Gość: Szymosław Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:51 Mam na imię Szymon,ale po przeczytaniu postów czuję inspirację twórczą, jak mawiał jeden z rzeczników przez duże TFU. Historycznie pojadę: STAROŻYTNE: Dewocjusz, Pawwian, Efezjan, Lulkullus, Roman, ŚREDNIOWIECZE: Swaróg, Gryzimir, Dębosław, Konimierz, Stanisław ROMANTYZM: Nastrojan, Szarmand, Humeryk, Wierszysław, Konrad WSPÓŁCZESNOŚĆ: Dorian, Luk, Denis, Alan, Marko. BONUS: Wodzjusz, Papisław, Flaszko, Winian, Wojnomir (takie oksymoroniczne) Jeśli imię ma być naprawdę orYginalne, to stwórzmy je sami, niepowtarzalne dla swojego dziecka. Tylko czy dziecko to imię zwyczajnie "podniesie"? Nad tym się należy zastanowić. Szymon, nie zaś Szymoniusz, Szymomir, Szymosław, Szym.... bo stąd już blisko do Szympansa, Szymtezatora, Szymalu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek82 Re: orginalne imie dla chlopca 04.02.06, 22:25 Ivo? A odmien to przez przypadki! Moze Oliw(i)er Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.02.06, 00:53 daj Wojciech. Wszystkie Wojtasy to fajne chlopaki!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Tylko John Fitzgerald ewentualnie Mahmmud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boruta Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:02 Jesteśmy Słowianami, a nie Anglikami-emigrantami. Żadnych Allanów Górniaków! Stare dobre pogańskie imiona - Jarowit, Bozydar, Borzywoj, Bogusław, Jarosław! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druchBoruch Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:38 Zega ;) a mnie sie na myśl rzuciło: Nikczemnik! Jaki czas takie imię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: orginalne imie dla chlopca IP: 81.185.150.* 06.02.06, 22:21 pojawiła się informacja, że nie mieszkacie w Polsce. W takim wypadku najlepiej dajcie dziecku dwa imiona, jedno, nazwijmy to oryginalne, pasujace do kraju, w ktorym mieszkacie, a drugie, zeby w Polsce na wszelki wypadek nie wzbudzalo zdziwienia. Jan Ivo Kowalski??? Odpowiedz Link Zgłoś
gosienka26 Re: oryginalne imie dla chlopca 10.02.06, 22:57 A moze Ivo Michal lub Ivo Jerzy tak by byl zarejestrowany w USC w Polsce,a tu by mial Ivo Mikael lub Ivo JEERY Odpowiedz Link Zgłoś
soltyska11 Re: orginalne imie dla chlopca 13.02.06, 21:34 Ja mam synka Olivera. Ma wiele zdrobnien. Nie martw sie ludzmi. Podoba mi sie imie Ivo, jes euroejskie. W koncu jestesmy europejczykami!!! Odpowiedz Link Zgłoś