Dodaj do ulubionych

dyrektorzy od kultury w miescie

25.07.07, 22:32
pytanko i oczekuje odpowiedzi.......Grabowski wygrał konkurs w filharmonii
czy slusznie nie wiem......Buck ups...nie ma kolesia..a co z panną Wandą R. z
zoku. Czy obecne władze nie moga jej juz wyrzucić???? Ludzie przeciez to jest
juz beznadzieja co ta pani wyrabia. Wiecznie jak gdzies jest jakas
impreza...byłam na paru ...powiem szczerze ona tej zawsze cos nipasuje a jak
ona sie wydziera na swoich ludzi ...boże..dac kogos młodego nowego moze ten
ośrodek jeszcze ktos uratuje...chwała jeje za to co zrobiła ale juz powinna
czytac w domu ksiazki
Obserwuj wątek
    • Gość: natyarwena Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.07.07, 06:08
      Zostaw człowieku Panią Wandę. Dzięki jej pomysłom w miejskiej kulturze coś się
      dzieje. A odnowiony amfiteatr widziałeś?
      Trochę dystansu...
      • Gość: miss Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:31
        kultura w miescie , ta oficjalna sama sie robi.... nikt nie musi sie angzowac,
        powielanie tych samych schematow od lat i nie robic nic nowego bo i po co ?? i
        tak sa "osągniecia"!!!!!

nie ma ludzi niezastapionych - kazdy cos zrobi , nawet gdyby nie chcial zrobic
        to i tak musi cos robic
        najlepszy przyklad - prezydenci, jest na urzedzie i chocby nie chcial to
        jednak "coś" musi zrobic, taka jego praca hehehehehe..... prawie jak
        dyrektorowanie
        • Gość: ejo Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 01:05
          O jakiej kulturze rozmawiamy - tej masowej typu Rubik czy tej przez
          wysokie "C"? Może warto się zastanowić w jaki mkierunku powinna isc promocja
          kulturalna miasta
          • Gość: kultur Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.07.07, 08:55
            Z tego co wiem dni Pani Wandy są policzone. Po zakończniu Lata Muz Wszelakich
            bedzie konkurs na dyrektora ZOK-u. A tak między Bogiem a prawdą. Kiedy ostatnio
            ZOK zrobił coś dla młodych ludzi? Młodych tzn między 18 a 30 rokiem życia. Albo
            są jakieś rzeczy dla małych dzieci, albo (z całym szacunkem) dla tych "nie
            pierwszej młodości". Potrzebny jest pilnie powiew świeżości również w ZOKu, bo
            jak narazie czuć najczęściej opary alkoholu i... naftalinę ;-)

pozdro
            • Gość: vadimek Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.ztpnet.pl 27.07.07, 15:44
              Nie sposób się nie zgodzić z przedmówcą Kulturem, ale z drugiej strony
              wiewiórki cwierkały (tak tak ćwierkały:), ze pani Wanda R. (czy przez "t" czy
              przez "de") wróciła do gry. Wieść gminna niesie, że niejaki Artur B. -
              "człowiek renesansu", prawie pewniak na niu derektora cuś podupadł w oczach
              wadzy i wadza jest skoro zawiesić konkurs i dać ZOK dalej w ręce pani Wandzi.
              Wadza popełni tym samym błąd. ZOK Amfiteatr świeci od lat pustkami. Wystarczy
              przejść sie parkiem Piastowskim gdzie ma siedzibę. Medal (i to złoty) temu kto
              ostatnio widział tam tłumy dzieci i młodzieży animowane kulturą w wszelakich
              sekcjach... Głucho wszędzie, cicho wszędzie - czy jak tam to było... To samo
              zreszta tyczy się RCAKU, który teraz jest na jezykach bo derektor ów przybytku
              wyznaczył pięć dzika za głowę wandala bazgrającego po ścianach. Tam też się
              animują, ale remontami za gruby kesz. ZOK stoi pusty i tylko działa tam jakaś
              szkoła filmowa, która sciąga haracz od studentów po kilka dzików miesięcznie.
              Inne podobne miejskie placówki w Polszy tetnią życiem, młodzieżą, sekcjami,
              warsztatami, obozami, próbami zespołów muzycznych, spektaklami, koncertami
              niszowymi, pokazami filmów etc etc. U nas pani Wandzia okopała się Tańczącymi
              Eurydykami i busem pomalowanem w barwy owej imprezy - hermetycznej zresztą i
              nie animujacej nikogo. Koncerty i festiwale dla mas to jedno, ale gdzie
              animacja kultury dla dzieci i młodzieży pani W. i panie N. ??? Ta młodzież
              wystaje na ogródkach działkowych i pod wieżowcami obok z używkami wszelakimi a
              ZOK straszy pustką w dzień i w nocy.

Dlatego i ja proszę o rozpisanie konkursu. Pani Wandzie i panu Gerardowi
              dziękuję za poświecony czas i działania takie jak np. Lato Muz Wszelakich.
              Poproszę jednak o zmiane warty choćby miał to być "człowiek renesansu", nasz Da
              Vinci zielonogórskiej sceny u Melpomeny czy jak jej tam... ;)

PS. Szkoda, że pani R. wykopała z miasta teatry uliczne Busker Bus. Można je
              teraz spotkać we Wrocławiu, Amsterdamie, Paryżu czy Londynie. Mam nadzieje, że
              nowy derektor wykona doń telefon z przeprosinami i zaproszeniem do Grodu
              Bachusa.
              • pan_hrabia Re: dyrektorzy od kultury w miescie 27.07.07, 16:37
                Proponuje kogoś z samoobrony. Albo z PSL. Był taki jeden co sie kazał z
                Czapskim umawiać. Kulturę bedzie miala ZG jak sie patrzy.
                • Gość: XXX Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:06
                  1. Za to "spotkanie" Wprost musiał przepraszać, bo to taki sam fakt, ajk Maybach
                  Rydzyka. Każdy wie, ale nikt nie widział i nie słyszał
                  2. Ten facio nie jest w PSL ale w pisowskim pasie transmisyjnym do wsi.
              • Gość: WADIMEK 2 Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.ztpnet.pl 29.07.07, 14:53
                OD RZECZY TYLKO SLINOTOK,TEN TWOJ DA VINCI PRACOWAl ROK W RCAKU-NIE SŁYSZAlES?
                A NAWIASEM SA JESZCZE KOZlOWSKI W BWA .TOCZESKI W MUZEUM.I KILKU PO
                WIOSKACH.PS,TY PEWNIE CHODZISZ KOLO INNEGO AMFITEATRU;GDZIE TAM JEST MIEJSCE NA
                ZAJECIA.CH C JEST ICH DUZO-WEJDZ NA STRONE ZOKU I ZOBACZ CO ROBIA JA PRACUJE W
                SZKOLE I WSPOLPRACUJE Z ZOKIEM UCZESTNICZE TE
                Z W KULTURZE I POWIEM TAK;CZAS WR W ZOKU TO NAJLEPSZY OKRES W KULTURZE MIASTA,
                • Gość: Etka Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 06:47
                  Chyba najlepszy okres ale Przasnysza...Hehe
              • Gość: PAPA Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.07, 16:44
                To Nowak jeszcze jest dyrektorem RCAK-u? Slyszalam ze przerznal konkurs-wiec jak
                to jest? Pana Gerarda juz ZEGNAMY!!! Czas odpoczac na emeryturze i odkleic sie
                od stolka-wreszcie!
                A swoja droga prosze mi wyjasnic czy w.wym pan jest jeszcze dyrektorem czy nie.
            • Gość: modern talking Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.ztpnet.pl 03.10.07, 23:07
              whisky moja pani, czas na panią! Wando nie będziemy dobrze cie
              wspominać1 I co ci zostanie? Samotość z butelką1
        • Gość: Janka Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.ztpnet.pl 07.10.07, 23:05
          Masz rację... Wkrótce będzie ogłoszony konkurs na dyrektora
          Publicznej Biblioteki Wojewódzkiej...też ciekawa posada,szykujcie
          się chętni do dyrektorowania...
      • Gość: Arek Wandzia w pracy jest napruta IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.09.07, 16:57
        bardzo często,. Przez 5 lat zrobila jeden duzy koncert w
        amfiteatrze, i to dla emerytek. Imprezy na poziomie miasteczka
        powiatowego, wystawila te szopki-kramy jak z jakiejs wsi na to jej
        lato muz wszelakich. Do tego te koszmarne plakaty tego lata je
        reklamowaly chyba nalezycie. chala i zascianek. wandzia to emerytka
        i niech idzie na emeryture.
      • Gość: DeF Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 13:12
        W magistracie też po staremu.
        miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,4560421.html
        To po co te konkursy? Żeby ludzi stresować?
    • Gość: GT Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 19:07
      Jakoś mało ludzi interesuje się dyrektorami od kultury w mieście i pewnie
      dlatego ciągle są ci sami...
      • Gość: Benio Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 14:20
        Tia, do znudzenia ci sami!
        • Gość: Mika Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 23:49
          Pan Gerard Nowak jest na stanowisku do końca września.
          • Gość: krzyś Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.wlb.vectranet.pl 22.09.07, 16:38
            Pan Gerard Nowak był moim nauczycielem, to najlepszy fachowiec w tej branży.
            Wszyscy inni mogą mu buty pastować.To wielkie kompensum wiedzy:muzyk, reżyser,
            animator kultury,pedagog i wielki artysta.
            W naszym mieście nie ceniono jego wiedzy. To wielka strata dla naszej,
            zielonogórskiej kultury, że on odchodzi z RCAK. W całej Polsce go cenią, tylko
            nie u nas.
            • Gość: Maciey Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.09.07, 07:16
              lol
            • Gość: BB Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.07, 11:24
              Zabrzmialo to jak nekrolog!! A jestem pewna,ze nie o to chodzilo!Tym "wielkim
              kompensum wiedzy" to moze byl w latach swojej swietnosci (kiedy to bylo?)Muzyk z
              niego zaden-pograc w Urzedzie na pianinie-to wszystko;rezyser_smiech na
              sali-fasadowosc jak za komuny:pedagog-bylam jego studenka-zero
              kompetencji,robienie kasy. "wielki artysta"-tego nawet nie chce komentowac.Jesli
              ty Krzysiu masz takie zdanie to wspolczuje! Jaki z Ciebie fachowiec?!
              Pozdrawiam
          • Gość: Misia Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 14:32
            A kto będzie po Nowaku?
            • Gość: X Re: "Dziekuje bardzo" IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.07, 19:57
              panu Nowakowi.Ale ciekawy jestem kto po nim? Napewno bedzie lepszy,(gorszym niz
              gerard nie mozna byc-mocny tylko w gebie),przeszedl sito konkursowe,ale cos
              cicho.Napiszcie kto to-a ja juz Mu gratuluje>panu gerardowi juz dziekujemy!
              • Gość: AJot Re: "Dziekuje bardzo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 17:30
                Mamy październik! Czy już wiadomo kto po G.Nowaku, który miał być do końca
                września? Ile lat G. Nowak dyrektorował?
                • Gość: Kasia Skandal w RCAK-u IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.07, 19:05
                  Jak podalo dzis Radio Zachod" nowym-starym dyrektorem RCAK-u
                  zostal....G.Nowak!!!SKANDAL!!! Konkurs wygral kto inny. Nowak
                  "polegl"-wreszcie(!) i co? Zostal dyrektorem! Pytam sie, jak to wszystko
                  funkcjonuje, po co konkursy, skoro wg marszalka przegrany moze byc ....wygranym!
                  Skoro chcial,zeby dyrektorem zostal Nowak to po co konkurs i zawracanie glowy?
                  Cos tu nie gra, wesze tu jakis przekret i mam nadzieje,ze media beda ten temat
                  drazyc az do pelnego wyjasnienia. Co na to ten Pan, ktory wygral konkurs-czy
                  pogodzi sie z decyzja marszalka? Bardzo bym sie zdziwila!
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Ericsson Re: Skandal w RCAK-u IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.07, 19:14
                    A bo nowaczyna nedzna pewnie chodzila, kopala dolki, robila krecia
                    robote i wychodzila u najcudowniejszego marszaliny... zygac sie chce
                    jak sie widzi w panstwie prawa takie szmaciarskie metody wybierania
                    dyrektorow! Wybrany? Kij z tym ze wybrany... wazne ze jest pole do
                    manewru i pokrecenia tak zeby nikt nie wiedzial o co chodzi ale zeby
                    nowaczyna zostala na cieplym foteliku... Demokratycznie wybrany?
                    Srac na demokracje... demokracja jest dla kolesi. Ehhh... szkoda ze
                    takie praktyki sa w naszym wojewodztwie ale widac lata wchodzenia w
                    dupe i robienia imprez na zlecenie i dla kolesi przynosi efekty...
                    wspolczuje wszystkim pracownikom rcaku... miec nad soba kogos
                    takiego - wstyd sie przyznawac ze sie tam pracuje w miescie :(
                    I pomyslec ze nowak jeszcze niedawno pieprzyl farmazony w radio zg o
                    tym ze wandalizmem jest pisanie po murach! PANIE NOWAK! PRAWDZIWYM
                    WANDALIZMEM JEST ROBIENIE Z LUDZI DEBILI!!! A w tym pAN jest widac
                    expertem!!

A WYBORCZA MILCZY??? PANIE I PANOWIE REDAKTORSTWO!!! Juz zapadamy w
                    sen zimowy?
                    • Gość: kaśka Nowak to fachowiec ! IP: *.wlb.vectranet.pl 01.10.07, 22:08
                      Nie wiem kim jesteś, ale podaj choć jedną osobę,która jest lepszym od Gerarda
                      Nowaka fachurą w naszym mieście ( w branży artystycznej). To jest najbardziej
                      odpowiednia osoba na tym stanowisku. Po co ta frustracja, chyba że to miało być
                      Twoje stanowisko?
                      • Gość: Ericsson ze jak? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.07, 22:52
                        Nie podoba mi sie sposob w jaki ten "czlowiek" organizuje sobie
                        siedzienie w fotelu pomimo PRZEGRANYCH wyborow. Skoro przegral to
                        ktos uznal ze chyba nie jest takim debesciakiem za jakiego go masz.
                        Jednak widac nie fachowosc stanowi o wartosci kandydata. Owej nie
                        widze u Nowaka... nie widze w nim swiezego spojrzenia na kulture w
                        miescie. Jaka impreze ktora nowak zorganizowal wspominasz...
                        odgrzewane festiwale folkloru? Watpliwe widowiska? Prosze cie. Miej
                        litosc!

O wartosci czlowieka swiadczy jego postawa po przegranej... zaciekla
                        i slepa walka nie przynosi temu "Panu" chwaly... ale tobie zapewne
                        to nie przeszkadza bo to... fachowiec... po trupach... po
                        ludziach... byle dla siebie.

Tak jestem sfrustrowany - takim postepowaniem... juz nie jest to
                        zawstydzenie widokiem tego pokroju "fachowcow" - to krzyk o
                        normalnosc!
                        • Gość: Ewa Re: ze jak? IP: *.ztpnet.pl 02.10.07, 11:03
                          jestem wszoku , słyszałam o wynikach konkursu i nic z tego nie
                          rozumiem .... JAK TO ?!?
                          • Gość: bard Re: ze jak? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.10.07, 12:24
                            Niestety nie Ty jedna jestes w szoku! Marszalek (niestety z Platformy ) dal
                            "ciala"-zachowal sie tak jak to kiedys bywalo. Ciekawy jestem jakie argumenty
                            zdecydowaly, ze kandydat, ktorego wybrala komisja z przedstawicielami urzedu
                            marszalkowskiego nie spodobal sie panu marszalkowi.Moze bedzie tak uprzejmy i
                            powiadomi o tym obywateli za posrednictwem mediow.Bo samo "nie bo nie" mnie nie
                            przekonuje.Na jakiej podstawie nowak ma pelnic funkcje dyrektora-po przegranym
                            konkursie i bez nowego konkursu? Przypuszczam, ze odbedzie sie nowy konkurs, ale
                            juz teraz wiadomo, ze jego zwyciezca bedzie nowak. Oj wstyd Panie Marszalku, cos
                            to grubymi nicmi szyte. A ja dotychczas glosowalem na PO i teraz mocno sie
                            zastanawiam. Co na to zwyciezca konkursu-czyzby tak szybko pogodzil sie z
                            decyzja marszalka?
                    • Gość: eksponat Re: Skandal w RCAK-u IP: *.ztpnet.pl 01.10.07, 23:18
                      a o skandalu w muzeum słyszałes,1 zakwalifikowali do konkursu i
                      wygrał,,,,
                      • Gość: Ewa Re: Skandal w RCAK-u IP: *.ztpnet.pl 02.10.07, 11:02
                        to się wkurzyłam , przecież ktoś inny wygrał konkurs !!!
    • bnq58 Re: biurokracja od kultury w miescie 23.09.07, 13:40
      to jest zjawisko wszechpolskie:
      naszelubsko1.blox.pl/2007/06/Potworna-lubska-kulturka.html
      • bnq58 Re: alternatywna kultura w miescie 23.09.07, 13:43
        dla odmiany coś nieformalnego (nie opłacanego z funduszy gminy), a przez to nie
        uznawanego przez lokalnych oficjeli.
        naszelubsko1.blox.pl/2007/09/Lubski-Wirtualny-Salonik-Artystyczny-6.html
    • Gość: ? Re: dyrektorzy od kultury w miescie IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.09.07, 19:34
      A może byłoby lepiej zająć się np. pseudonaczelnikami i asystentami
      (wszyscy p.o.) w Urzędzie Miasta? Tam się dopiero dzieje....
      • Gość: karabelaszambolana Vicek też do raportu IP: 212.75.102.* 24.09.07, 21:34
        czemu pseudonaczalmikami z UM ? a moze pora "prześwietnym" vickiem
        Kaliszukiem.

Leser pierwsza klasa. Jakoś o milionach z Unii cicho - a czasu
        minęło sporo.Ot kurcze porządki.
        • Gość: wiki Re: Vicek też do raportu IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.07, 06:31
          Nie mam nic przeciwko prześwietleniu całej "nowej" ekipy, np. po
          roku rządów. Liczę, że media potrafią i będą chciały to zrobić
          bezstronnie, tzn. oddzielą dokonania obecnej ekipy od tych
          ciągnionych z decyzji i pomysłów poprzedniej. Może GW się odważy.
          Może...
          • Gość: brrrr Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ztpnet.pl 02.10.07, 11:54
            nie ma ludzi niezastapionych. Na każdego przychodzi pora. Czas minął. Dajcie
            innym ludziom wykazać się. Jest wielu mądrych, bardzo zdolnych, tylko nikt im
            tej szansy nie daje! BO STOŁKI są zarezerwowane na WIEKI !!!
            • Gość: zocha Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ztpnet.pl 02.10.07, 23:11
              brrr-walnij chociaż jednym zdolnym mlodym
              • Gość: Kadr Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.10.07, 11:05
                chodzi prawdopodobnie o mlodszych,ze swiezymi pomyslami w odwrotnosci do tych
                co swoje zrobili, lata swietnosci maja za soba,i czas na emeryture. Panie
                Gerardzie-trzeba umiec odejsc z honorem a nie trzymac sie stolka za wszelka
                cene! Panu juz dziekujemy!
                • Gość: zocha Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ztpnet.pl 03.10.07, 19:56
                  wiem oco chodzi.łatwe naprawiaczy świata gadanie on nie ja też
                  nie.więc kto?PROPONUJE,.STWORZMY NA FORUM LISTĘ KANDYDATOW NOWYCH
                  LUDZI NA MIEJSCOWĄ KULTURE.a nuż pomozemy wladzy,,,Pamietajmy jednak
                  o tym.ze dyrektor np,rcak to szef przedsiebiorstwa ze zwiazkami
                  zawodowymi.inspekcja pracy.........i impreza.....iszukanie
                  kasy.bo .ze dotacje.,,,,,pomaga ale nie starcza.Wiec do dzieLa
                  1adam fularz-z pogladami na kulture mozna sie zapoznać w m.cz
                  PULS/OSTATNI NUMER/-HOBBY;operetka.hauserki .rege ...GN
                  =POZDRO............................
                  • Gość: ZOCHA Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ztpnet.pl 03.10.07, 20:00
                    ADAM FULARZ to moja propozycja .np naMUZEUM-MOWIA .ZE TAM BYŁ
                    DOPIERO PRZEKRĘT...SZA SZA ..
                    • Gość: Miśka Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 22:35
                      Nowy dyr.RCAK-u nie miał ponoć jeszcze nominacji od marszałka. Kiedy przejrzano
                      jego papiery, okazało się, że nie spełnia wymaganych warunków dot.stażu w
                      kulturze na stanow.kierown. - coś takiego. Broniłabym pana Gerarda jako
                      człowieka najbardziej kompetentnego. Pretensja, dlaczego nie ktoś młody, świeży
                      z pomysłami - do kogo? Był rozpisany konkurs i tym samym szansa dla tych młodych
                      i świeżych. No to gdzie oni są?!!!? Nie było chętnych! Do konkursu stanęły 2
                      osoby i Nowak.
                      • Gość: AeL Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 23:26
                        A kto o tych wszystkich konkursach na dyrektorów wiedział??? Jaki był termin od
                        zawiadomienia o konkursie do złożenia papierów? Może dlatego nie było więcej
                        kandydatów?
                      • Gość: mariu Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ctinet.pl 04.10.07, 16:54
                        na mieście mówią: tak czy owak zawsze nowak, ten pan jest już
                        starszym, zchorowanym człowiekiem, z dniem 1 października nabył
                        prawa emerytalne to juz emeryt! Przez lata pracy w rcaku, zastraszył
                        wszystkich pracowników,(chyba tylko księgowość go popiera z
                        wiadomych względów)robi co chce, nie liczy sie z nikim, raz czerwony
                        raz czarny, mistrz intrygi, wytrawny gracz wśród każdej opcji
                        rzadzącej, każdemu politykowi obieca organizację imprezy ( bo
                        przecież sprzętu technicznego w rcaku jest dużo) wzamian za
                        przychylność i poparcie.
                        pamiętacie film ,,Dług"? Tam Andrzej Chyra gra Gerarda Nowaka -
                        człowieka, który zamienił życie innym w koszmar, bardzo bliskie
                        podobieństwo do ,,naszego" gerarda
                        reasumujac - na dyrektora rcak-u jakikolwiek inny człowiek tylko nie
                        gerard nowak !!!
                        • Gość: zocha Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ztpnet.pl 04.10.07, 17:55
                          m-narzeczy ale niedorzeczy.ZrozumiaLeś DlUG-znaczy wrażliwy jesteś-
                          nie obrazaj ludzi.też bedziesz taki jak G.I TO ZNACZNIE SZYBCIEJ-to
                          na marginesie;czekam wciaz na listę nowych na m-ce starych.....kur..
                          ciężko wydumać.co?A ty się nie nadajesz?
                    • lubuskielotnisko Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- 08.10.07, 10:41
                      > ADAM FULARZ to moja propozycja

ludzie litości, ja nie jestem specem od kultury pisze o tym co
                      lubię. W tym mieście jest mnóstwo ludzi którzy poprowadziliby to
                      lepiej niż np. Wanda R. Tylko że trzeba stworzyć im warunki. Niech
                      miasto wiecej daje na organizację imprez kulturalnych przez
                      organizacje pozarządowe. w zeszlym roku na tzw. kulturę bardziej
                      wspolczesna dano 70 tys. PLN. Co to jest? To jakies ogryzki, w wielu
                      gminach na wioskach daja wiecej.

Szkoda, ze dziennikarze olali ten temat.
                      • Gość: zocha Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ztpnet.pl 08.10.07, 21:25
                        Adam F.piszesz.że nie jesteś specem od kultury,i .ze piszesz to co
                        lubisz.więc jak możesz oceniać Wande R.CO TO ZNACZY KULTURA
                        NOWOCZESNA-tak wykształconemu jak ty.nie wypada takie kategorie
                        stosować.lubisz z zaLożenia być nie obiektywny .TEŻ CIE NAMAWIAM NA
                        JAKIEGOŚ DYREKTORA OD KULTURY.-pomysł na nowoczesna kulturę masz,,do
                        dzieła,
                  • Gość: xxx Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.07, 21:59
                    "Stworzmy na forum liste kandydatow nowych ludzi na miejscowa kulture".
