Dodaj do ulubionych

Panie Robercie Rewinski

24.06.02, 13:17
Panie,
prosze poprawic bledna forme w Wenusie w swoim artykule
o hipermarketach. W pierwszym akapicie uzyl Pan formy
poprawnej, ale pozniej niestety pojawia sie forma
bledna. Wstyd!
Obserwuj wątek
    • Gość: rre Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.ziel.gazeta.pl 24.06.02, 14:17
      Szanowny Czytelniku
      Nie mam zwyczaju reagować na anonimowe uwagi. Jesli więc ma Pan/Pani odwagę prezentować swoje uwagi
      językowe, to proszę też podpisać się z imienia i nazwiska (oczywiscie prawdziwego). Wtedy chętnie
      podyskutuję.
      Z poważaniem
      Robert Rewiński
      • pekaes2 Re: Panie Robercie Rewinski 24.06.02, 14:55
        hahahahahahahaha progi forum założonego przez gazete, gdzie anonimowość jest
        immamentną cechą istnienia tegoż forum - za niskie dla redaktora...
        a słownik ortograficzny z kolei na za wysokiej półce........
        • borys-krakow Re: Panie Robercie Rewinski 24.06.02, 14:58
          I tak macie szczęście, że się do Was odzywają. My musimy udawać czasami, że my
          to oni, żeby zareagowali.
          • Gość: markon Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 15:15
            czwartą władzę pojmują w sensie dosłownym, że to właśnie "On" a to prasa,
            która jest wieczna. Przysłowiowy On jest zaś pismakiem dziś a jutro może być
            zwykłym czytelnikiem produktów innych Onych.
      • osm Re: Panie Robercie Rewinski 24.06.02, 15:13
        Gość portalu: rre napisał(a):

> Szanowny Czytelniku
        > Nie mam zwyczaju reagować na anonimowe uwagi. Jesli
        więc ma Pan/Pani odwagę pre
        > zentować swoje uwagi
        > językowe, to proszę też podpisać się z imienia i
        nazwiska (oczywiscie prawdziwe
        > go). Wtedy chętnie
        > podyskutuję.
        > Z poważaniem
        > Robert Rewiński

Szanowny Panie,
        Poniewaz forum jest z natury rzeczy miejscem, gdzie
        prezentuje sie swoje opinie anonimowo (choc nie do konca
        - jestem zarejestrowanym uzytkownikiem, wiec moje dane
        sie znajduja w bazie), to nie bede ujawnial swego
        prawdziwego nazwiska. Jesli chce Pan podyskutowac na
        temat Wenus-Wenusa, to prosze sie udac na forum dot. j.
        polskiego, gdzie ekspert Gazety Wyborczej precyzyjnie
        wypowiedziala sie w tej kwestii i nie ma o czym
        dyskutowac - prosze poprawic i tyle.
        Pozdrawiam
        OSM

• arwena Re: Panie Robercie Rewinski 24.06.02, 16:56
          osm napisał(a):
          > Poniewaz forum jest z natury rzeczy miejscem, gdzie
          > prezentuje sie swoje opinie anonimowo (...)
          > - prosze poprawic i tyle.
          hej - i tak jest niezle
          w innym watku napisalam ze 'pożądać' to nie przez 'rz' (autorem wyzej cytowany
          pan, korekta nie istnieje??) i nikt nie raczyl sie do mnie odezwac! moze dlatego
          ze dyskusji nie podlegalo? ;-)

choc mysle ze rzeczywiscie za niskie progi stanowimy, sieciowa
          zbieranina, 'niewiadomokto' kryjacy sie za nickiem... generalnie jesli nas nie
          olewaja to lekko ich irytujemy

ale jesli kto najal sie za burka to i szczekac powinien
          dziennikarz w polskiej gazecie powinien pisac po polsku i zero tlumaczen jesli
          wali byki, zero zmiany tematu, rozmydlania i koniecznosci legitymowania sie tego,
          kto ow blad zauwazy. co wiecej - osmiele sie napisac - ze jaka forma
          podziekowania za darmowa krytyke konieczna by tu byla.

a swoja droga krytyka postarac sie powinna bardziej konstruktywną byc. choc to
          sprawy oczywiste.
          • Gość: 44 Re: Panie Robercie Rewinski IP: 62.87.223.* 24.06.02, 17:12
            arwena napisał(a):

> osm napisał(a):
            > > Poniewaz forum jest z natury rzeczy miejscem, gdzie
            > > prezentuje sie swoje opinie anonimowo (...)
            > > - prosze poprawic i tyle.
            > hej - i tak jest niezle
            > w innym watku napisalam ze 'pożądać' to nie przez 'rz' (autorem wyzej cytowany
            > pan, korekta nie istnieje??) i nikt nie raczyl sie do mnie odezwac! moze dlateg
            > o
            > ze dyskusji nie podlegalo? ;-)
            >
            > choc mysle ze rzeczywiscie za niskie progi stanowimy, sieciowa
            > zbieranina, 'niewiadomokto' kryjacy sie za nickiem... generalnie jesli nas nie
            > olewaja to lekko ich irytujemy
            >
            > ale jesli kto najal sie za burka to i szczekac powinien
            > dziennikarz w polskiej gazecie powinien pisac po polsku i zero tlumaczen jesli
            > wali byki, zero zmiany tematu, rozmydlania i koniecznosci legitymowania sie teg
            > o,
            > kto ow blad zauwazy. co wiecej - osmiele sie napisac - ze jaka forma
            > podziekowania za darmowa krytyke konieczna by tu byla.
            >
            > a swoja droga krytyka postarac sie powinna bardziej konstruktywną byc. choc to
            > sprawy oczywiste.

Ortografia i stylistyka to pół biedy, choć nie do zaakceptowania. Najgorsza jest
            dyspozycyjność, brak wnikliwości, rzetelności w dochodzeniu do obiektywnych
            opinii prezentowanych na łamach lokalnej prasy. To wymaga zaangażowania i
            niejednokrotnie merytorycznej wiedzy na dany temat, a z tym to jak z tym
            słownikiem na za wysokiej półce.
            I mamy substytuty rzetelnego dziennikarstwa w postaci "własnych" opinii i
            komentarzy... dziennikarzy. Wierszówka, wierszówka, wierszówka... bez
            jakichkolwiek analiz opisywanych zdarzeń. Jakby wczoraj nie istniało...

44
          • Gość: maria Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 20:10
            Niestety ja też zauważyłam a co gorsza znam z autopsjii
            brak wnikliwości w tematach podejmowanych przez ONYCH dziennikarzy.
            Szkoda wielka bo tak naprawdę w tym mieście nie ma do kogo sie zwrócic z
            poważnym tematem..nie ma komu zaufać..

• Gość: markon Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 20:29
              Na forum jest wielu panów , którym można ufać bezgranicznie.
              Pozdrawiam :)))
            • Gość: 44 Re: Panie Robercie Rewinski IP: 62.87.223.* 26.06.02, 16:06
              Gość portalu: maria napisał(a):

> Niestety ja też zauważyłam a co gorsza znam z autopsjii
              > brak wnikliwości w tematach podejmowanych przez ONYCH dziennikarzy.
              > Szkoda wielka bo tak naprawdę w tym mieście nie ma do kogo sie zwrócic z
              > poważnym tematem..nie ma komu zaufać..
              >
              >

I dochodzimy do sedna.
              Nie podzielałbym poglądu, ale również przećwiczyłem to zjawisko na sobie.
              Więc z tym zaufaniem trudna sprawa, o lojalności nie wspomnę.
              To jest tak jak z dziewictwem, traci się je raz. Później, niestety nie da się
              tego odbudować.
              Można próbować, ale i tak w końcu okazuje się, że to już nie to samo.

44
      • Gość: lidka Re: Panie Robercie Rewinski IP: 194.204.191.* 25.06.02, 20:34

> Szanowny Czytelniku
        > Nie mam zwyczaju reagować na anonimowe uwagi. Jesli więc ma Pan/Pani odwagę pre
        > zentować swoje uwagi
        > językowe, to proszę też podpisać się z imienia i nazwiska (oczywiscie prawdziwe
        > go). Wtedy chętnie
        > podyskutuję.

no naprawdę, niech sie Pan wyluzuje! to nie jest sprawa polityczna, tu nie sa
        krytykowane panskie poglady, nie jest szargane to, w co pan wierzy!:)
        normalnie, byka Pan strzeliles hehe, ale wstyd.

• osm Re: Panie Robercie Rewinski 26.06.02, 12:07
          Gość portalu: lidka napisał(a):

> no naprawdę, niech sie Pan wyluzuje! to nie jest sprawa
          polityczna, tu nie sa
          > krytykowane panskie poglady, nie jest szargane to, w co
          pan wierzy!:)
          > normalnie, byka Pan strzeliles hehe, ale wstyd.
          Ale teraz to juz nie poprawi - chyba na zlosc. A to
          przeciez takie proste.
          Jeszcze raz Pana prosze Panie Rewinski - popraw Pan ten
          blad.
      • Gość: qaz Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.ipub.pl 26.06.02, 15:07

> Szanowny Czytelniku
        > Nie mam zwyczaju reagować na anonimowe uwagi. Jesli więc ma Pan/Pani odwagę pre
        > zentować swoje uwagi
        > językowe, to proszę też podpisać się z imienia i nazwiska (oczywiscie prawdziwe
        > go). Wtedy chętnie
        > podyskutuję.
        > Z poważaniem
        > Robert Rewiński

Dziwne, ale skoro nie reaguje się na anonimowe posty, to skąd ta odpowiedź?
        Przecież to jakaś forma reakcji. Ubodło, no nie?

• Gość: kkj Re: Panie Robercie Rewinski IP: 212.160.123.* 26.06.02, 15:50

> Szanowny Czytelniku
        > zentować swoje uwagi
        > go). Wtedy chętnie
        > podyskutuję.
        > Z poważaniem
        > Robert Rewiński

Sznowny Redaktorze!
        Nie mam zwyczaju wydawać pieniędzy na gazety zawierające treści z błędami, w
        szczególności ortograficznymi, nawet podpisane czyimś (oczywiście prawdziwym)
        nazwiskiem.
        Jeśli je wydaję i jeśli po jakiejś ogromnie skomplikowanej wędrówce trafia marna
        ich część, ale mimo wszystko do Pańskiej kieszeni, to jest Pan MOIM Panem
        Redaktorem, nawet jeśli Pan nie zna mojego nazwiska (oczywiście prawdziwego).
        Od ludzi, którym płacę oczekuję profesjonalizmu i szacunku za "wspomaganie"
        Pańskiej kieszeni.
        Oczekuje tego od Pana każdy, kto kupuje i czyta Gazetę!
        Troszkę pokory proszę Pana Redaktora!
        Zrozumiał Pan?

kkj
        • pekaes2 Re: Panie Robercie Rewinski 02.07.02, 09:53
          no to mozesz przestac kupowac gazete :-)we wczorajszej spory wał. Wedle gazety
          w łagowie wreczono nagrode niejakiego Janusza Burskiego, choc ja na własne uszy
          słyszałem, że Burski ma na imie Juliusz Ale nie sądze by redaktor od wenusa
          wiedział kim byl Juliusz Burski i czym sie dla Łagowa zasłużył
          • Gość: kkj Re: Panie Robercie Rewinski IP: 212.160.123.* 03.07.02, 08:56
            To co Panie Robercie Rewiński? Może po tym byku Pan sie do nas odezwie?? Tak
            bardzo prosimy... ;-)
            • pekaes2 Re: Panie Robercie Rewinski 03.07.02, 10:00
              nie odezwie sie bo i po co...wystarczy zreszta spojrzec na dizsiejsze wydanie
              papierowe jakie posty z forum przedrukowala gazeta z forum - tylko te zgodne z
              teza gazety. My nie po linii to o czym maja z nami gadac, ale co sie martiwsz
              pogadajmy sobie sami :-)
              • Gość: kkj Re: Panie Robercie Rewinski IP: 212.160.123.* 03.07.02, 12:01
                pekaes2 napisał(a):

> nie odezwie sie bo i po co...wystarczy zreszta spojrzec na dizsiejsze wydanie
                > papierowe jakie posty z forum przedrukowala gazeta z forum - tylko te zgodne z
                > teza gazety. My nie po linii to o czym maja z nami gadac, ale co sie martiwsz
                > pogadajmy sobie sami :-)

Pewnie że sobie pogadamy, tylko trochę "śmieszno i straszno" że na forum
                załozonym przez Gazetę redaktor tejże, wywoływany do tablicy nie ma zamiaru "dać
                głosu" wczesniej "obsikując" potencjalnych interlokutorów. To nie jest chyba
                zgodne z "duchem" Gazety niosącej na sztandarach inteligentny dialog - prawda
                Panie Naczelny Redaktorze - przełożony Pana Roberta Rewińskiego??

Zobaczymy - może teraz ktoś da głos - pokibicujesz mi Pekaes? ;-)
                Pozdrówka
                • pekaes2 Re: Panie Robercie Rewinski 03.07.02, 12:22
                  Gość portalu: kkj napisał(a):
                  > Pewnie że sobie pogadamy, tylko trochę "śmieszno i straszno" że na forum
                  > załozonym przez Gazetę redaktor tejże, wywoływany do tablicy nie ma zamiaru "da
                  > ć głosu" wczesniej "obsikując" potencjalnych interlokutorów. To nie jest chyba
                  > zgodne z "duchem" Gazety niosącej na sztandarach inteligentny dialog - prawda
                  > Panie Naczelny Redaktorze - przełożony Pana Roberta Rewińskiego??
                  > Zobaczymy - może teraz ktoś da głos - pokibicujesz mi Pekaes? ;-)
                  > Pozdrówka

niestety, sztandary wyłopotały sie na wietrze, a hasła zdezaktualizowały sądząc
                  po poziomie redkatorow gazetki. Możemy chyba pokibicować tylko sobie sami, i tak
                  bedzie słusznie, co? :-)
                  podroofka
                  • Gość: kkj Re: Panie Robercie Rewinski IP: 212.160.123.* 03.07.02, 12:27
                    pekaes2 napisał(a):

>Możemy chyba pokibicować tylko sobie sami, i tak
                    > bedzie słusznie, co? :-)
                    > podroofka

OK!!! Pozdrowionka dla wszystkich, którym sie chciało napisać cokolwiek
                    w "sprawie" Pana Redaktora, oraz dla wszystkich, którym jeszcze się bedzie
                    chciało w przyszłości, oraz dla wszystkich pozostałych, z wyłączeniem Panów
                    Redaktorów!
                    :-)
    • klin! :)))) 26.06.02, 12:29
      Najzabawniejszy wątek miesiąca.
      Pan dziennikarz pisze o Wenusie i jeszcze się obraża.
      Uśmiałem się do łez :))
      • osm Re: :)))) 26.06.02, 15:55
        Mnie tez juz to zaczyna smieszyc, ale jak znowu zobacze
        takiego byka, to tez napisze. Niech sie obrazaja, a
        maja na kogo - na swoich czytelnikow :-)))
        Moze sie obraza i przestana pisac w ogole? To by
        dopiero bylo fajnie.
      • arwena Re: :)))) 26.06.02, 22:30
        klin! napisał(a):
        > Najzabawniejszy wątek miesiąca.
        > Pan dziennikarz pisze o Wenusie i jeszcze się obraża.
        > Uśmiałem się do łez :))
        wiesz klin! zaczynam podejrzewac ze jestes wyjatkowym czlowiekiem z wyjatkowa
        optyka... strasznie mnie podniecaly takie durnowate teksty, ale 'nad cziom
        smiejotsa' chyba najwlasciwsze. we wszystkich kierunkach.
        pozdrowka dla karguli zza plota ;-)
        jak tam znaki szczegolne?
        • klin! Re: :)))) 27.06.02, 11:40
          Gdy dziennikarz pisze "o Wenusie", to samo w sobie jest już śmieszne. Gdy
          łaskawie zgadza się o tym "podyskutować", pod warunkiem, że mu się poda swoje
          nazwisko (oczywiście prawdziwe), no to już ubaw po pachy... Rozumiem, że
          słowo "wyjątkowy" w Twoim poście, to niezasłużony komplement? :)
          Pozdrowienia dla Pawlaków (szczególnie ciepłe dla Pawlaczki).
          • arwena Re: :)))) 27.06.02, 12:18
            klin! napisał(a):
            > Gdy dziennikarz pisze "o Wenusie", to samo w sobie jest już śmieszne. Gdy
            > łaskawie zgadza się o tym "podyskutować", pod warunkiem, że mu się poda swoje
            > nazwisko (oczywiście prawdziwe), no to już ubaw po pachy...
            wlasnie. zazdroszcze ci tego ze potrafisz 1) sensownie powiedziec o co ci chodzi
            2) zrobic to w sposob najwlasciwszy z mozliwych (znaczy - zgodny z moim
            swiatopogladem)

> Rozumiem, że słowo "wyjątkowy" w Twoim poście, to niezasłużony komplement? :)
            ani komplement ani niezasluzony. nie badz bezczelny. prawda najprawdziwsza.
            niewielu takich (borysa nie ma, to moze nie zauwazy;))
      • Gość: katmandu Re: :)))) IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 22:50
        Czy na pewno ten co podpisał się REWIŃSKI to faktycznie Rewiński?
        • hiro Re: :)))) 04.07.02, 22:54
          a czy katmandu jest autentyczny?:-))))))
    • Gość: janek Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.02, 10:50
      Dziś w gazecie jest kolejny błąd. Senator Zbyszko Piwoński został przedstawiony
      jako: zielonogórski poseł SLD. Pyszne, tym bardziej że gazetę prowadziła
      redaktor naczelna J-Ż-Ch.
      • Gość: dSvP Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.02, 14:52
        co się janek czepiasz???
        O pomyłkę łatwo wszak w woj. lubuskim mamy 12 posłów i 3 senatorów!!!
        • Gość: jarek Re: Panie Robercie Rewinski IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.02, 19:54
          i jednego rewińskiego dzięki Bogu
          • arwena Re: Panie Robercie Rewinski 16.07.02, 21:41
            Gość portalu: jarek napisał(a):
            > i jednego rewińskiego dzięki Bogu
            to komplement dla pana, panie rre!
            ;)
            • pekaes2 Re: Panie Robercie Rewinski 18.07.02, 13:18
              może miał na myśli: dzięki Bogu, że tylko jeden :-) to i tak nadto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka