Gość: Dawid IP: *.uz.zgora.pl 30.11.04, 20:14 Polecam strone www.easycall.pl rozmowy tam sa tansze niz w Skype i jest lepsza ich jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: QQRYQ Re: Rozmawiaj za darmo IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.04, 00:13 Rzetelność i dociekliwość dziennikarzy gazety nie zna granic!!! Dość powiedzieć, że tego typu programów jest obecnie więcej, a na rynek właśnie wkracza Tlenofon – rozmowy tańsze (w polsce) a czasami tylko nieznacznie droższe – a karty za 10 eur nie trzeba kupować. Poza tlenem (który służy również do bezpłatnej komunikacji pomiędzy użytkownikami) jest jeszcze wiele innych programów zarówno lepszych jak i gorszych od Skype’a czy Tlenu, jednak osobiście jestem zdania, ze lepiej zostawić pieniądze w Polsce niż wysyłać je za granicę. Mam tylko nadzieję, że tlen będzie w przyszłości troszkę stabilniejszy. A pani redaktor przyznaję za wspomnianą dociekliwość i brak stronniczości tudzież reklamy jednego z produktów połamane pióro... nietoperza. Proszę sobie poszukać innej pracy – do dziennikarstwa (przynajmniej związanego z techniką wyższą – od scyzoryka w górę) się pani nie nadaje!!! P.S. Przepraszam wszystkich zwolenników innych komunikatorów (za wyjątkiem zacofanego gg), że nie wspomniałem o innych ofertach (przynajmniej z nazwy), ale jako nie dziennikarz mogę sobie pozwolić na nie zagłębianie się w ofercie rynkowej, zwłaszcza że od dawna używam tlenu i migracja na inny komunikator była by obecnie troszkę dla mnie kłopotliwa (czyt. jestem leniem ;) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xena Re: Rozmawiaj za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 10:12 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Skype jest darmowy dla wszystkich i możesz się łączyć poprzez komputer z całym światem. Który, z komunikatorów tak ma? Dopiero na końcu artykułu jest mowa o płatnej usłudze (jako opcja) na stacjonarne oraz komórkowe, którą producenci Skype wprowadzili całkiem niedawno tak jak wiele innych firm. Poza tym Skype był (prawdopodobnie) pierwszym takim programem, bo ja go używam już od ponad roku. A jak widać gazeta dowiedziała się dopiero teraz i pewnie wiele osób też. A Ty z tego artykułu zrozumiał-aś/eś tyle, że: jedyny program do rozmów przez Internet i trzeba płacić za niego 10e. Ale tłumacze Ci, że to była taka wzmianka i dodatek. Artykuł mówi o darmowych rozmowach poprzez komputer przez Skypa. Znasz inne takie programy? Pewnie WPKontakt i Gadu-Gadu. W nich to nie dość że firewall jest ograniczeniem i należy przekierować porty to jeszcze nie można konferencji zrobić jak się należy. Myśl człowieku i przestań gadać o rzetelności dziennikarskiej i zajmij się rzetelnością swojego myślenia, bo narazie widać, że potrafisz przeczytać ze zrozumieniem tylko końcówkę notatki, która nie była jego sednem. Ale prawdziwy frustrat wszędzie się przyczepi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisterX Re: Rozmawiaj za darmo IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.12.04, 11:47 xena wez pzestan gadac glupoty ze nie ma innych takich programow do rozmowy calym swiatem. jest cala masa takich programow jak chocby aim ktory wchodzi w sklad AOL, a ktory ja uzywalem juz chyba z 4 lata temu. tez mozna gadac ile sie chce i kosztuje to 0 gr. wiec caly ten artykul jest po prostu wyciagniety z archiwum tylko program nowy wstawiony, bo gazeta nie ma o czym pisac, albo autorka kupila sobie wlasnie komputer i sie nie moze nadziwic jaki to postep w technice nastapil LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Rozmawiaj za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 22:22 Mister spokojniem sprobuj przejsc podwojny NAT i firewall czyms innym niz SKYPE, do tego doadaj kilka fajnych rzeczy jak np mocne szyfrowanie. O ile wiem nie ma takiego programu. Poza tym naprawde Skype ma bardzo dobra jakosc polaczenia, nawet netmeeting w windzie ma polaczenie glosowe i video w standardzie - problem w tym ze naprawde Skype dziala w prawie dowolnych sieciach (tak naprawde wystarczy mu otwarty port 80 i jest ok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qball Re: Rozmawiaj za darmo IP: *.pcr.univie.ac.at / *.pcr.univie.ac.at 02.12.04, 09:58 no popatrz, popatrz! to ci nowosc. ach te artykuly w dodatku zielonogorskim, rzeczywiscie nie maja o czym pisac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginter Re: Rozmawiaj za darmo IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 23:36 jezu jaka nowosc, aż zapiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travis Dla troglodytów proszę... IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.12.04, 01:41 ... o oświecenie;) Choć to niemal nieprawdopodobne, ale jest jeszcze garstka archaicznych użytkowników netu walczących z wzdzwonieniem się modemem w internet i do takich zaliczam się ja wraz ze swoim lubuskim komputerkiem. Mam pytanie odnośnie wymagań komunikatorów a la SKYPE etc.: jaka jest wymagana przepustowosc łączy dla zapewnienia jakości przesyłu - czy np. oferta kablooffki oferujaca 128kbs wchodzących i 64 kbs wychodzących pozwala na korzystanie z tych aplikacji? Czy też trze`a się wykosztować na wyższy pakiet - jeżeli tak to jaki? Odpowiedz Link Zgłoś