                    OJ Zocha,Zocha! To nie koncert zyczen. Kandydaci zglaszaja sie sami, startuja w
                    konkursie przedstawiajac swoje koncepcje, a komisja ocenia. Przypuszczam, ze
                    obaj kontrkandydaci Nowaka mieli koncepcje, jeden z nich wygral. Obaj z
                    pewnoscia byli mlodsi od obecnego dyrektora-dlaczego wiec nie powolac zwyciezcy
                    konkursu. Konkurs byl pod koniec sierpnia, dzis juz pazdziernik a Urzad
                    Marszalkowski nie zdazyl ustosunkowac sie do decyzji komisji konkursowej-to
                    jakas paranoja! A Pan Marszalek w wypowiedzi w Radiu Zachod stwierdza,ze
                    derektorem zostanie Nowak-ten sam, ktory przegral konkurs i, jak slysze,
                    przeszedl na emeryture?!
                    Pamietajmy jednak
                    "o tym.ze dyrektor np,rcak to szef przedsiebiorstwa ze zwiazkami
                    zawodowymi.inspekcja pracy.........i impreza.....iszukanie kasy" - to
                    prawda-szkoda tylko, ze obecny dyrektor nie bral tego pod uwage! Ale
                    przedsiebiorstwo to przede wszystkim LUDZIE!!! O tym tez nie pamietal!
                    • Gość: zocha Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.ztpnet.pl 04.10.07, 23:08
                      xxx-bardzo pachniesz rcak=em;ja jestem spoza kuktury ale
                      obserwuje,powiedz kyo z tej zacnej ekipy rcak jest w zg znany.kto
                      wyrosl na lidera w tym co robi.A moze tez jestescie winni temu co
                      piszesz,,,
                      • Gość: Ericsson Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.07, 23:58
                        Nie wiem jaki masz net ze przenosi zapachy ;) xxx ma racje a zgadzajac
                        sie z nim pewnie tez mnie zakwalifikujesz do pracownikow rcaku... Nie
                        wiem jak pracownicy moga byc winni temu ze nowak wydeptal sobie w taki
                        a nie inny sposob droge do ponownego dyrektorstwa? Pomysl zanim
                        oskarzysz nastepnym razem bezmyslnie...albo to wytlumacz :)
                      • Gość: xxx Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.10.07, 09:47
                        Oj Zocha! Wech Cie myli! nie jestem i nie bylam pracownikiem RCAK-u.Jestem, tak
                        jak Ty, spoza kultury. Ale mimo tego wiem, ze w RCAK-u pracuje wiele osob, ktore
                        sa znane i cenione w srodowisku. Nie bede rzucac nazwiskami, bo nie wiem czy te
                        osoby zyczylyby sobie tego, tym bardziej w takim kontekcie. Zreszta Ty Zocha
                        probujesz sprowadzic ta dyskusje do oceny pracownikow Rcak-u, a jakby pomijasz
                        zachowanie nie fair bylego jego dyrektora.Proponuje wrocic do glownego watku i
                        ocenic postepowanie pana Nowaka.
                        • Gość: PAPA Re: Wanda R. - Gerard N. i inni "kulturalni- IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.07, 10:56
                          Tez znam kilku swietnych fachowcow pracujacych w RCAK! Ale nie kazdy che lub ma
                          predyspozycje do bycia dyrektorem. I po to sa konkursy, w ktorych startuja
                          CHETNI.A ci co przegrali w konkursie POWINNI ODEJSC!
          • Gość: ? Re: Vicek też do raportu IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.07, 07:10
            Wątpię, by ktoś chciał zrobić to bezstronnie i uczciwie, ale może
            jestem "małej wiary"?
            Obecna ekipa tylko gada, gada, gada i roztacza świetlane wizje. Np w
            Nowej Soli mniej mówią, a basen już zaplanowali. Co słychać u
            naszego pełnomocnika ds budowy basenu? Ile w przez ten prawie rok
            zrobił, a ile za-robił? Kiedy jakieś konkrety? Kiedy szansa na basen
            i halę lub wymianę tego fachowca? Kiedy, kiedy, kiedy...?:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka