Dodaj do ulubionych

orginalne imie dla chlopca

• Gość: Szymosław Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:51
      Mam na imię Szymon,ale po przeczytaniu postów czuję inspirację twórczą, jak
      mawiał jeden z rzeczników przez duże TFU. Historycznie pojadę:
      STAROŻYTNE: Dewocjusz, Pawwian, Efezjan, Lulkullus, Roman,
      ŚREDNIOWIECZE: Swaróg, Gryzimir, Dębosław, Konimierz, Stanisław
      ROMANTYZM: Nastrojan, Szarmand, Humeryk, Wierszysław, Konrad
      WSPÓŁCZESNOŚĆ: Dorian, Luk, Denis, Alan, Marko.

BONUS: Wodzjusz, Papisław, Flaszko, Winian, Wojnomir (takie oksymoroniczne)

Jeśli imię ma być naprawdę orYginalne, to stwórzmy je sami, niepowtarzalne dla
      swojego dziecka. Tylko czy dziecko to imię zwyczajnie "podniesie"? Nad tym się
      należy zastanowić.

Szymon, nie zaś Szymoniusz, Szymomir, Szymosław, Szym.... bo stąd już blisko do
      Szympansa, Szymtezatora, Szymalu.
      Pozdrawiam.
      • czarek82 Re: orginalne imie dla chlopca 04.02.06, 22:25
        Ivo? A odmien to przez przypadki!
        Moze Oliw(i)er
    • Gość: ania Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.02.06, 00:53
      daj Wojciech. Wszystkie Wojtasy to fajne chlopaki!! Pozdrawiam
    • Gość: John F. Kennedy Tylko John Fitzgerald ewentualnie Mahmmud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:38
    • Gość: boruta Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:02
      Jesteśmy Słowianami, a nie Anglikami-emigrantami. Żadnych Allanów Górniaków!
      Stare dobre pogańskie imiona - Jarowit, Bozydar, Borzywoj, Bogusław, Jarosław!
      • Gość: druchBoruch Re: orginalne imie dla chlopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:38
        Zega ;)

a mnie sie na myśl rzuciło: Nikczemnik! Jaki czas takie imię!
        • Gość: Kuba Re: orginalne imie dla chlopca IP: 81.185.150.* 06.02.06, 22:21
          pojawiła się informacja, że nie mieszkacie w Polsce.
          W takim wypadku najlepiej dajcie dziecku dwa imiona, jedno, nazwijmy to
          oryginalne, pasujace do kraju, w ktorym mieszkacie, a drugie, zeby w Polsce na
          wszelki wypadek nie wzbudzalo zdziwienia. Jan Ivo Kowalski???
          • gosienka26 Re: oryginalne imie dla chlopca 10.02.06, 22:57
            A moze Ivo Michal lub Ivo Jerzy tak by byl zarejestrowany w USC w Polsce,a tu
            by mial Ivo Mikael lub Ivo JEERY
    • landy Re: orginalne imie dla chlopca 09.02.06, 11:47
      FALUBAZ
    • soltyska11 Re: orginalne imie dla chlopca 13.02.06, 21:34
      Ja mam synka Olivera. Ma wiele zdrobnien. Nie martw sie ludzmi. Podoba mi sie
      imie Ivo, jes euroejskie. W koncu jestesmy europejczykami!!!
    • martabg Chuck Norris 14.02.06, 11:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka