Dodaj do ulubionych

Test nowego autobusu

IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.08.02, 00:22
Cos mi tu nie pasuje. Slyszalem, ze miasto chce wydac na
tegoroczne autobusy 1mln zlotych. To chyba za malo zeby kupic 5
pojazdow (jak planowal MZK) Nie starczy nawet na 2 solarisy.
Inne autobusy pewnie tez podobnie kosztuja. Solaris jest
bajerancki ale jakby sie znalazl tanszy (a prostszy) to tez bym
nie protestowal (a nawet bym byl zadowolony) W przyszlym roku
miasto m wydac 2mln zlotych-tez nie na duzo starczy. Ale mam
nadzieje ze tym razem kupi przegubowki.
Obserwuj wątek
    • Gość: naskret Re: Test nowego autobusu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 00:43
      niech kupia autobusy z otwieranymi oknami bo te nowki maja 3 okienka uchylne a
      jak do busa wejdzie rodzina szambelana piotrowskiego to mozna pasc trupem!!!
      • arwena Re: Test nowego autobusu 24.08.02, 10:32
        a mi sie podobaja
        choc raczej na luzniejsze linie, w sumie niewiele miejsc siedzacych
        czy mi sie zdaje czy one sa jakies chlodniejsze?
        • kolejarz_zg Re: Test nowego autobusu 24.08.02, 16:54
          Powinni kupić jelcze dana. Po co każdy autobus ma być inny? Jelczy u nas od
          groma. Te solarisy wcale nie są takie fajne.
          • Gość: Fowler Re: Test nowego autobusu IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 24.08.02, 22:17
            Na okres letni dobry by był autobus cabrio - bez dachu.... Chyba kiedys takie
            jezdzily w UK - z pieterkiem pod niebem. Pomarzyć można ;) Całe szczęście, że
            upadł pomysł z trolejbusami bo widok trakcji elektrycznej mocno zeszpeciłby
            miasto.

Nie wiecie na co beda napedzane nowe autobusy? Moze na olej z frytek? ;)
            • kolejarz_zg Re: Test nowego autobusu 24.08.02, 22:29
              Gość portalu: Fowler napisał(a):

> Na okres letni dobry by był autobus cabrio - bez dachu.... Chyba kiedys takie
              > jezdzily w UK - z pieterkiem pod niebem. Pomarzyć można ;) Całe szczęście, że
              > upadł pomysł z trolejbusami bo widok trakcji elektrycznej mocno zeszpeciłby
              > miasto.

Ale byłoby mniej śmierdząco. Mi pomysł trolejbusów się podoba, ale niestety
              jest nierealny.
              pzdr
      • Gość: czarek Test nowego autobusu IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.02, 23:16
        jeszcze jedno mnie zastanawia - dlaczego MZK nie stara sie o dofinansowanie z
        Funduszu Ochrony Środowiska lub (tak jak to kiedys robil) z Panstwowego
        Funduszu Rehabilitacji Osob Niepelnosprawnych
    • Gość: rsk Re: Test nowego autobusu IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.02, 13:05
      No właśnie. Też się zastanawiam skąd MZK weźmie brakujące prawie 3 mln
      złotych. Co do samego Solarisa to jest on najtańszy ze wszystkich branych pod
      uwagę. Wierzę w zdrowy rozsądek ludzi odpowiedzialnych za przetargi w MZK i
      mam nadzieję, że w październiku ujrzymy na naszych ulicach 5 nowiutkich Urbino
      12. Na potwierdzenie swoich słów polecam zajrzeć do Częstochowy ;)
      www1.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,986332.html
      • Gość: dżunior ?? Test nowego autobusu IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.02, 15:45
        Po co komu jakies Solarisy ja to bym kupił sprawdzone Ikarusy :-
        ) no ostatecznie można jeszcze założyc linie pociągu na
        poduszce magnetycznej. Budżet miasta to by chyba styknoł.
      • kolejarz_zg Re: Test nowego autobusu 25.08.02, 18:36
        Gość portalu: rsk napisał(a):

> No właśnie. Też się zastanawiam skąd MZK weźmie brakujące prawie 3 mln
        > złotych. Co do samego Solarisa to jest on najtańszy ze wszystkich branych pod
        > uwagę. Wierzę w zdrowy rozsądek ludzi odpowiedzialnych za przetargi w MZK i
        > mam nadzieję, że w październiku ujrzymy na naszych ulicach 5 nowiutkich
        Urbino

Ja mam nadziję, że ujrzymy 5 nowiutkich jelczy dana. solarisami jeździłem w
        Pyrogrodzie i nie są one wcale takie super.
        pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka