze i
        w sądzie.

- Dlatego nie współpracujemy z ABW i prokuraturą -Ętwierdzi Sidor. - Jeśli
        prokuratura posunie się krok dalej, ujawnimy szczegóły - zapowiadają.

Takimi wypowiedziami wywołują wściekłość prokuratury. - Jak ci panowie coś na
        nas mają, to powinni to ujawnić! - denerwuje się Kazimierz Rubaszewski z
        zielonogórskiej prokuratury. - A jak nie, to niech spadają, za
        przeproszeniem...!

Kto to rozwiąże?
        Od dwóch lat w Zielonej Górze nie wiadomo, kto mówi prawdę: policjanci z CBŚ
        czy może prokuratorzy i funkcjonariusze ABW. Służby wojują pomiędzy sobą,
        obrzucają się oskarżeniami. Walka z gangami zeszła na drugi plan.

- Skąd mam wiedzieć, kto tu jest mafią? Zwykły człowiek może tylko nie
        wychodzić z domu i modlić się, żeby nigdy nie być skazanym na pomoc ABW, CBŚ
        czy prokuratury -Ęmówi mieszkaniec miasta.

Kolejni ministrowie spraw wewnętrznych (Biernacki, Janik, Oleksy) udają, że w
        Zielonej Górze nic złego się nie dzieje. Może pan, ministrze Kalisz, rozwiąże
        wreszcie konflikt wyniszczający służby powołane do zwalczania najpoważniejszych
        przestępstw?

źródło : SuperExpress 17.06.2004
    • Gość: spolegliwy Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.04, 06:21
      Jeżeli to prawda , to niech wyjaśnią sprawę zabójstwa /tak zabójstwa/
      Łapkowskiego.
    • Gość: andrzej Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 08:13
      taak, to piękna opinia
    • Gość: naskret Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 16:41
      a wydaje to uznany proku z miasta lodzi, pogromca osmiornicy lodzkiej - ladnie
      afere rozdmuchano tylko dlaczego nie podano pozniej ze wikszosc z bandziorow
      powsadzanych przez olejnika powychodzial zaraz na wolnosc.

juu chyba bym wolalbym uslyszec jak zyga mowi ze nigdy nic nie bral :-)
      • Gość: post Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.04, 20:13
        Olejnik jest ok.
    • Gość: adm [...] IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.04, 17:36
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: czytelnik Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.ztpnet.pl 06.11.04, 22:10
        raz darek, raz POK a teraz jeszcze inaczej. czyżby schizofrenia?
    • Gość: urwis Panie Olejnik - oleum do głowy sobie dolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:43
      Opinia "najlepszego" prokuratora Olejnika jest z.a.b.ó.j.c.z.a, nie mylić z
      zajebistą.
    • Gość: gość1 Re: Macie najlepszych prokuratorów IP: *.szpital.zgora.pl 08.11.04, 12:20
      Nasi najlepsi prokuratorzy mają manie prześladowcze i nie prześladują
      przestępców tylko ofiary. Przestępców się boją. Pani prokurator Zioło potrafi
      bez przesłuchania i nie widząc danej osoby na oczy stwierdzić, że jest ona
      winna. Nie liczy się dla niej co taka osoba przeżyje, ile czasu straci i
      nerwów, żeby oczyścić się z zarzutów. I ile upokorzeń. Ważne ,że super pani
      prokurator przyczyniła się do wykrycia "przestępczości". Jak może pani spać
      spokojnie?
      • Gość: Darek prokurator Magdalena Kopciuch IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.11.04, 19:19
        W moim przypadku jako pokrzywdzony również doznałem wielu upokorzeń przy
        zadowoleniu osób które mnie oszukały. Asesor Magdalena Kopciuch niczym lwica
        walczyła aby niedopuścić do ujawnienia prawdy i w ten sposób pomagała osobom
        które mnie oszukały. Prze ponad 4 lata odmawia mi pokazania dokumentów na które
        powołała się w żałosnym "postanowieniu" umorzenia sprawy.
        Rewizja w mieszkaniu, na polecenie prokuratury przez 6 mies. byłem poszukiwany
        przez policję z nakazem doprowadzenia. Kiedy się o tym dowiedziałem sam się
        zgłosiłem. Policja była ok., zdiwili się działaniami prokuratury i natychmiast
        zostałem zwolniony. Moja rodzina doznała skrajnych upokorzeń tylko dlatego że
        zostałem pokrzywdzonym. Gdybym wiedział że tak działa prokuratura nigdy bum nie
        zgłosił przestępstwa.
        Ostrzegam inne osoby poszkodowane na wskutej przestępstwa aby przed zgłoszeniem
        bardzo się zastanowiły bo na końcu samo mogą zostać oskarżone o popełnienie
        przestępstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka