Dodaj do ulubionych

absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ ?

03.08.05, 19:47
Jezeli dostałes lub nie dostałes się na studia? napisz mi przosze drogi
licealisto co sadzisz o naborze na Uniwersytet Zielonogórski?Czy nowa matura,
pomogła czy zaszkodziła tobie?
Czy warto było zapłacić 80 i 85 złotych opłaty rekrutacyjnej, by dostać się
na wymarzony kierunek studiów?
Obserwuj wątek
    • Gość: rozbawiony Re: absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:34
      >>Czy warto było zapłacić 80 i 85 złotych opłaty rekrutacyjnej, by dostać się
      >>na wymarzony kierunek studiów?

sikam ze smiechu. to nie jest widzimisie tylko wymog. ale w zg nie warto. i co
      to za rekrutacja jak mozna sie dostac z 30 punktami z matematyki na wymarzony
      kierunek? zalosne. a ktos mowil ze UZ liczy na jakosc, nie ilosc. rozbawilo
      mnie to do lez normalnie.
      • Gość: agnieszka Re: absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.08.05, 18:13
        nie zapominaj, że średnia krajowa z matematyki rozszerzonej to właśnie 30%, a
        ponadto pamiętaj, że nadchodzą czasy łapania kandydatów, gdyż zaczynają ich
        podbierać uczelnie europejskie-walka o byt tam i tu!
        • Gość: rozbawiony Re: agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:16
          widac czemu UZ ma taka a nie inna opinie, jak taka agnieszka nie potrafi
          zrozumiec ze mial 30 % na podstawowej i nie mial problemow byy sie dostac. a co
          do uczelni europejskich-oj dziecko, dziecko, nawet nie wiesz ile wynosza czesne
          w kazdej zachodniej nawet panstwowej uczelni.
    • fars Re: absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ 04.08.05, 18:56
      dlaczego pytanie dotyczy UZ, problem wg mnie jest mglisty, chodzi o porównanie
      starej i nowej matury ? czy też o opłaty rekrutacyjne, które były w całym
      kraju ?
    • lad_i_porzadek Re: absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ 08.08.05, 08:12
      Pytanie jest nie na czasie - trzeba je zadać po pierwszym semestrze. A co do
      poziomu... pierwsza sesja zawsze zweryfukuje tych poniżej pewnego poziomu... A
      raczej Oni sami się zweryfikują.
      • Gość: tq Re: absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.08.05, 09:18
        sporo podróżuje po Polsce, mam znajomych na wielu renomowanych uczelniach typu
        UAM, UJ, U Wroc, AK Ekon. w Poz. a sam studiuje na UZ. I po kilku latach
        stwierdzam, że dziś już nie ważne jest gdzie się studiuje. Jak się jest dobrym,
        pilnym i uczącym sie studentem o szerokich horyzontach to prace zawsze się
        znajdzie. Owszem, nie ukrywam że dyplom kilku uczelni nadal daje wieksze szanse
        na prace, ale ten dyplom musi mieć jeszcze dobrą ocenę :-) Pracodawca szybciej
        zatrudni studenta z UZ z 5 na dyplomie i dużą wiedzą oraz wieloma różnymi
        doświaczeniami od absolwenta np. SGH z 4 na dyplomie i nic wiecej.

THAT`s ALL
        • Gość: pozdro Re: absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:36
          ...no,no aleś wymyślił.
          Fachowiec po UZ lepszy od absolwenta SGH. Mam nadzieje,że tak naprawdę sam nie
          wierzysz w bzdury które piszesz.
          • Gość: Bior Re: absolwencie liceum co sądzisz o naborze na UZ IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.08.05, 16:37
            Czyli, że z UZ nie może być lepszy tylko dlatego, że z UZ?
        • Gość: rozbwiony Re: das IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:09
          Gość portalu: tq napisał(a):

> sporo podróżuje po Polsce, mam znajomych na wielu renomowanych uczelniach typu
          > UAM, UJ, U Wroc, AK Ekon. w Poz. a sam studiuje na UZ. I po kilku latach
          > stwierdzam, że dziś już nie ważne jest gdzie się studiuje. Jak się jest
          dobrym,
          > pilnym i uczącym sie studentem o szerokich horyzontach to prace zawsze się
          > znajdzie. Owszem, nie ukrywam że dyplom kilku uczelni nadal daje wieksze
          szanse
          > na prace, ale ten dyplom musi mieć jeszcze dobrą ocenę :-) Pracodawca szybciej
          > zatrudni studenta z UZ z 5 na dyplomie i dużą wiedzą oraz wieloma różnymi
          > doświaczeniami od absolwenta np. SGH z 4 na dyplomie i nic wiecej.
          >
          > THAT`s ALL

ale mnie tutaj ludzie bawia. to czemu firma ADB nie lubi zatrudniac absolwentow
          UZ. ludzie wy normalnie mnie dziwicie. przeczytajcie to co piszecie!!!
          • arwena Re: das 08.08.05, 15:49
            a ja sie w zupelnosci zgadzam z tq. poczytajcie dokladnie i ze zrozumieniem co
            on napisal - wazny jest czlowiek, a nie uczelnia, jaka skonczyl
            cytuje:
            "Pracodawca szybciej zatrudni studenta z UZ z 5 na dyplomie i dużą wiedzą oraz
            wieloma różnymi doświaczeniami od absolwenta np. SGH z 4 na dyplomie i nic
            wiecej"

ja akurat nie skonczylam UZ, ale mam doswiadczenie z roznych stron. a ze
            absolwenci UZ czesto wlasnie sa bezwolni, malo przebojowi - inna rzecz
            • Gość: madzik Re: das IP: *.ztpnet.pl 09.08.05, 22:28
              A zreszta na UZ latwiej jest dostac stypendium naukowe :P jakbym studiowala w
              innym wiekszym miescie na uniwerku to pewnie bym nie dostala naukowego :P
              • Gość: gosc Re: das IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:57
                wlasnie udowodnilas ze poziom na UZ jest znacznie nizszy niz w innych uczelniach
                • Gość: madzik Re: das IP: *.ztpnet.pl 11.08.05, 21:24
                  Wiem o tym! bo tak jest :) ale i tak ciesze sie ze tu studiuje z wielu powodow!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka