Dodaj do ulubionych

POMOCY dla CKUiP

• Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 16.02.06, 09:17
      Szanowna pani Terro!
      To co opisuje Samoprawo jest Prawda. I prosze nie straszyc prokuratorem, bo to
      nazywa sie szantazem. Jezeli zamierza pani podac Samoprawo, to trzeba rowniez
      pamietac o Aferze. Przypomne wątek sprzed lat o pani zarobkach w CKU - na wlasne
      oczy widzialam liste plac za jeden miesiac pracy: 192 godziny x 50 zl = 9600 zl.
      Jestem w stanie to i wiele innych spraw potwierdzic u prokuratora. Faktem jest,
      ze zaden nauczyciel, nawet o najwyzszych kwalifkacjach zawodowych nie moze
      liczyc na taka stawke. To roczna pensja nauczyciela stazysty. To tylko jeden
      przyklad swiadczacy o wykorzystywaniu stanowiska dyrektora publicznej placowki
      oswiatowej do realizacji prywatnych ineteresow.
      Wykorzystywanie sluzbowego komputera w godzinach pracy do celow prywatnych
      tez o czyms swiadczy.
    • samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP-dla prokuratora i dziennikazy 18.02.06, 14:25
      Warzna wskazówka dla prokuratora i dziennikarzy.
      Najwięcej informacji obciąrzających mają osoby, które powinny być jurz na
      emerytuże, a jeszcze pracują. Dyrekcja boji się te osoby zwolnić, ciekawe
      dlaczego. Pytanie tylko czy będą chciały mówić cokolwiek, też są zastraszone,
      ale nawet chyba nie doceniają jaką wartość mają te informacje, a może doceniają.
    • samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 20.02.06, 01:49
      Odkryłam ostatnio ciekawą funkcję w forum gazety. Mianowicie "wyszukiwanie",
      którego urzyłam i ponirzej przedtawiam efekty tego co znalazłam, swiadczące
      oczywiście o bezsilności aktualnych w danym czasie władz i organów wobec
      przedsiębiorczości wiadomych osub. Chcę je tu przywołać, gdyrz właśnie
      rozesłałam do pewnych mediuw informację o tym co się tu dzieje. Poza tym
      wysłałam też odpowiednią informację do jednej na razie instytucji. Oto skruty,
      zachęcam do czytania:

- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=3810137&a=3847981
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=3810137&a=3856789
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=3421874&a=3440783
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5467999&a=5514383
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=347839&a=476511
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=1654343&a=1676170
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=2803900&a=2840245
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=3639990&a=3642674
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=3725669&a=3744981
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=8196415&a=8330870
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=5467999&a=5565432

Drodzy Reporterzy, myśle że kto pierwszy się tym zainteresuje, ten zyska.
      • Gość: Miki Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 20.02.06, 08:55
        Kobieto jak masz jakieś ale to coś z tym zrób,bo na forum pisać to po pierwsze
        nic się nie zmieni a ty nic nie zyskasz.Zbierz ludzi podobnie myślącycgh i
        mających takie doświadczenia jak ty.Teraz to ty tylko będziesz sę obnosiła z
        gniewem j niezadowoleniem.Gorzej dla twego zdrowia.
      • Gość: taki tam słuchacz Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 21.02.06, 20:46
        Piękne linki samoprawo2!Na miejscu Kloneckiej i Sadalskiej jak najszybciej
        odszedłbym na zasłużona emeryturę.PiS u bram CKUiP!
        • Gość: pisior Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 13:39
          No właśnie! Może PiS zajął by się skandalami i aferami w CKUiP.
    • Gość: dedektyw Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 21.02.06, 10:00
      Samoprawo! Jestem pod wrarzeniem!
      Przejenta zarzutami, dotyczacymi ortografii weszlam kiedys na
      str.www.zgora.pl i wynotowalam takie kwiatki:
      " w 1992 roku powolano w CKU wydzial oświaty dla najstarszych...
      w 1998 roku nawiązano wspolprace z Sanepidem w Zielonej gorze...
      Od 1996 roku prowadzone są remonty i inwestycje...
      W czerwcu 2002 roku odbyly sie uroczyste obchody 25-lecia CKUiP
      część ceremonii miala miejsce w Filcharmonii Zielonogórskiej, gdzie
      Pani dyrektor zostaly zlozone setki gratulacji, podziekowań i życzen
      równie dynamicznego, rozwoju CKU.""
      Polecam zwrucenie szczegulnej uwagi na "Filcharmonie".
      No tak, nikt tego juz nie sprawdzi, bo odbywa sie poprawianie strony.
      Pod nadzorem nieznanej i utajnionej firmy certyfikujacej, bo certyfikat na
      cyt.wyzej strone wygasl 9.02.2006 (tresc komunikatow).
      Jak prubowalam zasiegnac inf. to wyskoczyla mi "Domowa Strona CKUiP".
      Dla watpiacych w prawdziwosc cytowanej tresci, wyjasniam, ze dedektyw ma
      swoje sposoby na gromadzenie dowodow.

• Gość: myśląca Re: pomocy dla CKUiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:34
      A może warto zastanowić się dlaczego trwają tak długo remonty w CKU i znów są,
      czy pani dyrektor znów buduje, może tym razem dla dzieci. W czasach kiedy trwał
      remont w CKU powstał ładny dom na Zaciszu. Dziwna zbierzność takiej samej
      elewacji i nawet kostki przed domem jak w CKU, daje wiele do myślenia, a to
      wszystko na wierzchu, wystarczy podjechać pod dom. Może warto przejrzeć
      wszystkie rachunki i szkoły i pani dyrektor.
      • samoprawo2 Re: wieczne remonty 24.02.06, 03:06
        witam, to prawda, te remonty trzeba by pożądnie prześwietlić (niezalerznie od
        korzyści przy budowie domu), równierz ich zasadność i właściwy odbiur, robi się
        je wg kaprysu obu pań (czyli dyrekcji i kierownictwa), no bo jak morzna robić w
        tym samym miejscu cyklicznie zmiany (raz stawiają ścianę, raz burzą), a
        wszystko za pieniądze publiczne, jedna rzecz jest robiona konsekwentnie:
        powiększany jest sukcesywnie gabinet dyrekcji (chyba rzeby dłurzej na kolanach
        trzeba było iść), a poza tym nikogo nigdy nie morzna znaleźć (np. proszę
        sprubujcie znaleźć pokuj bhp-owca), dyrektorki też nie morzna nigdy znaleźć,
        ale to już z innych powodów o czym całkiem niedawno pisałam

PS. już jest szykowane konkretne szczegółowe pismo do mediuw, więc proszę
        wszystkich mających jakieś ciekawe informacje (prawdziwe oczywiście) o
        przesyłanie na adres: rozalkasp@yahoo.com (całkowita dyskrecja zapewniona)
        • Gość: peepshow Re: wieczne remonty IP: *.ztpnet.pl 24.02.06, 21:50
          szykuj się samoprawo! wieść gminna niesie,ze wielce szanowpshowna rada
          pedagogiczna CKUiP podęła decyzję o skierowaniu... zgadnij jaką?
          • samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 27.02.06, 17:51
            jaka rada? pedagogicznej przecierz nie było rzadnej, a morze dyrektorów, to
            chyba ze względu na te rady taki duży gabinet zrobiła sobie dyrekcja, bo rzadna
            inna szkoła nie ma aż tylu dyrektorów co CKU w stosunku do liczby uczniów czy
            choćby sprzątaczek, a szkoła duża (skoro tylu dyrektorów), więc jak ją sprzątać
            tak małą ilością osób, ale kierownictwo potrafi wiele wykrzesać z ludzi (zawsze
            za zgodą i wiedzą dyrekcji), nawet ponad ludzkie siły, przez te kamery nie będą
            mogły nawet odsapnąć,
            a swoją drogą jak kochani nauczyciele i uczniowie zajęcia po feriach pod
            czujnym okiem ..., ja będę uważała nawet na sposób poruszania się, bo nigdy nie
            wiadomo co się nie spodoba ... jak nagle otworzą Wam się drzwi do sali z
            impetem, to bądźcie pewni, że to inkwizycja i że na pewno jesteście obserwowani
            • samoprawo2 propozycja nie do odrzucenia 27.02.06, 18:09
              Mam propozycję dla Pani Dyrektor.
              Zamilknę tu na forum i nie napiszę nic więcej na temat mahlojek, przekrętuw i
              wyzysku pracowników pod warunkiem złorzenia wypowiedzenia i ogłoszenia tego
              faktu wszystkim pracowniką. Mam jeszcze co nieco w zanadżu, ale obiecuję ciszę
              na forum, jeśli spełni Pani moją prośbę, która jest na pewno mażeniem sporej
              ilości pracowników i morze niedługo będzie też marzeniem wielu Pani przyjaciół
              z układuw, bo nikt nie lubi rozgłosu, a pewne sprawy woli się załatwiać po
              cichu (nie muszę chyba o tym Pani mówić).
              Nie zrobię tego (nie zamilknę) jeśli chodzi o dochodzenia i kontrole, bo
              uwarzam, że wszelkie sprawy niezgodne z prawem i przepisami nalerzy wyjaśnić.
              Przoszę nie odebrać tego jako szantarz, bo to tylko układ, a zdaje się Pani
              uwielbia układy i świetnie się w nich czuje.
              Mówią nawet, że każdy układ ma dwie strony ... awers i Rewers !!! ... ale o tym
              więcej kiedy indziej ...cdn.
    • Gość: dedektyw Re: Panie Prokuratorze - uprzejmie donosze IP: *.ztpnet.pl 23.02.06, 09:27
      W GL 30.08.99 ukazala sie wypowiedz:
      "Dzwonie w imieniu wlasnym i kolezanek z CKU, w ktorym sie uczymy.Chcemy
      podziekowac dyrekcji za uruchomienie sali wideokonferencyjnej.To fantastyczna
      rzecz!"
      -na drugi dzien:
      "Nie wierze, ze uczniowie z wdziecznosci do CKU wydzwaniaja do GL chwalac
      nowa pracownie.Uwazam, ze to jawne uprawianie propagandy i poprawianie
      wlasnego wizerunku. Przeciez uczniowie tej sali jeszcze nie widzieli, nauczyciele
      zreszta tez..."
      Po co pisze takie bzdety? Otoz po to, by pokazac mechanizm funkcjonowania
      propagandy. Pracownia miala sluzyc do ksztalcenia na odleglosc, w praktyce
      ta forma edukacji funkcjonuje jak typowe chalupnictwo. Wyglada to tak, ze
      na ksero tlucze sie setki, tysiace stron, a potem wraz z zaswiadczeniem
      sprzedaje sie uczniom i sluchaczom. Sala i jej wyposazenie sluzy dwum celom:
      -pokazywanie wladzy, ktora zauroczona zapomina zapytac o efekty tej inwestycji
      -wlasnym dzieciom, ktore maja wylacznosc na obsluge wideokonferencji (? hehehe)
      Na lekcji jeden z uczniow pochwalil sie, ze zdobyl wszystkie certyfikaty
      z ksztalcenia na odleglosc - klasa ryczala ze smiechu, nauczyciel zreszta tez.
      A wracajac do ksero - czy ktos z urzedu zadal sobie trud policzenia, ile
      ton papieru zuzyto na te skrypty? A wogule, jakie byly efekty finansowe
      z kilku kserokopiarek. Bo widzi pan, panie prokuratorze, wy tu w urzedzie
      liczycie kazda kartke, a tam dzienny przerób jednej ksero wynosi hohoho, tyle
      stron!. Ot, taki przyklad: przyjezdza taka pani z warszawy i tlucze na ksero
      caly dzien, zamiast pojsc do palmiarni na loda,zada Pan dowody, alez sa Panie
      Prokuratorze, sa,aaa corka takiej pani, z w-wy oczywiscie zdawala tu mature. Na
      egzamin dojrzalosci przyjezdzaja dzieci prominentow z calej Polski.Masz racje
      samoprawo - dla wladz najwazniejszy jest papier,ladnie zapisany: wybrana
      czcionka, z tabelkami, kolorowy, w ladnej teczce i klimacik: obiadek albo kolacja.
    • Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 27.02.06, 21:03
      Witaj Samoprawo!
      Chcialam cos napsac o medalu i jego stronach ale skoro weszlas w taki uklad
      z paniom dyrektor to sie wszczymam zeby nie robic zamieszania. Jest ciekawy
      watek o bylym dyrektorze nfz i inne oswiatowe. Pewnie zauwazylas, ze w szkole
      trwa sledztwo - tzn kazdy sledzi kazdego a remont trwa neustajaco - do konca
      swiata i jeden dzien dluzej.
      Pozdrawiam
      • Gość: resorak Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 28.02.06, 19:58
        A czy czasami nie jest tak że wrześniowa jutrzenka zaświtała???
        I zobaczywszy czarne światełko w czerwonym zazwyczaj tunelu ruszyli do klawiatury???
        Na boga!!
        Wszystko sie kręci i gra i o co chodzi???
        Bo jak TITANIC tonął to też orkiestra grała...?????
        Już żem zgłupiał.A chodzę tylko na obiady i słyszałem o dobrej organizacji wesel
        od znajomych.
        No i podoba mnie się jedna z pań zastępczyń.Ta jest chyba "czysta"???
    • Gość: nerd na początek zainwestuj w słownik ortograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:44
      poRZądek :(
    • samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 03.03.06, 14:43
      Witam wszystkich. Miałam milczeć, ale z tego co mi wiadomo dyrekcja nie chce
      odejść dobrowolnie. Natomiast ciągle straszy i się odgrarza skierowaniem sprawy
      do prokuratury. Myslę, że doskonale wie o małych szansach oskarżenia mnie, bo
      cuż takiego robię oprócz muwienia prawdy, a takie ogłoszenia mają na celu
      zastraszenie innych. Chętnmie dożucę prokuratorom następne zajęcie.
      Otórz bedąc na stanowisku kierowniczym nie morzna zatrudniać swojej rodziny.
      Natomiast w CKU przy jednym z projektów "Phare Multi-Country Programme for
      Distance Education" ETF/97/VET/0058, w kturym kierownikiem była pani mgr
      M.Olech-Klonecka,jeden w wykładuw: "Opinia osób niepełnosprawnych na temat
      kształcenia na odległość" prowadził pan Z.Klonecki, to było w dn.10.02.1999r. 8
      godz., choć w tym samym dniu trwał inny wykład 6 godz., czyrzby razem 14 godz.
      kto by wytżymał tak długie seminarium, puźniej w ramach tego samego projektu
      pan Z.Klonecki prowadził kurs na tem sam temat w dniach 1-20.06.1999r., czyli
      razem 47 godz. Mam nadzieję,że nikogo prawdą nie uraziłam, a poza tym są to
      chyba dane publiczne. Nie sądzę aby robił to społecznie (non-profit). Czyrzby
      tak ogromna zbieżność nazwisk, ale chyba jurz był mężem swojej żony, bo do
      końca lat 80-tych, to uwieżę że jeszcze nie był, ale to inny temat, więc go
      zostawmy (znów mi ktoś wypomni historię).
      Ciekawe kogo p.dyrektor obarczy winą za niedopatrzenie tego błędu. Z tego co
      wiem, to jest mistrzynią w obarczaniu winą, wszystkie odpowiedzi na zarzuty
      wszelkich kontroli sa obarczaniem winą to niedostatecznego liczbowo działu
      kadr, to księgowej pani Z.B., a o ile mi wiadomo, żaden księgowy czy inny
      pracownik nie może nawet kiwnąć palcem w CKU bez wiedzy dyrekcji czy
      kierownictwa administracji i zawsze w przypadku tak wielu nieprawidłowości winę
      ponosi dyrekcja. Nasza zawsze się wymigiwała i nie było nigdy żadnych
      konsekwencji. Wszelkie tłumaczenia pokontrolne obarczające winą zawsze innych
      są u mnie dostępne (to informacja dla reporterów).
      Ilekroć je przeglądam i czytam już od wielu lat zastanawia mnie ciągle jedno,
      zawsze jest przywoływany przez p.dyrektor wątek religijny i odwoływanie się do
      wartości religijnych poprzez cytaty z Biblii. Skąd więc taka ich dobra
      znajomość i powoływanie się na wartości chżeścijańskie, o ile wiem to gryzie
      się to trochę z programem SLD, którego orędownikiem jest ta osoba.
      Wracając do projektu, to pojawia się tam jeszcze jedno nazwisko byłego kuratora
      oświaty i chyba mecenasa działalności pani dyrektor, pana S.Rz., ale zostawmy
      coś na kolejny raz. Miłego dnia i dla coniekturych kolejnej bezsennej nocy.
    • Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 03.03.06, 22:43
      Witaj samoprawo! Czuje w kosciach, kto tem razem bedzie ofiarom. Nie trudno
      zgadnac. Ale jezdem dobrej nadziei, ze pani K. nie znajdzie juz ochroniarza
      i ofiara zlozona na oltażu bedzie po prostu zbyteczna. wiec niech ofiara sie
      nie lęka.
      • Gość: . Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.cyberspace.org 04.03.06, 14:19
        .
      • Gość: Informatyk z CKU Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.cyberspace.org 04.03.06, 14:25
        Jacek! Przeginasz!!!! Moze juz wystarczy zabawy? Miales swoja szanse w CKU... a Ty tylko flirtowales i sie obijales! Dopoki pisales pierdoly Twoi "zastraszeni nauczyciele" przymykali oko.
        Pozegnaj sie elegancko i nigdy nie wracaj, ok :)?
        • Gość: Jacek B. Re: co jest!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:59
          Czy Ci chlopie na leb padlo, kimkolwiek jestes, Krzysiek, Jurek, Robert czy
          Andrzej (pozostalych trzech z tej czworki przepraszam)? Jesli masz cos do mnie,
          to zapraszam od poniedzialku od 8 do 12 do pokoju 43. Wtedy pogadamy co Cie
          boli. Jestem wskiekly, mam gdzies watek o szkole, ale wypisywanie bredni o
          flirtowaniu moze rozwalic moje zycie prywatne, czy jestes gotowy udzwignac ten
          ciezar. Wiem ze takie ploty chodza po szkole i kto jest ich zrodlem, ale teraz
          to przegiales. Poza tym zdecyduj sie czy mnie oskarzasz o flirtowanie czy o
          lenistwo. Tytulujesz sie informatykiem, wiec powinienes wiedziec, ze aby pomoc
          uzytkownikowi, trzeba go wysluchac i zdiagnozowac problem, pozniej trzeba mu
          duzo wyjasniac i czesto go przeszkolic. Taka jest moja praca, a nie
          flirtowanie, a moze jako informatyk uczysz flirtowania. Czy to juz przestepstwo
          byc milym i czasem sie usmiechnac, a swoimi oszczerstwami mozesz urazic kazda z
          naszych milych kolezanek, z ktorymi rozmawiam. Chyba ze posadzasz mnie o flirt
          tez z mezczyznami, czy to zazdrosc?
          Co do wypowiedzi na tym forum, to nie ukrywalem i nie bede ukrywal, ze je
          czytam. Jednak dopoki mnie one nie dotyczyly staralem sie byc neutralny. Co do
          eleganckiego pozegnania, to mialbym troche wiecej do powiedzenia w tej kwestii
          i mam nadzieje, ze sie wynurzysz zza oslony cyberspace.org i zajrzysz do mnie
          aby porozmawiac jak facet z facetem.
          Jesli chodzilo Ci o pozyskanie zwolennikow dla aktywnej tu opozycji to troche
          Ci sie udalo. Twoja Szanowna Kolezanka Samoprawo ucieszy sie pewno z tego
          faktu. Tak wiec zapraszam na rozmowe.
    • Gość: dedektyw Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 04.03.06, 14:56
      Ja jak zwykle opieram sie na dowodach. Zeby zrozumiec terazniejszosc,trzeba
      wiedziec o przeszlosci, i tak:
      GL-3.12.1998 "Sluszne podejrzenia" Otrzymalismy wczoraj dosc dlugi komunikat
      prasowy UW w ZG w sprawie CKU.Z komunikatu wynika, ze podejrzenia dyrektorki CKU
      o to, ze zostanie odwolana byly sluszne.Czytamy w nim, ze na podstawie opinii
      prawnej MEN istnieja uzasadnione powody odwolania dyrektorki CKU.Pracownicy UW
      kontrolujacy placowke mieli watpliwosci dot podstawy prawnej wyplacania dyrekt.
      szkoly z ty organizowania kursow i egzam,eksternistycznych.Wunagrodzenie to
      zostalo ustalone w zarzadzeniu wew.dyrektorki cku opartym na nieobowiazujacym od
      1991 rozporz.MEN.Z wyjasnien pracownikow nalezy wnioskowac, iz czynnosci
      dyrektora szkoly zwiazane z organizowaniem kursow wynikaja z dzialanosci
      statutowej cku i pobieranie dodatkowych wynagrodzen jest pozbawione podstawy
      prawnej.Kolejny problem dot.tego, czy wicedyrektor moze w imieniu cku podpisywac
      umowe z dyrektorem.W ocenie departamentu Prawnego MEN dodatkowe umowy powinien
      podpisywac z dyrektorem kurator.(mak)
      A co zrobil b.kurator p.Rewers-rozchorowal sie, zeby pani dyrektor mogla uniknoc
      kary.A potem przeksztalcila dzialanosc statutowa w dzialanosc calkowicie
      prywatna, ktora trwa nieprzerwanie do chwili obecnej. Juz na tej podstawie mozna
      wysnuc wniosek: p.Rewersowi zalezalo na tym, aby uprawiac ten proceder, bo sam
      ma z tego korzysci materailne.
      • Gość: resorak Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 04.03.06, 20:08
        Ciągle podoba mi sie jedna z pań vicedyrektorek.Ale to tak na marginesie.
        Czytam i czytam i nie kumam o co chodzi.
        Aż dzisiaj BINGO!!!
        Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... pieniądze.
        • Gość: yeti Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 01:04
          w CKU jest wiecej fajnych kobiet i calkiem milych
    • samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 06.03.06, 01:54
      hohoho, widzę, że ze strony popleczników dyrekcji, bo tak to odbieram, lubią
      padać stżały w konkretne osoby, tylko naszczęście obok. Niech się pan niełamie
      Jacku, niedłógo to się skończy, w karzdym razie wspułczuje. Teraz się za pana
      wezmą, przykro mi bardzo, ale jak to na wojnie czasem trzeba poświęcić kogoś
      dla dobra ogułu. Faktem jest, że nie jest Pan bez winy , bo trochę się obijał.
      Słyszałam od naszych informatyków (nie tytlko faceci) jak często nażekali, że
      sale komputerowe są nie przygotowane, a miał pan przecierz do niedawna kolegę.
      O nim to dopiero się mówiło ..., że zwariował bo zakochany. Temat był poruszany
      na oficjalnych zebraniach nawet i to inicjowała go sama góra, czyli dyrekcja i
      Jaśnie Kierownictwo. To była swojego czasu jedna z warzniejszych spraw w tej
      instytucji (a wstyd, nieładnie w tym wieku i na takich stanowiskach plotkować).
      Tak więc lenistwo rozumiem, ale z flirtami to przesadzili. W dodatku język tego
      podpisanego informatyka przypomina bardzo język kobiety. Chyba się więc pomylił
      pan Jacku, czuję że to kobieta napisała i to ... nie informatyczka (reszta w
      domyśle).
      • Gość: Waldek S Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:20
        No proszę, proszę. Nawet nie wiedziałem, ze moje ŻYCIOWE PRZEMIANY moga być
        tematem posiedzeń szanownego grona pedagogicznego. Czyżby zazdrość w
        uporządkowanego życia prywatnego?...
        Na marginesie. Czytam ten watek od początku. Uważam, ze jeśli Komus stała się
        krzywda powinien dochodzic swoich praw kazdymi metodami. Bo skoro żyjemy w
        świecie, gdzie wszystkie metody sa dozwolone. Ja swój roczny pobyt w CKUiP
        wspominam dobrze. Może sama końcówka, i to tylko w przypadku p.Dyrektor była
        mnniej dla mniej zrozumiała. Mam ponad dwadzieścia pięc lat pracy i jeśli
        według przełozonego podwładny nie wywiązuje sie właściwie ze swoich obowiązków
        to należy przywołac go do porządku, ukarać ewentualnie wykazać błędy. Natomiast
        obrażanie się dorosłej osoby na stanowisku - troche to niepoważne. Mam wiele
        miłych wspomnień z okresu pracy. Poznałem wielu naprawdę porządnych i dobrych
        ludzi. Jasne, ze są tam też nieudacznicy i malkontenci. Osobiście nie stała mi
        sie żadna krzywda. Zmieniło mi się zycie a co za tym idzie moje odejście było
        tylko kwestia czasu. Teraz przyglądając sie dyskusji nie "kibicuję" nikomu.
        Czasem jest mi tylko żal niektórych ludzi, którzy nie moga odejść tak po prostu
        jeśli coś przestaje się podobać.
    • samoprawo2 Re: pomoc dla C(k)U(ip) 06.03.06, 02:58
      A żeby nie bylo dziś tak monotonnie, to napisze morze coś ciekawgo o CU, nie
      CKU tylko CU. Niby coś innego, ale bardzo durzo wspulnego.
      Otóż sprawa ubezpieczenia pracownikuw w Comercial Union w 1999r.(chyba, bo
      pamięć morze mnie mylić, starość nieradość) - nieprawnie sfinansowano składki
      ubezpieczenia na życie w Comercial Union ze środkuw na zapłatę składek
      ubezpieczenia społecznego, coś chyba ok. 100 tys. zł. Czy wiecie Państwo ile
      dostawał agent za podpisanie umowy z jedną osobą z funduszem Nationale
      Nederlanden (ciekawe ile w CU)? ... ok. 150 zł, a pracowników w CKU było sporo.
      Ciekawe kto się podzielił pieniędzmi. Tylko (niestety) nieprawidłowości
      wykazała kontrola NIK, a winą przez dyrekcję została obarczona (jak zawsze)
      głuwna księgowa (wspułczuję teraz obecnej, to miła osoba) rownierz za
      sporządzenie sprawozdania finansowego niezgodnego ze stanem natenczas
      faktycznym. Prokuratura niepowinna mieć problemów z odkopaniem w CU i
      odtworzeniem scieżki prowizji oraz ujawnieniem wskazanych nieprawidłowości.
      Z ustawy jasno wynika, iż "Kierownik jednostki ponosi odpowiedzialność za
      wykonywanie obowiązków w zakresie rachunkowości...".
      W Zespole Szkół Ekologicznych za nieprawidłowości w finansach poleciał całkiem
      niedawno dyrektor, więc jak się z tego wymiguje nasza dyrekcja podpisując
      przecierz karzdy dokument ... morze niedługo się tego dowiemy.
      Na pewno znajdzie się więcej takich kwiatków, a morze kaktusów... szkoda, że
      Pan Miłek nie dokończył zaczętej roboty...
      • Gość: Afera Re: pomoc dla C(k)U(ip) IP: *.ztpnet.pl 06.03.06, 16:00
        Samoprawo! CU placilo nawet 500 zl za kazdego ubezpieczonego. Dziwne
        tlumaczenie dyrktorki o niewiedzy-sama sie ubezpiecyla, wiec jak mogla
        nie wiedziec? Ciekawe co sie stalo z tom kasom, jaka wplynela do CU?
        Moze pracuja na cyjas emeryture, a moze wrocily zpowrotem na konto CKu?
        A moze-tego ja nie wiem. To fakt, Zosia b.stala sie ofiarom. Z tej sprawy
        wyplywaja wnioski: Pani K.chwali sie przed wladzami dyplonami, certyfikatami,
        swiadectwami, zaswiadceniami-ale to tylko kupa papierow, ktorej nikt nie
        weryfikuje, jak jest problem znajduje ofiare i wszystko zwala na nia, tlumaczac
        sie niewiedzom. A gdzie jest odpowiedzialnosc? Za takie pieniondze(patrz
        oswiadczenie majatkowe)i bez odpowiedzialnosci to cos jest nie tak.
    • Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 06.03.06, 11:18
      Przecierz to normalna metoda unicestwienia przeciwnika. Obcemi rekami,
      najlepiej z najblizrzego otoczenia.Nie warzne, czy winny,warzne, ze znalazl
      sie obiekt na kturym mozna wyladowac swoje frustracje. dlatego dziwia mnie
      zachowania takich osob, ktore za dodatkowe godziny zajec lub wypicie kawy
      w gabinecie p.dyrektor przykladaja rece do zniszczenia kolegi, ktorego wina
      jest to, że ma oczy otwarte i widzi wiecej, oraz to, ze potrafi nazwac zlo
      po imieniu i nigdy za rzadne pieniadze i przywileje nie przystapi do sitwy.
      sa tacy ludzie i to jest najwieksze zmartienie p.K, dla kturej cialo pedag
      powinno byc milczace, jednolite w pogladach, zdolne do zamaskowania kazdego
      pryszcza, sygnalizujacego rozlegly proces chorobowy w tym ciele. Ktore mozna
      podgladac w calosci przez kamery nie wychodzac z gabinetu.
      Pozdrawiam
      • Gość: ciekawski Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:22
        w jakim celu robicie błędy, przecież tego nie można czytać :-)
        • Gość: fox Czy w dzień kobiet nie może być spokoju??? IP: *.ztpnet.pl 07.03.06, 19:37
          Może w ten dzień zawiesić waśnie???
          No i nie róbcie tylu błędów!!!
        • Gość: ? Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.06, 05:06
          co tam się dzieje?
    • samoprawo2 Re: POMOC z CKUiP 08.03.06, 00:38
      Skoro dziś nasze (Pań) święto, to spełnię prośbę czytelników i bardzo postaram
      sie nie zrobić błędów oraz niedokuczać Paniom. Napiszę coś o pewnym panu, moim
      również koledze. Otóż jest on bardzo sympatyczny i towarzyski i bardzo go lubię
      jak i wiele innych osób. Być może korzysta tylko z tego co mu zaoferowano, może
      nawet niezdając sobie sprawy że to niecałkiem legalny proceder. Otóż ma on
      firmę prywatną turystyczną i przez tą jego firmę wycieka dość spora ilość
      pieniędzy ze szkoły z funduszu socjalnego. Bez żadnych przetargów, porównywania
      ofert, itd. jest głównym organizatorem chyba wszystkich wyjazdów, a jest ich
      sporo. Nie chodzi tu tylko o imprezę ogólną raz do roku, ale znacznie więcej
      wycieczek i to z reguły zagranicznych dla określonej grupy osób (a jakie są
      wtedy diety służbowe). Mogę się też mylić i to może jest zgodne z prawem, wtedy
      przepraszam. Miłego dnia życzę pewno się spotkamy gdzieś na korytarzu, a może
      znów będzie jakiś szampan w gabinecie, nie wspomne oczywiście o
      innych "sprawach", ale to pomimo że w budynku, to przecież po godzinach pracy
      (ale się napracowałam z tymi błędami).
    • Gość: dedektyw Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 08.03.06, 15:46
      Wszystkim pieknym Paniom z CKUiP, Tobie rowniez Samoprawo rzycze wszystkiego
      najlepszego. Z okazji Swieta Kobiet skladam na Twoje rece wirtualnego tulipanka.
      dedektyw

==============
      Jezdem na wyjezdzie.
      • Gość: resorak Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 08.03.06, 16:18
        Brawo samoprawo.Aż lepiej sie czyta.
        Za to detektyw inwektyw mógłby sie postarac.
    • samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 10.03.06, 09:28
      Odnoszę pewne wrarzenie, że oprócz ok. 3 osób nikomu więcej nie przeszkadza
      taki układ w CKU, mieście i wojewudztwie. Wszyscy się pogodzili z niewolniczą
      pracą w szkole i dyktaturą pań M.K. i J.K oraz ich przekrętami. Władze się tym
      nie interesują oficjalnie, pewno chcą trzymać asa w rękawie do wyborów, a może
      siedzą w układzie. Media milczą, pewno czekają do wyborów, a może boją sie
      układów. Jest jednak ktoś kto się interesuje sprawą, więc proszę się nie
      poddawać, a żądzące panie proszę nie liczyć na swoją bezkarność.
    • Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 10.03.06, 17:59
      Witaj Samoprawo! Polskie media interesuja sie lamaniem praw na Bialorusi, a
      wodz Łukaszenka powiedzial, ze w Polsce sa enklawy biedy i tu sie z nim zgadzam.
      A w CKUiP zarzadzanie odbywa sie wedlug zasad Łukaszenki: akt wyboru dyrektora
      przebiega w tym samym duchu, ciemiezenie ludzi-tak samo.
      Problem tkwi w tym, ze to nie tylko te panie maja nieczyste rece, ale rowniez
      szeregowi pracownicy. Przeciez wykonujac polecenia niezgodne z prawem, lamia to
      prawo - jedynym usprawiedliwieniem jest to, ze robia to ze strachu. Tacy ludzie
      potrzebuja czytelnej gwarancji bezpieczenstwa.Trzeba rowniez pamietac, ze p.K.
      nie rozwiazuje problemow poprzez dochodzenie do prawdy lecz je ZAŁATWIA. Jak?
      Dzialanie jest dwuetapowe:
      1.daje coopa w doope pracownikowi, ktory zglosi jakis problem,
      2.pozyskuje przychylnosc pracownika instytucji, do ktorej trafia problem.
      I PO SPRAWIE.
      Moze byc rowniez tak, ze p.K.lub druga p.K.przeczolga takiego delikwenta
      i ten w odmiennym stanie swiadomosci zacznie zabiegac o laske pani.
      I za to otrzyma nagrode-dodatkowe godziny, a nawet udzial w kursach.
      Samoprawo! jestes pewna, ze Ty ktoregos dnia nie ugniesz sie pod ciezarem
      wlasnych mysli, machniesz reka i dasz sie skusic na kawalek tortu?
      Pozdrawiam
      • samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 11.03.06, 02:52
        no coz Afero, tego niemorze nikt byc pewien, ja rownierz :)
    • Gość: t konkurs ortograficzny IP: *.230.219.81.magma-net.pl 12.03.06, 13:58
      >Tam panuje totalny haos, dyktat, ciemięrzenie i
      >wyzysk.

Ile można było jeszcze zrobić błędów ortograficznych w tym zdaniu?

• samoprawo2 Re: konkurs ortograficzny 12.03.06, 17:12
        podwójna moralność!!!
        jak ktoś zamorduje np. kota z uśmiechem, to będzie lepszy niż ten co ujawni to
        zdarzenie, ale będzie bardzo ponury
        nie ważne, że jest źle, ważne i źle jest to, że pisze się o tym, robiąc błędy,
        szkoda słów,
        zapraszam na nowe wątki:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=38346861
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=434&w=38347156
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=551&w=38347227
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=38347314
        już bez błędów
        • Gość: Klon-ec-koniec Re: konkurs ortograficzny IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.03.06, 15:36
          Spokojnie samoprawo.Chodzą słuchy,że odlicznie w sprawie CKUiP już trwa.
          • Gość: Prawda!!!! CKUiP IP: *.ztpnet.pl 17.03.06, 18:42
            Samoprawo2!
            Od początku śledzę forum dotyczące CKUiP i z dnia na dzień wzrasta we mnie
            złość. Sugerujesz wszystkim, że Twoje wystąpienia to „wołanie o pomoc” dla
            CKUiP, to „dążenie do prawdy i sprawiedliwości”. Moim zdaniem to kłamstwo! Tak
            jak wszystkim chodzi Ci o pieniądze, a właściwie o to, że (być może) nie jesteś
            do nich dopuszczony (-a). Myślę, że powoduje Tobą osobista uraza do dwóch osób,
            które ciągle przywołujesz. Być może straciłeś (-aś) pracę, być może poczułeś
            (-aś) się kiedyś upokorzony (-a), być może czujesz się niedowartościowany (-a) i
            pomijany (-a) przy nagrodach. Twoje prawo odczuwać w takiej sytuacji gniew, ale
            (na miłość Boską) powiedz o tym wprost, nie twórz dla własnych ( a może i
            cudzych), osobistych porachunków zasłony dymnej z ideowych haseł: prawdy,
            sprawiedliwości, oczyszczenia!

To, do czego w szkole doprowadziły Twoje wystąpienia jest żenujące! Wszyscy są
            podejrzliwi względem siebie – i nie mówię tu wcale o Dyrekcji, ale o zwykłych,
            szarych nauczycielach. Niezdrowa atmosfera podejrzliwości, (kto jest
            donosicielem) udzieliła się wszystkim. Chyba na to nie zasłużyliśmy!!! Kilka lat
            temu jedna z nauczycielek też miała sporo zarzutów do kierownictwa CKUiP. Ona
            jednak miała na tyle odwagi, by powiedzieć o tym publicznie, by wystąpić pod
            własnym nazwiskiem. I chociaż nie przyznawałam jej racji - mówiłam „dzień dobry”
            ponieważ szanuję prawo do wyrażania poglądów. Ty niestety nie masz w sobie tyle
            odwagi, by wprost, bez „kreciej roboty”, powiedzieć o co tak naprawdę chodzi!
            Jeśli o mnie chodzi to, jeśli w końcu okaże się kim jesteś (a mam nadzieję, że
            to wkrótce nastąpi!), nie podam ci ręki, ani nie odpowiem „dzień dobry”- i to
            nie dlatego, że jestem w „układzie”, ale dlatego, że brzydzę się metodami jakie
            stosujesz (szkalowanie bez konkretów, wojna podjazdowa, tchórzliwe ukrycie się
            pod ps. „Samoprawo2”).

Zastanawia mnie fakt, iż taka nieskalana dusza mogła tyle lat żyć w
            kłamstwie-czyżbyś dopiero teraz przejrzał (-a) na oczy w sprawach, o których
            piszesz? Ale w takim razie skąd masz informacje o sprawach, które podobno miały
            miejsce 5-6 lat temu lub dalej? A może do tej pory Ci one nie przeszkadzały,
            ponieważ korzystałeś (-aś) z dobrodziejstw CKUiP tak jak inni i tylko odsunięcie
            od ”korytka” wywołało frustrację? Jest i trzecia ewentualność: być może jesteś
            narzędziem (nie, nie szatana, choć kto wie…) w reku osoby, która po raz kolejny
            szuka zemsty ? Po raz kolejny okazuje się, że motywy Twojego postępowania nie
            są tak czyste, za jakie chciałbyś (-aś) by uchodziły.

Poza tym jeśli jesteś nauczycielem naszej szkoły to nie możesz chyba aż tak
            narzekać-wszyscy (o ile ktoś nie jest nowozatrudniony) bierzemy udział w
            egzaminach i kursach. Jeśli jakimś cudem Ty jesteś z tego typu zadań wykluczony
            (-a) to albo nie jesteś dobrym pedagogiem (i np. masz kiepski kontakt z
            uczniami), albo nie jesteś dobry (-a) w tym czego uczysz! Ci z nas, którzy mają
            pomysły i chęci - tworzą projekty. Zamiast być takim malkontentem wymyśl jakiś
            projekt i zrealizuj go. Zobaczysz wtedy ile wysiłku to kosztuje i ile czasu
            spędza się w szkole, aby zarobić dodatkowe pieniądze (o które tak Ci chodzi)!
            Najgorsze w tym wszystkim jest dla mnie to (i powtarzać to będę do znudzenia),
            że nie masz w sobie cywilnej odwagi (o której uczą już w podstawówkach), aby
            swoje uwagi i żale przedstawić osobiście.

Oczywiście oczekuję w odpowiedzi wiadra „pomyj” na mą biedną głowę: „osoba z
            układu”, „pewnie pije kawkę w gabinecie Dyrektorki”, „dorabia na kursach - to
            broni” itd. itp.
            Oświadczam więc, że nie jestem z „układu”, jestem średnio młodym nauczycielem,
            więc zarzut przynależności do PZPR lub SLD też możesz wykluczyć, nie pijam też
            kawy z Dyrekcją-ani główną ani wice! Nie mogę natomiast znieść jak ktoś obrzuca
            błotem MOJĄ SZKOŁĘ, powoduje, że nauczyciele boją się odezwać na inny temat niż
            pogoda (aby wieczorem nie przeczytać na forum swoich słów – oczywiście
            przeinaczonych!), a osoba, która podała mnie i wszystkim innym pracownikom rękę
            -po prostu nas zatrudniając – jest opluwana i straszona mediami (to są dopiero
            metody rodem z PRL!) a na dodatek nie może się bronić bo nie wie z kim ma do
            czynienia!!
            Uważam, że można krytykować (ja głośno w pokoju nauczycielskim wyraziłam swoją
            negatywną opinię o kamerach zamontowanych w klasach i jakoś nikt mi głowy nie
            urwał), ale należy to robić z „otwartą przyłbicą” i konstruktywnie!

Najłatwiej natomiast jest czyhać na łakomy kąsek, jakim jest nasza szkoła:
            odremontowana (no, ale to przecież jeden z cięższych, wg Ciebie, grzechów
            Dyrekcji!), świetnie wyposażona- i w kadrę i w sprzęt! Zastanawiam się jakie
            korzyści Ci się marzą, lub co zostało Ci obiecane za doprowadzenie do usunięcia
            ze szkoły obecnej Dyrekcji! Obyś się nie przeliczył (-a)!!!
            Jak mówi ludowa mądrość: zło jest jak powracająca fala - gdy je wypuścimy odbije
            się w świecie i powróci do nas ze zdwojoną siłą…

PS.1. Litości dla nas wszystkich czytających-to, że zarówno Ty jak i Afera
            robicie takie błędy ortograficzne jest brakiem szacunku nie tylko dla
            odwiedzających forum, ale przede wszystkim dla języka polskiego i kultury
            polskiej Czyżby aż tacy ignoranci próbowali „zbawiać” świat? I proszę nie
            stawiaj bzdurnych zarzutów, że zwracam uwagę tylko na formę a nie na
            treść-interesuje mnie jedno i drugie! Ubolewam nad jednym i drugim!!!

PS.2. Zapewne zarzucisz mi, że skoro Ciebie krytykuję za „ chowanie się” pod
            pseudonimem czy nikiem sama powinnam się podpisać. Chciałam to zrobić, bo nie
            wstydzę się tego kim jestem, ale przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku, że
            nie mogę Ci podsuwać kolejnego atutu-Ty będziesz wiedzieć z kim masz do
            czynienia-ja niestety nie! Dlaczego mam Ci dawać po raz kolejny przewagę? Już i
            tak możesz szkalować -nie podając swoich prawdziwych danych- nie tylko Dyrekcję,
            ale i innych nauczycieli. Mam nadzieje, że taka bezkarność nie potrwa długo!!!
            • samoprawo2 Re: CKUiP 17.03.06, 21:17
              Witaj Gościu.Gdybyś uważnie czytała, powinnaś wiedzieć, że nie wszystkich
              obsmarowuję. Pisałam swojego czasu do Pani D.Sadalskiej, ze Ją szanuję za pracę
              i wartości pedagogiczne, szanuję też wiele innych osób za ich mądrość, pracę,
              uczciwość i życzliwość. Przynajmniej nic nie wiem na temat tych osób, co
              zmieniłoby moje zdanie. Mam nadzieję, że nie obrażą się jeśli wymienię tu te
              osoby i proszę tego nie mieszać z całym tym wątkiem. Są to osoby: Pani
              B.Malentowicz, Pani B.Stankowska, Pani Z.Szachowicz, Pan B.Bieliński i wielu
              innych nauczycieli oraz pracowników administracji. Proszę więc nie mówić, że
              wszystkich szkaluję. Natomiast gdybyś również czytała dokładnie od samego
              początku, to wiedziałabyś, iż obiecałam ujawnić się w chwili zakończenia
              niecałkiem czystej kadencji p.K. Oczywiście, że się boję, bo nie mam układów
              aby znaleźć później pracę. Jeśli jesteś średnio młodą nauczycielką, to
              widocznie mało jeszcze poznałaś jakie jest życie. Osoba, którą jak deklarujesz
              szanujesz i ja również, która ujawniła się w swoim przeciwstawieniu została,
              jak zapewne wiesz i pamiętasz, zniszczona, zaszczuta i doznała ogromnych
              nieprzyjemności, o których nawet może nie wiesz i pomimo szacunku wielu osób i
              pomimo tego, że wielu myślało jak Ona, nikt Jej nie pomógł i za Nią się nie
              wstawił, ja również niestety (czego bardzo żałuję i myslę, że tą walką naprawię
              troche swój błąd). Poza tym za chwilę zarzucasz, że może mną steruje, a więc co
              z Twoim szacunkiem dla Niej. Motasz się w swoich oświadczeniach i czy są one
              aby na pewno czyste w intencjach. Ogromnie przepraszam przywoływaną tu znaną
              nam osobę, że tak publicznie o Niej piszę i że przypominam Jej rzeczy na pewno
              mało przyjemne.
              Zarzucasz mi jeszcze, że robię błędy, ponownie czegoś nie doczytałaś, obiecałam
              nie robić więcej błęduw (upss... błedów). I w zasadzie kogo oszkalowałam z
              nauczycieli, szkalowałam system stworzony w CKU.
              Piszesz, ujawnij się, nie bój się, a za chwilę:

> Jak mówi ludowa mądrość: zło jest jak powracająca fala - gdy je wypuścimy
              odbij
              > e
              > się w świecie i powróci do nas ze zdwojoną siłą…

A może, to co zapoczątkował ten wątek, to właśnie powracająca ze zdwojoną siłą
              do wiadomych osób fala. Dziekuję za tą mądrość, znów uwierzyłam w sens.
    • Gość: oj Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.gala.net.pl 15.03.06, 15:14
      oj, samoprawo, ale błędy ortograficzne robisz! ciemna masa jesteś jeśli chodzi
      o używanie ż/rz, ale i "boimy" źle piszesz!
    • afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 18.03.06, 13:00
      Witaj Samoprawo! Namnozylo sie tych AFER w rozmaitej postaci: mutanty, klony,
      afery i aferki. Prawde mowiac...aaa, zacytuje z pamieci slowa śp.ks.Tischnera:
      Rodzaje prawd: pól prawda, naga prawda i g...prawda!
      Posluchaj Prawdo-jakakolwiek jestes: powinnas wiedziec, ze CKUiP firmowac moga
      swoim nazwiskiem tylko dwie osoby: pani dyrektor K i rzeczniczka jej interesow,
      radna, pani Dorota S, wiec nie wybiegaj przed orkiestre. Nie mam tu na mysli
      firmowania w kontaktach biznesowych, lecz tych najbardziej codziennych, gdzie
      trzeba posluzyc sie swoim nazwiskiem. Jezeli te panie sa tak wspaniale,
      to dlaczego chowaja sie za twoimi i innych plecami? Taka Dorota S.- wychodzi na
      forum i mowi o odwadze.Taka wspaniala i odwazna, bo za plecami ma caly SLD-ski
      beton.Gdyby wiedziala cokolwiek o empatii i sprobowala wejsc w skore niejednej
      udreczonej osoby, to moze by sie zastanowila przed wypisywaniem bzdurnych
      sloganow, typu: zrob projekt,...aaa, nie chce ci sie...itd.
      Pozdrawiam pracownikow CKUiP, bez wzgledu na ich stosunek do Afery.
      • demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 18.03.06, 17:22
        uuu biedna afera ... czyzby prawda pojechala po ambicji ;] ?? no tak... w koncu prawda w oczy kole...
        SLD-ski beton ... ulala ... ktos sie chyba zatrzymal ladne 20 lat temu...
        mamy XXI wiek tak dla przypomnienia! demokracja rzadzi;)
        a taka a propo tych kobitek calych... wiesz... albo maja to w d... ze sie po nich jedzie(watpie),
        albo sa na prawde big brotherem i maja kupiony caly swiat (tez bym chcial) albo...
        hmm... albo ... zaskocze wszystkich intrygantow - sa czyste i widac tu piekna wojne o stolek i zarobki :)?? ...a wypowiedzi pani Dorotki S to chyba nie zrozumialyscie w ogole...
        aaa co do Samoprawo1,2,3,5 itd - na poczatku pisalas ze bez nazwisk... ze Cie maja nie scigac bo Ty ich poscigasz..
        a od dluszego czasu same obelgi i oszczerstwa :] zalosne-wiesz? :) jak 5-ciolatek ktory sobie tworzy swoj malutki swiatek w swoim malutkim rozumku zeby poczuc sie kims ;)... puk puk - czas dorosnac! pzdr!
        • afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 18.03.06, 21:47
          Demoskratos-mówisz o demokracji w CKUiP? hahaha...Potrzebujesz kilku wcielen,
          żeby dowiedziec się, na czym to polega. Przeciez to dopiero feudalizm-przypomnij
          sobie ostatnie wybory dyrektora-przebiegaly tak, jak te na Bialorusi.
          Farsa-dyrektorka zaprasza komisję do swojego gabinetu, żeby ta ją wybrala.
          I wybrala! O czym to świadczy?
          SLD-ski beton - lewicowi aktywiści codziennie dają dowód "betonowego myslenia",
          przypomne wypowiedź twojej kolezanki radnej: przeszlość nalezy zabetonowac.
          I nie chodzi tu ani o ambicję, ani jakąś SLD-ską prawdę. Odwracanie kota ogonem
          -to jest wasza prawda.
          ================
          A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy.
          • demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 18.03.06, 22:55
            Afera - cisnienie podnioslem? Wybacz... przyznaje... zamierzalem... Feudalizm? to sie kurcze zdecyduj - myslalem do tej pory ze wytykacie dyktature z czasow SSmanow :) czasy feudalne to chyba zloty wiek Polski w historii.. no chyba ze sie przerzucilas na komplementy w strone pewnych osob ;)
            A co do wyborow - no tak - powinno sie zalozyc kamery u dyrektorki... ZDECYDOWANIE!!! ... dla niewtajemniczonych - wiekszosc Plaowek Oswiatowych - Uczelni, Liceow, Gimnazjow itp uwaza za zaszczyt posiadac kamery i ochrone... no tak ale Wy przeciez jestescie opozcyja...
            Hmm najwazniejsze - kawe dla wszystkich gosci powinno sie potracac z pensji szefostwa! :)
            Wiesz co? Jak na razie to Ty tutaj komunistyczne metody probujesz wprowadzic.
            Urzad Bezpieczenstwa zrobilyscie z Samoprawo154... Bij zabij!! wiesz problemy rodzinne mozna wyladowywac na przyklad na silowni.. albo jogging :) niekoniecznie piszac bajki na forum :)
            Kota ogonem hmm... Samoprawo? nie moglas wspomniec ze po tych wszystkich "aferach" i tym calym zlodziejskim precedensie co chwila kontrole byly? Jak mozesz Prawico to daj znac ile zaplacili za opinie od NIK - przeciez wiesz wszystko... bo rozumiem ze ISO to juz doszlismy do wniosku (po wypowiedzi pani Dorotki) ze jednak nie bylo kupione :)?
            Aaaa i jeszcze jedno - co do opcji SZUKAJ - wiecie ze tez umiem tam kliknac? polecam w ogole GOOGLE.PL ;) hmm artykuly z waszej ulubionej gazety.pl po wpisaniu CKUiP: "Ekonomia po sasiedzku, czyli szansa dla bezrobotnych", "Zaopiekuj sie w Niemczech", "Targi pracy w zielonogorskim CKU". To mi wyrzuca wyszukiwarka :] Kazdy widzi to co chce? (Dla Afery - jesli Samoprawo jeszcze nie pokazalo Ci opcji szukaj - www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm :)).
            Na zakonczenie tej groteski - akurat ja naleze do PO towarzyszki drogie :) wiec zaliczylyscie pudlo... a wytykajac jeszcze partyjnosc... w niedziele to sie samoprawo chodzi do kosciola... a nie jedzie ludzi na forum (tym mi podpadlas). Kolorowych snow Samoprawo i Afero - a jesli nie mozecie spac ze zlosci... waleriana kiedys pomagala na skolatane nerwy :)
          • demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 18.03.06, 23:13
            Aa taki jeszcze jeden urywek z google.pl:
            Zza publiczne zniewaznie z powodu jej przynaleznosci ( np do partii typu SLD ) to kryminal do 3 lat przewiduje polskie piekne prawo cywilne :)
            Jjak wyklikam cos co dotyczy publicznego bezpodstawnego oszczerstwa to tez przytocze ;)
            Afera - Samoprawo - dajcie jakies fakty - bo na razie sie po prostu osmieszacie.. a jak nie - Pan samochodzik i templariusze - polecam - tam jest pelno afer i tajemnic :)
            Sweet dreams!
            • Gość: Francesco Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 19.03.06, 03:52
              Demoskratos to pracownik CKUiP.Dupoliz pań K. I S,lub któraś z nich sama.Żenada.
              • demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 19.03.06, 08:17
                Samoprawo znowu piszesz broniac sie sama do siebie pod innym nickiem ;) ?? W koncu lubisz prawda... zmieniac nicka zeby robic sztuczny tlum :).
                Ladnie prosilem zeby dac sobie spokoj w dzien Bozy... no ale coz... Znowu Ktos mial bezsenna nocke wymyslajac intrygi - wspolczucie :) W nocy sie spi ;)
                Zauwazyliscie ze ktokolwiek stanie po stronie cku jest zaraz pojechany przez jakiegos goscia z hostem *.ztpnet.pl ? I zawsze o jakiejs nocnej porze... ciekawe... :D
                Cokolwiek napisze - zaraz i tak zostanie skomentowane ze pewnie pije kawke u dyrekcji itp - bo to w koncu jedyne argumenty Samoprawo i Afery.
                Tak szczerze mowiac - jesli na prawde tyle osob z prawcownikow siedzi u dyrekcji hmm to moze im po prostu dobrze jest? A Wasza krucjata - to odosobnione wolanie o zauwazenie (i forse) :]?
                Samoprawo - czekam na riposte - tak jak Ty tylko potrafisz!
                Ide sie pomodlic za pokoj w sercu i milosc do blizniego u pewnych osob :) Bez aluzji :)
                Milego dnia!!
    • afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 19.03.06, 11:55
      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

==================
      A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy!
    • samoprawo2 KONkrety 19.03.06, 15:08
      Chyba czegoś nie rozumiem. Zarówno Prawda!!! jak i Demoskratos i kilka innych
      osób czepili się jednego zwrotu o piciu kawki w gabinecie. A propos gabinetu,
      może warto rzeczywiście założyc kamery w gabinecie dyr., skoro p.dyr. nie ma
      nic do ukrycia i skoro to taki zaszczyt dla szkoły je mieć, tam też może
      przecież coś zginąć jak i w każdej innej sali (przynajmniej byłoby widać kiedy
      zaczyna i jak długo pracuje p.K.).
      Ciągle dopraszacie się konkretów, a czy ich tu mało, na żaden nie otrzymaliśmy
      odpowiedzi, pozwolę sobie kilka ponownie przytoczyć i oczywiście czekamy na
      ripostę:
      1. budowa pewnego domu na Cytrynowej (wystarczy sprawdzić oświadczenia
      majątkowe, podatkowe, faktury - jeśli ich nie ma, to poszukać w firmach gdzie
      były zakupy - jeśli nie ma ... dziwne w dzisiejszych czasach, żeby nauczyciel
      nie chciał odliczyć podatku za budowę domu, co za gest...)
      2. przepuszczanie pieniędzy z funduszu socjalnego na wycieczki, przez firmę
      pracownika CKU, pana R.G. (bez porównywania ofert konkurencyjnych)
      3. wypływ dużych pieniędzy do Commercial Union (a gdzie one teraz są i co się z
      nimi dzieje)
      4. zatrudnianie rodziny i współpraca z firmami rodzinnymi kadry kierowniczej i
      głównych koordynatorów projektów zarówno w szkole jak i w tychże projektach
      5. niszczenie i poprawianie dokumentów w czasie i przed kontrolami (no tak
      później czysto)
      6. LCK wynajmujące pomieszczenie w szkole za marne grosze, współzałożone przez
      osobę na stanowisku samorządowym (chyba to niedozwolone) w dodatku jaklo
      jednostka konkurencyjna do szkoły, wykorzystujące zasoby szkoły typu materiały
      biurowe, samochody, itp. i absorbujące pracowników w czasie pracy
      i jeszcze jeden:
      7. zatrudnienie na stanowisku dyrektora szkoły osoby bez odpowiedniego i
      zaznaczam wymaganego stażu.
      Do tego ostatniego (a właściwie pierwszego od czego wszystko się zaczęło) chyba
      przyłożyła rękę osoba, która mi pasuje do Demoskratosa. Jest wykształcona,
      mądra, należy do PO, nawet jest wysoko tam postawiona, a więc ma się czym
      szczycić, pobożna, działa w pewnej Akcji (też wysoko postawiona), rozumiem więc
      skąd ta agitacja kościelna (tylko że ja może wróciłam już z mszy...), była w
      chwili powołania p.K. kuratorem oświaty i oczywiście długo się opiekuje panią
      K., a w zamian pani ta zatrudnia jego rodzinę i jego osobiście i w szkole i w
      projektach. Do tego schematu pasuje równiez pan K., może oprócz tej Akcji, ale
      są inne skojarzenia.
      Czy wystarczy konkretów, a dokumenty ... są w szkole i WUP i EFS i US jak i
      wiele innych.
      A osiągniecia? no cóż bez nich nie byłoby całej tej kasy i możliwości
      mataczenia, muszą być, cokolwiek by nie mówić to panią K. i K. sprytu i
      mądrości nie brakuje.
      Za podanie nazwisk wicedyrektorów bardzo przepraszam, ale myślę że można je
      uznać za osoby publiczne jako dyrekcję instytucji (dlatego nie wymieniłam
      nikogo spoza dyrekcji) i zrobiłam to w uznaniu szacunku do nich. Przykro mi
      tylko, że pomiędzy tymi brudami. Jest to chyba jedna z niewielu publicznych
      pochwał, bo szkolne nagrody i pochwały z reguły zgarnia pani D.S.
      Żal mi Ciebie Prawdo!!! bo jak napisał Demoskratos:
      "jakiegos goscia z hostem *.ztpnet.pl " zostałaś wrzucona do jednego wora i
      zaliczona do opozycji, tak chyba jestes wg niego prowokatorką, a tak się
      starałaś.A...
      -napisałaś, że nauczyciele boją się odezwać aby nie przeczytać swoich
      przeinaczonych słów na forum, a przytaczałam tu czyjeś... oraz, że oglądają się
      wszyscy kto jest donosicielem, a więc przyznajesz, że są jacyś, no bo każda
      władza ma swoich, pani K. też, a moja dobra rada rozmawiajmy o nowych formach
      nauczania, wymieniajmy się doświadczeniem i wiedzą, rozmawiajmy o tym jak
      poprawić wizerunek szkoły zwiększając efektywność nauczania i być może poziom,
      -napisałaś, że dopominam się pieniędzy i zazdroszczę innym, a w którym miejscu
      to wyczytałaś, ja chcę być tylko nauczycielem i nie trwonić czasu na dodatkowe
      zajęcia, a jeśli ktoś dorabia kosztem swojej pracy, niech mu będzie na zdrowie,
      ale ja mam prawo się z tym niezgadzać, bo nie jest to w porządku
      -napisałaś, że jestem złym pedagogiem, być może, ale czy to przestępstwo
      stawiać oceny odpowiednie do wiedzy, zamiast je zawyżać, bo taka jest norma w
      CKU oraz mam kiepski kontakt z uczniami, ale za to przez całe należne im
      godziny lekcyjne, nie biegam załatwiać spraw projektowych w im należnym czasie
      -napisałaś, że mam zarzuty do odremontowania szkoły, żle zrozumiałaś, jesteś
      przecież wykształconą osobą, napisałam, że spora częśc pieniędzy została
      wyprowadzona na budowę prywatnego domu albo dwóch, a szkoda że nie zauważyłaś,
      że:
      OD WIELU LAT NIE MA ZA CO ZROBIĆ WINDY DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH !!!!!!!!!!!!!
      ciekawe czy nie było na to nigdy przeznaczonych pieniędzy, ciekawe czy nie
      wystarczyłoby tych, które wyszły na prywatne budowy lub tych które mogłyby
      wpłynąć do szkoły za projekty, a można było kupić samochód tańszy też
      pięcioosobowy (dlaczego nie było przetargu, dlaczego kupiony u tego dealera,
      czyżby kolejny układ, no i to oblewanie go, stał przed szkołą obok stolik z
      szampanem i to wszystko w godzinach pracy i na oczach uczniów, bardzo
      pedagogiczne to było), gdyby to była winda do przewożenia wózków to rozumiem,
      ale limuzyna do przewożenia ty..ów?

PS. Czy ja pisze w dzień czy w nocy, to moja sprawa, najważniejsze, że nie z
      komputera służbowego i nie w czasie pracy (jak co niektórzy)

• demoskratos Re: KONkrety 19.03.06, 17:45
        Samoprawo! Jako ze siedzisz przed monitorem i czekasz na odpowiedz ode mnie - zadbam o Twoje oczy i cos napisze... Jestem pod wrazeniem, wiesz? Tyle tekstu, tyle slow i znowu lejesz wode. Ale w koncu NIE TRWONISZ CZASU tylko dzielnie pracujesz nad poprawa ATMOSFERY w CKU, za co Ci oczywiscie (nie) dziekuje... Co do kamer - zgadzam sie w pelni... a nadliczbowe soboty i niedziele w robocie beda sponsorowane z Twojej pensji. Pasuje :)?
        Argumenty poparte dowodami.. taaak... wiesz - nawet ladny ten dom na Cytrynowej stoi. Kolorowy w srodku :) Budowany z poczuciem dobrego smaku, nie uwazasz? Zazdroscisz? Oczywiscie, ze nie - obecali Ci w koncu stanowisko jak wywalisz dyrektorke, wiec pewnie tez sie dorobisz... (przeciek masz wsrod swoich :)).
        Dowody - argumenty - akta - papiery... racja, ze sa w szkole - nawet byly kontrolowane ze 20 tysiecy razy? Nie moglas o tym napisac? Przypomnijmy - zadyma kilka ladnych lat temu rowniez rozpoczeta na forum przez abc-cku. Jaki wtedy byl efekt? Przypomniec? Czysto? Nadazasz Sloneczko :)??
        Szkoda mi powoli slow na Ciebie. Wymyslilas taka intryge, ze Hitchcock sie chowa. Pol Instytucji Panstwowych w Warszawie kupili, Jednostki Europejskie, co dalej? NASA? Microsoft?
        Wiesz... moja osoba tutaj jest malo znaczaca. Dopiero co sobie dzien dobry i do widzenia powiedzielismy z usmiech na twarzy. Pod jednym dachem. Przykre. Wiesz... za donosiciela, intryganta, szkodnika... uwazamy Ciebie...
        Co do spraw koscielnych... Bog, Honor, Ojczyzna - (wysmiejesz mnie? nie zdziwie sie) - tak mialem wyszyte na mundurze w harcerstwie kiedys. Ubolewam, ze nauczycielem moze byc ktos, kto te wartosci publicznie miesza z blotem. Przemysl. Moze cos dotrze.

Za komplementy dziekuje :) Na prawde umiesz sie podlizac :) Szkoda tylko ze nie jestem tym bylym kuratorem, moze nie mieszkalbym w M-2? :) No nic ;) Spokojnej niedzieli zycze i dziekuje za polepszenie humoru.. szkoda tylko ze zadnych nowych bajeczek nie wymyslilas :)
      • demoskratos Re: KONkrety 19.03.06, 17:59
        Prawda - nie przejmuj sie!! oczekiwalas w koncu obelg. Doczekalas sie :) Ja przynajmniej zyskalem fuche kuratora... czemu nie od razu prezydenta? Jak juz opowiadamy sobie bajki :].
        I jak tu sie mozna dziwic ze sie dzieciaki bija pod oknami jak nawet po 40stce nie moga ludzie byc po prostu w porzadku?
        Samoprawo i Afera przynajmniej humor ludziom poprawiaja :).
        @-,','
        • afera2006 Re: odwracanie kota ogonem 19.03.06, 19:44
          Uważaj demoskratos, bo urwiesz kotu ogon.
          Kot pewnie jest chory na kocią grype.

========
          A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy
          • demoskratos Re: odwracanie kota ogonem 19.03.06, 23:58
            Oj ale sie nam porobilo... Afera dowciapna probuje byc :) Az mnie zatkalo... :) Ale to przeciez nie Twoj kociak Afera tylko Samoprawo... wiec czym sie przejmujesz? Wiesz jak to forum wyglada? Mniej wiecej tak: Samoprawo mysli - uwale dyrektorke i bede miala posadke cieplutka. Afera mysli - Samoprawo mowi ze trzeba cos pozmieniac ... no bo trzeba .. a przy okazji mi sie cos skapnie ze stolu... jakis okruszek... :) No tak jak zawsze sie kreci o pieniadze :) Samoprawo tylko ze Twoj pitbull to tak na prawde jamniczek...
            Co 2-3 lata sie powtarza historyjka - zabawne co? Co rusz ktos probuje miec dyrektor przed nazwiskiem bez odrobiny wiekszego wysilku a jedynie z obietnicy kogos.... Co rusz te same "nieprawidlowosci", "przekrety", itp. sa wytykane. Zadanie domowe dla Samoprawo - jak sadzisz gdzie bylo wiecej kontroli - we wszystkich placowkach w zg czy w samym cku? Podpowiedz - w cku :) Zadna instytucja publiczna nie jest w 100% idealna.. no moze pierwsza bedzie jak juz Samoprawo dojdzie do wladzy :P Od tego sa kontrole, zeby to wszystko sprawdzaly. Uwierz mi Samoprawo - od 97 czy 2000 (a te fakty przywolujesz) przewinela sie juz gromada urzednikow. Wiem wiem... Ty wiesz lepiej :)
            Odwracam kota ogonem... w sumie racja :) A co mam robic? "przeciez to nie prawda", "Samoprawo masz racje, jestes wielka.. chlip chlip przepraszam ze sie przeciwstawilem"... niedoczekanie :) Nie o mnie ta historyjka wymyslona przez Samoprawo (oczywiscie poza godzinami w szkole) to raz, dwa nie moj poziom takie ponizanie sie - tym bardziej przed Wami :)
            Szkoda tylko ze MOJA SZKOLA cierpi. Wytkniesz ze utozsamiam dyrektorke ze szkola? Ano cos w tym jest. Przez ostatnie kilka ladnych lat przynajmniej z podstawowki zrobila sie porzadna placowka :) i przyznam racje - z 2 autami w wyposazeniu. Pewnie gdyby aut nie bylo to by bylo zle ze nie ma (bo kasa zostala ukradziona). Gdyby bylo cos malego, ze za male. Hmm moze maluch? nie bo by bylo ze za duzo pali...
            Prosilem kulturalnie o dowody na matactwa - a czytam "wszystko juz bylo", "sprawdz sobie sam"... wybaczcie - nie dociera to do mnie. Jak na razie 2 szanowne osobistosci robia z siebie publicznie posmiewisko :) Cieszy mnie tylko ze "zastraszeni nauczyciele", "Ci, ktorzy sie boja odezwac" no moja skromna osoba, patrza na ten watek na forum jak na rozmowe w zakladzie... zgadnijcie jakim :)

Samoprawo - idziesz dzisiaj spac czy nerwy Ci nie dadza? Tworzysz kolejne bajki teraz? Wyspij sie chociaz raz :) moze dojrzejesz do tego ze zycie nie sklada sie tylko z intryg ale przede wszystkim z pracy. I oczywiscie z filmow kryminalno-sensacyjnych wieczorami :].
            Kolorowych snow zycze i spokojnego, milego nowego tygodnia :)
            • samoprawo2 Re: odwracanie kota ogonem 20.03.06, 00:59
              Demoskratos zastanawiam się, który wątek tak Cię dotknął bardzo, że się mocno
              uaktywniłeś. Chciałeś konkrety przytoczyłam, teraz mówisz dowody ... no cóż,
              nie mnie je wykładać. Prowokujesz, wysuwasz hipotezy ... i kiedyś się zdziwisz,
              bo kiepski z Ciebie analityk. Strasznie dużo ideologi z Ciebie tryska, a
              mydlenie oczu innym (co czynisz właśnie) trwa od lat, więc proszę dalej,
              niehamuj się ...

Oczywiście, że spię bardzo dobrze, w przeciwieństwie do Ciebie zapewne, bo coś
              bardzo Cię niepokoi.
              • demoskratos Re: odwracanie kota ogonem 20.03.06, 07:14
                Samoprawo - witam w kolejnym pieknym dniu :) Dziekuje zarazem za przyznanie mi racji - tak na poczatek dnia. Nie Twoim zadaniem jest wykladac dowody. Fakt! Twoim zadanie bylo po prostu zrobic afere :). Czemu? Bo dowodow brak?
                Fakt kolejny - prowokuje Ciebie. Czyz nie od tego jest forum? Rozne opinie na dany temat :). Wiesz... gdybys tylko z Afera stukala, ktos moglby pomyslec ze cos w tym jest a tak ludzie czytajac widza ksiazkowy przyklad walki o stolek :). Czyz nie przyjemniej?
                "Od lat dzieje sie przestepstwo. Od lat mydla ludziom oczy. Od lat!! Nikt z tym nic ne robi!!" Samoprawo - Ty zas zrobilas zajazd na forum - samosad. Do tej pory (przez tyle lat) - jak rozumiem - Ci to nie przeszkadzalo. Zas pewnej nocy obudzilas sie z mysla - tak dalej byc nie moze... szlachetne :) i zabawne zarazem :).
                Moim zmartwieniem najwiekszym moze byc to, ze mozesz kiedys nauczac mojego "potomka" :). Pisalem juz - nie ja tu jestem glowna postacia hmm bajki.
                Co do dyrektorki - dziwisz sie? Publicznie beszta ja ktos, komu zaufala. Tez bym byl smutny. Zas ja publicznie besztam Ciebie :).
                Nie mam zamiaru sie hamowac. W koncu kazdy glosi swoja prawde tutaj :) Jedni mowia ze jest zle, inni ze swiat jest piekny, jeszcze inni hmm lecza kompleksy :). Idee... "nie mow falszywego swiadectwa..." tez idea - szkoda "ze po Mszy" juz o niej zapominasz... Zreszta do jakich wartosci ja sie odwoluje :) Przeciez Ciebie to nie tyczy :).
                Mnie zas ciekawi bardzo skad w Tobie tyle zawisci...
                Spokojnego tygodnia... i pozytku z pracownikow (zwlaszcza tych "ciemiezonych", co nie Samoprawo ;)?)
            • samoprawo2 Re: odwracanie kota ogonem 20.03.06, 01:02
              ... i z tego co widać w szkole, pani K. nie podziela Twojego optymizmu ...
            • rezolutek Re: odwracanie kota ogonem 20.03.06, 14:16
              Tak sobie czytam od pewnego czasu ten serial i wnioskuję, że "derekcja" CKU
              zyskała sojuszniczkę, bądź występuje ona pod innym nikiem.Sposób i charakter
              wypowiedzi znajomy z wcześniejszych postów. Widzę że "władza ludu" wzięłą w
              obronę dyktat i działa na zmęczenie Samoprawo, bo nic nie ma do dodania a tylko
              bije pianę. Jako obrończyni istniejącego w CKU układu (układ SLD-owski jest
              szerszy), nie jest w stanie ustosunkować się do wymienionych zarzutów (nie
              mylić z obroną własną).
              • demoskratos Re: odwracanie kota ogonem 20.03.06, 17:35
                Witaj Rezolutku! Ustosunkuje sie do Twojej wypowiedzi jesli tego pragniesz :) Tym razem bez ironii, sarkazmu, itp itd. Wiesz... jak juz to "sojusznika" - nie wstydze sie swojej plci i nie zamieniam jej na forum jak niektorzy ;). Tak samo nie zmieniam nicka i nie pisze jako "gosc". Jasne?
                Po drugie - osoby, ktore oczekuja wielkich tlumaczen, byc moze faktur, rozliczen, sprawozdanie czy co tam jescze Samoprawo wypisala, niestety zawioda sie bardzo. Watpie, zeby ktos z szanujacych sie osob ze szkoly na cos takiego poszedl i wrzucil cos na forum. Dlatego ze sa matactwa? Nie - dlatego ze jest to ponizej pewnego poziomu godnosci. Poza tym - uprzedzajac przyszla wypowiedz Samoprawo - jesli ktos by sie zaczal tlumaczyc to znaczy ze jest winny... Rozumiesz Rezolutku? Malo rezolutne jets tlumaczyc sie z braku winy.. jesli masz jakis pomysl "na poziomie" jak ja udowodnic - napisz :) chetnie przeczytam Twoja koncepcje. Moze cos zadzialam :p w koncu bylem kuratorem... jak to Samoprawo wymyslila... i jestem wysoko postawiony... :)
                Samoprawo jak na razie podburza tlum do bezmyslnej wymiany ognia na slowa. Wypisuje bzdury liczac na to, ze czytelnicy zrobia cala reszte. I ma racje - najlatwiej jest kogos oczerniac.
                Dowody typu - wybudowano dom, kupiono samochod, zrobiono remont, postawiono sciane (niedlugo-stworzono BOK) w szkole hmm bez komentarza.. a moze jednak z komentarzem, zeby kolejny Rezolutek nie pisal, ze sie nie ustosunkowuje... Przemawialo do tej pory do mnie CU. Jednak z moich wiadomosci zostalo przefiltrowane wszystko przed odpowiednie kontrole - takie, ktore sie podpisuja Samoprawo bez nicka :). Jakos bardziej im ufam, niz tekstom - ukradli, bo tak. A ISO ... sama porzucilas Prawico ten powod oczernienia.
                Wyliczac mozna, ale po co? Skoro i tak po polnocy - gdy juz sie wymysli nowa historie - bedzie nowy komentarz na forum. Byle tylko ludzie czytali i dobudowywali sobie cala reszte. I tak w kolko i w kolko. Bez konca.
                Na prawde mnie ciekawi skad w Samoprawo taka zawisc do pewnych osob. Rozumiem, ze problemy emocjonalne... ajjj mialem nie byc wredny - przepraszam :).
                www.cku.zgora.pl - zakladka nauczyciele - kadra, jakiej nie ma w innej szkole. Jestemy na prawde dobra ekipa, zgrana i wyksztalcona (dowartosciowuje rowniez i siebie :)). Wybacz Samoprawo - gydby nas "ciemiezono", dalibysmy sobie rade. Za dlugi staz ma wiekszosc z nas ;) Twoje "Wolanie o pomoc" zas... jest osamotnione... no chyba ze na prawde potrzebujesz pomocy... Oj zapomnialem o wiernym towarzyszu: Aferze. :)
                Samoprawo - zrozum - walka o pieniadze, dodatki, stolki, wyzsza pensje poprzez bezczeszczenie czyjego imienia na internetowym forum jest troche nie w porzadku. Uprzejma prosba znudzonego juz czlowieka - pomysl, przemysl, zrozum i spasuj. Wystarczajaco juz napsocilas... zajmij sie lepiej wychowywaniem "potomka"... Oczekuje krytyki :) Rowniez tego ze bedziesz dalej pisac pierdoly. W koncu to Twoja rola, prawda? :)
                • rezolutek Re: odwracanie kota ogonem 21.03.06, 15:26
                  Witaj demoskratos! Miało być "bez ironii, sarkazmu, itp itd.", a jak jest,
                  każdy widzi. Tak się tylko zastanawiam, którego ludu jesteś głosem (tego dwu
                  czy cztero osobowego). Tym stylem pisaniania jesteś rozpoznawalna(y), ale niech
                  będzie rodz. męski. Dziwi mnie Twoja zawziętość w obronie osób, ktore sa
                  ci "obojętne", chyba że, jak to zostało wcześniej zauważone, dotknęło cię to
                  osobiście. Przysłowie o nożycach i stole znasz. Przyznam rację, że nikt nie
                  tłumaczy sie z braku winy, ale rownież oskarżany nie podejmuje tematu gdy ma
                  coś za "uszami" i ma nad sobą parasol ochronny, bo po co. Forum ma taki
                  charakter, że zostaje zachowana wolność wypowiedzi, a osoby piszące tam swoje
                  opinie i zdania boją się wyrazić to bezpośrednio, choćby z uwagi na utratę
                  pracy czy inne szykanowania. Wystarczy że spojrzysz na inny wątek
                  dyskusyjny "Kuleczka i jej..." - ponad 190 wpisów, to również o czymś świadczy.
                  Miałem okazję być niedawno w CKU, może nawet mijaliśmy się na korytarzu (teraz
                  to nocka stracona na przegladaniu nagrania z kamer), ale przyznam, że atmosfera
                  tam jest "wisielcza". Wszyscy jacyś zastraszeni i pilnują się, zeby tylko na
                  kogoś nie padło podejrzenie, że pisze na forum, bo wiadomo ze zainteresowani i
                  tak czytają.
                  Co do dowodów, to myślę że chodziło o zwrócenie uwagi, że w przypadku osób
                  publicznych, niektóre dokumenty są jawne i wystarczy tylko krótka analiza i
                  skojarzenie faktów, aby wyciagnąć wnioski. A co do ilości kontroli, to o niczym
                  nie świadczy. Wspomnę tylko, że aby rozliczyć dokumenty ksiegowe (czyt.
                  faktury), to wystarczy na nich odpowiedni (własciwy) opis, a o to w przypadku
                  osób ściśle wspołpracujących ze sobą i dodatkowo z pozycji pracodawcy, nie jest
                  trudno.
                  Mam nieodparte wrazenie, ze nie chodzi w tym wątku tylko o osobiste urazy
                  czy "walkę o pieniądze, dodatki, stolki, wyzsza pensje", chodzi o to zeby w tej
                  szkole było normalnie, a nie jak na prywatnym folwarku za samorządowe (i nie
                  tylko) pieniądze.
                  I nie liczyłbym na zmęczenie samoprawo, bo wcześniej czy później skończy sie
                  SLD-owska ochronka nad CKU, temat powróci i zostanie zweryfikowany. Ostanie dni
                  i miesiace pokazują, ze dyktatura, (wbrew nikowi i wypowiedziom jakie
                  prezentujesz) a kojarzy mi sie to z Olkiem (tym ze wschodu), wczesniej czy
                  później odejdzie na tarczy.
            • ekado Re: fakty co innego mówią 22.03.06, 12:37
              Jestem można powiedzieć bezstronna i mogę obiektywnie ocenić cały ten cyrk i
              niestety coś wiem na ten temat - nepotyzm to fakt, a wykorzystywanie funduszy
              społecznych do osobistych celów - również. Jestem na 100% pewna że zwykły
              śmiertelnik nie jest w stanie dostać sie tam do pracy - no cóż - jak tak wiele
              dobrego dla niektórych sie dzieje to musza być to zaufani ludzie. Szwindle są
              tam na porządku dziennym i myślę że chyba pora aby z tym skończyć. Nie dziwię
              się że tak walczą o miejsca pracy bo nigdzie takich już nie ma - bynajmniej w
              Zielonce. Dokładnie folwark pani K>
    • afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 21.03.06, 14:38
      Demoskratos-masz prawo wymyslac różne argumenty na obrone pani K., bo
      doskonale wiesz, że wraz z jej odejściem skończy się twoja hossa.
      I to jest twój powazny problem - skończy się duża kaska!

======================
      A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy!
    • samoprawo2 Re: a jednak !!!!!!!!!!!!! 22.03.06, 12:58
      Demoskratos - rozszyfrowałam Cię, choć jak pisałeś nie ukrywasz się. Już wiem,
      że nie musisz, bo jesteś WIELKIM przyjacielem p.K. i już wiem, co Cię dotknęło
      w tym wątku, że tak się uaktywniłeś. A dokładniej chodzi mi o 7 zarzutów -
      konkretów, o które się dopominałeś, a na rzaden w zasadzie nikt nie
      odpowiedział. Najpierw przypomnę wszystkie:
      1. budowa pewnego domu na Cytrynowej (wystarczy sprawdzić oświadczenia
      majątkowe, podatkowe, faktury - jeśli ich nie ma, to poszukać w firmach gdzie
      były zakupy - jeśli nie ma ... dziwne w dzisiejszych czasach, żeby nauczyciel
      nie chciał odliczyć podatku za budowę domu, co za gest...)
      2. przepuszczanie pieniędzy z funduszu socjalnego na wycieczki, przez firmę
      pracownika CKU, pana R.G. (bez porównywania ofert konkurencyjnych)
      3. wypływ dużych pieniędzy do Commercial Union (a gdzie one teraz są i co się z
      nimi dzieje)
      4. zatrudnianie rodziny i współpraca z firmami rodzinnymi kadry kierowniczej i
      głównych koordynatorów projektów zarówno w szkole jak i w tychże projektach, co
      niektórych bez odpowiednich uprawnień, np.pedagogicznych
      5. niszczenie i poprawianie dokumentów w czasie i przed kontrolami (no tak
      później czysto)
      6. LCK wynajmujące pomieszczenie w szkole za marne grosze, współzałożone przez
      osobę na stanowisku samorządowym (chyba to niedozwolone) w dodatku jaklo
      jednostka konkurencyjna do szkoły, wykorzystujące zasoby szkoły typu materiały
      biurowe, samochody, itp. i absorbujące pracowników w czasie pracy
      7. zatrudnienie na stanowisku dyrektora szkoły osoby bez odpowiedniego i
      zaznaczam wymaganego stażu

Miałeś okazję ustosunkować się przynajmniej do tego, który Ciebie dotyczy.
      Nieskorzystałeś, a przyznasz że chodzi o punkt 2 szanowny panie R.G. Zamiast
      tego miotasz się na forum i pyskujesz do wszystkich (oraz jak ktoś to ładnie
      określił "bijesz pianę") jakbyś był bez winy. A Ty panie R. jesteś po prostu
      przy korycie. Gwoli wyjaśnienia, bronisz zakupu samochodów, a czy nie jeździłeś
      nimi na prywatne studia do Koszalina (to tylko jeden z przykładów). Jednym
      słowem jesteś stronniczy i nie powinieneś się tu udzielać jako osoba neutralna.
      Widzisz pora nocna dobrze wpływa na analizy (chyba zawiodłam Cie, że piszę w
      środku dnia), a jeśli chodzi o p.K to nie jest smutna, ale zdaje się przerażona
      i mam nadzieję spalona w układach.
      A co do Ciebie, to ja również nie chciałabym abyś uczył mojego potomka, choć
      jesteś dość sympatycznym i lubianym człowiekiem, po prostu dałeś się wkręcić. A
      powoływanie się na honor, ojczyznę itp., w chwili oskubywania instytucji
      państwowej, czyli pieniędzy publicznych trąci kpiną. Teraz jednak też masz
      szansę zrehabilitowania się i możesz zgłosić się np. do prokuratury i ujawnić
      znane Ci przekręty (też wolno to każdemu).
      PS. Znów pudło, nie korzystam z pracowników, jestem bacznym obserwatorem,
      dlatego zdziwiłam się, że jesteś taki praktykujący.
      • Gość: anka Re: a jednak !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:21
        samoprawo2 napisała:

>... dziwne w dzisiejszych czasach, żeby nauczyciel
        > nie chciał odliczyć podatku za budowę domu, co za gest...)

Abstrahując od całości tekstu, ciekawi mnie skąd masz informacje o zawartości
        zeznań podatkowych, przecież nie są podawane do publicznej wiadomości?
        • samoprawo2 Re: a jednak !!!!!!!!!!!!! 22.03.06, 14:53
          już spieszę z odpowiedzią, wyrwałaś kawałek z kontekstu, napisałam:
          "wystarczy sprawdzić oświadczenia majątkowe, podatkowe, faktury - jeśli ich nie
          ma, to poszukać w firmach gdzie były zakupy - jeśli nie ma ... dziwne w
          dzisiejszych czasach, żeby nauczyciel nie chciał odliczyć podatku za budowę
          domu, co za gest..."
          jest to niejako wskazówka wynikająca z analizy, że jeśli nie ma odliczeń w
          zeznaniu, to właśnie może być dziwne, nie napisałam że ich tam nie ma, ale mogą
          też być w niepełnej kwocie, dom ponoć kosztował 280tys.zl (podano w
          oświadczeniu majątkowym patrz. str.2 część A pkt.II.1. pod adresem:
          www.um.zielona-gora.pl/binary/oswiadczenia2004/Jednostki/KloneckaM.pdf,
          ale inne pkty też są ciekawe i niedługo powinny być z 2005r.), po prostu
          sugeruję aby to sprawdzić,
          mam nadzieję iż Twoje pytanie wynika z niedoczytania, a nie jest to kolejna
          prowokacja UKŁADU, aby ze mnie coś wyciągnąć, czy kogoś wkopać i że moja
          odpowiedź usatysfakcjonowała Cię
          • Gość: anka Re: a jednak !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:28
            Z tekstu wynikało, że ich tam nie ma i dlatego zapytałam. Nie jest to żadna
            prowokacja z mojej strony tylko zwykła ciekawość :-). Jestem też nauczycielem
            (nie w CKU) i również z ciekawości przejrzałam oświadczenie majątkowe z którego
            wynika, że p. dyrektor jest niezwykle pracowitą i zaradną osobą, skoro tyle
            potrafiła odłożyć z pensji nauczycielskiej, dodatkowo jeszcze budując dom, i te
            dwa autka, ale to chyba z tych zleceń, które opiewają na bajońskie kwoty :-)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka