Dodaj do ulubionych

Liczbę posłów zmniejszyć

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 16:12
Kontynując oszczędności należy zmniejszyć liczbę posłów do 15 na jedno
województwo bez względu na liczebność województwa.
Zahamowanoby zapędy niektórych do ciągłego inwestowania w Warszawkę bez
szczególnego uzasadnienia.
Tam straty budżetu są gigantyczne!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: Liczbę posłów zmniejszyć IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.05.02, 10:25
      W zupełności zgadzam się z sugestią podaną w tytule: "Liczbę posłów trzeba
      zmniejszyć". Ale, tak przy tej okazji, należałoby jednoczesnie ZLIKWIDOWAĆ
      Senat. Liczba posłów, nie znajduje żadnego sensownego uzasadnienia; istnienie w
      polskiej rzeczywistości Senatu ma więcej w sobie sarmackiej fanfaronady i
      resentymantów, niż zdrowo rozsądkowej argumentacji ZA. Zresztą, będąc w UE nie
      możemy pozwolić sobie na kontynuację imprez niskich lotów"kabaretowej miernoty".
      A skoro państwo stara się podawać teraz wszelkie informacje na temat UE,
      osobiścię wciąż mi brakuje tematu: rola i funkcja Kościoła katolickiego w Unii
      Europejskiej. Wydaje mi się, że to my daliśmy UE wyrazisty przykład pod poważną
      rozwagę: "Czego może dokonać Kościół kat. oraz sami katolicy w państwie
      i do czego mogą doprowadzić samo państwo, gdy się IM nabożnie zezwoli i zaufa
      ich »prawdom«". Jest jeszcze czas i okazja!
      • Gość: markon Re: Liczbę posłów zmniejszyć IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 11:54
        o Senacie jest w innym wątku. Rolę Kościoła (każdego) postrzegam
        jako służebną wobec jego wiernych.
        Nie widzę potrzeby wtrącania się do polityki (w tym zagranicznej).
        Lewica na wszelki wypadek toleruje panoszenie się Dostojników, ale
        mam nadzieję , że sprawy dotowania Kościołów zostaną uregulowane w sposób
        właśnie europejski.
        Pozdrawiam
      • Gość: markon Re: Liczbę posłów zmniejszyć IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 15:57
        w jednym z wątków napotkałem głos, że poseł powinien mieć wyższe wykształcenie.
        Myślę ,że powinno to być obligatoryjne, ale chyba jest nierealne.
        Polska to taki dziwny kraj , że wielu mądrych ludzi stoi z boku polityki , a
        bardzo wielu głupców wskakuje na świeczniki.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka