d4darek 27.09.05, 00:03 A uchowaj nas Boże przed takim Premierem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ABC Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:00 No i stało się Lepiej żeby nie bylo takiego lubuszanina na takim wysokim stolku uchowaj nas Boże przed skutkami takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:03 Yyyy A Kto to jest ten Marcinkiewicz? Oświećcie mnię?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania Marcinkiewicz to typowa szara eminencja, której... IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.05, 16:33 zawdzięczamy brak edukacji seksualnej w szkołach i długotrwałą ciemnotę w tej kwestii. Popierać go? Swoją drogą SLD teżź wiele obiecywało, ale kościół jest chyba zbyt silny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.gala.net.pl 27.09.05, 22:43 dobre... Czyli jednak Kaczor to tchórz!!! Dobry obyczaj i zapewniania przedwyborcze nakazują wziąść pełną odpowiedzialność za zwycięstwo w wybnorach liderowi zwycięzkiego ugrupowania a Kaczor się tego boi. Może ma jeszcze w pamięć poprzednika, który będąc liderem zwycięskiego ugrupowania został premierem. Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy a nie jak zaczyna. I tego się kaczor boi. Widocznie te końcówki nie są jego mocną stroną. Tylko widocznie jego pamięć nie sięga już dwie kadencje dalej. Był wtedy ktoś, kto też próbował rządzić z "tylnego siedzenia". A kto teraz wie kto to taki Krzaklewski??? Zawsze byłem przekonany i utwierdzam się teraz w tym przekonaniu, że Kaczory potrafią tylko niszczyć, rozwalać i dewastować to co zastaną na swojej drodze. A jeśli przychodzi czas budowania to chowają głowę w piasek. Ale tym razem ktoś chyba przestraszył ich na betonie a to najprostsza droga żeby zabić strusia... albo kaczora ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.09.05, 00:36 Wytłumacz mi dlaczego przed wyborami Tusk i całe PO twirdziło że po wygranych wyborach premierem zostanie Rokita ,a to Tusk jako lider partii powinien zostać premierem.Teraz PO zmieniło koncepcje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.gala.net.pl 28.09.05, 10:25 Z prostej przyczyny. Ponieważ przed wyborami było wiadomo, że Tusk jest kandydatem na Prezydenta a jak wiadomo nie można być Prezydentem i premierem jednocześnie. A w PiSie kandydatem na prezydenta jest Lech więc Jarosław jest naturalnym i logicznym kandydatem na premiera. Zresztą taka była mowa przed wyborami. Jeśli wygrywa PO premierem Rokita jeśli PiS - Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LALO Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:37 Cykorią to od ciebie wieje na odleglość, bo niewiele odwagi potrzeba by takie obelgi ciskać w ludzi anonimowo. Jesteś ............... jaki? każdy kto ma troszkę w glowie - widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack źle, źle, źle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 00:38 to nie będzie dobre dla naszego miasta. faworyzowanie gorzowa z tak wysokiego stołka bedzie na porządku dziennym. to nie jest wcale takie wydumane... popatrzcie na ŁÓDŹ jak się za dwóch premierów rozwinęła, jak się tam infrastruktura poprawiła... premier nie zapomina skąd pochodzi. ja tam nie wierzę że premier z gorzowa będzie dla całego lubuskiego sprawiedliwy. też bym nie był chyba, jako zielonogórzanin. wkońcu dla tego miasta chciałbym jak najlepiej. tyle, że my już sporo na tej reformie administracyjnej straciliśmy i tracimy nadal. specjalnie nie podaję żadnych konkretów. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Premier Marcinkiewicz? 28.09.05, 10:46 Widocznie nie było lepszych kandydatów. Nie bójcie się, facet będzie tylko do wyborów prezydenkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.pata.pl 28.09.05, 18:28 to prawda. puscili forpoczte, zeby lech zostal prezydentem. byli pewni, ze opozycja zaatakuje. i stalo sie. sdpl juz mowi, ze pis oszukuje wyborcow.w przypadku porazki lecha pis powie: faktycznie, obiecywalismy, ze premierem zostanie lider i nie zlamiemy danego polakom slowa! w przypadku zwyciestwa - prezydent nasz i premier tez (marcinkiewicz). oba wyjscia idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
zetwu Re: Premier Marcinkiewicz? 28.09.05, 11:12 No i stało się. Miał być Premier z Krakowa, a będzie Premier z Gorzowa ! Choć jestem zielonogórzaninem nie ubolewam z tego tytułu, a przyszłemu premierowi (niezależnie od gratulacji) życzę sukcesów w formowaniu rządu i naprawie Rzeczpospolitej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:54 Z całym szacunkiem dla Pna Mrcunkiewicza, ale nie wróżę jemu długiej kariery jako premier. Aspiracje jednostek w obu partiach ( przyszłych koalicjantów ) wezmą górę, cągłe nieporozumienia będą powodem formowania się wielu rządów w różnych koalicjach, nawet z Samoobroną i LPR-em. Niby zgoda, niby tak , a gdzieś za tajemniczym wyrazem twarzy i ogólnych wypowiedziach polityków PiS i PO widać : brak programów tylko pobożne życzenia, już na starcie szukanie kozła ofiarnego niepowodzeń w koalicyjnych rządach. Niestrty, ale PiS I PO to partie całkowicie odmienne ideologicznie i programowo , jeżeli więc te partie zmienią swoje programy ( o ile takowe posiadają ) tym samyn oszukają swoich wyborców. W tym kraju niestety partie szybko zapominają o woich korzeniach i ideologi w imię kariery jednostek np. SLD , która stała się bardziej liberalna od PO, a mniej socjalna od PiS czy LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: Premier Marcinkiewicz? 28.09.05, 18:50 wydaje mi się, że liderzy PiS tak usilnie walczyli do końca o wygraną, że zapomnieli przygotować się na zwycięstwo, od początku Jarosław powinien obstawiać Marcinkiewicza i po ogłoszeniu wyników taką myśl podrzucić PO i społeczeństwu, a tak jest wrażenie, że ktoś robi za kozła. Z drugiej strony miotanie się Tuska samo w sobie może wystarczyć do sukcesu Lecha. W tych wyborach ewidentnie najważniejsza jest taktyka w końcowej fazie wyścigu. Wielu wyborców nie podjęło jeszcze decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.gala.net.pl 28.09.05, 22:28 Gdyby przed wyborami PiS obstawiał Marcinkiewicza na Premiera to mógłby tych wyborów nie wygrać. Ludzie głosowali na Jarosława a tu się jakieś gierki wyprawia. Prawo to i sprawiedliwie tak robić wyborców w balona...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:54 Progr TVP 1 - godz. 22.40 ( M. Olejnik ) - pan Dorn ( PiS ) i pan Komorowski ( PO ) dają przykład - "właśnie leci kabarecik" ... Szklana Kula mówi, że czekają nas ciężkie lata... Lepper i Giertych czekają na swój ruch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.09.05, 00:16 xxx w poprzednich wpisach napisałeś, że to lider partii powinien być premierem.Jak przypomniałem że liderem PO jest TUSK zaraz zmieniłeś swój pogląd. To się zdecyduj lider partii czy też nie.Piszesz o jakiś gierkach ze strony PIS u.Czy też gierką ma być fakt iż TUSK w trakcie wyścigu o fotel prezydencki wziął ślub kościelny po 27 latach.Do tej okoliczności też jak Ty znalazł wytłumaczenie dlaczego dopiero po latach -bo w Polsce miliony praktykują a nie wierzą i odwrotnie.Tusk dopiero dojrzał teraz mając przed oczami fotel prezydencki a nie Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.gala.net.pl 29.09.05, 11:22 Widzisz ja swojego poglądu nie zmieniłem. Pamiętam tylko jaka była mowa przed wyborami ze strony obu partii. Jeśłi wybory wygra Po - premier Rokita, jeśli PiS - premier Kaczyński. Rokita to nie człowiek "drugiego szeregu" tak jak Marcinkiewicz. Desygnowanie na premiera Marcinkiewicza to zabieg, który ma na celu zlikwidowanie wrażenia, że jeśli prezydentem zostanie Kaczyński to Polską rządzić będze dwóch braci. Moim i chyba nie tylko moim zdaniem gdyby Jarosław został premierem Lech nie miałby szans na prezydenturę. I nie mam złudzeń, że tym który rozdawać będzie karty w rządzie Marcinkiewicza będzie Jarosław. Mam nadzieję, że Ty nie jesteś aż tak naiwny, żeby tego nie dostrzegać. Gdybym był wyborcą Pis-u to czułbym się oszukany taką decyzją. No ale może Ty nie czujesz się tak. Ja na przykład czuję się oszukany przez Cimoszewicza. Myślełem, że to rasowy polityk, mający zadatki na męża stanu i miałem na niego głosować. Jednak okazał się człowiekiem, który ma większe zadatki na leśniczego i może niech on już z tego lasu nie wychodzi. A co do Tuska. Ślubu kościelnego jak dla mnie mógł w ogóle nie brać. Mnie to nie przeszkadza. Jestem niewierzący. Sam też nie będę się do kościoła pchał. Jeśli faktycznie było tak jak napisałeś to Tusk ma dużego minusa u wyborców. Nie będę Tuska bronił bo to nie mój kandydat. Ja mam zabarwienie lewicowe i się tego nie wstydzę. Będę głosował na Borowskiego bo nikt inny rozsądny na lewicy nie został. A w drugiej turze jeśli będę miał wybór między Tuskiem a Kaczyńskim wybiorę tego pierwszego nie dlatego, że go lubię, ale dlatego, że nie lubię Kaczyńskiego. Kaczyńscy ukradli juz w młodości księżyc i kto wię co jeszcze im do głowy wpadnie... ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.09.05, 17:28 Ja też swojego poglądu nie zmieniam chdziło o przewodniczących partii .Tak więc zostańmy przy własnych zdaniach.Mnie też nie interesuje czy Tusk chodzi do kościoła czy też nie.Chciałem tylko pokazać,że tak jest pazerny na władze że nawet swój powrót na łono kościoła próbuje wsprząc do kampani prezydenckiej,tylko trochę to spalił swoim komentarzem.Gdyby to zrobił wcześniej lub póżniej nikt przecież nie zwróciłby na to uwagi.Natomiast Twoje zdanie "gdybym był wyborcą PIS to czułbym się oszukany " to jedynie się wpisujesz w retorykę głoszoną przez media szczególnie przez TVN którzy aż się opluwają aby Lech Kaczyński nie został prezydentem.Wiadomo że grupa trzymająca władze woli bezwolnego Tuska niż zdecydowanego L.Kaczyńskiego.Nie zdziwiłbym się kiedy Tusk zerwie rozmowy koalicyjne myśląc że jak nie dojdzie do powołnia rządu to poprawią się jego notowania.Tak więc jest nieważny dla niego elektorat tylko jego ambicje.A dawniejsze jego wypowiedzi ,że opór społeczeństwa przed liberalnymi reformami trzeba łamać nawet pałką i karabinem to też coś mówi o jego poglądach,Dzisiaj chce uchodzić za polityka umiarkowanego i demokratycznego i takim chcesz go widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:02 a lubuskiemu zazdrościmy marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Premier Marcinkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:36 Marcinkiewicz the best! Lubuskie for ever! Odpowiedz Link Zgłoś
amotken W tym co robi rzeczywiście jest the best-a jakże.. 02.10.05, 03:51 Kandydat PiS na premiera Kazimierz Marcinkiewicz nie napisał w oświadczeniu majątkowym, że zarabiał, doradzając Towarzystwu Emerytalnemu HMC. Marcinkiewicz nie poinformował w oświadczeniu majątkowym za 2001 r., że zarobił 36 tys. zł, doradzając Towarzystwu Emerytalnemu HMC. Na konferencji Marcinkiewicz zapewniał, że "nigdy nie zataił niczego w swoim oświadczeniu majątkowym". Dodał, że w jednym oświadczeniu nie wpisał kwot, uważając, że wystarczy, jeśli dołączy PIT. - W Sejmie zwrócono mi na to uwagę i poprawiłem to oświadczenie majątkowe - zaznaczył. Jednak w oświadczeniu Marcinkiewicza za 2001 r. na stronie internetowej Sejmu nie ma informacji o zarobkach z HMC. W rubryce o dodatkowych dochodach zamiast dokładnych kwot, jak wymaga formularz, Marcinkiewicz wpisał "sporadyczną" działalność publicystyczną, konsultacyjną i wykłady. Prezesem HMC był Zbigniew Pusz, były wojewoda, senator ZChN i działacz PiS w Gorzowie Wlkp., rodzinnym mieście Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: W tym co robi rzeczywiście jest the best-a ja 02.10.05, 08:39 zarobił czy ukradł, bo to drobna różnica, podobnie jak gra na giełdzie w dodatku mało skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz a TRWAM 10.50 KATYŃ,g.14.00 LECH KACZYŃSKI-OLIWIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:03 pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Premier Marcinkiewicz? 19.08.06, 21:49 Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura Odpowiedz Link Zgłoś