Dodaj do ulubionych

nasz "agent" w Gorzowie

10.07.02, 09:37

niejaki Tomaszewicz, niegłupi facet zresztą, wygrał konkurs na szefa
gorzowskiego teatru. Ma jednak zadre w życiorysie: szefował przed laty teatrowi
w Zielonej Górze. Ciekaw jestem, kiedy pojawią się głosy, że Zielona Gora
właśnie zamachnęła się na kolejną instytucję w Gorzowie. Może to absurd, ale
nie większy niż większość spiskowych tez wygłaszanych przez niektórych
gorzowskich polityków :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: markon Re: nasz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 10:42
      zobacz na forum Gorzowa, jest kilka głosów (zróżnicowanych)
      • pekaes2 Re: nasz agent 10.07.02, 12:16
        czyli niestety obsesja działa, myślę czasem że w gorzowie natężenie wariatów jest
        wyjątkowe, choć na szczęście normalsów też sporo. ten temat to młyn na wode p.
        Pasia i Krysiaka, i doprawdy nie wiem czemu redaktorzy wyborczej popieraja
        wariackie tezy wyborcze pana Derecha
        • blic Re: nasz agent 10.07.02, 13:09
          pekaes2 napisał:

> czyli niestety obsesja działa, myślę czasem że w gorzowie natężenie wariatów
          > jest wyjątkowe, choć na szczęście normalsów też sporo.

Zupełnie jak w Zielonej.

> ten temat to młyn na wode p.
          > Pasia i Krysiaka, i doprawdy nie wiem czemu redaktorzy wyborczej popieraja
          > wariackie tezy wyborcze pana Derecha

Krysiak pewnie dlatego, że jest z Lublina...
          • pekaes2 Re: nasz agent 10.07.02, 16:40
            no tak, ten Krysiak pewnie zawarł bardzo tajemny pakt z Lublinem by pogrzebać
            Zieloną :-))))))
            Rację masz blic, wariatów w żadnym naszym "wojewódzkim" hahaha mieście nie
            brakuje, sugeruje tylko, że w Gorzowie teoria "pozbawienia znaczenia" jest
            obowiązująca i smutno że taki Krysiak von Lublin, znany z niegłupich tesktów,
            propaguje czasem idee psychopatów. A przecież nie ma lepszej broni dla mediów,
            niz pomijać kretyńskie opinie
            • blic Re: nasz agent 10.07.02, 16:52
              pekaes2 napisał:

> smutno że taki Krysiak von Lublin, znany z niegłupich tesktów,
              > propaguje czasem idee psychopatów.

Bardzo często prawda leży gdzieś sobie hen, dlatego ciężko do końca stwierdzić
              jakie intencje powodują politykami.
              Niemniej jednak określenie 'psychopata' wobec szefa rządzącej partii jest IMO
              zbyt radykalne.

> A przecież nie ma lepszej broni dla mediów,
              > niz pomijać kretyńskie opinie

Myślę, że nasze media akurat są wyjątkowo dobre w pomijaniu wielu opinii.
              Szczególnie tych idących pod włos aktualnym władzom. Kiepsko wygląda czwarta
              władza w lubuskiem.
              • pekaes2 Re: nasz agent 10.07.02, 17:41
                blic napisał:

> Bardzo często prawda leży gdzieś sobie hen, dlatego ciężko do końca stwierdzić
                > jakie intencje powodują politykami. Niemniej jednak określenie 'psychopata'
                wobec szefa rządzącej partii jest IMO zbyt radykalne.
                > Myślę, że nasze media akurat są wyjątkowo dobre w pomijaniu wielu opinii.
                > Szczególnie tych idących pod włos aktualnym władzom. Kiepsko wygląda czwarta
                władza w lubuskiem.
                > Blitz von Landsberg

itencje faktycznie, co smutne, niejasne. Wolałbym czasem, żeby powiedzieli,
                zdobędziemy poklask służąc wyborcom, choć tylko po to by zdobyc kolejna kadencję.
                wobec polityków jednak nic nie jest radykalne, bo historia, zwłaszcza europejska,
                znan przypadki gdy partiami, i to ważnymi, rządzili psychopaci.
                Co do czwartej władzy w lubuskiem, to mysle że jest to nie czwarta władza a 65,
                która jednak wbrew poziomowi i logice, chciałaby byc pierwsza. Smutny ten zarzut
                kieruję zwłaszcza do wyborczej, która ma paskudną cechę obwieszczania jedynej
                słusznej linii często z rzeczywistością nie mającej nic wspólnego. czytać się
                czasem tego nie kce, oj nie kce. mam wrażenie jakby dziennikarze lokalni żyli w
                wirtualnym całkowicie świecie, równie papierowym jak ich teksty,
                pozdrawiam
                pekaes2 von Grunberg :-)
                PS o boże blic i doceń wysiłek z jakim zamieściłem tego posta, chyba z 40 minut
                próbowałem otworzyć te strone, zalogować, wejść wyść czy coś wpisać, to nagorzej
                działający sewer w necie
            • j24 ... idee psychopatów 11.07.02, 13:06
              pekaes2 napisał:

> w Gorzowie teoria "pozbawienia znaczenia" jest obowiązująca

...na szczęście jej realizacja w tych okolicznościach jest trudna...

> smutno że taki Krysiak von Lublin, znany z niegłupich tesktów, propaguje czasem
              > idee psychopatów.

Jak, Drogi Pekaesiarzu, powinienem Ci w tych okolicznościach odpowiedzieć?

> A przecież nie ma lepszej broni dla mediów, niz pomijać kretyńskie opinie

Prasa to wielka siła. Wiem coś o tym. Nie ma bardziej nieobiektywnej gazety
              od Gazety Lubuskiej.
              To najlepszy zawodnik w Waszej drużynie, jeszcze, choć jego nakład spada, zwroty
              duże, musicie więcej kupować, bo bez tego będzie trudno kształtować politykę
              regionalną.

Kiedy chciałem tam umieścić małe ogłoszenie, o następującej treści:
              "Wszystkich, którzy nie godzą się aby poseł Daszkiewicz w publicznych
              wypowiedziach nazywał Gorzów kurnikiem proszę o kontakt (nr telefonu)"
              panienka poszła do szefa, zrobił się szum, szybki telefon (do Zielonej Góry),
              konsternacja, zamieszanie, kazali przyjść później, dzwonili na komórkę...
              ... nie mieli możliwości odmówić, więc zażądali bardzo wysokiej
              opłaty (kilkunastokrotnie wyższej od ogłoszenia typu: "pomogę wdrożyć program
              płatnika ZUS", które to ogłoszenie kilka dni temu umieszczałem...

Uwierz, naprawdę Gazeta Lubuska wywołuje bardzo gorące emocje w Gorzowie,
              odmawiają na forum czytelników umieszczenia krytycznych opinii mieszkańców
              Gorzowa, mogę się powołać na konkretne przypadki.

Idee psychopatów (pewnie masz na myśli Stowarzyszenie Forum Gorzowa) wywołały
              dyskusję nad sensem województwa lubuskiego i roli w nim Gorzowa, bardzo burzliwą
              dyskusję, szkoda, że głosy z Gorzowa wszystkie były "do jednej bramki", nawet
              polityków (poza wojewodą, któremu raczej nie wypadało się wypowiedzieć przeciw
              województwu, którym z ramienia rządu kieruje).

Wolałbyś pewnie wzorem Polski za czasów Stalina, gdy narodziło się województwo
              zielonogórskie, żeby powszechna propaganda mówiła, że jest dobrze, a wichrzycieli
              od czasu do czasu nazwała syjonistami...

Nie wiem kim jesteś, ale wiem, że wielu jest takich, którzy by chcieli nas
              uciszyć. Inni by sobie pogadali przy piwie i po mału można by realizować
              "lubuskiego plana" zredagowanego, zgodnie ze słowami byłego wojewody Iwana,
              w redakcji Gazety Lubuskiej.

Tak!, jesteśmy przewrażliwieni, Wasi nieszczerzy, wrogo nastawieni względem
              Gorzowa gracze (przedstawiciele Waszego miasta) wyrobili to w nas.

Zapracowali sobie na to solidnie, mrówczą, lecz na szczęście niezbyt owocną
              krecią pracą.

Nie chcemy gościć w Gorzowie żadnych przyjaciół marszałka, ani samego marszałka,
              mamy już dość pana Adama Frasa, na którego mam zamiar napisać donos do NIK-u.
              Z uwagi na to, że zainkasował 3.5 mln złotych (35 starych miliardów) za
              opracowanie planu restrukturyzacji gorzowskich szpitali, a teraz się okazuje,
              że żadnego planu nie ma, ukazuje się szpitalna prasa podziemna, a co odważniejsi
              lekarze głoszą otwarcie, że zrobią robotę za dyrektora.

Przypominam, że to miał być fachowiec. Robi drugi raz to za co wziął kasę i robi
              to tak nieporadnie, że nawet tak nieruchliwe społeczność jakim jest środowisko
              lekarskie wyprowadził z równowagi...
              Wypowiedzi tego pana w prasie dowodzą bardzo niskiego poziomu inteligencji...
              • Gość: sagan Re: ... idee psychopatów IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 11.07.02, 15:06
                cykuta odebrała Ci zdolność jasnego rozumowania;
                • j24 Re: ... idee psychopatów 12.07.02, 12:34
                  Gość portalu: sagan napisał(a):

> cykuta odebrała Ci zdolność jasnego rozumowania;

Całe szczęście, że chociaż Ty jasno widzisz.
                  • Gość: sagan Re: ... idee psychopatów IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 12.07.02, 16:39
                    nie, też tak myślem
    • Gość: Keram Re: nasz IP: 2.3.STABLE* / 10.10.37.* 12.07.02, 14:23
      pekaes2 napisał:

>
      >
      > niejaki Tomaszewicz, niegłupi facet zresztą, wygrał konkurs na szefa
      > gorzowskiego teatru. Ma jednak zadre w życiorysie: szefował przed laty teatrowi
      >
      > w Zielonej Górze. Ciekaw jestem, kiedy pojawią się głosy, że Zielona Gora
      > właśnie zamachnęła się na kolejną instytucję w Gorzowie. Może to absurd, ale
      > nie większy niż większość spiskowych tez wygłaszanych przez niektórych
      > gorzowskich polityków :-)

Proponuję, abyś przeczytał na tym forum co napisał Osm w "Gorzowskiej koncepcji
      powiedzmy stanowczo NIE" wyrażając swoje oburzenie na wieść, że przebudowę Pl.
      Powstańców Wielkopolskich w ZG zaprojektowali gorzowscy architekci :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka