Dodaj do ulubionych

BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO

05.04.05, 11:15
piatek,8.04,godzina 19,ul Bohaterow Westerplatte.przyjdz
Obserwuj wątek
    • Gość: groszek11 Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO IP: *.zacisze.zgora.pl 05.04.05, 21:54
      czy ten marsz jest zorganizowany ? tzn. czy poinformowano policje, prase itp.?
      • Gość: Benia Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 00:31
        i jak było........bo ja musiałam być w pracy:((
        • Gość: ziutek Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO IP: *.ztpnet.pl 06.04.05, 00:41
          Pochodzisz z przyszlosci? ;)
          • irenka82 Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO 06.04.05, 11:19
            informacje o marszu w piatek dostalam esemesem i przez gadu(kilkakrotnie,wiec
            wie o tym wiecej ludzi).dzisiaj(sroda) jest marsz studentow.no wiec jak to
            jest,bo niewiem co za pomysl robic 2 marsze,skoro mozna jeden wspolny.
            • patysia81 Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO 06.04.05, 23:24
              Niewiem czy dzisiaj był marsz studentów ale dostałam informacje ze jutro o 19
              spod pomnika na Westerplatte jest marsz i nalezy zabrac swiece i czarna opaske
              na ramię. Moze ktos tez ma takie informacje i moze je potwierdzic?
              • marcin_zielonagora Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO 06.04.05, 23:41
                Studenci wyruszyli dzisiaj spod byłej Politechniki. Szliśmy przez całe miasto aż
                pod ratusz. Chwilka modlitwy, jedna pieśń i powrót do Zbawiciela, gdzie później
                odbywała się msza dla studentów.
                • marcin_zielonagora Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO 06.04.05, 23:45
                  I jeszcze jedno. Niektórzy kierowcy zachowali się bardzo dobrze w związku z tym
                  że musieli poczekać chwilkę aż przejdzie pochód. Niektórzy byli tak perfidni, że
                  na siłę "wjeżdżali" w pochód żeby tylko przejechać.
                • Gość: Tomek o marszu z Campusu a UZ na deptak IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 06.04.05, 23:49
                  Dzisiaj byl pochod z Campusu A UZ na deptak i pozniej do kosciola sw.
                  Zbawiciela. Szkoda ze pochod byl tak kiepsko zorganizowany, bo bylo duzo ludzi.
                  Nie wiedzielismy gdzie mamy isc.
                  Inna rzecz to jest to ze zalamaly mnie stroje niektorych dziewczyn, one chyba
                  myslaly ze pochod nie skonczy sie w kosciele tylko w innym miejscu... W tym
                  pochodzie nie chodzilo o rewie mody.

Msza u Zbawiciela o 20:00 byla super. Ksiadz bardzo ladnie ja poprowadzil. Tak
                  trzymac!!!

• Gość: bohomaz Fotki z białego marszu z piątku!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:20
                www.bohomaz.prv.pl/marsz/index_znicze.html
    • Gość: Kasia Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 01:06
      a moja babcia wróciła zniesmaczona z marszu.
      Mówiła ,że młodzież nie potrafiła się zachować.
      Że luzakowali ,no i te laski a'la Wrocławska
      też zauważyła.
      hm...czyżby młodzież u nas inna niż w innych miastach?
      smutne .............:((gorsza?
      • stevills Przestańcie ludzie, przestańcie.... 07.04.05, 12:43
        Czy to właśnie wynieśliście z nauk Jana Pawła II??
        Spoglądać na innych i krytykować?? Po to był ten marsz?? Żeby patrzeć na innych
        i komentować jak byli ubrani, co robili....??
        O to chodzi w żałobie?? Żeby publicznie piętnować tych, co takiej żałoby nie
        obchodzą lub przeżywają w inny sposób niż ten niby 'poprawny politycznie??
        Kto Wam dał prawo oceniania, krytykowania, decydowania w jaki sposób należy
        uszanować pamięć Największego Polaka??

Czytam te wszystkie posty, że flaga nie tak zawieszona, że ktoś siedział i pił
        piwo, że TV za dużo/za mało mówi o Janie Pawle II, że tu i tam sklep otwarty...
        Czytam to wszystko i szkoda mi Was trochę.....
        "Od siebie wymagajmy, nawet gdy inni nie wymagają od nas"
        "...a w oku swoim belki nie dostrzega".

Pozwólmy każdemu przeżywać to lub nie na swój sposób. I sami też tak właśnie
        róbmy. Od siebie wymagajmy, nie od innych...

Kamil
        • Gość: wanda Re: Przestańcie ludzie, przestańcie.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.04.05, 12:54
          to obraz prawdziwych Polaków
        • Gość: JANEK Re: Przestańcie ludzie, przestańcie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 16:53
          PIĘKNIE POWIEDZIANE NIC DODAĆ... POPIERAM
        • stevills No toś Panie Admin lekko przesadził. 08.04.05, 18:18
          Proszę mi pokazać w którym to miejscu mojej, skasowanej przez Pana, wypowiedzi
          naruszyłem prawo czy też regulamin??
          Wychodzi na to, że kasuje Pan zupełnie bez pomysłu, chaotycznie, losowo czy jak
          tam można to jeszcze nazwać.

Pozdrawiam
          Kamil
    • Gość: jejkuuu Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO IP: *.gala.net.pl 07.04.05, 13:29
      ten marsz nie był w ogóle zorganizowany!! szliśmy po chodniku!!! chwala tylko
      za to że mimo wszystko zjawilo sie az tylu studentów! to było piekne!
      nie rozumiem tylko dlaczego tłum ludzi z miasta nie zaczekał na nas pod
      ratuszem, żeby wspólnie dojśc do kościoła św. Ducha, tylko poszli sobie sami!!!
      przeciez częśc osób wybierała sie na msze własnie tam, a założenia były takie
      że pod ratuszem połączymy się i wspólnie tam dotrzemy! jak zwykle fatalna
      organizacja!
    • Gość: damian Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO IP: *.ztpnet.pl 08.04.05, 18:14
      Czy ktos moze potwierdzic czy dzis odbedzie sie ten marsz?
      • Gość: gość Re: BIALY MARSZ KU CZCI OJCA SWIETEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:46
        może zakończę to słowami;Kochani jesteście ,że w marszu oddaliście hołd
        Największemu i Naidroższemu Polakowi.Szłam na samym końcu z zapaloną świecą i
        podziwiam wszystkich Zielonogórzan za spokój, wrażliwość i szacunek do Ojca
        Świętego i nas samych.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka