oczapowski 22.11.06, 07:47 BRAWO! tylko jedno ale... - dlaczego juz to nie jest firma polska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zenon Re: Wielki sukces firmy ADB IP: 195.205.31.* 22.11.06, 08:25 Manipulacja. Artykuł sponsorowany. Pierwszy dekoder HD na świecie, pierwszy taki projekt na świecie... Dream on. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: ona chyba nigdy nie była polska ... 22.11.06, 08:58 dlatego słowo - już - jest chyba niewłaściwe tutaj użyte. Odpowiedz Link Zgłoś
artur12222 Jednak klienci narzekają na te dekodery... 22.11.06, 09:22 ...poczekajmy aż trochę "okrzepną". Renomę tworzy się z czasem, a nie jednym strzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Pytanie kretyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:31 Dlaczego firma nie jest polska? Tak może zapytać tylko niedouczony matoł. Pracownik budżetówki. Otulony kokonem przywilejów pracowniczych i stałych płac oraz premii. Firma nie jest polska, bo polski fiskus zbyt wiele żąda. To cała odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: Pytanie kretyna 22.11.06, 11:48 A cos sie tak palancie oburzyl?!?! Nauczyles sie czytac (ale niestety juz bez zrozumienia nie mowiac o podtekstach) i klapac w guziczki to i kultury sie naucz... Przestan juz jeczec ze polski fiskus wiele zada itp...Acw..u jeden czy wiesz ile zada fiskus np angielski? Czy moze niemiecki? A moze jestes bystrzejszy niz woda w klozecie i wiesz jaka jest roznica w obciazeniach placy pomiedzy wlasnie Polska a Szwajcaria? No to to teraz postaraj sie trafic w guziczki z cyferkami i odpisz (znaczek procentow wiesz jak wklepac?)... No to buzka i wyluzuj... A przy okazji to zrob ankiete wsrod pracowniakow ADB (tych bardziej rozumnych) i sprawdz ilu z nich skonczylo panstwowe (czyli utrzymywane z budzetu) studia a ilu np prywatne uczelnie....No bo budzetowka tepaku to nie tylko urzedy kontroli skarbowej i podatkowe, ale jeszcze np policja, szkoly...a nawet cos takiego jak sanepid czy WIS (wiesz co to?) No to do przetrzyj opuszki paluszkow i do roboty, ha, ha, ha,ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milcz urzedasie Re: Pytanie kretyna - do "oczapowski" IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 13:38 a co urzedasku? prawda w oczy kole? wiec siedz cicho i dalej popijaj kawke i czytaj gazetke za nasze pieniadze na swoim cieplym stolku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeal Re: Pytanie kretyna - do "oczapowski" IP: *.mofnet.gov.pl 23.11.06, 15:24 ty masz jakieś pieniądze, to chyba kradzione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do roboty Re: Pytanie kretyna - do "oczapowski" IP: *.ztpnet.pl 24.11.06, 09:42 Autor: Gość: xeal IP: *.mofnet.gov.pl > ty masz jakieś pieniądze, to chyba kradzione DO ROBOTY SIE WEZ KU... a nie na Gazecie siedzisz urzedasie!! do 15.30 pracujecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: Pytanie kretyna - do "oczapowski" 24.11.06, 11:47 He, he, he, he..! Tak sie sklada, dupku, ze urzednikiem (nieststy) jeszcze nie jestem... Ale jakby sie cos w ministerstwie jakims trafilo, to czemu by nie..?! Ale i tak nie narzekam, a wrecz mam powody do radosci. I dziki temu moge sie smiac z takich walkow jak ty i tobie podobni... No, to co robociarzu, widac ze mozna zaoszczedzic na neostrade i naet "interneta" miec! Usmiechnij sie frajerze! I nie koniecznie tylko na urzedowej posadce...Jak sie ma wokol siebie ludzi dobrych i inteligentnych i dobrych to zycie jest piekne! Szkoda ze w Polsce "bryluja" cwaniaczki i zlodzieje co to mysla ze tylko dzieki kombinowaniu mozna zarobic... Odpowiedz Link Zgłoś
biebie Re: Pytanie kretyna 22.11.06, 15:25 w zwiazku z wejsciem na gielde adb jest teraz szwajcarskie. dlaczego tak, po co, jaki ma to sens...??? - odpowiedz sobie sam drogi oczapowski skoro taki biegly jestes. acha, super ze sie smiejesz z wlasnych dowcipow... to "ha, ha, ha, ha" na koncu bardzo mnie rozwalilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyme Re: Pytanie kretyna IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 18:33 "A cos sie tak palancie oburzyl?!?! Nauczyles sie czytac (ale niestety juz bez zrozumienia nie mowiac o podtekstach) i klapac w guziczki to i kultury sie naucz..." Gratuluję Wam kolego Oczapowski właściwej "kultury" dyskusji ("palancie") hehehe. Tak trzymać Oczapowski (sobie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grooby Re: Wielki sukces firmy ADB IP: *.ipt.aol.com 22.11.06, 09:56 SKY HD dziala w Anglii juz od dluzszego czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiGi Re: Wielki sukces firmy ADB IP: 194.42.102.* 22.11.06, 10:47 W Chicagowie mam 14 stacji HD nadawanych lokalnie, a satelitarny dekoder HD od chyba 3,5 lat. ADB pierwsi na swiecie... ::BUAHAHAHA:: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Wielki sukces firmy ADB IP: 195.205.31.* 22.11.06, 11:02 Cóż... w wersji drukowanej twojego komentarza nikt nie przeczyta. I to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Szulgo Re: Wielki sukces firmy ADB IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 11:18 Szczere gratulacje. To dobra lekcja dla lubuskich polityków jak wykorzystać firmy wysokich technologii dla dobra miasta i województwa lubskiego i jak im pomóc w rozwoju dla obopunego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: tam istotny jest system pracy 22.11.06, 12:07 Nie wszyscy pracownicy ADB sa po studiach, niektórzy nawet średniego wykształcenia nie mają. Wielu jest po naszym uniwerku. Tam istotny jest system pracy non-stop i do przodu, praktycznie 24 h na dobę. Praca praktycznie dla pasjonatów. A ankieta wśród pracowników ADB to niespecjalnie udany pomysł - raczej nierealny, ponieważ oni są bardzo hermetyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: tam istotny jest system pracy IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 19:48 Co?? Ktos z inzynieringu nie ma sredniego wyksztalcenia? Szczerze watpie. Jak ktos nie jest po studiach, to dlatego, ze nie mial czasu ich skonczyc. System pracy 24h na dobe? Hmmm, jest 19 a ja juz jestem w domu :). Cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: administracja, obsługa 24.11.06, 10:06 pracuje krócej, natomiast ludzie zaangażowani w projektach niestety dłużej. Pomimo, że firma ta jest bardzo hermetyczna, jakiś czas temu pojawił się artykuł (0,5 roku temu) nt. ADB i godzin nadliczbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkk Re: Wielki sukces firmy ADB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:11 A jesteś pewien, że to kiedykolwiek była firma polska? Odpowiedz Link Zgłoś
cembe Re: Wielki sukces firmy ADB 22.11.06, 13:31 teraz pytanie - czy są to Nimcy, Aerykanie, czy Żydzi. Jeśli Amerykanie to też Żydzi .... Janek daj spokój, czy to wogóle ma znaczenie w dobie globalnego kapitalizmu? ... chyba tylko dla nacjonalistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkk Re: Wielki sukces firmy ADB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:47 cembe napisał: > teraz pytanie - czy są to Nimcy, Aerykanie, czy Żydzi. Jeśli Amerykanie to też > Żydzi .... Eeee... a co mają Żydzi do tego? > Janek daj spokój, czy to wogóle ma znaczenie w dobie globalnego kapitalizmu? > ... > chyba tylko dla nacjonalistów Ma o tyle, że żałosne jest pianie, że mamy jakąś przodującą firmę w czymś tam i mamy byc dumni bo to nasze polskie, w sytuacji, z tą polskością to nie tak prosto. I nie chodzi o żaden nacjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
pva Re: Wielki sukces firmy ADB 22.11.06, 14:36 Wielki sukces to chyba TVN-u, że wkońcu HD w Polsce będzie i że wkońcu zmobilizują Polszmat i C+. Od 10 lat jak weszła wizja nic się nie zmieniło, a abonentem TV cyfr. jestem od samego początku. A wracając do sukcesu ADB. Hehe nic nie wiecie na ten temat. Dla nich TVN to mały pikuś. Myślicie, że u nas sprzedadzą się miliony tych tunerów? Jesteśmy malutkim rynkiem świata cyfrowego, który ma samych kombinatorów w tym temacie. Zapraszam na forum www.laki.dvhk.pl sami zobaczycie jaka jest rzeczywistość. A co do TVN-u wkońcu sensowne decyzje, mamy potenata produkującego tunery na cały świat, tylko jakoś przez tyle lat nikt ni skorzystał z jego tunerów w Polsce. Zamiast tego jakieś badziewne wynalazki dla ,,inwalidów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAna czy mam rozumiec, ze satelita nadaje juz HD ? IP: *.softomasz.pl 22.11.06, 16:07 Tylko nikt tego na swiecie nie odbiera, bo nie produkuja dekoderow??? Czy jest inaczej - nikt nie nadaje satelitarnie HD i dlatego nie ma dekoderow? Czy moze to ktos FACHOWO wyjasnic??? Odpowiedz Link Zgłoś
pva Re: czy mam rozumiec, ze satelita nadaje juz HD ? 22.11.06, 16:37 www.n.pl/ tam znajdziesz odpowiedzi na pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chyba Re: czy mam rozumiec, ze satelita nadaje juz HD ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:15 Telewizja wysokiej rozdzielczosci (HDTV) dostepna jest na kilku platformach cyfrowych - z tego co wiem, "n" jest czwarta lub piata w Europie, pierwsza w Polsce. HDTV jest popularna w USA ale glownie w kablowkach. Dekodery zatem istnieja. O ile dobrze rozumiem, dekodery o ktorych mowa w artykule sa nowinka techniczna, bo a. maja dysk twardy (umozliwiajacy realizacje uslug typu PVR - Personal Video Recorder, czy VOD - Video On Demand); b. umozliwiaja odbior HDTV. Sa dekodery HDTV i sa dekodery z dyskami twardymi ale zdaje sie ten z ADB jest pierwszy ktory ma i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: czy mam rozumiec, ze satelita nadaje juz HD ? IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 19:30 No po przeczytaniu art. dowiedzialem sie ze to w ogole nie jest zielonogorska firma niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: czy mam rozumiec, ze satelita nadaje juz HD ? IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 19:52 Wlasnie jest problem z migracja. Nikt tak po prostu nie chce nadawac HD, bo po co marnowac pasmo jak i tak prawie nikt nie bedzie tego odbieral (bo na starym dekoderze sie nie da). Jak TVN startuje od zera, to moze sobie na to pozwolic, bo wszyscy beda mieli taki dekoder. Odpowiedz Link Zgłoś