Dodaj do ulubionych

o wyłapywaniu bezpańskich psów

IP: 10.40.193.* 24.07.01, 17:21
We wtorek pracownicy schroniska dla bezpańskich zwierząt łapali psy wałęsające się po
zielonogórskich osiedlach. Co sądzicie o takich akcjach? Czy powinno być ich więcej w naszym
mieście?
Obserwuj wątek
    • Gość: Miguel Re: o wyłapywaniu bezpańskich psów IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 07:28
      Moim zdaniem, Policja powinna zająć się dawaniem mandatów ludziom bez
      wyobraźni, którzy wyprowadzają swoje psy bez smyczy.

Bo niby dlaczego ja wychodząc na spacer z moim psem (dość rzadka rasa i wzbudza
      agresje innych czworonogów) mam być narażony na stres, że w każdej chwili mój
      pies może zostać zaatakowany przez jakiegoś domowego pupilka? Bo to właśnie
      domowe, a nie bezdomne pieski są najbardziej rozpuszczone i niebezpieczne...
      • Gość: w tempo Re: o wyłapywaniu bezpańskich psów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 17:46
        otóż to - milusiński jeden z drugim, taki rotweiler, czy inny jaki bulterier,
        więcej może zaszkodzic, niż wystrachany bezdomny burek - na takie psy powinno
        sie wydawać zezwolenia (jak na broń) a przyszli właściciele powinni być
        zobligowani do przeprowadzenia testów na wydolność mózgu - generalnie pieski
        lubię (a duże i groźne uwielbiam), jednakże pies jest nieprzewidywalny jak
        natura, która raz po raz serwuje niemiłe niespodzianki - z tego chociażby
        tytułu powinno się nieco bardziej przykładać do tresury i wychowania psa
        (szczególnie takiego, dla którego żadna filozofia odgryźć komuś rękę).
        Tymczasem coraz więcej właścicieli zupełnie bez wyobraźni traktuje swojego
        pupilka, chociażby strasząc nim dla zabawy swojego sąsiada, co w przyszłości
        może doprowadzic do tragedii - zatem róbmy swoje - burki do bud, właściciele do
        psychiatry, a pogryzieni niech się sami martwią (czy coś takiego).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka