rozbef 28.01.07, 13:43 No zgadnijcie jakie miasto w cyklu Tropiciela na TV4 zostało turystyczną i rozrywkowa stolica Polski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziutek Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 13:58 Zielona Gora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozbef Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. 28.01.07, 14:33 Zgadza się! Wyprzedziliśmy takie "potęgi" turystyczne jak Gdynia ,Sopot ,Jelenia Góra. tylko czekać jak pojawią się tutaj rożnej maści cancra,brezany no i oczywiscie croolicki. A to ci będzie wyżera dla tego tałatajstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.01.07, 15:24 rozbef napisał: > Zgadza się! Wyprzedziliśmy takie "potęgi" turystyczne jak Gdynia > ,Sopot ,Jelenia Góra. > tylko czekać jak pojawią się tutaj rożnej maści cancra,brezany > no i oczywiscie croolicki. > A to ci będzie wyżera dla tego tałatajstwa! nie, po prostu podczas najblizszej wizyty w ZG zrobie fotki tych tlumow turystow w ZG :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 15:34 uderz w stół a ...króliki się odezwą.... Odpowiedz Link Zgłoś
major.ahmed a to operatorzy sieci komórkowych 28.01.07, 16:19 się cieszą - jakby ich tak popytać skąd esemesy za zielonogórą szły - założę się ze tylko z tego centrum megalomanii (czytaj zielonogóry) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: a to operatorzy sieci komórkowych IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 16:49 Spytaj sie od razu skad szly smsy bedace glosami na inne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Vivat Zielona Góra! IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 16:52 A czy to żle? Nie zagłosuję przecież na Słupsk lub inny Rzeszów. To świadczy tylko ,że wygraliśmy ...w tej zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Vivat Zielona Góra! IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 17:12 ZG zawsze byla dobra w tych telewizyjnych konkursach :) Odpowiedz Link Zgłoś
major.ahmed a prawda jest taka, że podniecają się jedynie 28.01.07, 17:34 mieszkacy miast uczestniczących w konkursie- np. nikt z europejskiej stolicy turystyki celowo nie spojrzał na program w TV4, cyba ze przez przypadek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Vivat Zielona Góra! IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 18:18 Nie wiem czemu ty major się tak podniecasz? Napisałem przecie ,że to zabawa! A,że w tej zabawie wygrała Zielona Góra, to sie cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. 28.01.07, 18:23 rozbef napisał: > tylko czekać jak pojawią się tutaj rożnej maści cancra,brezany > no i oczywiscie croolicki witaj rozbef :))) strzała :))) kto zasiadał w jury, jakieś obiektywne kryteria wyboru były? chyba nie, chyba tylko ilość twoich esemesów zadecydowała - a czy Kraków wogóle startował? czy uznał by to za śmiesznosć- konkurowac z ZG mimo wszystko zauważ, że staram się być obiektywny w kilku juz postach na forum Odpowiedz Link Zgłoś
rozbef Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. 28.01.07, 18:32 Witaj Marcinie. Napisałeś: <<mimo wszystko zauważ, że staram się być obiektywny w kilku juz postach na forum >> Ohoho,doprawdy? To co pogratulować Ci tych starań? Ps:wysłałem ,a jakże ..1(jednego)sms-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 19:13 > chyba nie, chyba tylko ilość twoich esemesów zadecydowała - a czy Kraków wogóle > startował? czy uznał by to za śmiesznosć- konkurowac z ZG Nie startowal. Chyba nie zrozumiales idei tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. 28.01.07, 19:23 Gość portalu: ziutek napisał(a): > Nie startowal. Chyba nie zrozumiales idei tego programu. no nie - bo nie byłem zainteresowany oglądaniem rzeczy dla mnie nieistotnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 19:28 > no nie - bo nie byłem zainteresowany oglądaniem rzeczy dla mnie nieistotnych A wypowiadaniem sie na temat rzeczy dla Ciebie nieistotnych jestes zainteresowany. Jesli nie ogladales to gowno wiesz i powinienes miec gowno do powiedzenia w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 19:31 AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. 28.01.07, 19:52 smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. 30.01.07, 09:19 rozbef napisał: > Zgadza się! Wyprzedziliśmy takie "potęgi" turystyczne jak Gdynia > ,Sopot ,Jelenia Góra. > tylko czekać jak pojawią się tutaj rożnej maści cancra,brezany > no i oczywiscie croolicki. Nie zamierzałem zabierać głosu w tej dyskusji, ale skoro kolega rozbef sobie winszuje - oto jestem! Nigdy nie "czepiałem" się zielonej Góry jako miasta, takich jak ona jest w Polsce z 50, albo i więcej. Natomiast zawsze uważałem, ze nie jest kołem zamachowym województwa nawet w tandemie z Gorzowem i podtrzymuję ta opinię. Także zawsze drwiłem z jej lansowanej na siłę, wbrew historycznej prawdzie i zdrowemu rozsądkowi - "lubuskości" i ta opinię także podtrzymuję. Co do plebiscytu, to w konfrontacji z faktem, że w "lubuskiej stolycy" pobierałem przez 5 lat nauki i z różnych innych względów dość często odwiedzam to miasto, to nic mi się nie zgadza! Nie mam duszy imprezowicza i dlatego nie zamierzam polemizować z poglądami na temat zielonogórskiej rozrywki (puby, kluby i co tam jeszcze). Natomiast nijak nie mogę zrozumieć, jak w rankingu turystycznym Zielonka pokonała choćby Kraków, Wrocław, Gdańsk, czy wiele innych miast. Zielonogórską "starówkę - choć przyznaję zadbaną: można obejść w godzinę. Muzeum miejskie to powiedzmy następne dwie. I co dalej? Lasy? A gdzie ich nie ma?! Parki? A byliście choćby we wrocławskim ogrodzie japońskim, czy botanicznym? I co, uważacie że park 1000lecia może z nimi konkurować? A te winnice to może na winnym wzgórzu koło palmiarni były? Takich winnic na całym Dolnym Śląsku jest obecnie około 50! Nie chce mi się dłużej rozwijać tego wątka, bo "lubuszanie" i tak pozostaną w przeświadczeniu wyjątkowości Zielonej Góry i niech tak zostanie. > A to ci będzie wyżera dla tego tałatajstwa! Dawno pisałem, że na forum zielonogórskim tylko wazeliniarstwo spotyka się z uznaniem "lubuszan". Inne opinie narażają ich autorów na takie wpisy jak powyżej. No cóż, wszystkim "lubuszanom" gratuluję zdobytego tytułu "turystycznej stolicy Polski" i dobrego samopoczucia! Teraz czekam na konkurs pt. "stolica megalomanii" - będę na as głosował! ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Rozrywkowa i turystyczna stolica -alez oczywiscie IP: 62.87.176.* 30.01.07, 11:48 ten program byl takim absurdem ze zastanawiam sie jak wielka dotacje jego twórcy wyciągnęli z Urzędu Miejskiego. Same jednostronne opinie, podczas gdy wystarczy krok w bok z deptaku i znajdujemy się w świecie odpadajacych tynkow, zapuszczonych ulic, szczurów i smietników. Propaganda wyszła większa niż za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 00:42 Szczere. W Gorzowie brakuje osób, które by z taką determinacją promowały miasto. Nie wiem czy to wina płacy, czy jakiejś innej motywacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. IP: *.uz.zgora.pl 30.01.07, 13:26 Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. a świstak siedzi i zawija... Odpowiedz Link Zgłoś
hehe22 Re: Rozrywkowa i turystyczna stolica Polski. 30.01.07, 20:27 Ej, nie czepiaj się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłopotek Do Pani Żuberek... IP: *.ztpnet.pl 30.01.07, 21:59 jak Pani to przeżyła, że taka "wieś" jak Zielona Góra może odnieść sukces w takim plebiscycie? Nie do pomyślenia dla Pani, prawda? A tak poważniej: Zielona Górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś