Gość: beata IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 14:32 Wśród zielonogórskich szkół najlepiej próbę napisali uczniowie dwujęzycznego I LO oraz III LO, mam pytanie na czym polega dwujęzyczność ILO ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beata Re: Wyniki próbnej matury IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 14:57 znalazłam wiele przykładów klas dwujęzycznych, ale szkoła dwujęzyczna ? to chyba nazwa na wyrost. Jakie uprawnienia językowe muszą mieć nauczyciele uczący w klasie dwujęzycznej ? Szukam w przepisach oświatowych, ale nie mogę nic na ten temat znaleźć, czyżby nie było to uregulowane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Wyniki próbnej matury IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 09:06 wyniki nowej matury miały być podstawą kwalifikacji na studia a może tak nie być. Minister nie zapanował nad tym i niektóre uczelnie szykują własne testy , albo rozmowy kwalifikacyjne : "- czytamy w Słowie Polskim Gazecie Wrocławskiej. Zgodnie z ustawą o szkolnictwie wyższym, uniwersytety korzystają z autonomii i organizują drugi etap naboru. Będą to rozmowy kwalifikacyjne oraz testy. Podobne działania mijają się jednak z celem - przecież wyniki nowej matury miały być wystarczającym wyznacznikiem przyjęcia kandydatów. Matura miała być furtką, a jest po prostu "papierkiem". Uczeń, który znakomicie zda maturę, wcale nie musi dostać się na wymarzone studia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Wyniki próbnej matury IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 16:31 gdzieś te wątki porozrzucało Odpowiedz Link Zgłoś